RadioShack debuteert in Australië

Team RadioShack, het nieuwe team van Lance Armstrong en ploegleider Johan Bruyneel, zal zijn debuut maken tijdens de Tour Down Under in Australië. Het team van de zevenvoudig Tour-winnaar, dat tijdens de wedstrijden onder de naam “The Shack” rijdt, zal aan de start verschijnen van de Pro-Tour koers, die van 17 tot en met 24 januari 2010 wordt verreden.

De Tour Down Under was ook de eerste koers van Armstrong toen hij eerder dit jaar zijn rentree in het peloton vierde na drie jaar afwezigheid. Mede dankzij zijn terugkeer kwamen 750.000 toeschouwers op het evenement af.

Premier Mike Rann van Australië is blij met de terugkeer van Armstrong op Australisch grondgebied: ”Ik ben regelmatig in contact geweest met Lance en zijn management sinds zijn terugkeer in het peloton. Hij heeft het erg naar zijn zin gehad in Zuid-Australië en vertelde me dat hij de grootste aanmoedigingen van de wielerfans tijdens de koers erg op prijs heeft gesteld. Tevens was hij erg blij met de ondersteuning van de gemeenschap tijdens de lancering van zijn Livestrong-campagne.”

Het is nog niet bekend welke andere rijders deel zullen uitmaken van The Shack. Wel is bekend dat de Belg Sébastien Rosseler inmiddels een contract heeft getekend en dat zijn landgenoot Gert Steegmans, die in onmin leeft met zijn huidige werkgever Katyusha, ook dichtbij een contract is.