Krohn-Dehli: "Ajax te eigenwijs"

Niels (DerMeister)
Michael Krohn-Dehli lijkt weer helemaal terug na zijn vervelende periode bij Ajax. De Deen speelt momenteel in zijn vaderland bij Brøndby IF, waar hij een contract voor de duur van vijf jaar heeft.

Als groot talent kwam Krohn-Dehli als 17-jarige naar Nederland. De nu 25-jarige speler is zeer realistisch over zijn tijd bij Ajax. Hij zat in een lichting met spelers als Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en John Heitinga. "Maar als je na twee jaar Jong Ajax niet echt doorbreekt, dan weet je dat je weg moet. Ik was het toen wel eens met die conclusie", zei de speler in het AD.

Nadat hij niet doorbrak bij Ajax, verkaste hij in 2004 naar RKC. Onder leiding van Erwin Koeman werden de Waalwijkers negende in het eerste jaar van Krohn-Dehli bij de club. Een knieblessure speelde hem parten en een operatie volgde. Danny Blind haalde Krohn-Dehli naar Ajax, waar hij revalideerde.

Maar toen Blind werd vervangen door Henk ten Cate was het gebeurd. "Henk ten Cate zag het niet in me zitten", zegt Krohn-Dehli. Nadat Ten Cate vertrok en Adrie Koster trainer werd, worstelde Krohn-Dehli weer met zijn knie. "Eigenlijk speelde ik al met pijn sinds die tweede operatie. Doktoren snapten niet waar het vandaan kwam, op MRI-scans was niets te zien."

"Uiteindelijk ben ik zelf naar een specialist gegaan. Als ze nu niets vinden, dacht ik, komt het nooit meer goed." Een los stukje bot dat een pees irriteerde was de veroorzaker. Dat is door een arts weggenomen. "Bij Ajax zijn nooit goede foto’s genomen. Op een mri-scan kun je geen bot zien", zei de speler die niet wil terugkijken. "Het heeft geen zin erover te praten. Bij Ajax wordt er toch niet naar geluisterd, daar zijn ze te eigenwijs voor."