Alonso: "Winst in 2009 onwaarschijnlijk"

Fernando Alonso denkt dat het bijna onmogelijk is om te doen wat Renault in 2008 in de Formule 1 heeft gedaan, namelijk ondanks een slechte seizoensstart twee races winnen.

Dit jaar heeft Renault wederom het podium nog niet gehaald, maar de vooruitgang lijkt zichtbaar. Toch heeft de Franse fabrikant de ontwikkeling van de auto stilgelegd en is begonnen aan de R30 die in 2010 zal debuteren. "We zullen zien," was het antwoord van Alonso op de vraag of het team dit jaar nog zou winnen. "Dit jaar is anders en je weet nooit wat er zal gebeuren. Vorig jaar was het einde van het kampioenschap lastig te voorspellen en dit jaar is het ook lastig voor ons en de andere teams."

"Vorig jaar hadden we waarschijnlijk een betere kans, omdat de auto toen iedere race verbeterde en dat is dit jaar niet het geval. De Renault van 2009 is klaar en de 2010-auto wordt op dit moment ontwikkeld, dus er zijn weinig ontwikkelingen te verwachten en wordt het nog lastiger om races te winnen."

"In de laatste drie races waren we behoorlijk competitief en hadden we de mogelijkheden benut, dan hadden we over podiumplaatsen kunnen praten. De mogelijkheden hebben we niet volledig benut, dus dat moeten we vanaf nu wel gaan doen."