Bestuur FC Zwolle treedt per direct af

Het huidige bestuur van FC Zwolle treedt samen met de Raad van Toezicht per direct af. Dit om een interim bestuur de kans te geven een nieuw bestuur samen te stellen.

Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat het bestuur van FC Zwolle en de commissie van goede diensten voor de resterende weken van het lopende seizoen gezamenlijk de club zouden besturen. Na afloop van dit seizoen, zou het ‘oude’ bestuur aftreden.

Omdat gebleken is dat de ontstane onrust hierdoor niet werd weggenomen is tijdens de eerste vergadering van het bestuur in deze nieuwe samenstelling nogmaals stil gestaan bij deze tijdelijke bestuursvorm. Daarbij is de unanieme conclusie getrokken dat het in het belang van FC Zwolle beter geacht moet worden dat er met onmiddellijke ingang een interim bestuur zal aantreden bestaande uit vier leden van de commissie van goede diensten. Dit betekent dat de 'oude' bestuursleden te weten de heren R. van Vliet (voorzitter), R. Buysrogge (technische/juridische zaken), E. Veldink (financiële zaken) en G. Hovenberg (commerciële zaken) met onmiddellijke ingang terugtreden.

Het interim bestuur zal bestaan uit de heren A. Jansen (supporters, organisatie, structuur & visie en voorzitter ), H. Beekman (technische zaken, woordvoerder en vice voorzitter), R. Kooijman (financiële zaken) en J. Vonhof (commerciële zaken).

Nadat dit voornemen aan de leden van de Raad van Toezicht was voorgelegd, besloten de leden van de Raad van Toezicht eveneens tot direct aftreden, dit om ruimte te bieden tot een slechts op de toekomst gerichte doorontwikkeling van FC Zwolle. De Raad van Toezicht zal bestaan uit de heren A. Visser (voorzitter) en E. Wennemars.

Het is het streven dat met ingang van het nieuwe seizoen 2009/2010 de club geleid wordt door een nieuw bestuur. Door het bovengenoemde besluit, wordt de commissie van goede diensten met onmiddellijke ingang opgeheven.

Onder leiding van de thans aftredende bestuursleden heeft FC Zwolle een nieuw stadion gebouwd en zijn de financiën bij de club op orde gebracht. De club speelde in deze jaren een prominente rol in de Jupiler League, in de seizoenen 2002/2003 en 2003/2004 kwam de club uit in de Eredivisie. Cruciaal is nu hoe dit interim bestuur omgaat met de zaak Jan Everse, gezien de sportieve en financiële consequenties voor FC Zwolle