Eriksson de laan uitgestuurd bij Mexico

De voetbalbond van Mexico (FMF) heeft bondscoach Sven-Göran Eriksson zijn congé gegeven. De keuzeheer, die eerder onder andere Manchester City onder zijn hoede had, was nog geen jaar bondscoach van het Noord-Amerikaanse land.

Aanvankelijk zouden afgevaardigden van de Mexicaanse bond vrijdag pas praten over de toekomst van de Zweed bij Mexico, maar bij nader inzien wilde Mexico direct afscheid nemen van Eriksson.

De voornaamste reden voor het ontslag van de bondscoach waren de slechte prestaties in uitwedstrijden, aangezien Mexico onder leiding van Eriksson alle thuiswedstrijden wist te winnen. De 3-1 nederlaag tegen Honduras was echter de druppel. Door die nederlaag komt kwalificatie voor het WK 2010 in gevaar.

De voetbalbond hoopt dat een nieuwe coach de ploeg nieuw leven kan inblazen en de Mexicanen naar de derde plaats in de groep kan loodsen. Momenteel bezet het land de vierde plek in de CONCACAF-groep.

Eriksson nam afgelopen zomer de vacante positie in, daar Mexico de vorige bondscoach Hugo Sanchez in juni op straat had gezet. Tussentijds werd de Zweed nog in verband gebracht met Portsmouth, waar na het ontslag van Tony Adams een plaats was vrijgekomen.