Condoleances voor Roda JC en Fortuna Sittard

Sjors (Sj0rSz)
De fans van Fortuna Sittard en Roda JC hebben op internet een condoleanceregister voor hun clubs geopend. Vandaag werd namelijk bekend gemaakt dat de twee ploegen zullen fuseren om de overlevingskansen te vergroten.

Meer dan 100 mensen hebben hun steun aan de twee 'overleden' ploegen inmiddels betuigd. "Mijn eerste liefde, dood, verkwanseld door een directeur die geen enkele poging gedaan heeft om ons zelfstandig te laten leven. Maar één missie: zakken vullen en een mooie functie krijgen binnen nieuw Roda. Bedankt," schrijft een woedende fan van Fortuna Sittard.

Ook een supporter van Roda JC steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. "Roda JC, bedankt voor 35 jaar mooie herinneringen, helaas moet ik afscheid van je nemen, ik word er toe gedwongen door een bestuur dat je van achter heeft vermoord, heb er geen woorden voor, hoe durven ze nog naar ons Roda-logo te kijken als ze de oprijlaan naar het geweldig Roda Parkstad Stadion oprijden. Ik zal voor altijd met trots aan je blijven denken."

Stichting Roda JC moet nog een officiële beslissing omtrent de fusie nemen, maar de verwachting is dat dit slechts een formaliteit zal zijn. Het besluit om de fusie door te zetten is tot die tijd nog niet definitief.

Het condoleanceregister vind je hier.