Di Luca: "Ik denk aan een complot"

Frank (franklop)
Danilo di Luca denkt dat er opzet in het spel is bij zijn positieve test op CERA tijdens de afgelopen Giro d’Italia. Dit meldde de Italiaan gisteren aan de aanwezige pers, nadat hij een verklaring had gegeven aan het Italiaans Olympisch Comité (CONI).

De nummer twee van de Giro achter Denis Menchov zei nogmaals dat hij niet weet hoe het CERA in zijn lichaam terecht is gekomen. "Ik slaag er maar niet in om een verklaring te vinden. Ik denk zelfs aan een complot. Maar voordat ik dat kan bevestigen, moet ik eerst bewijzen vinden."

Zijn advocaten geloven niet in de lezing van Di Luca en richten zich vooral op de geloofwaardigheid van de test: "De wielerwereld heeft de methode al ingeburgerd, maar de wetenschappelijke wereld heeft ze nog niet aanvaard", beweren ze. "Er zijn zo al vals-positieve gevallen bekend."

Di Luca meldde verder nog dat hij verwacht dat hij ooit nog een Giro d’Italia zal rijden; "Eerst dacht ik te stoppen na een positieve contra-expertise, maar ik ben van gedachte veranderd", aldus de flamboyante Italiaan. "Ik ben ervan overtuigd dat ik ooit nog een Giro zal rijden."