Veel Nederlanders door bij beachvolley

Gisteren gingen al Margo Wiltens en Madelein Meppelink naar het hoofdtoernooi van de Swatch FIVB World Tour in Den Haag, vandaag hebben zich nog twee Nederlandse teams geplaatst: Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema, en Tim Oude Elferink en Jon Stiekema.

Remmers en Stiekema hebben een uitstekend resultaat geboekt door twee wedstrijden op rij te winnen bij de The Hague Open. Gesteund door hun fanatieke familie en vrienden haalden ze daarmee de derde ronde waarin ze spelen tegen de Braziliaanse toppers Juliana en Larissa. Alle vier de Nederlandse teams hebben de tweede dag van het hoofdtoernooi gehaald.

De Nederlandse dames die met een wildcard tot het toernooi zijn toegelaten wonnen in drie sets van de Oostenrijkse Cornelia Rimser en Christina Gschweindl (21-13, 23-25 en 15-12). In de tweede ronde speelden de dames Remmers en Stiekema tegen de als achtste geplaatste Sara Montagnolli/Barbara Hansel (Oostenrijk). Waar het in de eerste set nog spannend was (26-24), speelden de Oranje-dames daarna erg goed (21-13).

Meppelink en Wiltens konden zich vandaag opmaken voor een loodzware eerste ronde partij tegen de wereldkampioenen April Ross en Jennifer Kessy. Het werd echter een sensationele overwinning voor het Nederlandse duo (21-14 en 21-13). Het koppel speelde geweldig en bovendien maakten de Amerikaanse dames een vermoeide indruk, zo bleek onder andere uit de medische time-out die nodig was. Wiltens kon na afloop nog niet geloven dat ze gewonnen hadden. "Dit is echt ongelofelijk. Dit hadden we totaal niet verwacht. We begonnen heel relaxed aan de wedstrijd en gingen ervoor, maar dat we ze met 2-0 zouden verslaan hadden we niet kunnen bedenken."

Ook Meppelink was totaal verrast. "We maakten heel weinig fouten terwijl zij veel moeite hadden met de wind. We stonden heel erg goed te spelen en hadden overal een oplossing voor." In de tweede ronde konden de dames helaas niet voor nog een verrassing zorgen. De Griekse Maria Tsiartsiani en Vasiliki Arvanity waren duidelijk te sterk (15-21 en 14-21). Donderdag spelen de dames in de tweede verliezersronde tegen Merel Mooren en Marloes Wesselink.

Ook Sanne Keizer en Marleen van Iersel zijn in de verliezersronde beland door een nederlaag in de tweede ronde tegen de Braziliaanse Vivian en Vieira. Het werd 20-22 en 20-22. Mooren en Wesselink speelden in de eerste ronde tegen Marketa Kolocova/Kristyna Slukova uit Tsjechië. Daarin verloren ze helaas in een spannende driesetter (23-25, 21-17 en 15-17). In de verliezersronde hadden ze meer succes. Tegen Nilsson/Hansson uit Zweden ging het prima met een 2-0 overwinning als gevolg (21-14 en 21-16).

Bij de heren hebben Oude Elferink en Stiekema hebben zich woensdag geplaatst voor het hoofdtoernooi van de World Tour in Den Haag. De jongens zijn het vierde team dat zich hiervoor plaatst. Het is in de World Tour-geschiedenis nog niet eerder voorgekomen dat vier Nederlandse teams in het hoofdtoernooi staan. De andere drie teams zijn Reinder Nummerdor/Richard Schuil, Emiel Boersma/Joppe Paulides en Christiaan Varenhorst/Alexander Brouwer (wildcard). Paulides maakt zijn rentree na zijn schouderoperatie.

In de derde ronde van de kwalificaties moesten Oude Elferink en Stiekema uitkomen tegen Bart Bolsterlee en Timko Lokerse. Beide teams wonnen vanochtend hun wedstrijd in de tweede ronde. Uiteindelijk versloegen Stiekema en Oude Elferink hun landgenoten (21-17 en 21-9).

Niels van de Sande/Daan Spijkers en Marco Daalmeijer/Frank van den Outenaar zijn uitgeschakeld in de tweede ronde van de kwalificaties. Van de Sande/Spijkers verloren van Neshev/Kolev (17-21 en 21-23) en Daalmeijer/Van den Outenaar van Boehm/McHugh (19-21 en 17-21).

Submitter:  Bron: FOK!sport