Doornbos wil meedoen in titelstrijd

Voor Robert Doornbos begint komend weekend het IndyCar-seizoen op het circuit in St. Petersburg. De Newman/Haas/Lanigan-coureur wil meteen meedoen om de prijzen in de Verenigde Staten. In 2007 lukte hem dat wel in de Champ Cars.

Toen reed de Nederlander voor Minardi Team USA en pakte als rookie met dat team meteen vijf podium plaatsen in de eerste zes races van het seizoen. Vorig jaar kwam Doornbos in de Verenigde Staten niet aan de bak wegens de late samenvoeging van de IRL en de Champ Cars. Daarom reed hij onder andere voor AC Milan in de Superleague Formule en werd hij een van de coureurs voor Nederland in de A1GP.

"Het is eindelijk tijd om te racen." aldus Doornbos. "Ik kijk er echt naar uit om voor Newman/Haas/Lanigan te mogen racen en het is dan ook mooi dat het seizoen eindelijk begint. Mijn verlangen om terug te keren naar de Verenigde Staten en te racen in een open auto was enorm. Ik had enkele opties om testrijder in de Formule 1 te worden, maar ik wilde liever hier racen, omdat ik het in 2007 naar mijn zin had gehad hier. Het succes dat ik had was prachtig en dat gaf me de motivatie om weer hier te zijn en daardoor ben ik in staat om met NHL Racing voor zowel race-overwinningen als de titel te gaan vechten."

"Dat ik in de Champ Cars vijf podiumplaatsen in de eerste zes races had, is iets waar ik trots op ben, omdat niet veel rijders dat gedaan hebben," aldus Doornbos. "Ik wil in St. Petersburg proberen hetzelfde te bereiken. Ik heb een DVD met de race van vorig jaar bekeken en het circuit lijkt fantastisch op tv. Vorig jaar heeft mijn team hier gewonnen en ook dit jaar lijken we competitief te zijn. Ik kijk er echt naar uit en mijn tweede overwinning in de Champ Cars behaalde in de straten van San José. Dus ik denk dat ik en het team het goed gaan doen op stratencircuits."

Submitter:  Bron: FOK!sport