"Eindhoven moet nù naar de rechter stappen"

Olga (Nuongirl)
Volgens de opgestapte bestuursleden Henk Hulshuizen en Peter van den Baar is het zaak dat FC Eindhoven zo snel mogelijk naar de rechter stapt om de proflicentie te behouden. Het duo staat niet achter het charmeoffensief dat de club richting de KNVB heeft geopend.

Om die reden legden Hulshuizen en Van den Baar ook hun functie neer. "Pas als dat niets oplevert, wil Eindhoven naar de rechter", zegt laatstgenoemde over het charmeoffensief in het Eindhovens Dagblad. "Henk en ik vinden dat de club dat nu al moet doen. Niet langer wachten."

Van den Baar is namelijk van mening dat Eindhoven sterk staat wanneer het naar de rechter stapt. "Omdat de bond procedurefouten heeft gemaakt", betoogt hij. Mocht er niet snel actie worden ondernomen, dan kan het binnenkort gedaan zijn met de bijna 100-jarige eerstedivisionist. "Als het beroep tegen de laatste sancties volgende week wordt afgewezen, dan kan de licentiecommissie niet anders dan de licentie intrekken. Daarom moet Eindhoven nu via een rechtszaak druk zetten op de KNVB. We zitten echt in blessuretijd."