Madonna mag nog een Malawi-weesje hebben

De overheid van Malawi steunt Madonna’s verzoek om een tweede kindje uit het Afrikaanse land te adopteren. Dit zei de minister van informatie vandaag.

De popster wil het vierjarige meisje Mercy James adopteren en is sinds zondag ter plekke, in gezelschap van haar zoon David Banda die ze in 2006 adopteerde toen hij dertien maanden oud was. Het hooggerechtshof van Malawi spreekt zich naar verwachting vrijdag uit over het adoptieverzoek.

‘Madonna is goed voor ons geweest. Ze steunt meer dan 25.000 weeskinderen in het land en heeft bewezen dat ze kan zorgen voor David’, zei minister Patricia Kaliati donderdag. ‘Weinig rijke en beroemde mensen nemen de tijd om helemaal naar Malawi te vliegen om onze kinderen te ondersteunen. We ondersteunen haar adoptieproces’, aldus Kaliati.

Bij de adoptie van David kwam de overheid van Malawi onder vuur te liggen. Volgens critici negeerden de autoriteiten speciaal voor de Amerikaanse superster een wet die het buitenlanders verbiedt kinderen uit Malawi te adopteren.

Madonna mag nog een Malawi-weesje hebben  (foto: DAG)