FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 2 april 2009

Krohn-Dehli: "Ajax te eigenwijs"

Michael Krohn-Dehli lijkt weer helemaal terug na zijn vervelende periode bij Ajax. De Deen speelt momenteel in zijn vaderland bij Brøndby IF, waar hij een contract voor de duur van vijf jaar heeft.

Als groot talent kwam Krohn-Dehli als 17-jarige naar Nederland. De nu 25-jarige speler is zeer realistisch over zijn tijd bij Ajax. Hij zat in een lichting met spelers als Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en John Heitinga. "Maar als je na twee jaar Jong Ajax niet echt doorbreekt, dan weet je dat je weg moet. Ik was het toen wel eens met die conclusie", zei de speler in het AD.

Nadat hij niet doorbrak bij Ajax, verkaste hij in 2004 naar RKC. Onder leiding van Erwin Koeman werden de Waalwijkers negende in het eerste jaar van Krohn-Dehli bij de club. Een knieblessure speelde hem parten en een operatie volgde. Danny Blind haalde Krohn-Dehli naar Ajax, waar hij revalideerde.

Maar toen Blind werd vervangen door Henk ten Cate was het gebeurd. "Henk ten Cate zag het niet in me zitten", zegt Krohn-Dehli. Nadat Ten Cate vertrok en Adrie Koster trainer werd, worstelde Krohn-Dehli weer met zijn knie. "Eigenlijk speelde ik al met pijn sinds die tweede operatie. Doktoren snapten niet waar het vandaan kwam, op MRI-scans was niets te zien."

"Uiteindelijk ben ik zelf naar een specialist gegaan. Als ze nu niets vinden, dacht ik, komt het nooit meer goed." Een los stukje bot dat een pees irriteerde was de veroorzaker. Dat is door een arts weggenomen. "Bij Ajax zijn nooit goede foto’s genomen. Op een mri-scan kun je geen bot zien", zei de speler die niet wil terugkijken. "Het heeft geen zin erover te praten. Bij Ajax wordt er toch niet naar geluisterd, daar zijn ze te eigenwijs voor."

Kamer wil leenreclames op tv aan banden

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil leenreclames op televisie flink inperken en liever helemaal van de buis verbannen.

Regeringspartijen CDA en PvdA kregen vandaag steun in de Kamer voor hun initiatiefwet om kredietspotjes, net als alcoholreclame, tussen zes uur 's ochtends en negen uur 's avonds op tv te verbieden.

Wel wil oppositiepartij SP eerst uitzoeken of niet een algeheel verbod mogelijk is voor kredietreclames op televisie. Een Kamermeerderheid pleitte daar al eerder voor. Maar minister Wouter Bos (Financiën) legde al in 2007 de Kamer uit dat dit onmogelijk is wegens Europese regels over vrijheid van meningsuiting. GroenLinks zou graag een verbod tot middernacht zien.

Kamer wil leenreclames op tv aan banden  (foto: ANP)

Ook Klaasen kan Taylor niet stoppen

Jelle Klaasen heeft tijdens de negende avond van de Premier League Darts zijn partij verloren van Phil Taylor. De Engelsman had lang moeite met onze landgenoot, maar won uiteindelijk toch met 8-6.

Door dit resultaat blijft Klaasen zijn zevende plek in het klassement behouden. Onze andere Nederlander die in actie komt tijdens de Premier League, Raymond van Barneveld, wist wel te winnen. Barney liet niks heel van de Canadees John Part en won overtuigend met 8-1. Van Barneveld steeg daardoor naar de vierde plaats.

Er worden in totaal veertien speelrondes afgewerkt. Na deze rondes gaan de beste vier door naar de halve finales, die in mei plaatsvinden in de Wembley Arena.

Azarenka naar finale Key Biscayne

De eerste finaliste van het WTA-tennistoernooi in Miami is bekend. De Wit-Russische Victoria Azarekna wist zich in drie sets van haar opponente Svetlana Koeznetsova te ontdoen; 6-3, 2-6,7-5.

De als achtste geplaatste Koeznetsova had in de eerste set totaal geen antwoord op het spel van Azarenka. De Wit-Russische won daarom ook gemakkelijk de eerste set met 6-3. In de tweede set wist Koeznetsova, die al eens het US-Open wist te winnen, beter in haar spel te komen en pakte zelfs de winst in deze set. De derde set ging lange tijd gelijk op, maar bij een stand van 6-5 wist Azarenka haar derde matchpoint van de wedstrijd uiteindelijk te benutten.

In de finale treft Azarenka de winnares van de Sister Act tussen Venus en Serena Williams. Deze wedstrijd wordt later vanavond afgewerkt.

Eriksson de laan uitgestuurd bij Mexico

De voetbalbond van Mexico (FMF) heeft bondscoach Sven-Göran Eriksson zijn congé gegeven. De keuzeheer, die eerder onder andere Manchester City onder zijn hoede had, was nog geen jaar bondscoach van het Noord-Amerikaanse land.

Aanvankelijk zouden afgevaardigden van de Mexicaanse bond vrijdag pas praten over de toekomst van de Zweed bij Mexico, maar bij nader inzien wilde Mexico direct afscheid nemen van Eriksson.

De voornaamste reden voor het ontslag van de bondscoach waren de slechte prestaties in uitwedstrijden, aangezien Mexico onder leiding van Eriksson alle thuiswedstrijden wist te winnen. De 3-1 nederlaag tegen Honduras was echter de druppel. Door die nederlaag komt kwalificatie voor het WK 2010 in gevaar.

De voetbalbond hoopt dat een nieuwe coach de ploeg nieuw leven kan inblazen en de Mexicanen naar de derde plaats in de groep kan loodsen. Momenteel bezet het land de vierde plek in de CONCACAF-groep.

Eriksson nam afgelopen zomer de vacante positie in, daar Mexico de vorige bondscoach Hugo Sanchez in juni op straat had gezet. Tussentijds werd de Zweed nog in verband gebracht met Portsmouth, waar na het ontslag van Tony Adams een plaats was vrijgekomen.

Het verval van links

AriusSE stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Ik wil toch wat gedachtevoer geven. Door mijn studie heb ik een deel politicologie gehad en hoewel de stof nogal droog is, is het zeker interessant. Naar wat voor maatschappij gaan we toe? De tolerantie waar Nederland tijdens mijn jeugd toch redelijk bekend om stond, wordt getest. Ik ontken ook zeker niet de problemen, maar stel jezelf de volgende vragen:

Obama: G20-top is historisch keerpunt

De G20-top in Londen is volgens de Amerikaanse president Barack Obama "een keerpunt in de jacht op economisch herstel". Dat zei de president vanavond na afloop van de economische topontmoeting.

"De top in Londen was hoe dan ook historisch. Vanwege de enorme problemen waarmee we worden geconfronteerd en vanwege de tijdigheid en de omvang van ons antwoord", aldus Obama. Hij prees met name de "enorme stappen" die de landen hebben gezet in de richting van de hervorming van "een systeem van toezicht dat heeft gefaald".

"We hebben overeenstemming bereikt over ongekende stappen om de economische groei te herstellen en te voorkomen dat een crisis als deze ooit nog voorkomt. Daarnaast hebben we protectionisme, dat de crisis zou kunnen verdiepen, verworpen", stelde Obama.

De president gaf verder aan in de komende dagen het Amerikaanse Congres te zullen vragen bijna 500 miljoen dollar vrij te maken voor extra hulp aan de armste landen in Afrika en Latijns-Amerika. Dat is 0,0125 procent van het Amerikaanse regeringsbudget voor 2009.

"Gelukkig geen jacht meer met Dick Cheney."  (foto: ANP)

Amerikanen willen ook 'herenakkoord'

De Amerikaanse regering is geïnteresseerd in het herenakkoord over matiging van bonussen dat minister Wouter Bos van Financiën vorige week sloot met de top van de Nederlandse banken.

Bos heeft daarom voor zijn Amerikaanse collega minister Timothy Geithner in allerijl het akkoord in het Engels laten vertalen, zo vertelde Bos vandaag na de G20-top in Londen. In het herenakkoord hebben de Nederlandse banken en verzekeraars met Bos afgesproken dat ze een gematigd en duurzaam beloningsbeleid 'zonder perverse prikkels' gaan voeren en dat voorlopig eventuele salarisstijgingen aan de top niet hoger zullen zijn dan in de rest van het bedrijf.

Bos had eerder de Nederlandse bankiers gedreigd met wettelijke of fiscale maatregelen als ze niet wilden meewerken aan zijn herenakkoord. Toen had hij een Amerikaans plan voor hele hoge belastingen op bonussen nog in gedachten.

Op de G20-top in Londen werden vandaag in de slotverklaring in de woorden van Bos "tamelijk scherpe formuleringen" opgenomen over bonussen. Er wordt onder meer gesteld dat beloningen niet over een korte periode moeten worden uitbetaald als de risico's pas duidelijk worden op de langere termijn. Bedrijven moeten bovendien transparant zijn over hun beloningsbeleid.

Woutertje is de beste van de klas!  (foto: ANP)

Meld je aan voor De BUNKER!

Beste FOK!kers! In het kader van 10 jaar FOK! en 10 jaar reality soaps (wie kent Big Brother 1 nog?!), heeft Enjoy Media een format ontwikkeld speciaal voor internet, en met FOK! in het achterhoofd.

35 camera's, 25 dagen, 8 personen en 1 kale bunker, en de kijker bepaalt wat er gebeurt. Back to basics in de spannendste reality-show ooit en FOK! is erbij! Op FOK! vind je niet alleen het enige officiële The Bunker-forum, maar zul je ook kortingen en diverse extra's krijgen. Tevens is FOK! uitverkoren om ten tijde van het programma de live-chat te hosten.

Geef je nu op voor de grootste Reality-uitdaging sinds Big Brother 1 want The Bunker zoekt FOK!kers die zich bij de kandidaten willen voegen. Je vindt meer informatie én het aanmeldformulier op deze pagina.

Meld je aan en misschien win jij wel die hoofdprijs van 10.000 euro netto!

Teasertrailers vind je op thebunkeronline.tv.

Klik hier voor het The Bunker Online forum  

Bert Visscher geeft decor weg

Cabaretier Bert Visscher geeft aan het eind van zijn voorstellingen van de show Stoffe Jongens zijn decorstukken weg. Dat doet hij op 6 juni in theater Carré in Amsterdam. De gelukkigen maken kans een deel van het decor of een kledingstuk te winnen.

De Groninger zegt ook van plan te zijn om andere decorstukken te verloten die hij gebruikt heeft tijdens zijn 25 jaar dat hij heeft opgetreden. Op 6 mei begint de laatste reeks van voorstellingen in het Carré, waar hij tot 6 juni speelt. 

De kans dat volgend seizoen Visscher terugkeert met een nieuwe show is klein. Visscher speelt namelijk dan een rol bij Het Zuidelijk Toneel in de productie De Reis om de Wereld in 80 Dagen.

Neem ook eens een kijkje in het TTK-subforum voor meer cabaret.

Ben jij straks de nieuwe eigenaar van dé helm?
 

 

'Noord-Korea maakt raket gereed'

Ergens tussen morgen en aanstaande woensdag zal Noord-Korea naar eigen zeggen een communicatiesatelliet lanceren. De voorbereidingen voor de lancering zijn in volle gang; de raket wordt momenteel voorzien van brandstof.

Volgens experts is het mogelijk dat de raket in de komende dagen wordt gelanceerd. Na het tanken kan de lancering binnen drie tot vier dagen plaatsvinden.

Japan, dat met Zuid-Korea en de VS vreest dat het om een test voor een langeafstandsraket gaat, treft ondertussen voorzorgsmaatregelen om de raket neer te halen, mocht dat nodig zijn. De verwachting is namelijk dat de raket door het Japanse luchtruim vliegt.

PC softwareverkopen USA, nu met mysterieuze game

In de herhalingsoefening die de PC softwareverkopen van het land van de dalende zon over het algemeen is is het leuk om af en toe nieuw bloed te kunnen verwelkomen. In de stats van de week van 15 tot en met 21 maart vinden we zo'n jongbloedje: Mystery Case Files: Return To Ravenhearst neemt de tiende plek in beslag.

De game is hidden object-game uit grootmoeders doos, wat inhoudt dat je als een malle moet klikken op je scherm om de verborgen objecten te vinden en verder te komen in het verhaal. Leuke afwisseling dus voor al het geweld in Empire: Total War, World of Warcraft, The Sims, Dawn of War 2, Spore en Civilization 4!

1. Empire: Total War
2. World Of Warcraft: Wrath of the Lich King
3. The Sims 2 Double Deluxe
4. Warhammer 40,000: Dawn Of War II
5. World Of Warcraft: Battle Chest
6. World Of Warcraft
7. The Sims 2 Apartment Life
8. Spore
9. Civilization IV
10. Mystery Case Files: Return To Ravenhearst

Moreno wellicht op korte termijn inzetbaar voor AZ

Hector Moreno is eindelijk waar hij zijn wil: terug op het trainingsveld van AZ. De verdediger was sinds 13 december 2008 uit de roulatie met een voetbreuk, maar heeft vandaag de groepstraining hervat.

Aanvankelijk had de blessure van de ijzersterke verdediger twee à drie maanden moeten duren. Uiteindelijk werd het een langer herstel, namelijk 3,5 maand. Dit vanwege het feit dat zijn breuk na twee maanden nog niet geheeld was. "Zelf hoop ik stiekem mijn rentree te maken in de wedstrijd tegen NAC Breda, maar die komt misschien nog te vroeg", droomde Moreno over zijn rentree. Op de training van vandaag ontbrak Nederland B-speler Kees Luijckx vanwege griep.

Bijtende stof in discotheek: mensen onwel

In Schagen, Noord-Holland, zijn tijdens het Paasveefestijn gistermiddag twee mensen naar het ziekenhuis gebracht, nadat er minimaal zeventien jongeren door een onbekende bijtende stof geraakt werden. Dat gebeurde in discotheek Kdanz. 

Een giftige rookwolk trok van het balkon door de danszaal. De feestvierders werden onwel en klaagden over een pijnlijke keel en een prikkelend gezicht. Ook zouden sommigen brandwonden hebben opgelopen. Het politiebureau werd ingericht als crisiscentrum. Hier werden de slachtoffers onder de douche gezet. Een politiewoordvoerder verklaarde: "Sommigen gilden het uit van de pijn."

Lars de Vries was met zijn vriendin Mandy Verweij aan het dansen toen de wolk zich verspreidde. Lars: "Mandy werd meteen onwel, zakte in elkaar en viel op de grond. Nu ligt ze in het ziekenhuis." De ontzetting in het druk bezochte Kadanz was groot. In het centrum van Schagen heeft de politie bij vechtpartijtjes 21 mensen aangehouden. 

Met dank aan Paul en Soofje voor de submit.

Lees ook het topic op het forum!

Van Geel respecteert contracten

De technisch directeur van Roda JC, Martin van Geel, heeft tegenover de NOS een beetje informatie losgelaten over het aankomende seizoen. Sporting Limburg zal hoogstwaarschijnlijk worden gecoacht door Harm van Veldhoven, de huidige trainer van Roda.

"Hij heeft gewoon een doorlopend contract", zei Van Geel, die aangaf dat de contracten van de spelers van Fortuna Sittard en Roda JC worden gerespecteerd. "Al zit er wel een maximum aan. Er moet geen Sporting Limburg A en B komen."

Interim-directeur van Fortuna Sittard, Hans Erkens: "Van hemeljuichend tot tranen geroerd. Ik heb de mensen die 25, 40 en zelfs 50 jaar bij Fortuna betrokken zijn, moeten vertellen dat de club zal ophouden te bestaan en dat doet pijn."

De fans waren woedend, maar de rust lijkt wedergekeerd. Een supporter sprak: "Ik ga liever dood. Ik blijf mijn club steunen tot het eind van het seizoen. Daarna zien ze mij niet meer." Er is nog een kans voor de trouwe aanhanger. Het bestuur betaald voetbal moet de fusering goedkeuren. "Wij wachten het plan van aanpak af, maar in principe staan we er niet onwelwillend tegenover", aldus een woordvoerder van de KNVB.

Maximale taakstraf voor dwingen drinken urine

Twee Leeuwarders die een 16-jarige plaatsgenoot urine lieten drinken en beschoten met een luchtbuks, krijgen de maximale taakstraf van 240 uur. De mannen - 21 en 22 jaar - moeten de jongen ook elk duizend euro schadevergoeding betalen. Verder worden ze verplicht een reclasseringstraject te volgen.

De mannen vroegen de jongen in maart vorig jaar langs te komen. Ze moesten praten over afspraken die de jongen niet zou zijn nagekomen. Eenmaal in de woning werd hij voor de keus gesteld: of klappen, of mee de kelderbox in om een fles urine leeg te drinken.

Op de fles urine volgde een halve liter bier - die moest hij in één teug achterover slaan van zijn belagers, 'om de urinesmaak weg te spoelen'. Vervolgens werd de jongen meerdere malen met een luchtbuks beschoten. Volgens de rechtbank heeft de jongen een angstig uur beleefd, en wisten de twee mannen donders goed dat hij bang was. Toch hielden ze hem tegen toen hij weg wilde.

Het Openbaar Ministerie had celstraffen van zeven en negen maanden geëist. De rechtbank is echter van oordeel dat de beschietingen met de luchtbuks gecontroleerd waren en niet gericht op het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel.


Maximale taakstraf voor dwingen drinken urine  (foto: DAG)

Tuchtcommissie matst De Graafschap

De Graafschap heeft het hoger beroep inzake het 'grensrechterincident' overleefd. De Doetinchemmers kregen te horen van de tuchtcommissie van de KNVB dat ze enkel een boete moeten betalen voor het wangedrag van de fan.

Aanvankelijk eiste zowel de aanklager als de KNVB dat de Eredivisionist een wedstrijd zonder publiek zou moeten spelen. Tevens zou er een forse boete betaald moeten worden.

De Graafschap kwam vandaag goed weg, daar de tuchtcommissie eiste dat de club een boete van 10.000 euro moet betalen. Diezelfde commissie legde de Achterhoekers ook een voorwaardelijke wedstrijd zonder publiek op.

KNVB straft NAC Breda zwaar

Voor het afsteken van vuurwerk heeft NAC van de KNVB een forse straf opgelegd gekregen. De Bredanaars moeten een wedstrijd zonder publiek spelen en een boete betalen.

Het incident vond plaats na de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Groningen, die in eigen huis werd afgewerkt. De supporters vierden de overwinning - na strafschoppen - uitbundig en staken vuurwerk af.

Naast het spelen van een wedstrijd zonder publiek is NAC ook veroordeeld tot het betalen van een boete van 15.000 euro. Door de opgelegde straf werd de eis van de aanklager gehandhaafd.

Op de eigen website reageert NAC verrast. De straf is volgens de club buitenproportioneel. "Er was geen enkele vorm van agressie in het geding", luidde de verklaring.

De Brabanders moeten binnen vier werkdagen in beroep gaan, als zij de straf niet accepteren.

X-Men Origins: Wolverine video: maak hem niet boos

Binnenkort verschijnt X-Men Origins: Wolverine in de bioscoop en daarmee verschijnt ook de gelijknamige game voor de Playstation 3, Xbox 360, PC, Nintendo Wii, Playstation Portable, Playstation 2 en de Nintendo DS. In X-Men Origins: Wolverine gaat Wolverine op zoek naar zijn oorsprong en raakt zo in de problemen. Vandaag hebben we een nieuwe trailer voor jullie en één ding is zeker: je wilt Wolverine niet boos maken. Ontwikkelaar Raven Software heeft er alles aan gedaan om dit te vertalen naar de game.

Benieuwd naar wat je van de game kunt verwachten. Houd FOK!games dan in de gaten voor een hands-on preview.

Derde Men In Black in de maak

Sony Pictures heeft vandaag bekend gemaakt dat zij bezig zijn met een derde deel van Men In Black. In de film spelen Will Smith en Tommy Lee Jones de rol van alien hunters.

In 1997 kwam het eerste deel uit en werd meteen een groot succes. Vijf jaar later kwam het tweede deel en werd eveneens een succes. Beide films leverden in totaal 1 miljard dollar op. Over het plot wou regisseur Barry Sonnenfeld nog niets kwijt. Waarschijnlijk komt de film in de zomer van 2011 uit.

Vanavond komt om 20:30 uur het eerste deel Men In Black op Veronica.

Neem ook eens een kijkje op het forum voor meer over films! 

Ajax ziet geen heil meer in Slijngard

Donovan Slijngard mag aankomend seizoen naar een andere club uitzien. De optie in de verbintenis van de verdediger, momenteel op huurbasis actief bij Sparta, wordt niet gelicht.

Bij de Amsterdammers werd Slijngard in het seizoen 2005-2006 verkozen tot talent van het jaar. Tot een definitieve doorbraak kwam het niet. Hij mocht zich eenmaal manifesteren in de hoofdmacht van de Ajacieden.

Het is vooralsnog niet bekend of Sparta de verdediger in wil lijven. In dit seizoen speelde de 21-jarige speler tot dusver twintig duels voor de Kasteelclub. In een eerder stadium, in 2006/2007, kwam Slijngard drie wedstrijden in actie voor FC Groningen.

'Magazine FilmValley is failliet'

Het blad FilmValley, het maandelijkse magazine waar je altijd een DVD bijkreeg, is failliet. Dat melden moderators van het FV-forum.

Inmiddels is er ook een privémail rondgestuurd: "De stekker is eruit getrokken bij ons blad. Per direct. We mogen niks meer doen. Vandaar dat ik zelfs afscheid moet nemen per prive-mail in plaats van de gebruikelijke filmvalley-mail. Het waren fantastische jaren. FilmValley was een topblad dat het helaas niet heeft gehaald.Graag wil ik jullie allen heel hartelijk bedanken voor jullie inzet waardoor ons werk vaak een stuk aangenamer werd!"

Diverse FOK!kers hadden net een nieuw abonement afgesloten of weer betaald voor een nieuw jaar. Hoogstwaarschijnlijk kunnen ze naar dit geld fluiten nu het blad en de DVD's niet meer worden verspreid. De website van FV is ook al een tijdje 'in onderhoud.' Lees hier meer van en over verdrietige FOK!kers.

Stewards leggen beslissing over Hamilton uit

De FIA heeft uit de doeken gedaan waarom Lewis Hamilton eerder vandaag gediskwalificeerd is. Hamilton moest Jarno Trulli tijdens de safety car-situatie voorbij laten, terwijl hij aan de wedstrijdleiding verklaarde dat er geen reden voor die actie was.

De wedstrijdleiding gaf een verklaring uit over de diskwalificatie van Hamilton en het op de derde plaats klasseren van Trulli. "Tijdens de eerste hoorzitting na de Grand Prix van Australië hadden de stewards niet de beschikking over het radioverkeer tussen Hamilton en zijn team, ook wisten zij niet van de opmerkingen die Hamilton meteen na de race had gemaakt tegenover de media. Tijdens de hoorzitting, die ongeveer een uur na de race plaatsvond, hebben de stewards en de wedstrijdleider Hamilton en zijn teammanager David Ryan specifiek gevraagd of Hamilton een instructie had gekregen om Trulli voorbij te laten. Zowel de coureur als de teammanager heeft verklaard dat een dergelijke instructie niet is gegeven. De wedstrijdleider heeft Hamilton nog nadrukkelijk gevraagd of hij Trulli bewust voorbij had gelaten. Hamilton beweerde dat hij dat niet had gedaan."

"Uit nieuw bewijs dat de stewards een paar dagen na de Grand Prix ontvingen, blijkt echter dat Hamilton meteen na de race een interview heeft gegeven, waarin hij duidelijk heeft verklaard dat het team hem had verteld om Trulli voorbij te laten. Het radioverkeer tussen coureur en team bevat bovendien twee duidelijke opdrachten van het team aan de coureur om de Toyota te laten passeren. De stewards hadden hierna sterk het gevoel dat ze misleid waren door de coureur en zijn teammanager, waardoor Trulli onterecht is bestraft en Lewis de derde plaats in handen kreeg."

Ook gaf de FIA het radiocontact tussen Lewis Hamilton en McLaren vrij:

McLaren: "OK Lewis, you should need to make sure your delta is positive over the safety car line. After the safety car line the delta doesn’t matter but no overtaking. No overtaking."

Lewis Hamilton: "The Toyota went off in a line at the second corner, ..., is this OK?"

Team: "Understood, Lewis. We’ll confirm and get back to you."

LH: "He was off the track. He went wide."

Team: "Lewis, you need to allow the Toyota through. Allow the Toyota through now."

LH: "OK."

LH: "He’s slowed right down in front of me."

Team: "OK, Lewis. Stay ahead for the time being. Stay ahead. We will get back to you. We are talking to Charlie."

LH: "I let him past already."

Team: "OK, Lewis. That’s fine. That’s fine. Hold position. Hold position."

LH: "Tell Charlie I already overtook him. I just let him past."

Team: "I understand Lewis. We are checking. Now can we go to yellow G 5, yellow Golf 5."

LH: "I don’t have to let him past I should be able to take that position back, if he made a mistake."

Team: "Yes, we understand Lewis. Let’s just do it by the book. We are asking Charlie now. You are in P4. If you hold this position. Just keep it together."

Team: "OK Lewis, your KERS is full, your KERS is full. Just be aware. You can go back to black F2, black Foxtrott 2."

LH: "Any news from Charlie whether I can take it back or not."

Team: "Still waiting on a response Lewis, still waiting."

Team: "Lewis, work on your brakes please. Front brakes are cold."

Team: "If we are able to use one KERS that would be good. If you deploy KERS please do so now."

Team: "OK, Lewis, this is the last lap of the race. At the end of the lap the safety car will come in, you just proceed over the line without overtaking, without overtaking. We are looking into the Trulli thing, but just hold position."

Het audiofragement is ook op de site van de FIA te beluisten.

Kamer: Geen registratie 2e nationaliteit

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat de tweede nationaliteit van een kind niet meer automatisch geregistreerd wordt. CDA en PvdA zullen een wetsvoorstel indienden, dat regelt dat ouders zelf mogen beslissen of de tweede nationaliteit wordt geregistreerd bij de burgerlijke stand.

"Niet de ambtenaren zijn verantwoordelijk voor de dubbele nationaliteit van een kind, maar de ouders", aldus CDA'er Mirjam Sterk. Vanavond vindt er een spoeddebat plaats over de kwestie. "Mensen hebben daar gewoon last van en door de toename van het aantal gemengde huwelijken, wordt dit probleem alleen maar groter."

Gisteren kwam een verhaal naar buiten van een Nederlands gezin, waarvan de moeder een Turkse vader heeft. Het gevolg is dat de gemeente het kind van de vrouw en haar man als Turk aanmeldt bij het Turkse consulaat. Een aantal dagen eerder bleek al dat Nederlandse ambtenaren actief meewerken, met terugwerkende kracht, aan het beleid van de Marokkaanse overheid, dat elk kind met een Marokkaanse vader en/of moeder automatisch Marokkaan is.

Op het forum loopt ook een discussie over dit onderwerp! 

Treinverkeer rond Utrecht CS deels gestremd

Het treinverkeer rond Utrecht was tijdens de avondspits ernstig gestremd. Van en naar Utrecht was een tijd geen treinverkeer mogelijk wegens een wisselstoring aan de oostkant van de stad, waardoor de sporen rond Utrecht vol liepen.

Op het station werd omgeroepen dat problemen aan de infrastructuur ervoor zorgde dat er amper treinverkeer mogelijk was. Intussen is de storing verholpen, maar treinreizigers hebben nog enkele tijd last van vertragingen.

Benen van te lange dode afgezaagd

In South-Carolina in de Verenigde Staten is een begrafenisondernemer ervan beschuldigd dat hij, om te besparen op de kosten van de kist, de benen van een dode heeft laten afzagen. Deze zouden anders niet in de kist gepast hebben. 

Tegen de weduwe van de in 2004 overleden James Hines had de verdachte gezegd dat haar meer dan twee meter lange man zou passen in een standaard kist. Het op maat laten maken van een langere kist zou veel duurder uitvallen volgens hem. Toen zijn medewerkers de man in de kist wilde leggen, lukte het niet. 

De begrafenisondernemer nam een bizar besluit: hij gaf zijn medewerkers de opdracht om de benen van James net onder de knie af te zagen. Kortgeleden heeft een oud-medewerker deze beschuldigingen naar buiten gebracht, waarop de politie Hines heeft laten opgraven. Hoewel het verhaal niet officieel bevestigd wordt, zegt de politie wel dat er 'vreselijke bewijzen' gevonden zijn voor de beschuldigingen.

Op het FOK!forum zijn er ook regelmatig leuke nieuwtjes te vinden 

'Rookcafé' groot genoeg om open te blijven

Buurtcafé De Balk in Groningen mag gewoon biertjes blijven tappen in het opberghok, terwijl de klanten in het café een sigaret opsteken. Volgens minister Ab Klink (Volksgezondheid) kan deze creatieve oplossing om aan het rookverbod te voldoen door de beugel, stelde hij vandaag in de Tweede Kamer.

Door het personeel te verkassen naar het opberghok en het café om te toveren tot een rookruimte, voldeed De Balk aan het rookverbod in de horeca: het personeel heeft geen last van de sigarettenrook. De Voedsel en Waren Autoriteit zag echter nog een beer op de weg: het opberghok is te klein om als café door het leven te mogen gaan. De regels schrijven een minimale oppervlakte van 35 vierkante meter voor.

Minister Klink kon De Balk vandaag geruststellen: de rookruimte telt ook mee als deel van de kroeg. De Balk blijft dus groot genoeg om café te kunnen zijn.

Praat ook mee over het rookverbod op het forum! 


'Rookcafé' groot genoeg om open te blijven  (foto: DAG)

Hoop vervlogen voor vermisten helikopterdrama

Alle hoop is vervlogen voor de acht nog vermiste inzittenden van de helikopter die gisteren in de Noordzee stortte. Dat heeft de Britse politie vandaag gezegd.

De lichamen van acht slachtoffers zijn geborgen. Vijftien slachtoffers komen uit Groot-Brittannië, een uit Oost-Europa.

De helikopter crashte ten noordoosten van de Schotse kust. Het toestel was onderweg van een olieplatform van de Britse oliemaatschappij BP, dat 270 kilometer van de kust ligt, naar het vasteland. Op ongeveer 55 kilometer voor de kust stortte het toestel neer.

De zoektocht naar het toestel en de vermisten gaat wel door, maar is nu een bergingsoperatie geworden.

Hoop vervlogen voor vermisten helikopterdrama  (foto: ANP)

Eddy Zoëy brengt dance-album uit

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zo verklaart ex-BNN’er Eddy Zoëy zijn terugkeer bij de muziek.  Samen met muzikant Tom Bakker brengt hij een Engelstalig dance-album uit. Volgens Zoëy is zijn album in de verte een kruising tussen Tiësto, Roger Waters, Jeff Wayne en Frank Zappa.’Trance mét gitaren’, aldus Zoëy op zijn website.

De plaat Nicky’s day off wordt uitgebracht onder de naam El Dio. In tegenstelling tot de albums onder zijn naam, heeft hij dit album volledig samen met Tom Bakker gemaakt. Zoëy: ‘Hierom hebben we ervoor gekozen om dit album te releasen als duo en net als bijvoordbeeld Daft Punk of Justice voor een producers-pseudoniem gekozen’

Zoëy bracht driemaal eerder een cd uit. Zijn debuut in 1996 heette Chasing whatever it is. In 2000 maakte hij de cd Succes jongen, waarvan het nummer Bijna een radiohit werd. In 2004 bracht hij de cd 6 maanden geen teevee uit.

Toch is Zoëy vooral bekend van radio en televisie. Bij BNN presenteerde hij onder andere het programma Nu we er toch zijn en op 3FM het radioprogramma Zoëyzo. In januari werd bekend dat Eddy Zoëy BNN verruilt voor RTL. Hier presenteert hij de datingshow Take Me Out. Ook neemt hij de presentatie van Expeditie Robinson van de in 2008 overleden presentator Ernst-Paul Hasselbach over.

Binnenkort is het album verkrijgbaar en downloadbaar.


Eddy Zoëy brengt dance-album uit  (foto: DAG)

Ook Vettel naar wedstrijdleiding toe

Sebastian Vettel is door de adviseur van de wedstrijdleiding Alan Donnelly gevraagd om zijn straf na de Grand Prix van Australië te bespreken. De Duitse Formule 1-coureur kreeg tien plaatsen straf voor Maleisië opgelegd, omdat hij in Melbourne de aanrijding met Robert Kubica veroorzaakt had.

Door het race-incident vielen zowel Vettel als Kubica uit, maar de Red Bull-rijder kreeg straf opgelegd. Teambaas Christian Horner zei dat zijn team de straf niet aangevochten had. "Alan Donnelly heeft om een gesprek met Sebastian gevraagd om de straf te bespreken. Ik vond die straf namelijk nogal zwaar. Wij vonden het vooral een race-incident, waarbij Sebastian zijn positie verdedigde."

"De straf is gebaseerd op wat er tijdens de ontmoeting met de wedstrijdleiding na de race is gezegd. Ik denk dat Donnelly het daar over wil hebben," aldus Horner die hoopt dat er nu duidelijkheid over alles komt.

'Stevens volgt Adriaanse bij Salzburg op'

Het dagblad Österreich weet te melden dat Red Bull Salzburg volgend seizoen gecoacht zal worden door Huub Stevens. De Limburger zou in Oostenrijk de opvolger moeten worden van Co Adriaanse, wiens aflopende contract niet zal worden verlengd.

Adriaanse heeft tot op heden geen nieuwe aanbieding gekregen van Red Bull en mag dus formeel gezien op zoek naar een nieuwe club. Intussen lijken de Oostenrijkers al in een vergevorderd stadium te zitten met voormalig PSV-trainer Stevens, die het in januari voor gezien hield bij de Eindhovenaren.

Sindsdien berichten de media in Oostenrijk dat Red Bull en de Limburger met elkaar in onderhandeling zouden zijn. Tussen beide partijen zou woensdag een gesprek hebben plaatsgevonden.

Een beer in een voertuig in Banjo Kazooie DLC-video

Banjo Kazooie: Nuts & Bolts is al een tijdje te koop. Het spel werd redelijk ontvangen door de reviewers, maar de verkopen stelden helaas teleur. Toch weerhoudt dat Rare niet van het ontwikkelen van nieuwe ideeën voor de beer met een rugzak. Op 7 april zal Lord of Games’ Lost Challenges te downloaden zijn. De DLC bevat twaalf nieuwe opdrachten, een nieuwe versie van Kungo's arcade games en 7 nieuwe multiplayer modi. Ook zijn er nieuwe achievements te verdienen. De DLC zal voor 400 Microsoft Points te downloaden zijn.

Willems winnaar van Driedaagse De Panne

Bradley Wiggins heeft de afsluitende tijdrit van de Driedaagse De Panne op zijn naam geschreven. De renner van Team Garmin liet Lieuwe Westra (Vacansoleil) en Stijn Devolder (Quick-Step) achter zich.

Joost Posthuma slaagde er in de laatste etappe niet meer in om zijn achterstand op Frederik Willems, de leider in het algemeen klassement, goed te maken. De Belg wist de tijdrit succesvol te overleven en pakte hiermee ook de winst in de Belgische etappekoers.

Posthuma pakte de tweede positie en zijn ploeggenoot bij Rabobank, Tom Leezer, eiste de derde plaats voor zich op. De laatste Nederlander in de top tien van de Driedaagse De Panne was Martijn Maaskant van Team Garmin. Hij eindigde als zevende in het klassement.

Florent Luyckx weg bij 3FM

Zendermanager Florent Luyckx vertrekt vanaf 1 juni bij radiozender 3FM. Florent begon in 2003 met zijn taak als zendermanager bij de zender. Vanaf 1 juni gaat Florent naar het reclamebureau Y&R Not Just Film. Hij wordt daar algemeen directeur.

Florent vertelt: "Ik ga vertrekken bij de beste zender van Nederland. Ik laat een fantastisch club mensen achter en heb er alle vertrouwen in dat zij met 3FM Serious Radio blijven maken. Na 6 jaar 3FM kwam het aanbod voor de job bij Y&R Not Just Film als een mooie carrière-uitdaging." Directeur Jan Westerhof van NPO Radio, de bestuursorganisatie voor alle publieke radiozenders, liet weten dat ze hem niet graag laten gaan, maar dat ze hem deze kans gunnen.

Dezelfde Jan Westerhof: "Zes jaar heeft Florent gewerkt als zendermanager van 3FM, hij heeft die zender door een moeilijke periode geloodst en hij laat 3FM achter als een prachtig radiostation en als een ijzersterk jongerenmerk. Waarvoor ik hem zeer erkentelijk ben." Over een eventuele opvolger laat 3FM nog niks los.

Met dank aan Paul voor de submit

Ook op het forum is er een discussie gaande hierover! 

Grinham door naar laatste acht Montreal

De 31-jarige Natalie Grinham heeft zich gisterenavond (plaatselijke tijd) geplaatst voor de kwartfinales van de Atwater Cup 2009 in Montreal

De Almeerse, sinds gisteren de nummer vier van de wereld, won in de openingsronde van het met vijfentwintigduizend Amerikaanse dollars gedoteerde proftoernooi in Canada met overmacht van de Engelse Laura Hill. Het werd 11-2, 11-5 en 11-6 in het voordeel van de Nederlandse. In de volgende ronde moet Grinham het nu opnemen tegen Suzie Pierrepont (7), eveneens afkomstig uit Engeland.

Voor Grinham is de Atwater Cup 2009 het tweede toernooi waarin ze in actie komt nadat ze begin januari het hardnekkige kinkhoest virus opliep. Begin maart speelde de nieuwe kopvrouw van het Nederlandse damesteam al een groot WISPA-toernooi in Maleisië. Destijds bleek de voormalige Australische echter verre van fit en werd ze reeds in de kwartfinales uitgeschakeld door Laura Lengthorn-Massaro. Bij winst op Pierrepont wacht Grinham vrijdag vermoedelijk een nieuw duel met deze Engelse top-10 speelster.

[upd] Beurzen in zevende hemel

De belangrijkste beursgraadmeter van de Amsterdamse beurs, de AEX, staat momenteel 3,6 procent hoger op bijna 229 punten. Het sentiment wordt vooral gevoed door meevallende economische cijfers. Hierdoor denken beleggers dat het ergste van de wereldwijde crisis achter de rug is.

Zo stegen de huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk sinds lange tijd weer een beetje en werden er in de VS in maart meer auto's verkocht dan in februari, wat een 27-jaars dieptepunt was. Ook de huizenverkopen en de orders voor duurzame goederen in Amerika vielen me.

Het vertrouwen op de beurs werd nog gesterkt door de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner, die woensdag in een interview met het persagentschap Bloomberg liet weten dat er bemoedigende signalen waren dat de financiële markten herstellende zijn. Ook de verwachtingen over de G20-top en het rentebesluit vanmiddag van de Europese Centrale Bank (ECB) stimuleren hogere beurskoersen.

Update 18:00 uur
De AEX is vandaag gesloten met een plus van 5,1 procent op 232,05 punten. Op Beursplein 5 steeg vooral printerfabrikant Océ na meevallende kwartaalcijfers met 44 procent. ING (+15%) en staalconcern ArcelorMittal (+14%) waren eveneens grote winnaars. Ook in Amerika wordt doorgefeest op de beurzen, waarbij de Dow Jones momenteel boven de psychologisch belangrijke grens van 8.000 punten staat met een plus van ruim 3 procent.

Discussieer mee op het forum over de beurs.

Grootste stijgers Amsterdamse beurs 2 april

Willem II contracteert PSV-talent Waalkens

Willem II heeft Jasper Waalkens gecontracteerd. De jonge middenvelder komt over van PSV.

De twintigjarige Waalkens doorliep de gehele jeugdopleiding van PSV en speelt momenteel in het belofteteam. Waalkens werd vorig seizoen nog uitgeroepen tot beste voetballer in de competitie voor de landelijke A-jeugd. Ondanks een aanbieding van PSV koos de speler voor een overgang naar Willem II.

Andries Jonker, technisch directeur van de Tilburgers, is verheugd met de komst van Waalkens: "Jasper is een middenvelder met veel voetballend vermogen. We zijn zeer verheugd dat hij, ondanks de aanbieding van PSV, de keuze voor Willem II heeft gemaakt."

Waalkens krijgt bij Willem II een tweejarig contract met een optie voor nog eens één jaar. Hij heeft de medische keuring reeds ondergaan.

McLaren niet in beroep tegen straf Hamilton

Het Formule 1-team van McLaren heeft aangegeven niet in beroep te zullen gaan tegen de beslissing van de stewards om Lewis Hamilton uit de uitslag in Australië te schrappen. Dit is gebeurd omdat de stewards misleid zouden zijn in Melbourne. Hierdoor is Jarno Trulli weer derde geworden in de eerste race.

"McLaren heeft begrepen dat de stewards hun beslissing hebben genomen op basis van de radiocommunicatie tussen de coureur en het team. Het team was in de veronderstelling dat de FIA het radiocontact zondag al had onderzocht en dacht om die reden dat het niet nodig was om het toen met de stewards te bespreken. Desondanks spijt het ons dat we dat niet hebben gedaan. We leggen ons neer bij het besluit van de stewards en gaan niet in beroep," aldus een officiële persverklaring van het team.

G20: Honderden miljarden in wereldeconomie

Ook het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zet de geldpers aan. Het fonds gaat 250 miljard dollar aan Special Drawing Rights (SDR’s) uitgeven, de eigen munteenheid,die kunnen worden omgeruild in dollars, ponden, euro’s of yens. Deze komen ten goede aan de allerarmste landen, die deze SDR’s tegen gunstige voorwaarden - de rente is net zo hoog als op een Amerikaanse staatsobligatie - mogen lenen.

Dit hebben de leiders van de belangrijkste landen ter wereld, verenigd in de G20, volgens de BBC vanmiddag besloten. Daarbovenop wordt ook het reguliere IMF-budget verdriedubbeld. Er moet in totaal 500 miljard dollar bij om landen overal ter wereld te hulp te kunnen schieten. Tot slot willen de landen 250 miljard dollar opzij zetten om de wereldhandel op gang te houden.

De G20 is tot het laatste moment aan het onderhandelen. Het meningsverschil tussen Nicolas Sarkozy en Angela Merkel aan de ene kant en Gordon Brown en Barack Obama lijkt te zijn beslecht in het voordeel van de laatsten - al heeft er volgens Obama nooit een echt meningsverschil bestaan.

De G20 hebben afgesproken dat ze vooral de hedgefondsen harder gaan aanpakken. Dit komt overeen met de Amerikaanse plannen voor strengere regelgeving die Timothy Geithner onlangs al bekend maakte. De internationale toezichthouder die Sarkozy zo vurig wenste om het Angelsaksich vrijemarktkapitalisme aan te pakken, lijkt er niet te komen.

Over de omvang van de stimuleringsmaatregelen zullen de landen waarschijnlijk geen consensus bereiken. Sommige landen (de VS, Japan en in mindere mate Groot-Brittannië) geloven heilig in de heilzame werking van belastingverlaging en extra overheidsinvesteringen. Europa is daar veel terughoudender in en houdt meer vast aan de begrotingsdiscipline.

De grootste eensgezindheid is er op het gebied van de wereldhandel. Iedereens is het erover eens dat protectionisme koste wat het kost vermeden moet worden. Vooral Brazilië heeft daar onlangs nog stevig op aangedrongen.


G20: Honderden miljarden in wereldeconomie  (foto: DAG)

Podolski krijgt geen straf voor wangedrag

De Duitse voetbalbond heeft besloten aanvaller Lukas Podolski niet te bestraffen voor zijn gedrag tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales. De aanvaller had gisteren een pittige woordenwisseling met aanvoerder Michael Ballack, waarna ploeggenoten Per Mertesacker en Philipp Lahm moesten ingrijpen.

De Duitse bondscoach Joachim Löw verklaarde dat Podolski het oneens was met een tactische aanwijzing van de captain, maar geeft hem wel de schuld van de ontstane situatie. "Als de aanvoerder een speler een tactische instructie geeft, moet die gehoorzamen. Daar kan geen misverstand over bestaan. Lukas moet luisteren naar een ervaren speler als Michael Ballack", was het commentaar van Löw.

Een straf zal er dus niet komen voor Podolski. "De DFB vindt het in deze situatie moeilijk om disciplinaire maatregelen te nemen", aldus teammanager Oliver Bierhoff. "Dit soort dingen gebeuren wel eens", vertelde Podolski zelf over het incident. "De zaak is binnenskamers afgehandeld en is wat mij betreft gesloten. Iedereen weet dat ik soms op het veld mijn emoties toon, maar die los ik niet publiekelijk op. We zijn professioneel genoeg om dit privé op te lossen."

Vrouw lijmt oog dicht met nagellijm

Een Britse vrouw had haar ogen nog niet helemaal open toen ze opstond. Ze wilde oogdruppels indoen, maar pakte per ongeluk een potje met nagellijm en lijmde hiermee haar rechteroog dicht.

De 29-jarige Paula Griffin uit Bournemouth heeft acht uur lang met een dichtgelijmd oog rondgelopen. Het potje met de giftige lijm is van hetzelfde formaat als het potje met oogdruppels. De hardnekkige lijm wordt gebruikt om kunstnagels vast te lijmen en droogt binnen enkele seconden.

"Meteen toen ik in het potje kneep, wist ik dat er iets mis was", verklaart de blonde vrouw tegenover de Telegraph. Ik wist nog net te voorkomen dat het in het midden van mijn oog terecht kwam. Het deed zo veel pijn dat mijn natuurlijke reactie mijn oog sluiten was. Maar toen ik dat deed, plakten mijn wimpers aan elkaar vast en kreeg ik mijn oog niet meer open."

Artsen hebben haar oog kunnen openen door haar wimpers af te knippen. Waarschijnlijk houdt ze er permanente schade aan haar oog aan over.

Kijk voor nagellijm en andere verzorgingstips eens in Lifestyle.


Vrouw lijmt oog dicht met nagellijm  (foto: DAG)

Hulman kost Rotterdam smak geld

Stefan Hulman, voormalig wethouder in Rotterdam en ex-burgemeester van Den Helder is een doorn in het oog van Rotterdam. Zijn ontslag in Den Helder gaat de Maasstad tot 13 juni volgend jaar een slordige zesduizend euro per maand aan wachtgeld kosten. Dit is mogelijk omdat Hulman, in ruil voor het opkopen van zijn huis in Julianadorp, afziet van wachtgeld in de gemeente Den Helder.

Hierdoor is Rotterdam volledig verantwoordelijk voor de uitkering van de VVD-politicus. Tot de komende zomer is dat zeventig procent van zijn salaris als wethouder. Hij wenst geen afstand te doen van dit geld. De PvdA in Rotterdam wil trachten een juridisch stokje te steken voor de regeling. Ronald Motta, gemeenteraadslid, zegt: "Als Hulman in Den Helder afstand doet van zijn recht op wachtgeld, dan is het raar als dat recht in Rotterdam wel geldt. Als Hulman in Den Helder wel wachtgeld zou krijgen, maakt hij in Rotterdam alleen maar aanspraak op een aanvulling. Dus ook zonder Helders wachtgeld zou hij hier hooguit een aanvulling moeten krijgen van zo’n duizend euro."

Hulman bezat huizen in Rotterdam, Spanje en Julianadorp. Omdat hij dit financieel niet kon bolwerken vroeg hij de gemeente Den Helder om hulp. Die zou hem in eerste instantie verleend worden, maar na heftige kritiek trok het gemeentebestuur deze toezegging weer in. Toen ook nog eens bleek dat hij inkomsten had verzwegen, werd zijn positie als burgemeester niet langer houdbaar.

Trulli blij met uitspraak stewards

Jarno Trulli is blij dat de stewards besloten hebben hem de derde plaats in de Grand Prix van Australië terug te bezorgen. Eerder vandaag werd Lewis Hamilton gehoord en werd het radioverkeer van McLaren bestudeerd. Daarop werd Hamilton uit de uitslag geschrapt en Trulli zijn derde plaats teruggegeven.

"Ik ben erg blij, want ik wilde rechtvaardigheid en die heb ik gekregen", zei een dolblije Italiaan tegen Autosport. "Ik ben erg blij voor mezelf en voor het team. Ik wil de FIA enorm bedanken. Het komt niet vaak voor dat zij een zaak heropenen. Het is erg goed dat zij echt geprobeerd hebben om de waarheid boven tafel te krijgen."

De Toyota-coureur wilde verder niets zeggen over de diskwalificatie van Hamilton. "Ik weet niet wat het nieuwe bewijs is dat ze hebben onderzocht. Ik kan er dus verder geen commentaar op geven. Ik kan alleen maar blij zijn dat ik mijn derde plek weer terug heb."

ECB verlaagt rente met 0,25 procentpunt

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdag het belangrijkste rentetarief in de eurozone met 0,25 procentpunt verlaagd tot 1,25 procent. De renteverlaging is kleiner dan de neerwaartse bijstelling van 0,5 procentpunt waarop de markt had gerekend.

Door het leentarief te verlagen, hoopt de bank de investeringen te stimuleren en hiermee de economie aan te zwengelen.

Sinds de invoering van de euro in 1999 lag het renteniveau nooit zo laag. De ECB begon oktober vorig jaar, op het hoogtepunt van de financiële crisis, aan een serie renteverlagingen. In zes stappen is de rente met 2,5 procentpunt naar beneden gekomen.

Met de verlagingen volgt de ECB andere centrale banken in de wereld. In de Verenigde Staten heeft de Federal Reserve de rente al verlaagd naar een doelniveau tussen de 0 en 0,25 procent. In Groot-Brittannië staat de rente op een historisch laag niveau van 0,5 procent.

CAS verhoogt straf springruiter Ahlmann

De Duitse paardensportbond heeft van het internationaal sporttibunaal CAS toestemming gekregen om de schorsing van springruiter Christian Ahlmann te verhogen tot acht maanden.

De Duitse bond had bij het CAS geprotesteerd tegen de milde straf van vier maanden die Ahlman kreeg van de internationale paardensportfederatie. Het CAS heeft het protest gegrond verklaard.

Dat betekent dat de schorsing van 21 augustus 2008 tot 20 april 2009 duurt. Ahlmann kreeg de schorsing omdat hij zijn paard Cöster op de Olympische Spelen, van vorig jaar in Peking, ongeoorloofde medicamenten had toegediend.

Feyenoord enkele weken zonder El Ahmadi

Karim El Ahmadi kan de komende weken niet in actie komen voor Feyenoord. De middenvelder kreeg dinsdag tijdens de vriendschappelijke interland van Marokko tegen Angola een schop en raakte daarbij geblesseerd aan zijn enkel.

Gisteren werd hij onderzocht in het Erasmus MC. Daaruit bleek dat er niets is gebroken, maar dat de middenvelder wel een enkelband heeft ingescheurd.

Feyenoord gaat er van uit dat de international drie weken is uitgeschakeld waardoor hij in ieder geval de duels met FC Volendam en Heracles aan zich voorbij moet laten gaan. Daarnaast is het duel tegen zijn oude club FC Twente waarschijnlijk ook niet haalbaar.

Man mishandelt arts

Gisterenmiddag is een 43-jarige man in Nijmegen aangehouden nadat hij een arts in elkaar heeft geslagen. Dit gebeurde tijdens het spreekuur in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). De man sloeg de dokter enkele keren in zijn gezicht nadat hij boos werd vanwege een uitspraak van de dokter.

De verdachte werd vervolgens aangehouden en op het politiebureau verhoord. CWZ heeft de Nijmegenaar vijf jaar toegang tot het ziekenhuis ontzegd.

Lijk hangt 29 jaar aan boom

De politie in de Duitse deelstaat Beieren heeft vandaag bekendgemaakt dat het lijk van een Duitse man is gevonden. Nadat hij in de zomer van 1980, op 69 jarige leeftijd, spoorloos verdween heeft hij zelfmoord gepleegd en 29 jaar lang onopgemerkt aan een boom gehangen.

Een voorbijgaande wandelaar vond enige tijd geleden een paar botten op een berghelling. De politie zocht vervolgens het bos door en vond een lijk, op elf meter hoogte hangend in een boom.

De man heeft zelfmoord gepleegd door zich aan een boom vast te binden en daarna door het hoofd te schieten. „Hij wilde absoluut niet gevonden worden”, aldus een woordvoerder.

Extremisten dierenrechten worden gewelddadiger

Extremistische voorvechters van dierenrechten, gebruiken sinds juni 2007 steeds meer geweld.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), dat vandaag is uitgebracht. Verder concludeert de dienst dat deze vorm van extremisme in Nederland gefragmenteerd maar groeiende is.

De inlichtingendienst ziet dat er verwevenheid is tussen openbare activiteiten van organisaties die voor dierenrechten opkomen en extremisten die illegaal opereren. In de organisaties die de wet niet overtreden, zitten volgens de AIVD ook personen die zich ondergronds wel aan gewelddadige acties schuldig maken.

Extremisten dierenrechten worden gewelddadiger  (foto: DAG)

Balkenende polst Hyvers over AOW

Premier Balkenende polst vandaag zijn Hyves-vriendjes over de AOW-leeftijd. Leden van de netwerksite die bevriend zijn met de minister-president kregen vandaag de vraag ‘Ben je het eens met een verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar?’

Rond half vier donderdagmiddag hadden bijna 2.000 mensen gestemd. Van de Hyvers stemde 55,7 procent ‘Ja. De rekening mag niet naar de jongeren doorgeschoven worden’. 42,5 procent zei ‘Nee. Tot 65 jaar werken is lang genoeg’. De rest had geen mening.

Het is voor het eerst dat de premier Hyves gebruikt om de stemming in het land te peilen. Hij heeft bijna 150 duizend vrienden, het maximum dat een bekende Nederlander bij Hyves kan hebben.

Balkenende polst Hyvers over AOW  (foto: DAG)

Flyer met sexy Poolse paus verboden

In Groot-Brittannië is een flyer verboden waarop wijlen paus Johannes Paulus II te zien is in een erotische houding met een schaarsgeklede blondine. In zijn hand heeft de Poolse paus, die in 2005 overleed, een fles met bier. De flyer van een nachtclub in Ipswich is door de Engelse Reclame Code Commissie als beledigend bestempeld, na klachten van boze katholieken en Polen.

Ook de Ipswich & Suffolk Council for Racial Equality (ISCRE) bemoeide zich met het conflict en bestempelde het als religieuze discriminatie. Jane Basham, directrice van ISCRE zei: "het uitbeelden van de overleden Poolse paus op deze manier was overduidelijk beledigend." De organisatie voor gelijkheid van rassen is erg teleurgesteld dat de club noch het marketingbureau dat de flyer ontwikkelde excuses wil aanbieden aan de Polen en de katholieken.

De flyer was bedoeld om een feest aan te kondigen in de nachtclub Club Fire. Het marketingbureau wil niet onderkennen dat  de flyer racistisch was of dat het onverantwoordelijk seks met alcohol associeerde.  "We hebben ons niet gerealiseerd dat de nationaliteit van de paus de eerste associatie met hem zou zijn en dat dit als denigrerend kon worden opgevat door de Poolse gemeenschap", aldus een woordvoerder van het marketingbureau.

Kijk ook eens op het NWS-forum voor dit onderwerp! 


Flyer met sexy Poolse paus verboden  (foto: DAG)

Madonna mag nog een Malawi-weesje hebben

De overheid van Malawi steunt Madonna’s verzoek om een tweede kindje uit het Afrikaanse land te adopteren. Dit zei de minister van informatie vandaag.

De popster wil het vierjarige meisje Mercy James adopteren en is sinds zondag ter plekke, in gezelschap van haar zoon David Banda die ze in 2006 adopteerde toen hij dertien maanden oud was. Het hooggerechtshof van Malawi spreekt zich naar verwachting vrijdag uit over het adoptieverzoek.

‘Madonna is goed voor ons geweest. Ze steunt meer dan 25.000 weeskinderen in het land en heeft bewezen dat ze kan zorgen voor David’, zei minister Patricia Kaliati donderdag. ‘Weinig rijke en beroemde mensen nemen de tijd om helemaal naar Malawi te vliegen om onze kinderen te ondersteunen. We ondersteunen haar adoptieproces’, aldus Kaliati.

Bij de adoptie van David kwam de overheid van Malawi onder vuur te liggen. Volgens critici negeerden de autoriteiten speciaal voor de Amerikaanse superster een wet die het buitenlanders verbiedt kinderen uit Malawi te adopteren.

Madonna mag nog een Malawi-weesje hebben  (foto: DAG)

Man Salma Hayek gegijzeld

Angstige momenten in huize Hayek. Francois-Henri Pinault, de echtgenoot van de Mexicaanse actrice Salma Hayek, is namelijk gegijzeld. Pinault is de baas van kledingbedrijf PPR en moest vanwege de kredietcrisis 1.200 banen schrappen.

Nu denken Fransen doorgaans niet al te lichtvoetig over het verliezen van hun baan, en dat bleek nu niet anders. De werknemers van PPR namen hun baas uit woede enkele uren in gijzeling. Multimiljonair Francois-Henri werd ruim een uur vastgehouden door zo'n vijftig boze werknemers. Uiteindelijk kon de Franse oproerpolitie de wederhelft van Hayek bevrijden.

De PPR-baas is de vijfde chef van een Frans bedrijf die deze maand gegijzeld wordt. Volgens een vakbondswoordvoerder was de actie bedoeld 'om banen te redden'.


Man Salma Hayek gegijzeld  (foto: DAG)

Oranje F-16 voor demonstratieteam

Afgelopen weken is op vliegbasis Woensdrecht een F-16 in een nieuw jasje gestoken. Het F-16 Solo Display Team onthulde vandaag het resultaat. Waar het oude toestel 'saai grijs' was, toont het nieuwe apparaat een oranje kleur met de Nederlandse leeuw erin verwerkt.

Kapitein Ralph Aarts van het demonstratieteam vloog het nieuwe toestel zelf van Woensdrecht naar Volkel waar zowel het oude toestel als de nieuwe aanwinst gepresenteerd werden aan Commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Jac Jansen, en Directeur Operaties en oud-commandant van vliegbasis Volkel, commodore Sander Schnitger. De nieuwe F-16 is op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni op vliegbasis Volkel te zien, tijdens de jaarlijkse Luchtmachtdagen.

Met dank aan djpdjpnl voor de herschreven submit.

Kijk voor meer luchtvaartnieuws en -wetenswaardigheden in Planes, Trains & Automobiles.

Nieuwe games interessanter dan seks

Er wordt steeds meer gegamed in deze wereld en het begint zo langzamerhand de plek in te nemen van andere vormen van entertainment. Zo spelen veel kinderen liever een potje Fifa dan buiten tegen een bal aan te trappen en is de kans groot dat je minder boeken leest of films kijkt dan dat je zou doen als je niet kon gamen. Dat gamen nu ook één van de oudste vormen van vermaak begint te verdringen in dan wel weer opmerkelijk te noemen.

Uit een onderzoek dat laatst is uitgevoerd onder 1130 mannen bleek dat 32% van de mannen liever een game speelde dan dat ze de liefde bedreven met hun partner. Volgens de mannen kregen ze een stuk minder bevredigend gevoel en was het gewoon een stuk minder leuk. Daarnaast bleek uit het onderzoek dat maar liefst 72% van de mannen veel meer opgewonden raakten van een gloednieuwe game en dus liever die game zouden willen spelen dan seks te hebben met hun partner.


Ritsma gaat motorracen

Oud-wereldkampioen schaatsen Rintje Ritsma stapt op de motor. De 'Beer uit Lemmer' debuteert op tweede paasdag tijdens de paasraces op Assen op een Suzuki in het open Nederlands kampioenschap Superbike.

De 39-jarige Fries was de afgelopen jaren al actief in de autosport en wil zich nu bekwamen in de motorsport. Ritsma, die ook teammanager is van de Nederlandse bobsleeërs, moet het opnemen tegen onder anderen Nederlands kampioen Arie Vos en snelle mannen als Johan Veijer en Bob Withag.

Van Dooremalen maakt WK-ploeg bekend

Bondscoach Martijn van Dooremalen heeft de ploeg bekendgemaakt, die gaat deelnemen aan het wereldkampioenschap badminton voor gemengde ploegen.

Selectie

Mannen: Dicky Palyama, Eric Pang, Ruud Bosch, Koen Ridder, Jürgen Wouters, Jorrit de Ruiter

Vrouwen: Yao Jie, Judith Meulendijks, Rachel van Cutsen, Patty Stolzenbach, Paulien van Dooremalen, Ilse Vaessen

Het WK vindt plaats van 10-17 mei in de Chinese stad Guangzhou.

Boek: Banner - Ogen van de Koning

Ogen van de Koning is een tienersuccesverhaal. Catherine Banner begon op haar veertiende aan haar debuutroman, die ze twee jaar later aan een gevestigde uitgeverij kon verkopen. Banner, inmiddels achttien, is na het succes van haar eersteling inmiddels aan het tweede en derde deel van de trilogie begonnen. Ze treedt hiermee in de voetsporen van Christopher Paolini, met zijn drakenreeks Eragon (ook verfilmd) en Catherine Webb, met haar Spiegelreeks en al vele andere romans. Is die jeugdigheid terug te vinden in de boeken? Kan een roman van een zestienjarige genoeg kwaliteit bevatten op alle fronten, zoals plot, stijl, karakterbouw?

"Eindhoven moet nù naar de rechter stappen"

Volgens de opgestapte bestuursleden Henk Hulshuizen en Peter van den Baar is het zaak dat FC Eindhoven zo snel mogelijk naar de rechter stapt om de proflicentie te behouden. Het duo staat niet achter het charmeoffensief dat de club richting de KNVB heeft geopend.

Om die reden legden Hulshuizen en Van den Baar ook hun functie neer. "Pas als dat niets oplevert, wil Eindhoven naar de rechter", zegt laatstgenoemde over het charmeoffensief in het Eindhovens Dagblad. "Henk en ik vinden dat de club dat nu al moet doen. Niet langer wachten."

Van den Baar is namelijk van mening dat Eindhoven sterk staat wanneer het naar de rechter stapt. "Omdat de bond procedurefouten heeft gemaakt", betoogt hij. Mocht er niet snel actie worden ondernomen, dan kan het binnenkort gedaan zijn met de bijna 100-jarige eerstedivisionist. "Als het beroep tegen de laatste sancties volgende week wordt afgewezen, dan kan de licentiecommissie niet anders dan de licentie intrekken. Daarom moet Eindhoven nu via een rechtszaak druk zetten op de KNVB. We zitten echt in blessuretijd."

Jongen aangehouden voor helikopterincident

De politie heeft een 17-jarige jongen aangehouden in verband met het gooien van een voorwerp naar een opstijgende traumahelikopter. Dat meldt de Amsterdamse zender AT5.

Volgens de zender heeft de jongen een beperkte verstandelijke ontwikkeling en moet een studioverhoor bij de Jeugdpolitie meer duidelijkheid geven over zijn beweegredenen. Maandag ontstond er commotie over een filmpje dat een medewerker van Ilse Media vanaf het dak van het bedrijfspand maakte.

In het filmpje was te zien hoe een traumahelikopter onder veel belangstelling van buurtbewoners vertrok vanaf een straat in Slotervaart. Op 20 seconden was echter te zien hoe een jongen iets naar de helikopter gooide, wat mogelijk schade had kunnen aanrichten.

Bij het onderzoek naar de dader herkende de buurtregisseur de jongen van de filmbeelden. Gisterenmiddag is hij op straat aangehouden.

Sporting Limburg: Verslag persconferentie

Roda JC en Fortuna Sittard zullen vanaf volgend seizoen onder de naam Sporting Limburg verder gaan. Dit is het resultaat van het overleg van de Stuurgroep Topvoetbal in Limburg, wat vanmiddag tijdens een persconferentie bekend is gemaakt.

De samenvoeging van de twee clubs is volgens de stuurgroep noodzakelijk. Als dat niet gebeurt, zullen Roda JC en Fortuna Sittard op de langere termijn failliet gaan. De belangrijkste voorwaarde was dat de nieuwe voetbalclub schuldenvrij zou beginnen. De ploeg uit Kerkrade is hier in geslaagd, maar de ploeg uit Sittard niet. De overgebleven schulden blijven achter in de Fortuna BV en zullen niet mee naar Kerkrade gaan, waar de fusieclub gehuisvest zal worden.

In de eerste jaren zal Sporting Limburg nog wel financiële steun van de provincie nodig hebben en ook het binnenhalen van sponsors is een voorwaarde van de fusie. De stuurgroep is van mening dat dit allemaal goed zal komen. Daarnaast zouden veel bedrijven achter de samenvoeging van Roda JC en Fortuna Sittard staan.

Het is de bedoeling dat de nieuwe club op termijn mee moet gaan draaien in de subtop van de Eredivisie. In 2013 moet de begroting ongeveer 20 miljoen euro gaan bedragen. De basiskleur van Sporting Limburg wordt geel. Deze kleur komt voor in de vlag van de Limburgse provincie en is ook in de huidige tenues van Roda JC en Fortuna Sittard terug te vinden. Daarnaast zijn er nog details in de kleuren rood, wit en blauw. In het nieuwe clublogo is bovendien een leeuw terug te vinden.

Sporting Limburg zal zijn wedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion gaan spelen, terwijl het onderkomen van Fortuna gaat dienen als de plek voor de jeugdopleiding.

Stichting Trots op Fortuna verzette zich al vanaf het begin tegen de plannen om een fusie tussen Fortuna Sittard en Roda JC op poten te zetten. Diezelfde stichting denkt er inmiddels over om met de ploeg uit Sittard een doorstart bij de amateurs te maken.

Ook fans van Roda JC zijn het niet eens met de fusie. De officiële supportersvereniging noemt het besluit zelfs diep triest en kiest ervoor om alle activiteiten tot nader bericht op te schorten. Daarnaast werd er vanochtend ook nog een condoleanceregister geopend, waar inmiddels al meer dan 100 steunbetuigingen op stonden.

'Een op de tien banen in de bouw verdwijnt'

Naar verwachting verdwijnen er de komende twee jaar 50.000 banen in de bouw, in plaats van de eerder voorspelde 30.000. Het gaat dan om 10 procent van het totale aantal arbeidsplaatsen. Dat meldde het Economisch Instituut Bouwnijverheid (EIB) vandaag.

Het instituut komt met een aangepaste raming die "aanzienlijk slechter" is dan die van afgelopen januari. Volgens het EIB daalt de bouwproductie de komende twee jaar met 15 procent in plaats van de eerder voorspelde 10 procent. "Een productieverlies van 8 miljard euro."

Het EIB volgt met zijn raming de vooruitzichten van het CPB. "Voor een deel zijn onze voorspellingen gebaseerd op de orderportefeuille en vergunningen en voor een deel op de verwachte economische groei", licht directeur Taco van Hoek toe.

IndyCar Series live bij RTL

Goed nieuws voor de Nederlandse fans van de IndyCar Series. RTL zal dit jaar tien races live uit gaan zenden van de raceklasse waar onder andere Robert Doornbos in mee doet. Komende zondag zal op RTL 7 de race in St. Petersburg al uitgezonden worden.

Ook de races in Kansas, Milwaukee, Iowa, Watkins Glen, Toronto, Mid-Ohio, Motegi en de slotrace in Homestead-Miami zullen live te volgen zijn op televisie. Speciale aandacht zal er zijn voor de Indy 500. De legendarische wedstrijd op het circuit in Indianapolis, waar de Nederlander Arie Luyendyk twee maal wist te winnen.

Hij zal Doornbos gaan begeleiden in zijn eerste jaar bij Newman/Haas/Lanigan Racing. De Nederlander moet het op gaan nemen tegen onder andere Scott Dixon die vorig jaar kampioen werd en Danica Patrick die in 2008 in Motegi wist te winnen.

De IndyCar-races die niet live worden uitgezonden, zullen in ruime samenvatting te zien zijn.

'Sparta wil Atteveld als trainer'

RTV Rijnmond komt met het bericht dat Sparta Rotterdam Raymond Atteveld op het oog heeft als nieuwe trainer. De 42-jarige Amsterdammer zou de opvolger moeten worden van Foeke Booy, die na dit seizoen aan de slag gaat bij FC Utrecht als technisch directeur.

Technisch manager Richard Grootscholten zou Atteveld bovenaan zijn lijstje van kandidaten hebben staan. Ook Dwight Lodeweges zou een plekje hebben op het bewuste lijstje.

Atteveld begon het seizoen als trainer van Roda JC, maar kreeg in oktober al zijn congé. Zijn dienstverband in Zuid-Limburg duurde 22 maanden. Bij Sparta is er voorlopig niemand die commentaar wil geven op de belangstelling voor Atteveld.

Down Under in 2008 gedomineerd door Nintendo

Met de bijna wekelijkse lijstjes van Nederland, Japan, de Verenigde Staten en Engeland zou je bijna vergeten dat er ook in andere werelddelen games verkocht worden. Nu zijn de jaar cijfers van de Australische games-industrie bekend geworden met onder andere de top 10 van meest verkochte games.

De Australische game-markt is in 2008 gegroeid met maar liefst 48% met meer dan 26,7 miljoen verkochte games wat een omzet genereerde van 1,96 miljard Australische dollars.

In de top tien van de meest verkochte games staan erg veel Nintendo Games. Wii Fit staat op één, de tweede plek is voor Wii play en de derde plek is ingenomen door Mario Kart Wii. Enige PC game in de lijst is de nieuwe expansion van World of Warcraft. Grand Theft Auto neemt ook twee plekken in in de lijst waarbij de versie voor de Playstation 3 het iets beter heeft gedaan als voor de Xbox 360.


1. Wii Fit -Wii
2. Wii Play - Wii
3. Mario Kart Wii met stuur - Wii
4. Mario & Sonic at the Olympics
5. Grand Theft Auto 4 - Playstation 3
6. Grand Theft Auto 4 - Xbox 360
7. Brain Training - DS
8. World of Warcraft: Wrath of the Lich King - PC/Mac
9. Mario & Sonic at the Olympics - DS
10. Super Smash Bros. Brawl - Wii

Pappie's kleine meid sliep op straat

Nog maar vijf jaar geleden kwam de nu 23 jarige Stephanie-Joy Eerhart op straat terecht. Maar nu blijkt dat ze een verborgen talent heeft: schrijven. "Ik kwam in contact met mensen die op straat leefden en kwam in aanraking met drugs. Daardoor werd ik ook mijn woongroep uitgezet", vertelde ze deze week in FOK!radio. Maar in Nederland is alles zo goed geregeld, dat je niet op straat hoeft te leven. Althans, dat denken veel mensen. Maar uit het boek 'Pappie’s kleine meid slaapt op straat' dat Stephanie-Joy heeft geschreven, komt een heel ander verhaal naar voren.

"Ik wilde heel graag de situatie op de straat voor het voetlicht brengen. En dan niet alleen aan de mensen om mij heen, maar aan een breder publiek. Want het komt nog heel vaak voor dat jonge mensen op straat terecht komen en dat de hulpverlening vaak gebrekkig is", licht Eerhart de reden toe dat ze het boek geschreven heeft.

"Ik kwam eerst terecht bij een daklozenpension. Maar deze instelling deed helemaal niks aan het behandelen van probleemjongeren. Dus werd het van kwaad tot erger. En omdat je maar zes maanden kunt blijven, stroom je daarna weer door naar een instellingen waar ze je ook weer niet helpen. Maar hulp heb je hard nodig als je psychische problemen hebt. Want je komt natuurlijk niet zomaar terecht op straat." Het kostte het meisje met de rode haren en de wijde skate-broek een vijf jaar durende zwerftocht voordat zij de kracht vond om zich aan haar dakloze bestaan te ontworstelen. Ze kickte grotendeels op eigen kracht af en leerde leven met borderline, anorexia en de gevolgen van een zwaar auto-ongeluk.

"Het geloof zorgde ervoor dat ik eruit gekomen ben. Ik kwam in een Christelijke therapeutische instelling terecht. Door de kracht van het geloof ben ik er echt uitgekomen." Toch kreeg ze wel weer een terugval. "En toen ben ik eruit gekomen omdat hulpverleners zich heel hard hebben gemaakt om mij op een kamer te krijgen in een begeleid wonen instelling. Maar die terugval kostte me bijna m'n leven."

Het schrijftalent van Stephanie-Joy Eerhart werd ontdekt bij de dicht- en schrijfclub van de Haarlemse dak- en thuislozen, die wordt begeleid door voormalig Nieuwe Revu-journalist Bert Voskuil. Voskuil coachte haar ook bij het verwezenlijken van haar grootste droom: het schrijven van haar aangrijpende levensverhaal. Dat ze talent had kwam voor Eerhart niet als een verrassing. "Ik heb vanaf m'n elfde al dagboeken bij gehouden en ben dat ook blijven doen toen ik dakloos was."

Ze is niet bang voor nog een terugval. "Ik ben benieuwd naar wat het leven mij verder te bieden heeft. Dus ik acht de kans op een terugval heel klein in." Of er nog meer boeken komen weet ze nog niet. "Ik twijfel erover, maar er is toch wel een grote kans dat ik nog een boek ga schrijven. De verhalen liggen letterlijk op straat."

Het hele interview met Stephanie-Joy Eerhart is hier te beluisteren.

Wil je het boek winnen? Kijk dan snel hier .

De Vries moet zijn JSF-huiswerk overdoen

Staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) moet zijn huiswerk overdoen en de vergadering over de aanschaf van twee testtoestellen van het gevechtsvliegtuig Joint Strike Fighter (JSF) wordt uitgesteld. Maar de Kamer neemt er nog wel deze maand een besluit over.

Dat zei voorzitter Hans van Baalen van de vaste Kamercommissie voor Defensie vandaag na afloop van een ongebruikelijke procedurevergadering. In de besloten vergadering, waarvoor steeds meer Kamerleden werden opgetrommeld, stemde een meerderheid voor het terugsturen van de jaarraportage over het project Vervanging F-16 van De Vries.

De Vries wil nog deze maand een handtekening zetten voor de aanschaf van twee JSF-testtoestellen.

"Shit."  (foto: ANP)

Skil-Shimano maakt selectie bekend

Skil-Shimano zal met vier Nederlanders aan de start van de Ronde van Vlaanderen verschijnen. Dit maakte de wielerploeg donderdag bekend. Skil-Shimano ontving een wildcard van de organisatie om mee te doen aan de Ronde voor Vlaanderen.

De Nederlanders die zondag in Brugge aan de start zullen verschijnen zijn Koen de Kort, Floris Goesinnen, Roy Curvers en Tom Veelers. De overige renners van Skil-Shimano die zondag in actie komen, zijn Bert de Backer, Mitchell Docker, Cyril Lemoine en Fumiyuki Beppu.

De Ronde van Vlaanderen start zondag op de Grote Markt in Brugge en eindigt in Ninove. In 2008 wist Stijn Devolder Vlaanderens Mooiste op zijn naam te schrijven.

13-jarige jongen krijgt rijles

Een 13-jarige jongen uit Rijswijk is gisteren door een wijkagent betrapt achter het stuur van een auto. Het kind reed rond op een parkeerterrein aan de Van Vredenburchweg.

De agent sprak de jongen aan, waarna zijn broer 'geschrokken' aan kwam lopen. De 22-jarige broer gaf aan vanaf een afstandje toezicht te houden. Zijn broertje zou al een eind op weg zijn met leren autorijden. Schakelen had de jongen al geleerd in het buitenland, zo verklaarde de 22-jarige.

De wijkagent maakte een eind aan de rijles. Ook maakte hij proces-verbaal op.

Lippi woest op arbiter Stark

Marcello Lippi was na afloop van het 1-1 gelijkspel van Italië en Ierland woest op scheidsrechter Wolfgang Stark.

De Duitse arbiter had na vier minuten Giampaolo Pazzini de rode kaart voorgehouden na een elleboogstoot op John O'Shea. De beslissing was streng, zeker na het zien van de herhaling waaruit leek alsof er geen enkele intentie aanwezig was bij de Italiaan.

"Wij klagen altijd over Italiaanse scheidsrechters", begon Lippi opgewonden tegen RAI. "Maar ik denk dat het tijd wordt dat we ook eens gaan kijken naar het niveau van de buitenlandse arbiters. Dat is alles wat ik van deze wedstrijd kan zeggen."

"Wij speelden negentig minuten met tien man omdat iemand het interpreteerde als een gewelddadige overtreding. Dit soort dingen zouden niet mogen voorkomen in het internationale voetbal. Het klopt van geen kant. We probeerden te knokken, deden wat de konden. Het is spijtig dat we op het laatst nog een doelpunt tegen kregen en het is nog spijtiger dat we steeds met een man minder moesten spelen", aldus de boze Lippi.

Seedorf blijft hopen op rentree in Oranje

Clarence Seedorf heeft het Nederlands elftal nog niet uit zijn hoofd gezet. De middenvelder van AC Milan blijft hopen dat hij binnenkort weer zijn rentree kan maken bij Oranje.

Het gaat de laatste tijd met het Nederlands elftal zonder Seedorf erg goed. Desondanks hoopt de middenvelder dat hij er bij het WK in Zuid-Afrika bij zal zijn. "Op dit moment is het niet aan de orde, maar ik houd er alle vertrouwen in dat ik in de toekomst weer voor Oranje speel", vertelt Seedorf in een gesprek met de FIFA. "Ik speel goed en ik ben gewoon beschikbaar. Ik ken de bondscoach Bert van Marwijk niet, maar misschien is dat wel een positief feit. Het is misschien een kans op een frisse start."

Seedorf denkt niet dat zijn 33-jarige leeftijd mee zal spelen om zijn rentree bij Oranje te kunnen maken. De ex-speler van onder meer Ajax en Real Madrid voelt zich op dit moment beter dan ooit: "Ik heb er ook meer plezier in dan tien jaar geleden. Ik heb nog steeds dezelfde passie voor het spel, maar om eerlijk te zijn voel ik me ieder jaar beter. Als ik me zo voel en nog altijd het idee heb dat ik beter kan worden denk ik niet dat er snel iets is wat mij kan doen besluiten om te stoppen."

Niets gevonden bij bloedonderzoek Mollema

Er is niets gevonden bij het bloedonderzoek dat Bauke Mollema liet uitvoeren naar aanleiding van zijn tegenvallende vorm in de Ronde van Castilla y Leon.

"Waar mijn matige optreden in Leon dan wel vandaan kwam is me een raadsel," aldus de renner van Rabobank. "Ik had namelijk goed getraind, en was erg gemotiveerd om mijn goede klassering van vorig jaar te verbeteren. Misschien heb ik toch niet 100% uitgerust aan de start gestaan, of had ik gewoon een slechte dag".

Mollema zal aankomende week aan de start verschijnen van de Ronde van het Baskenland.

Vandereycken: "Het is nog niet voorbij"

De druk is immens, maar René Vandereycken is niet bezig met zijn ontslag. Dat zei de bondscoach van België na afloop van de nederlaag tegen Bosnië.

Na een kwartier stond het al 2-0 voor de gastheren. "Het is jammer als je de hele match bekijkt", zei René Vandereycken na de interland tegen Sporza. "Door een dekkingsfout en een individuele fout van ons bij een counter van Bosnië liepen we opnieuw achter de feiten aan. Het heeft misschien met concentratie te maken, de jeugd maakt foutjes."

"We hebben het spel nog proberen te maken en konden zelfs met tien tegen elf druk zetten en enkele kansen afdwingen. Bosnië loopt weg maar speelt nog thuis tegen Spanje en Turkije. Als wij alles winnen en iets halen in Spanje, is het nog niet helemaal voorbij. Of ik voor mijn ontslag vrees? Daar ben ik niet mee bezig."

Adriaanse: "Aantal clubs waar ik kan werken"

De kans dat Co Adriaanse voor PSV gaat werken lijkt steeds kleiner te worden.

Sinds het ontslag van Fred Rutten als trainer van Schalke 04 zijn de geruchten over Adriaanse afgenomen. PSV zou met Rutten zelfs al in een vergevorderd stadium zitten.

Tegen Elf zegt Adriaanse ook nooit een belletje te hebben gehad vanuit Eindhoven. "Ik heb alleen maar twee vragen beantwoord. Of ik wist dat PSV een nieuwe trainer zocht en of ik PSV een mooie club vind. Daar heb ik gewoon eerlijk antwoord op gegeven. Had ik dan moeten liegen?"

Adriaanse, die evenmin wat hoorde van zijn eigen werkgever Red Bull Salzburg, sluit een terugkeer naar Nederland komende zomer niet uit. "In de Eredivisie zijn een paar clubs waar ik zou kunnen en willen werken."

Spammers terug op oude niveau

Het leek begin dit jaar misschien even wat rustiger in de spamfolders van je e-mail, maar inmiddels zijn de beroepsspammers weer terug op hun oude niveau. Dat blijkt uit cijfers van Google, die dagelijks drie miljard e-mailverbindingen probeert te vrijwaren van de irritante post.

In december 2008 maakte de spamrapportages plots een duikeling nadat serverbedrijf McColo zijn deuren sloot. McColo verleende serverdiensten aan talloze grote botnets, die verantwoordelijk zijn voor het vervuilen van miljoenen mailboxen. Maar inmiddels hebben de botnets zich hersteld en zijn de hoeveelheden spam volgens Google weer even groot als in november 2008.

Mogelijk slecht weer tijdens race in Maleisië

De kans is groot dat de Grand Prix van Maleisië nat zal worden. Volgens de laatste weervoorspellingen kan het zondag namelijk behoorlijk gaan regenen.

Aankomend weekend is het overdag erg warm en vochtig op het circuit van Sepang, met temperaturen van boven de dertig graden. Aan het einde van de middag of aan het begin van de avond vallen er echter vaak korte, maar heftige buien. Er is een grotere kans op regen dan in voorgaande jaren omdat de race pas om 17.00 uur lokale tijd van start gaat.

'Kathleen van K3 wordt schlagerzangeres'

Kathleen Aerts, de zangeres die onlangs K3 de rug toekeerde, wil het proberen te maken als schlagerzangeres. Dit meldt het Belgische Het Nieuwsblad. Volgens Het Nieuwsblad is dit de reden waarom ze een punt achter haar carrière bij K3 zette.

De onder jonge meisjes immens populaire Kathleen breekt volledig met Studio 100, waar K3 onder valt. Ze gaat terug naar de oprichter van K3, Niels William. De voormalig zanger bedacht tien jaar geleden het concept K3. Na een paar jaar verkocht hij de groep aan het mediabedrijf Studio 100.

Onder de vleugels van William wil Kathleen een solo-carrière beginnen, naar verluidt met de schlager. Het genre is met name Duitsland en Oostenrijk zeer populair, bij zowel ouderen als jongeren.

De onder jongeren populaire DJ Ötzi kwam bijvoorbeeld vorig jaar met de hit ‘Einen Stern’ die zowel in Duitsland als in Oostenrijk op nummer 1 terecht kwam. In Nederland wordt vooral de muziek van Frans Bauer, Marianne Weber en BZN getypeerd als schlager.

Gecremeerde uitstrooien slecht voor bos

Steeds meer Nederlanders willen uitgestrooid of begraven worden in de bossen. En dat is slecht voor de natuur. Dat ligt voor de hand en werd al vermoed, maar het is nu ook uitgebreid onderzocht. Minister Verburg stuurde gisteren het in haar opdracht gemaakte onderzoek Terug Naar De Natuur van Alterra Wageningen UR naar de Tweede Kamer.

Het onderzoek gaat in op de ecologische effecten van het begraven en het verstrooien en komt voort uit Kamervragen over  'natuurbegraafplaatsen'. Tot nu toe zijn er daar twee van.

Volgens het rapport is vooral het uitstrooien van de as schadelijk voor planten, in mindere mate, dieren. Heidegebieden, schrale, kruidenrijke en voedselarme gebieden en oud, natuurlijk loofbos met gevarieerde 'ondergroei' zijn het kwetsbaarst.

In een productiebos of op voormalige landbouwgrond hebben de bezigheden weinig effect. 'Maar ja,' zegt onderzoeker Hans de Molenaar, 'dat zijn meestal niet de mooiste gebieden.'


Gecremeerde uitstrooien slecht voor bos  (foto: DAG)

Kansarmen kokkerellen op crisistop

De wereldleiders die gisteravond aan tafel zijn gegaan om de recessie te bespreken, hebben een diner aangeboden gekregen dat is bereid onder leiding van de beroemde Britse tv-kok Jamie Oliver.

Oliver werd bijgestaan door jongeren uit achterstandswijken die zijn betrokken bij zijn liefdadigheidsproject 'Fifteen'. Het laat kansarmen kokkerellen en opleiden tot chef.

Oliver en zijn team bereidden een driegangenmenu voor de Britse premier Gordon Brown, diens vrouw en ruim veertig genodigden in de ambtswoning van de Britse eerste minister.

Het menu is door en door Brits met vooraf biololgische zalm en zeekraal en zeekool uit Shetland. Als hoofdgerecht hebben de leiders lamsschouder uit Noord-Wales voorgeschoteld gekregen met speciale wilde champignons en mintsaus. Als desert bereidden Oliver en zijn team Bakewell-taart. Daar werden koninklijke scharreleieren voor aangevoerd uit de bio-boerderij van prins Charles in Cornwall.

Buma/Stemra onderhandelt met YouTube

Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra is in overleg met Google, de eigenaar van YouTube, over een nieuw tarief voor het online uitzenden van professionele muziekclips. In Engeland en Duitsland leidden dergelijke onderhandelingen onlangs tot een blokkade van professionele muziekclips op YouTube.

Zowel de Britse als de Duitse auteursrechtenorganisatie konden het niet eens worden over het tarief per afgespeelde clip. De auteursrechtenorganisaties innen het geld namens de rechthebbende artiesten.

Antal de Waij, manager digital en crossmedia bij Buma/Stemra, verwacht niet dat een dergelijke situatie zich hier zal voordoen. "Onze tarieven per afgespeelde clip liggen al veel lager dan in Engeland en Duitsland."

Over de bestaande afspraken wil De Waij niets zeggen, en ook over wanneer het huidige contract afloopt doet hij geen uitspraken. "Maar we zijn in onderhandeling."

GEMA, de Duitse tegenhanger van Buma/Stemra, had een tarief van 1 eurocent per afgespeelde clip gevraagd. Daar ging Google niet mee akkoord. Maar volgens De Waij zet Buma/Stemra de onderhandelingen 'stukken lager' in.


Buma/Stemra onderhandelt met YouTube  (foto: DAG)

Condoleances voor Roda JC en Fortuna Sittard

De fans van Fortuna Sittard en Roda JC hebben op internet een condoleanceregister voor hun clubs geopend. Vandaag werd namelijk bekend gemaakt dat de twee ploegen zullen fuseren om de overlevingskansen te vergroten.

Meer dan 100 mensen hebben hun steun aan de twee 'overleden' ploegen inmiddels betuigd. "Mijn eerste liefde, dood, verkwanseld door een directeur die geen enkele poging gedaan heeft om ons zelfstandig te laten leven. Maar één missie: zakken vullen en een mooie functie krijgen binnen nieuw Roda. Bedankt," schrijft een woedende fan van Fortuna Sittard.

Ook een supporter van Roda JC steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. "Roda JC, bedankt voor 35 jaar mooie herinneringen, helaas moet ik afscheid van je nemen, ik word er toe gedwongen door een bestuur dat je van achter heeft vermoord, heb er geen woorden voor, hoe durven ze nog naar ons Roda-logo te kijken als ze de oprijlaan naar het geweldig Roda Parkstad Stadion oprijden. Ik zal voor altijd met trots aan je blijven denken."

Stichting Roda JC moet nog een officiële beslissing omtrent de fusie nemen, maar de verwachting is dat dit slechts een formaliteit zal zijn. Het besluit om de fusie door te zetten is tot die tijd nog niet definitief.

Het condoleanceregister vind je hier.

NAC doet vijf ontslagbrieven op de bus

Vijf spelers van NAC Breda kunnen gaan uitkijken naar een nieuwe club.

Nourdin Boukhari, Michiel Kramer, Gertjan Tamerus, Patrick Mtiliga en Johan Jansen hebben deze week een ontslagbrief op de deurmat zien vallen.

Omdat clubs voor 1 april duidelijkheid moeten geven aan hun spelers met een aflopend contract, kan het zo zijn dat sommige spelers alsnog een nieuwe aanbieding van de Bredase clubleiding krijgen.

Voor Tamerus en Mtiliga, die te hoge financiële eisen had, lijkt dat niet het geval. Boukhari speelt prima wedstrijden bij NAC, maar omdat de club eerder al Robbert Schilder van Ajax aantrok, lijkt ook hij te vertrekken aan het einde van het seizoen. Kramer en Jansen hopen nog op een extentie van hun contract.

Cavendish wint opnieuw etappe Driedaagse de Panne

Mark Cavendish heeft de ochtendrit in de Driedaagse de Panne gewonnen. De Brit van Team Columbia was na 112 kilometer Robbie McEwen en André Schulze te snel af in de massasprint.

Gisteren was Cavendish ook al de beste in de massasprint. Beste Nederlander in de ochtendrit was Kenny van Hummel met een achtste plaats.

De leider in het algemeen klassement, Filippo Pozzato, kwam op 48 seconden achterstand binnen. Daarmee zou hij de leiding in het klassement behouden, maar de Italiaan heeft besloten om niet meer in de slottijdrit van start te gaan die later vandaag verreden wordt. Frederik Willems van Team Liquigas is nu de nieuwe leider in het klassement.

Hamilton en de F1-voorspeller

Lewis Hamilton is vandaag uit de uitslag van de Grand Prix van Australië geschrapt wegens het foutief informeren van de stewards. Jarno Trulli is in zijn plaats weer als derde geklasseerd. Dit nieuws wordt niet in de F1-voorspeller verwerkt.

Bij de F1-voorspeller van FOK! kiezen we voor de uitslag zoals deze is op maandagavond om 20:00. De nieuwe ontwikkelingen die nu plaatsgevonden hebben, zullen daarom ook niet meegenomen worden in het spel. De punten zoals die maandagavond uitgedeeld zijn blijven derhalve staan.

Komend weekend wordt de race in Maleisië verreden. Je kunt je voorspelling voor die Grand Prix nog tot vanavond 23:59 uur opgeven.

Arsenal geïnteresseerd in Dzeko

Edin Dzeko bewees zijn land, Bosnië en Herzegovina, een grote dienst. De spits van Wolfsburg scoorde tweemaal in Zenica tegen België. Boro Primorac, de rechterhand van Arsenal-trainer Arsène Wenger, lijkt onder de indruk van de spits.

"We houden hem in de gaten. Dzeko is een aanvaller die het kan maken in de Premier League", aldus Primorac. De Bosnische aanvaller scoort regelmatig bij zijn club en is op dit moment de topscorer van de nationale ploeg.

Een andere club die op de speler jaagt is Sevilla. Zijn zaakwaarnemer, Alen Augustinic, gelooft dat hij nog in Duitsland blijft. "Edin staat nog twee jaar onder contract en heeft het goed naar zijn zin bij Wolfsburg. We hopen dat hij volgend jaar in de Champions League kan uitkomen met zijn club."

De 1.92 meter lange Dzeko speelt al sinds de zomer van 2007 voor Wolfsburg. Daarvoor was hij actief bij het Tsjechische FK Teplice.

Steeds meer jongeren met huidkanker

Volgens de Belgische huidspecialist Rik Roelandts neemt het aantal jongeren met huidkanker sterk toe. Dat meldden verschillende Belgische media vandaag.

De hoogleraar dermatologie aan de Katholieke Universiteit van Leuven krijgt steeds meer jongeren met kwaadaardige huidkankers over de vloer. "Vroeger waren het alleen mensen van boven de vijftig of zestig, maar nu heb ik zelfs al een patiënt van achttien”, zo verklaart Roelandts.

Een van de oorzaken is volgens hem dat jongeren tegenwoordig meer van de zon genieten. Zij gaan vaker op reis naar zonnige bestemmingen en houden geen rekening met de gevaren van de zon.

Ook de veranderende mode kan een verklaring zijn. "Vroeger lagen de mensen volledig aangekleed aan het strand, nu hebben ze soms helemaal niets meer aan", aldus Roelandts. Volgens de professor is er voorlopig nog geen reden tot paniek, maar moeten jongeren wel beter gewezen worden op de gevaren van de zon.

Steeds meer jongeren met huidkanker  (foto: DAG)

Diskwalificatie Hamilton, Trulli weer derde

De FIA heeft Lewis Hamilton uit de uitslag van de Grand Prix van Australië geschrapt. De wereldkampioen van vorig jaar zou 'doelbewust stewards hebben misleid'.

Jarno Trulli heeft zijn derde plek weer teruggekregen. Dat is de uitkomst van een nieuw onderzoek dat de wedstrijdleiding heeft ingesteld naar een incident tijdens de laatste Safety Car-periode in Melbourne afgelopen weekend. De FIA beschikte over het radioverkeer van McLaren wat de zaak in een nieuw daglicht stelde.

Toyota-rijder Jarno Trulli passeerde, tegen de regels in, Hamilton tijdens de fase dat er een safety-car op de baan reed. Na de race kreeg de Italiaan 25 seconden tijdstraf, waardoor hij zakte van plaats drie naar twaalf. Hamilton steeg hierdoor naar de derde plaats.

Door deze nieuwe sanctie is de straf van Trulli ongedaan gemaakt, waardoor hij dus weer derde is staat.

CBP legt arbodienst dwangsom op

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) legt arbodienst Tredin BV een boete op. Tredin BV lekte de medische gegevens van vijfenveertig werknemers aan werkgevers. Deze gegevens vallen onder het medisch beroepsgeheim.

Eerdere waarschuwingen aan Tredin BV hebben volgens het CBP niet geleid tot verbeteringen. Tredin zorgt voor het verzuimbeleid en re-integratie van zieke werknemers. De straf omvat een dwangsom van duizend euro per geconstateerde overtreding, met een maximum 120.000 euro. Tredin moet van het CBP snel orde op zaken stellen.

-5: Stier Herman overleden

Wat werd vijf jaar geleden als nieuws gebracht?

Stier Herman overleden

Zojuist is bekend geworden dat de genetisch gemanipuleerde stier Herman is ingeslapen. De 13-jarige stier had veel last van onder meer artrose. Herman was de eerste stier met een menselijk gen dat het eiwit lactoferrine bevatte. Lactoferrine kan worden gebruikt als medicijn tegen ontstekingen. De vrouwelijke nakomelingen van Herman konden vervolgens melk produceren dat lactoferrine bevatte..

Limp Bizkit verschijnt in Rock Band

Wie in de jaren 90 zich enigszins bewust met muziek bezighield heeft op een willekeurig feest wel "I DID IT ALL FOR THE NOOKIE, THE NOOKIE, SO YOU CAN TAKE THAT COOKIE!" lopen blèren. Harmonix heeft er voor gezorgd dat oude dagen herleven, want Limp Bizkit zal in Rock Band gaan verschijnen, zo meldt Fred Durst op zijn Twitter. Om welke tracks het gaat is nog niet bekend, maar zodra we meer weten, laten we het jullie uiteraard weten.


Binnenkort Rollin in Rock Band?

Lieberman wil Golan-hoogvlakte niet opgeven

De kersverse Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman is niet van plan de hoogvlakte van Golan aan Syrië terug te geven in ruil voor vrede. Lieberman zei dat vandaag in een interview met de Israëlische krant Haaretz.

"Vrede kan alleen in ruil voor vrede zijn", zegt Lieberman. Israël veroverde in 1967 tijdens de Zesdaagse Oorlog de strategische hoogvlakte van Golan op Syrië. Israël annexeerde het gebied in 1981, een stap die internationaal niet is erkend.

Negen jaar geleden liepen besprekingen tussen Israël en Syrië spaak door onenigheid over de toekomst van de hoogvlakte van Golan. Vorig jaar was er opnieuw overleg tussen de twee landen over het verbeteren van de relatie.

Gisteren veroorzaakte Lieberman internationaal veel ophef door de uitspraak dat de nieuwe Israëlische regering zich niet gebonden acht aan de slotverklaring van de vredesconferentie van Annapolis in november 2007. In de verklaring staat onder meer dat Israël en de Palestijnse Autoriteit een tweestatenoplossing nastreven.

Lieberman: 'Geen hands-off approach.'  (foto: ANP)

[Vergeten sporters] Márcio Santos

De sportwereld kent veel vergeten sporters. Sporters waarvan je niets meer hoort terwijl ze in het verleden goede prestaties hebben neergezet. Het kunnen ook sporters zijn die maar een korte periode wisten te pieken. Vorige keer ging het over de Nederlander Wim Ruska. Ditmaal een Braziliaanse sporter; Márcio Santos.

Márcio Roberto dos Santos, beter bekend onder zijn voetbalnaam Márcio Santos, is een Braziliaanse verdediger die het levenslicht in São Paulo zag op 15 september 1969. Zijn debuut in het betaalde voetbal maakte hij op 18-jarige leeftijd voor de Braziliaanse club Novorizontino. Nadat hij drie jaar voor deze club had gespeeld, maakte Santos halverwege het seizoen 1989/90 de overstap naar een andere Brazilaanse club, SC Internacional. Bij die club kwam de verdediger slechts tot vijf duels. Botafogo FR merkte Santos al snel op en nam hem in de zomerstop van 1990 over van Internacional.

Het jaar 1990 was een succesvol jaar voor Márcio Santos. Op 12 september 1990 maakt de verdediger in de wedstrijd tegen Spanje (3-0 winst) zijn interlanddebuut voor Brazilië. Ook wist hij meteen een basisplaats te veroveren bij Botafogo. Na twee jaar daar te hebben gevoetbald, werd hij ook in Europa opgemerkt door diverse clubs. De Franse ploeg Girondins Bordeaux wist de verdediger, die destijds wat weg had van Ruud Gullit, in te lijven. Ook bij de Franse ploeg kwam Santos vaak aan spelen toe, getuige de 56 duels die hij speelde in twee seizoenen voor de Franse ploeg.

Na het seizoen 1993/94 kwam Fiorentina bij Girondins Bordeaux om de hoek kijken om Santos in te lijven. De transfer kwam tot stand en Santos kwam het seizoen 1994/95 uit voor de Italiaanse ploeg. Met de eigenaar van Fiorentina, Vittorio Cecchi Gori, had Santos een opmerkelijke deal gesloten. Mocht de Braziliaan in het shirt van de Italiaanse ploeg zes doelpunten maken, dan zou de preses van Fiorentina een diner met Sharon Stone regelen voor de Braziliaan. Helaas voor Santos kwam hij maar tot drie doelpunten, waaronder een eigen doelpunt.

Tijdens het wereldkampioenschap van 1994 in de Verenigde Staten, maakte Márcio Santos deel uit van de Braziliaanse selectie die de wereldtitel wist te pakken. Santos wist tijdens dit WK eenmaal te scoren in de groepsronde. Dit was tevens zijn enige interlanddoelpunt in 47 interlands die hij speelde voor Os Canarinhos. Saillant detail: tijdens de finale van het WK was Santos de enige Braziliaan die een penalty miste in de beslissende strafschoppenserie tegen Italië.

Een jaar na het wereldkampioenschap werd hij door een Nederlandse club overgenomen van Fiorentina, namelijk het toen zo succesvolle Ajax Amsterdam. Ajax had het jaar daarvoor de Champions League en de Wereldtitel voor clubsteams gepakt en na deze successen was er een leegloop binnen de selectie van de Amsterdammers. Om het verlies van onder andere Frank Rijkaard op te vangen, werd niet Roberto Carlos, die toen al een attractie was en slechts twee miljoen dollar kostte, maar de meer aansprekende Márcio Santos naar Amsterdam gehaald. Bij Ajax kon de Braziliaan zijn niveau, dat hij bij zijn vorige clubs en op het afgelopen WK wel haalde, niet meer halen. Hij verloor al snel zijn basisplaats aan Frank de Boer, die uitgroeide tot één van de beste centrale verdedigers ter wereld, en de Braziliaanse verdediger raakte mentaal totaal in de knoop. Dieptepunt van zijn carrière bij Ajax was de rode kaart die hij opliep in de winter van 1996 tijdens de wedstrijd tegen PSV. Santos mocht invallen en pakte binnen 19 seconden -nog altijd het record is in de Nederlandse Eredivisie- al de rode prent. In totaal kwam Santos tot 21 optredens voor Ajax, waarin hij eenmaal het vijandelijke doel wist te vinden.

Na zijn periode bij Ajax stonden de clubs in de rij om de wereldkampioen over te nemen, maar mede door zijn torenhoge salaris kwam het niet tot een transfer. In 1997 werd Santos uitgeleend aan de Braziliaanse club Atlético Mineiro, waarna hij het seizoen erop dan toch vertrok uit Amsterdam. De club uit zijn geboortestad, São Paulo FC, nam Santos over van Ajax. Na zijn periode bij São Paulo FC, kwam Santos nog uit voor diverse Braziliaanse en Chinese clubs, maar bij geen van deze clubs kon Santos nog potten breken. Eind 2006 besloot de destijds inmiddels 38-jarige Santos een punt te zetten achter zijn actieve voetballoopbaan.

Halverwege 2008 kwam Santos weer in het nieuws. Diverse media wisten toen te melden dat de Braziliaan getroffen was door een hersenbloeding. Santos herstelde hier goed van, al had hij de dagen na de hersenbloeding nog wel moeite met praten en zou zijn evenwicht deels verstoord zijn. Op dit moment woont Márcio Santos in de Braziliaanse badplaats Balneário Camboriú. Daar beheert hij sinds het beëindigen van zijn voetbalcarrière een winkelcentrum.

Maradona: "Dit was een nachtmerrie"

Argentinië ging gisteren in het kader van de WK-kwalificatie op bezoek bij Bolivia en ging daar keihard onderuit. De ploeg van bondscoach Diego Maradona werd met een 6-1 nederlaag naar huis gestuurd.

De wedstrijd tegen Bolivia vond plaats in La Paz, een plaats die 3.600 meter boven de zeespiegel ligt in ijle lucht. Maradona wil de nederlaag daar niet op steken: "Daar lag het niet aan, alle krediet gaat naar Bolivia. Elke kans was raak. We werden compleet overklast. Ze waren briljant, van de keeper tot de wisselspelers."

Maradona hoopt een soortgelijke nederlaag nooit meer mee te maken: "‘Dit is mijn eerste en hopelijk laatste nederlaag als bondscoach. Ik voel mee met alle Argentijnen. Elke tegentreffer voelde als een steek in mijn hart. Dit was een nachtmerrie."

De Argentijnse selectie verloor slechts driemaal eerder met een verschil van meer dan vier doelpunten. Dit gebeurde voor het laatst op het WK van 1958. Toen won het toenmalige Tsjechoslowakije met 6-1 van Argentinië.

OpenTTD 0.7.0 uitgebracht

Er is weer een nieuwe versie uitgebracht van OpenTTD, de opensource-variant van Transport Tycoon DeLuxe. Versie 0.7.0 brengt een hoop interessante nieuwe features, waaronder path based signalling, nieuwe AI, een nieuw ordersysteem en maps zonder waterranden. Ook kunnen er nu meer spelers tegelijk inloggen op een multiplayer-server en kunnen nieuwe graphics automatisch gedownload worden. Voor een compleet overzicht van alle wijzigingen kun je hier kijken. Je kan de nieuwe versie downloaden op deze pagina.

Finally the release of OpenTTD 0.7.0 has come! It brings you, amongst other things:

* Reworked order system (conditional orders, have both non-stop and via instead of one of the two)
* Ability to have much more engines
* Path based signals
* AI framework giving everyone the ability to write his/her AI
* Downloading of AIs and graphics from a central server (only when author wants to)
* Non-water map edges
* Initial support for right-to-left languages like Arabic and Hebrew
* Increase or removal of several limits: window size, number of windows, network clients (now 255), companies (now 15)
* Six new languages (Arabic, Hebrew, Indonesian, Latvian, Luxembourgish, Welsh)

Neem ook een kijkje in het OpenTTD-topic op het forum!


Crew worden? Bekijk dan de vacatures!

De pagina is al een aantal dagen online, maar we willen graag even extra de aandacht er op vestigen: de vacaturepagina. De pagina is rechts bovenin te vinden, op dezelfde regel als waar je laatste bezoek staat vermeld.

FOK! is groot en bestaat uit diverse onderdelen, waar alles bij elkaar honderden crewleden dagelijks druk bezig zijn. Regelmatig vertrekken er mensen en zijn er weer nieuwe nodig. Elk onderdeel zoekt daarbij op zijn eigen manier naar nieuwe crewleden. Door middel van de vacaturepagina hebben we nu een centraal overzicht gecreëerd van alle openstaande vacatures FOK!wide. Dit betekent echter niet dat de frontpage nooit meer een apart bericht zal maken, of dat het forum geen oproepen meer in MED zet.

Momenteel zoeken we vooral naar nieuwe crewleden voor de frontpage. We zijn daarbij niet alleen op zoek naar nieuwsposters, maar ook naar muziek-, film- en boekreviewers.

Een open sollicitatie sturen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Ik citeer admin Iteejer: "FOK! heeft ALTIJD plaats voor leuke originele mensen in de crew. Heeft iemand een leuk idee, kan iemand iets leuks aanleveren, kan iemand iets bijdragen aan onze community? Dan kan men zich aanmelden."

Dus lijkt het je leuk om deel uit te maken van de crew, houd dan zeker de vacaturepagina regelmatig in de gaten!

Zusjes maken je vrolijk

Ben je een blij, vrolijk en optimistisch persoon, dan heb je waarschijnlijk een zus. Opgroeien met een meisje in je gezin zorgt er voor dat mensen beter met problemen om kunnen gaan, aldus professor Tony Cassidy van de University of Ulster.

"Zusjes stimuleren betere communicatie en samenhang in families, terwijl broers een tegenovergesteld effect hebben. Je emoties goed kunnen uitdrukken is belangrijk voor een goed welzijn en zusjes hebben bevordert dit."

Meisjes met een zus zijn ook onafhankelijker en gericht op prestaties. Jongens lijken echter een onderlinge afspraak te hebben niet over gevoelige zaken te praten, maar de aanwezigheid van een zus doorbreekt dat taboe.

Cassidy onderzocht 571 jongeren van 17 tot 25 jaar oud. Hij presenteert zijn resultaten vandaag op de jaarlijkse British Psychological Society vergadering.


Drie zusjes... voor extra optimisme!

Van Bronckhorst: "Beste 45 minuten tot nu toe"

Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst was gisteren na de 4-0 zege op Macedonië trots op zijn ploeg.

"De eerste helft was de beste helft van ons tot dusver in het WK-kwalificatietoernooi", sprak de Feyenoorder met een gulle lach. "We hebben mooie doelpunten gemaakt en in een hoog tempo goed gevoetbald", vervolgde hij. "De voorsprong van 3-0 was meer dan terecht. We hielden Macedonië goed onder druk, ook in de tweede helft. We hebben gewoon prima gespeeld."

Van Bronckhorst wilde de reis naar Zuid-Afrika na de vijfde opeenvolgende groepszege nog niet boeken. "Maar we hebben nu wel een optie genomen. Als het nu nog mis gaat, zou dat ongelooflijk zijn."

Veel ontslagen bij Big Huge games

Game-developer Big Huge games heeft het zwaar. De ontwikkelaar die eigendom is van THQ heeft het zelfs zo zwaar dat ze een groot aantal mensen hebben moeten ontslaan. THQ was aanvankelijk van plan om Big Huge, die we kennen van Catan en Rise of Nations, te verkopen. Dit is echter niet gelukt en dus moesten de kosten op een andere manier gespaard worden. THQ will de ontwikkelaar nog steeds van de hand doen, maar tot die tijd drukken ze de kosten dus door mensen op straat te zetten...



Moeder sluit schoondochters 13 jaar op

Naseebah Bibi (62) heeft haar drie schoondochters jarenlang opgesloten en gebruikt als slavinnen. Bibi sloeg en schopte de schoondochters als ze niet deden wat zij wilde, ook dreigde ze hun benen te breken en ze uit te hongeren.

Uiteindelijk lukte het één van de vrouwen te ontsnappen. In paniek rende zij de straat op en vroeg een buurman om hulp. De drie vrouwen arriveerden vanuit Pakistan in Engeland nadat ze waren uitgehuwelijkt aan de zonen van Bibi. Maar in plaats van dat de vrouwen mochten samenwonen en een gezin stichten moesten ze koken, schoonmaken en kleding maken om geld te verdienen voor hun schoonmoeder.

Fahim, de oudste zoon van Naseebah, trouwde in 1993 met Nagina Akhtar. Ze kregen drie kinderen. Haar nachtmerrie eindigde in 2006 toen haar zoontje op het kinderdagverblijf verklapte dat zijn oma zijn moeder sloeg. De tweede schoondochter leerde toen ze in Engeland aankwam dat haar 'man' al getrouwd was en twee kinderen had. Hij had zijn eigen leven en wilde niets met haar te maken hebben. Bibi heeft haar na verloop van tijd teruggebracht naar Pakistan. De derde schoondochter heeft alles aan het licht gebracht.

De rechtszaak tegen Bibi is maandag van start gegaan, zij ontkent alle beschuldigingen. Aanklager Philip Boyd heeft een andere mening. 'Ze buitte de vrouwen uit, ze werden behandeld als slaven of honden. Ze werden afgewezen door hun aanstaande mannen, spreken geen Engels en konden niet terug naar Pakistan.'

Met dank aan YellowBlacks voor de submit.

Robben blijft kritisch

Arjen Robben bleef na de ruime zege van het Nederlands elftal op Macedonië (4-0) kritisch.

De aanvaller van Real Madrid ziet nog volop ruimte voor verbetering bij Oranje. "Ik denk dat we nog steeds veel beter kunnen", aldus Robben tegenoverde NOS-radio. "Er ging nog best veel fout in de eerste helft", vond de buitenspeler. "Iedereen deed wel iets fout. Maar daar gaan we volgend seizoen aan werken. We mogen nog niet zeggen dat we geplaatst zijn, maar het kan eigenlijk niet meer mis gaan."

De buitenspeler keerde in de tweede helft niet meer terug op het veld. Oranje stond op dat moment al met 3-0 voor. "Ik had een tik gekregen en het voelde wat stijf. Ik wilde geen risico nemen met het oog op komend weekeinde", dacht Robben vast vooruit naar het competitieduel van Real Madrid met Málaga.

"Als het nu nog fout gaat, ga ik eruit"

Bondscoach Bert van Marwijk liet gisteravond na afloop van de klinkende zege op Macedonië (4-0) even zijn behoedzame instelling varen.

"Het mag nu niet meer mis gaan. Als het toch nog fout gaat, ga ik eruit", sprak hij lachend. Van Marwijk was zeer tevreden met de vijfde opeenvolgende groepszege van Oranje.

"Het was toch een lastige tegenstander, die de ruimtes klein houdt en voortdurend loert op de counter. We wisten echter precies hoe ze zouden spelen. Met name Wesley Sneijder heeft het goed gedaan. Hij speelde heel goed tussen de linies en tussen de andere spelers in."

Van Marwijk sprak van gedisciplineerd, snel en goed voetbal van zijn ploeg. "We zijn ook tot de laatste minuut agressief gebleven. We waren alleen na de 2-0 even wat nonchalant. Toen wilden we even de show stelen. Dat mag wel, maar dan pas als het 4-0, 5-0 of 6-0 staat."

Van Marwijk roemde Dirk Kuijt, de maker van twee treffers. "Het was zo'n typische Dirk Kuijt-wedstrijd. Hij stimuleerde met zijn spel het hele team. De voltallige ploeg verdient echter een compliment."

Fusie Fortuna en Roda JC gaat door

Het gaat dan toch gebeuren: Fortuna Sittard en Roda JC gaan samen op in de fusieclub Sporting Limburg. Dat is de uitkomst van het overleg gisteren van de Stuurgroep Topvoetbal in Limburg, waarin beide clubs vertegenwoordigd zijn,

Gisteravond zei Fortuna 'ja' tegen de fusie. Die werd noodzakelijk voor de club uit de Jupiler League nadat de KNVB liet weten dat de licentie van Fortuna per 30 juni wordt ingetrokken.

Lange tijd stond de schuldenlast van Fortuna een fusie in de weg, maar dit is niet langer een struikelblok. Een deel van de schuld is weggewerkt en de beide partijen zijn van mening dat de resterende schuld, die naar verluidt één miljoen euro bedraagt, de fusie niet in de weg zou moeten zitten.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Over de fusie van Roda JC en Fortuna Sittard loopt ook een discussie op het FOK!forum.

Met dank aan whiteman voor de submit.

Fusie Fortuna en Roda JC gaat door

Het gaat dan toch gebeuren: Fortuna Sittard en Roda JC gaan samen op in de fusieclub Sporting Limburg. Dat is de uitkomst van het overleg gisteren van de Stuurgroep Topvoetbal in Limburg, waarin beide clubs vertegenwoordigd zijn.

Gisteravond zei Fortuna 'ja' tegen de fusie. Die werd noodzakelijk voor de club uit de Jupiler League nadat de KNVB liet weten dat de licentie van Fortuna per 30 juni wordt ingetrokken.

Lange tijd stond de schuldenlast van Fortuna een fusie in de weg, maar dit is niet langer een struikelblok. Een deel van de schuld is weggewerkt en de beide partijen zijn van mening dat de resterende schuld, die naar verluidt één miljoen euro bedraagt, de fusie niet in de weg zou moeten zitten.

AH to go Utrecht CS ontruimd

Op het station Utrecht Centraal is gisteravond de AH to go ontruimd op last van de politie. Dit moest omdat er een tas in de winkel stond waarvan de eigenaar in geen velden of wegen meer te bekennen was. De winkel werd van half zeven tot zeven uur gesloten.

Eerder die avond wilde een man in de zaak afrekenen met een biljet van honderd euro. Omdat dit biljet daar niet aangenomen mag worden, ging de man elders wisselen en liet hij zijn tas onbeheerd in de AH to go achter. Toen de man wel erg lang weg bleef, besloot het personeel van de winkel contact op te nemen met de politie. Deze liet voor de zekerheid de AH to go ontruimen.

De man werd al snel elders in de stationshal gevonden. Hij zat rustig te eten en ging er van uit dat het personeel wist dat hij een tijdje weg zou blijven. Nadat de politie had gezien dat er enkel kleding in de tas zat, kon de AH to go weer open. 

Met dank aan Dixidito voor de submit.

Ook het FOK!forum besteedt aandacht aan Nieuws & Achtergronden. Neem gerust eens een kijkje.

Dode bij demonstratie tegen G20

Bij de demonstratie die gisteren werd gehouden bij de Royal Bank of Schotland is minimaal één dode gevallen. Dat werd gisterenavond laat bekend gemaakt door de politie. Het is nog niet bekend hoe het slachtoffer om het leven is gekomen. 

Hij moest door de politie worden ontzet uit een menigte die flessen en stenen gooide naar hulpverleners. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar de dood werd geconstateerd. Gisteren werd er in Londen door zo'n vierduizend mensen gedemonstreerd tegen de G20 die vandaag plaatsvindt. 

Zie ook de discussie over de demonstratie tegen de G20-top op het FOK!forum .

Vrouw voert tienermeisjes dronken

Karen C. Downs, 43 jaar oud uit Northland, wordt aangeklaagd voor het dronken voeren van een zestal meisjes van 13 en 14 jaar oud. Op het verjaardagsfeestje van haar dochter, die 14 werd, voorzag zij in een ruime hoeveelheid alcohol voor de meisjes.

Twee meisjes hadden zoveel gedronken dat ze onwel werden en moesten naar het ziekenhuis toe. Daar werd geconstateerd dat ze een alcoholvergiftiging hadden opgelopen. Een derde meisje had driemaal de toegestane limiet gedronken.

De autoriteiten vonden dit nogal verdacht en besloten eens bij het feestje te gaan kijken. Daar werden 70 lege bierflesjes en verschillende lege flessen whiskey en wodka aangetroffen. De zes meisjes hadden dus stevig doorgedronken.

Wat alcohol nog meer doet met minderjarige meisjes kun je zien in de br3ez4h-reeks op het FOK!forum.

Huntelaar in top-25 Oranje-schutters

Klaas Jan Huntelaar is woensdag met zijn dertiende treffer voor het Nederlands elftal toegetreden tot de top 25 van doelpuntenmakers voor Oranje.

De spits van Real Madrid maakte in Amsterdam in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië de 2-0. Met die treffer kwam hij op gelijke hoogte met onder anderen Robin van Persie en Rafael van der Vaart, die ook dertien keer scoorden voor Oranje.

Topscorer aller tijden is Patrick Kluivert, die in 79 interlands 40 goals verzorgde. Huntelaar speelde woensdag pas zijn 21e wedstrijd voor het Nederlands elftal.

Bestuur FC Zwolle treedt per direct af

Het huidige bestuur van FC Zwolle treedt samen met de Raad van Toezicht per direct af. Dit om een interim bestuur de kans te geven een nieuw bestuur samen te stellen.

Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat het bestuur van FC Zwolle en de commissie van goede diensten voor de resterende weken van het lopende seizoen gezamenlijk de club zouden besturen. Na afloop van dit seizoen, zou het ‘oude’ bestuur aftreden.

Omdat gebleken is dat de ontstane onrust hierdoor niet werd weggenomen is tijdens de eerste vergadering van het bestuur in deze nieuwe samenstelling nogmaals stil gestaan bij deze tijdelijke bestuursvorm. Daarbij is de unanieme conclusie getrokken dat het in het belang van FC Zwolle beter geacht moet worden dat er met onmiddellijke ingang een interim bestuur zal aantreden bestaande uit vier leden van de commissie van goede diensten. Dit betekent dat de 'oude' bestuursleden te weten de heren R. van Vliet (voorzitter), R. Buysrogge (technische/juridische zaken), E. Veldink (financiële zaken) en G. Hovenberg (commerciële zaken) met onmiddellijke ingang terugtreden.

Het interim bestuur zal bestaan uit de heren A. Jansen (supporters, organisatie, structuur & visie en voorzitter ), H. Beekman (technische zaken, woordvoerder en vice voorzitter), R. Kooijman (financiële zaken) en J. Vonhof (commerciële zaken).

Nadat dit voornemen aan de leden van de Raad van Toezicht was voorgelegd, besloten de leden van de Raad van Toezicht eveneens tot direct aftreden, dit om ruimte te bieden tot een slechts op de toekomst gerichte doorontwikkeling van FC Zwolle. De Raad van Toezicht zal bestaan uit de heren A. Visser (voorzitter) en E. Wennemars.

Het is het streven dat met ingang van het nieuwe seizoen 2009/2010 de club geleid wordt door een nieuw bestuur. Door het bovengenoemde besluit, wordt de commissie van goede diensten met onmiddellijke ingang opgeheven.

Onder leiding van de thans aftredende bestuursleden heeft FC Zwolle een nieuw stadion gebouwd en zijn de financiën bij de club op orde gebracht. De club speelde in deze jaren een prominente rol in de Jupiler League, in de seizoenen 2002/2003 en 2003/2004 kwam de club uit in de Eredivisie. Cruciaal is nu hoe dit interim bestuur omgaat met de zaak Jan Everse, gezien de sportieve en financiële consequenties voor FC Zwolle

[NBA] Herstel van Lakers

De Los Angeles Lakers speelden de afgelopen wedstrijden niet goed. Er werd verloren van de Atlanta Hawks en de Charlotte Bobcats. Gisteravond was er licht herstel door winst op de Milwaukee Bucks. Eindstand in de wedstrijd was 104-98 in het voordeel van de ploeg uit Los Angeles.

Op dit moment hebben de Lakers 59 overwinningen behaald dit seizoen. Het is onmogelijk dat ze de play-offs niet halen maar het aantal gewonnen wedstrijden in het seizoen heeft een groot voordeel in de finales van de play-offs, namelijk thuisvoordeel. In het oosten zijn de Cleveland Cavaliers erg goed bezig met 61 overwinningen en slechts dertien verloren partijen. De kans wordt ook groot geschat dat deze twee ploegen elkaar in de finales treffen.

In deze wedstrijd liet Kobe Bryant zich van zijn betere kant zien. Hij scoorde dertig punten, pakte acht rebounds en gaf vier assists. De Spanjaard Pau Gasol was goed voor vijftien punten en acht rebounds. De andere center, Andrew Bynum, speelt al een tijdje niet mee vanwege een knieblessure maar vindt ondertussen genoeg tijd om naar de Playboy Mansion van Hugh Hefner te gaan. Voor meer informatie hierover verwijs ik naar het NBA Topic op het forum.

Bij de Bucks was Richard Jefferson op dreef. De small forward, die overkwam van de New Jersey Nets, scoorde 29 punten en gaf vier assists. De Nederlander Dan Gadzuric was goed voor veertien punten en vijf rebounds. Ramon Sessions had een triple double. Hij scoorde zestien punten, pakte tien rebounds en gaf zestien assists.

Operaties voor Dissels en Van Gessel

Sparta Rotterdam zal het seizoen moeten afmaken zonder Sander van Gessel en Charles Dissels. De spelers moeten allebei een operatie ondergaan.

Dit meldt de club vandaag op haar website. Van Gessel heeft al enkele tijd last van zijn rug en zal daar nu aan verholpen worden. Charles Dissels brak tijdens de wedstrijd tegen Willem II zijn voet en gaat daarvoor deze week nog onder het mes.

Sparta staat momenteel op de vijftiende plaats in de Eredivisie. Met nog zes wedstrijden te gaan is de club uit Rotterdam nog lang niet zeker van een verblijf in de hoogste klasse.

'Robinho op de bank tegen Arsenal'

Manchester City-manager Mark Hughes overweegt zijn sterspeler Robinho aanstaand weekend niet op te stellen in de uitwedstrijd tegen Arsenal.

Aanstaande zaterdag gaat de tweede club uit Manchester op bezoek bij The Gunners. Hughes maakt zich zorgen over de fysieke gesteldheid en de vorm van de Braziliaanse aanvaller, die overkwam van Real Madrid naar City.

The Guardian meldt dat de technische staf van Manchester Ciy vrijdag een definitief besluit neemt. Dan is Robinho teruggekeerd van zijn interlandverplichtingen bij Brazilië.

Gerenoveerd huis gesloopt voor hennepkwekerij

Een pas gerenoveerd huis in Middelburg is vrijwel meteen weer gesloopt aan de binnenkant. Drie mannen in de leeftijd van twintig tot drieëntwintig jaar uit Den Haag, renoveerden de woning op hun eigen manier om er een hennepkwekerij te kunnen vestigen. 

De gloednieuwe keuken, het toilet en de badkamer moesten plaats maken voor de 410 planten tellende plantage. In alle deurposten, raamkozijnen en vensterbanken zaten schroeven gedraaid en in de muren zaten grote gaten voor de afvoerslangen. De totale schade voor de eigenaar van de woning is zo'n dertigduizend euro. 

Toen de politie de woning binnenviel waren de drie aan het werk in de kwekerij. Allen zijn aangehouden en zitten nog vast. De hoofdverdachte, die het huis met een vervalste werkgeversverklaring en onder valse naam huurde, 'renoveerde' ook huurwoningen in de buurt van Goes en Vlissingen. Ook deze huizen werden omgebouwd tot hennepkwekerijen.

Nieuwe renteverlaging ECB voorzien

De Europese Centrale Bank (ECB) zal vandaag naar verwachting het renteniveau in de eurozone verder verlagen tot 1 procent. De centrale bankiers houden hun maandelijkse bijeenkomst waarna de ECB het rentebesluit publiceert.

Oktober vorig jaar, op het hoogtepunt van de financiële crisis, begon de ECB aan zijn verlagingen. In vier stappen is de rente met 2,25 procent naar beneden gekomen. Naar verwachting komt daar vandaag nog eens een half procent bij.

Met de renteverlagingen volgt de ECB andere centrale banken. In de Verenigde Staten heeft de Federal Reserve de rente al verlaagd naar een doelniveau tussen 0 en 0,25 procent. In het Verenigd Koninkrijk staat de rente op een historisch laag niveau van 0,5 procent.

Met de verlagingen proberen de centrale banken de economie aan te jagen. Bij een lagere rentestand kunnen bedrijven en consumenten makkelijker geld lenen. Dit stimuleert ze om meer te investeren en uit te geven.

Een belangrijke vraag is of de ECB de andere centrale banken ook zal volgen in het toepassen van zogeheten kwantitatieve verruiming. Dit betekent dat de centrale bank met nieuw geld staatsleningen opkoopt. Het is een ongebruikelijke en controversiële manier om de geldhoeveelheid te vergroten.

Vorige maand zei ECB-president Jean-Claude Trichet, gevraagd naar kwantitatieve verruiming, dat de ECB niets uitsluit. Hij zei verder dat de bank aanvullende maatregelen onderzoekt. De president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink zei vorige week dat de ECB onconventionele maatregelen zou kunnen nemen.

Minder lang in de lift in Mass Effect 2

Een van de wat meer irritante nadelen aan Biowares RPG Mass Effect was dat elke keer als je in een lift stapte, het vrij lang duurde voor je er weer uit kon stappen. Ondanks alle supertechnologie was een snelle lift blijkbaar nog niet uitgevonden. De reden was natuurlijk dat de game nogal hard bezig was met laden en daar veel tijd voor nodig had. Gelukkig gaat dat met Mass Effect 2 anders zijn.

Casey Hudson, executive director voor Mass Effect, vertelde MTV dat het team door wat handiger programmeerwerk de laadtijden tussen verschillende omgevingen heeft kunnen terugbrengen. Het laden zal grotendeels nu gewoon tijdens het spelen gebeuren. Het is een van de puntjes waar veel kritiek op kwam vanuit de community en waar het ontwikkelteam op is ingesprongen.

We have a completely new system to handle transitions between areas that speeds the load times and turns the loads themselves into part of the game experience. It’s one of many points of feedback we’ve heard and directly responded to in enhancing the gameplay in ‘Mass Effect 2'.

Het gevolg zal waarschijnlijk wel zijn dat je dus op een andere manier het nieuws moet gaan volgen en de gesprekken tussen je partymembers.

S. Williams naar laatste vier Miami

Serena Williams heeft de halve finales bereikt van het toernooi in Miami. De als eerste geplaatste Amerikaanse won met 4-6, 7-6 en 6-2 van de Chinese Li Na.

In de eerste set kwam Li met 5-0 voor en kreeg in de zesde game een setpoint. Williams wist nog iets terug te komen, maar moest de set toch naar de Chinese laten gaan.

Li had in het tweede bedrijf zes kansen op een break, geen enkele werd verzilverd. In de tiebreak sloeg Williams echter toe en in de derde set had de Amerikaanse geen tegenstand meer te duchten van Li waardoor ze de partij alsnog naar zich toetrok.

Tales of Vesperia niet langer Xbox 360 exclusief en meer

Tales of Vesperia is een Japanese-RPG en was de eerste uit deze serie die HD ging op de Xbox 360. Playstation 3 fans waren niet blij dat deze game niet op hun console uit kwam. Voor de echte fans is er nu goed nieuws want de game komt toch nog naar deze console.

Dit is allemaal bekend geworden in het Japanse Jump Magazine. Naast de aankondiging dat Tales of Vesperia naar de Playstation 3 komt zijn er nog twee nieuwe games in de serie aangekondigd. De eerste is Tales of VS, een fighter die zal uitkomen op de PSP. De Wii krijgt een eigen game genaamd Tales of Graces.

Details over deze games en releasedata zijn nog niet bekend.



Toch nog op de Playstation 3

'Tokkie-toets' tegen asociale huurder

Na kansarme mensen moeten nu ook 'tokkies' geweigerd kunnen worden voor een huurwoning in probleemwijken in Rotterdam. Hiervoor trekt de gemeente vergaande plannen uit de kast. Zo zullen mensen die in aanmerking willlen komen voor een huurwoning voortaan gescreend worden op goed gedrag. Als de huurder in spe de 'tokkie-toets' weigert komen ze niet aanmerking voor een woning van de corporatie of andere huiseigenaren die meewerken. Om de probleemwijken weer bewoonbaar te maken, zullen ook de asociale huurders die al in de wijk wonen harder worden aangepakt. 

Heb je je als huurder de afgelopen twee jaar schuldig gemaakt aan 'aantoonbare woonoverlast' dan geldt er een huurverbod. Daarvoor wordt gekeken naar geweld, ernstige (geluids)overlast en drugshandel. Ook drank- en drugsmisbruik worden onder de loep genomen. Op dit moment worden de wijken, waar een tokkietoets ingevoerd zou moeten worden, in kaart gebracht door de gemeente, politie en woningcorporaties. Er zullen voornamelijk wijken worden uitgezocht die nu al gebukt gaan onder de overlast, criminaliteit en armoede. Het hele plan in een vervolg op een proef in de voormalige probleemwijk Spangen. 

PvdA-wethoduer Hamit Karakus, de bedenker van het plan om woonoverlast te verminderen, heeft vastgesteld dat de aanstichters van burengerucht nu vaak blijven zitten, terwijl de slachtoffers verhuizen. Onterecht volgens hem: "De hardwerkende burger moet prettig kunnen wonen. Nu verpesten enkele mensen het voor veel anderen." Hij wil hierom meer mogelijkheden creëren om overlastgevende huurders hun woning uit te zetten. Dat is volgens hem makkelijker wanneer er door de corporaties, politie en de deelgemeenten gegevens uitgewisseld worden. Door een 'woondossier' aan te leggen kunnen overlastgevers dichter op de huid gezeten worden.  

 Kijk ook eens in het NWS-forum voor meer over dit onderwerp! 

Autisme een dag lang onder de aandacht

Autisten hebben vandaag hun eigen themadag, de zogeheten Wereld Autisme Dag. Deze dag is bedoeld om iedereen bewust te maken wat autisme eigenlijk is. De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) neemt de activiteiten in ons land voor haar rekening.

Autisme is een aangeboren aandoening waardoor signalen in de hersenen niet goed worden verwerkt. Autisten ervaren hun omgeving als onsamenhangend en kunnen zich moeilijk in anderen inleven.

De NVA houdt zaterdag een speciale dag voor autisten in Avonturenpark Hellendoorn. Ze krijgen exclusieve toegang tot het pretpark en de 'GiGaGrote Knikkerbaan' wordt geopend. Deze knikkerbaan is gemaakt door de 25-jarige autist Jelle Bakker en heeft een lengte van een kilometer. In New York onthult en veilt Yoko Ono haar kunstwerk, waarvan de opbrengst naar het goede doel Autism Speaks gaat.

Wereld Autisme Dag is vorig jaar door de Verenigde Naties uitgeroepen tot een wereldwijde themadag. Deze dag wordt elk jaar op 2 april gehouden.

G20 zoekt oplossing voor economische crisis

De leiders van de G20 houden vandaag hun langverwachte topontmoeting over de wereldwijde economische crisis. De deelnemende landen zullen vastberaden stellen alles te zullen doen om de economie te redden en protectionisme te bestrijden. Of dit ook tot concrete afspraken leidt is echter de grote vraag.

De deelnemende landen zullen in ieder geval trachten een eensgezinde boodschap naar buiten te brengen. De Amerikaanse president Barack Obama ontkende gisteren dan ook dat er grote verschillen bestaan tussen de prioriteiten van de Amerikanen en Britten enerzijds en Fransen en Duitsers aan de andere kant.. De Amerikanen pleitten er vooral voor dat landen extra geld pompen in hun economieën, Fransen en Duitsers willen vooral meer en strenger toezicht in de financiële sector.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) mag in ieder geval uitzien naar meer geld. De landen zullen vandaag naar verwachting beloven de reserves van het fonds te verdubbelen tot minstens 500 miljard dollar, zodat landen die getroffen worden door de crisis van veel meer noodkredieten kunnen worden voorzien.

Voor Nederland nemen premier Jan Peter Balkenende en minister van Financiën Wouter Bos deel aan de besprekingen. Zij gaven gisterenavond aan dat het tegenhouden van protectionistische maatregelen voor hen de hoogste prioriteit heeft.

Firmware 2.7 is online: chatten tot je er bij neervalt

Je kan veel van Sony zeggen, maar ze weten wel hun mond te houden. Net als alle andere console-boeren hebben ze de statement niet in te gaan op geruchten. Afgelopen week werd ze in een interview gevraagd wanneer firmware 2.7 zou verschijnen en wat het zou bevatten. Er werd niet ingegaan op zulke geruchten ondanks dat vandaag de nieuwe firmware online is gegaan.

Nieuwe functies met firmware 2.7 zijn onder andere de mogelijkheid om met mensen in je vriendenlijst een tekst- of voice-chat te beginnen en deze chatrooms te behouden als je een game aan het spelen bent. De volledige update is hier te bekijken.

Hoe de nieuwe chatfuncties werken is te zien in onderstaande video.

Meer dan 2 miljoen Sackboy's sinds release

LittleBigPlanet. Wat moet er nog over gezegd worden? De game verscheen vorig jaar en werd overladen met goede reviewcijfers voor de originaliteit en het simpele plezier dat met het spel beleefd kon worden. Dat de game niet alleen kritisch een succes is, is nu bekend geworden.

Sinds LittleBigPlanet in de winkels ligt hebben meer dan 2 miljoen verschillende spelers zich bij de LittleBigPlanet community gevoegd. Dit heeft Sony laten weten in een statement. Dat deze gamers niet allemaal levels maken is ook bekend. Toch zijn er 725.000 die dit wel actief doen en er voor zorgen dat er elke dag nog nieuwe levels bij komen. Al deze mensen hebben al meer dan vier miljoen berichten achter gelaten bij de downloadbare levels.

Getallen waar we bij FOK!games in geïnteresseerd zijn zoals het totale aantal levels, hoeveelheid mario-levels en de hoeveelheid penis-levels die gemod zijn, zijn helaas niet bekend. Wellicht dat we dat later nog te weten komen.

Dodelijke Companion Cube in God of War

Wat is één april toch een leuke dag. Helemaal voor game-developers en game-sites want die kunnen lekker met onzin strooien. Sommige bedrijven hebben er een echte sport van gemaakt om iets leuks te bedenken. Zo komen Blizzard en Kojima Productions elk jaar met een nieuwe grap die altijd goed voorbereid is.

Er zal ook flink veel tijd zijn gestoken in de volgende trailer van God of War: Chains of Olympus. Volgens de makers is het namelijk mogelijk om een unieke skin te unlocken als je de game op God-mode uitspeelt, zonder gebruik te maken van upgrades en alle power urns minimaal twee keer hebt verzameld. Mensen die meteen hun PSP op willen starten om dit te proberen zijn gewaarschuwd. Het is natuurlijk een één april grap.

Hieronder kun je zien hoe het zou zijn als Kratos eruit zou zien als de Companion Cube van Portal.

Barmeisje

Ik kijk in het gezicht van een jonge vrouw. Ze draagt een zwarte broek en een zwarte blouse met het logo van 'De Konink' erop. Haar lange blonde haar hangt tot halverwege haar rug. Bovenop haar hoofd houdt een speld de lokken uit haar gezicht. Haar ogen stralen en haar mond lacht. Ze mag er zijn. Ze is er ook. En dan is ze weer weg, druk bezig met onze bestelling.

Canadese huurmoordenaar bekent 27 moorden

Een Canadese huurmoordenaar heeft bekend dat hij 27 moorden heeft gepleegd. Hij beroofde in een periode van 25 jaar mensen van het leven in opdracht van rivaliserende motorbendes. Ook bekende hij twaalf mislukte pogingen.

De moordenaar, Gerald Gallant, zit al levenslang vast voor de moord op een kroegbaas en de poging tot moord op een cafébezoeker in 2001, meldde de Canadese publieke omroep CBC gisteren.

De 58-jarige man kwam met justitie overeen te getuigen tegen elf mogelijke medeplichtigen en opdrachtgevers. In ruil daarvoor mag hij een bedrag van 50 Canadese dollar (ongeveer 30 euro) in de maand spenderen in de gevangeniskantine. Zelf verklaarde hij iets te willen doen aan de schade die hij heeft aangericht in het besef dat vergeving moeilijk, zo niet onmogelijk is.


Canadese huurmoordenaar bekent 27 moorden  (foto: DAG)

Playmobil verbiedt reli-poppetjes

Een evangelische Duitse prediker die al jarenlang Bijbelscènes na bouwt met Playmobil-poppetjes, is daar nu noodgedwongen mee gestopt. De fabrikant van het speelgoed dreigde hem met een proces.

'Omdat de voorwaarden waaronder ik met dit project mag doorgaan zo streng zijn, en ik een proces financieel niet wil en kan voeren, en ik nu de helft van mijn figuren zou moeten inruilen, is hier niets meer te zien. Het spijt me', schrijft Markus Bomhard op zijn website.  Hij bouwde Playmobil-poppetjes om tot apostelen, Adam en Eva of een gekruisigde Jezus.

De predikant wilde op speelse wijze grote groepen mensen vertellen over 'Gods grote en prachtige liefde'. Hij won met zijn project zelfs een innovatieprijs van de evangelische kerk. Playmobil kreeg lucht van het project nadat Hessenschau een televisie-item aan Bomhards speeltjes wijdde.


Playmobil verbiedt reli-poppetjes  (foto: DAG)

Bemoeide het Rijk zich met leven De Roy?

De Nationale Ombudsman begint een onderzoek naar de mogelijke bemoeienis van de rijksoverheid met het privéleven van Edwin de Roy van Zuydewijn waar hij nadeel van zou hebben ondervonden.

Ombudsman Alex Brenninkmeijer doet het onderzoek na een klacht van De Roy van Zuydewijn, zo meldde hij gisteren in het tv-programma EénVandaag. De Roy van Zuydewijn was getrouwd met prinses Margarita de Bourbon de Parma, de dochter van prinses Irene, en stelt jarenlang door de overheid te zijn tegengewerkt. Zijn zakelijke, sociale en huwelijkse leven is hierdoor verwoest, stelt hij.

In de klacht komen twee voorbeelden van bemoeienis aan de orde. In een geval zou het Bouwfonds gestopt zijn met het geven van opdrachten aan het bedrijf van De Roy van Zuydewijn nadat het Kabinet der Koningin informatie ging inwinnen bij het Bouwfonds en nadat de rijksrecherche een onderzoek was gestart.

In een andere kwestie zou de Rijksvoorlichtingsdienst zich bemoeid hebben met de eventuele deelname van De Roy van Zuydewijn aan een reclamecampagne.


Bemoeide het Rijk zich met leven De Roy?  (foto: DAG)

Doornbos wil meedoen in titelstrijd

Voor Robert Doornbos begint komend weekend het IndyCar-seizoen op het circuit in St. Petersburg. De Newman/Haas/Lanigan-coureur wil meteen meedoen om de prijzen in de Verenigde Staten. In 2007 lukte hem dat wel in de Champ Cars.

Toen reed de Nederlander voor Minardi Team USA en pakte als rookie met dat team meteen vijf podium plaatsen in de eerste zes races van het seizoen. Vorig jaar kwam Doornbos in de Verenigde Staten niet aan de bak wegens de late samenvoeging van de IRL en de Champ Cars. Daarom reed hij onder andere voor AC Milan in de Superleague Formule en werd hij een van de coureurs voor Nederland in de A1GP.

"Het is eindelijk tijd om te racen." aldus Doornbos. "Ik kijk er echt naar uit om voor Newman/Haas/Lanigan te mogen racen en het is dan ook mooi dat het seizoen eindelijk begint. Mijn verlangen om terug te keren naar de Verenigde Staten en te racen in een open auto was enorm. Ik had enkele opties om testrijder in de Formule 1 te worden, maar ik wilde liever hier racen, omdat ik het in 2007 naar mijn zin had gehad hier. Het succes dat ik had was prachtig en dat gaf me de motivatie om weer hier te zijn en daardoor ben ik in staat om met NHL Racing voor zowel race-overwinningen als de titel te gaan vechten."

"Dat ik in de Champ Cars vijf podiumplaatsen in de eerste zes races had, is iets waar ik trots op ben, omdat niet veel rijders dat gedaan hebben," aldus Doornbos. "Ik wil in St. Petersburg proberen hetzelfde te bereiken. Ik heb een DVD met de race van vorig jaar bekeken en het circuit lijkt fantastisch op tv. Vorig jaar heeft mijn team hier gewonnen en ook dit jaar lijken we competitief te zijn. Ik kijk er echt naar uit en mijn tweede overwinning in de Champ Cars behaalde in de straten van San José. Dus ik denk dat ik en het team het goed gaan doen op stratencircuits."

De volgende Team Fortress 2 update wordt sniperpis

De volgende klasse in Team Fortress 2 die een update krijgt is de sniper. Zoals eerder te zien was in het Meet the Sniper-filmpje, is camping een zware taak, en dan moet je soms naar de wc. Zijn volgende upgrade wordt dan ook een bakje met urine. De poster bekijkend kan het een manier worden om mensen tijdelijk te verlammen. Dit is natuurlijk geen 1 april grap, want het is al 2 april! Hier. Nu. Kuch.


Hamilton moet naar FIA wegens zaak Trulli

De FIA heeft Lewis Hamilton op het matje geroepen voor zijn actie tegen Jarno Trulli in de Grand Prix van Australië. De Italiaanse Formule 1-coureur ging het gras op, waarna de McLaren-rijder hem inhaalde. Hamilton moest daarna op aanraden van zijn team de plek teruggeven aan de Toyota-coureur. Hierna werd Trulli door de wedstrijdleing bestraft.

Het lijkt er nu op dat Hamilton tegen de wedstrijdleiding niet de waarheid heeft verteld. De FIA beschikt nu over het radioverkeer van McLaren wat de zaak in een nieuw daglicht stelt. Daarom moet de Brit in Maleisië bij de FIA op rapport komen.

Na de race zei Hamilton nog tegen de pers: "Ik reed achter Trulli tijdens de safetycar, en het is duidelijk dat je dan niet mag inhalen. Maar Trulli gleed van de baan, ik denk dat zijn banden koud waren. Hoe dan ook, ik had geen andere keuze dan hem voorbij te gaan. Daarna ben ik zo langzaam mogelijk gaan rijden omdat ik van het team te horen kreeg, dat ik Jarno er weer langs moest laten. Maar ik weet eigenlijk niet zeker of dat de regels zijn, als dat niet het geval is dat had ik die derde plaats sowieso verdient."

Trulli verklaarde dat hij Hamilton wel in moest halen. "Vlak nadat Lewis me had ingehaald ging hij plotseling heel langzaam rijden en stuurde naar de zijkant van de baan. Ik dacht dat hij een probleem had, dus haalde ik hem in," aldus de Italiaan.

Volgens de reglementen is het toegestaan om bij een Safety Carsituatie iemand in te halen als een coureur denkt dat de ander een probleem heeft. Mocht dat in dit geval blijken dat Hamilton niet de volledige waarheid heeft gesproken, dan kan de FIA hem sancties opleggen of misschien besluiten dat Trulli de derde plaats in Australië terugkrijgt.

Toyota zelf kan op basis van de bestaande reglementen niet in beroep gaan, omdat de regels niet toestaan dat er tegen tijdstraffen geprotesteerd kan worden. Daarop trok het team het protest tegen de terugzetting van Trulli door een 25 seconden tijdstraf van een derde naar een twaalfde plaats in.

De Archivist in Diablo III video's

Naast het bericht over de mogelijke datum van release en de aankomende beta is er weinig nieuws meer rondom Diablo III de laatste tijd. Vandaag zijn er een paar video's verschenen om daar verandering in te brengen. Het gaat om drie korte video's die enkele mogelijkheden van de Archivist in de schijnwerpers zetten. Of de game daadwerkelijk gaat verschijnen dit jaar is nog niet zeker.



Nieuw record voor Oranje

Het Nederlands elftal heeft woensdagavond een nieuw record gevestigd. Omdat Oranje tegen Macedonië opnieuw geen tegendoelpunt heeft gekregen, heeft Nederland nu in eigen huis zeven aaneengesloten WK-kwalificatieduels de nul gehouden.

Het oude record van zes duels zonder tegendoelpunt stamt uit 1969. Toen maakte de Bulgaar Hristo Bonev een einde aan de clean sheet van Oranje door in het kwalificatieduel, wat in 1-1 eindigde, te scoren.

De laatste tegengoal die Oranje in eigen land heeft gekregen tijdens een WK-kwalificatieduel dateert alweer van 13 oktober 2004. In de wedstrijd tegen Finland zorgde Teemu Taino voor de enige tegentreffer in het 3-1 gewonnen duel.

Langverwachte droom Van den Bergh in vervulling

De langverwachte droom van Ricky van den Bergh gaat eindelijk in vervulling. De aanvaller van Heracles Almelo verklaarde meerdere malen dat hij graag nog eens voor ADO Den Haag wil gaan voetballen. Volgens de NOS zal Van den Bergh volgend seizoen in het shirt van ADO spelen.

De speler zal volgens de NOS binnenkort een contract voor twee seizoenen gaan tekenen bij de Hagenezen, met een optie voor nog één seizoen.

Doordat Van den Bergh een aflopend contract heeft bij Heracles, maakt hij transfervrij de overstap naar de club uit zijn geboortestad. Naast ADO hadden ook NAC Breda en Sparta Rotterdam interesse voor de speler, terwijl Heracles het contract van de speler maar al te graag wilde verlengen. Met NAC had Van den Bergh al gesproken.

Bij Heracles kwam Van den Bergh dit seizoen tot dusverre 24 keer in actie. Zes keer wist hij te scoren. Eerder stond hij ook al onder contract bij RKC Waalwijk en Sparta.

Djokovic stoomt door naar halve finales

Novak Djokovic is de eerste tenniser die zich geplaatst heeft voor de halve finales van het ATP-Masters 1000-toernooi van Key Biscayne. De als derde geplaatste Djokovic versloeg Jo-Wilfried Tsonga.

De Fransman, die als tiende geplaatst was, had verrassend weinig in te brengen tegen het spel van Djokovic en werd met twee sets naar huis gestuurd; 6-3, 6-4. Djokovic treft in de halve finale van het ATP-toernooi in Miami de winnaar van het duel tussen Roger Federer en Andy Roddick.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.