Van Geel respecteert contracten

De technisch directeur van Roda JC, Martin van Geel, heeft tegenover de NOS een beetje informatie losgelaten over het aankomende seizoen. Sporting Limburg zal hoogstwaarschijnlijk worden gecoacht door Harm van Veldhoven, de huidige trainer van Roda.

"Hij heeft gewoon een doorlopend contract", zei Van Geel, die aangaf dat de contracten van de spelers van Fortuna Sittard en Roda JC worden gerespecteerd. "Al zit er wel een maximum aan. Er moet geen Sporting Limburg A en B komen."

Interim-directeur van Fortuna Sittard, Hans Erkens: "Van hemeljuichend tot tranen geroerd. Ik heb de mensen die 25, 40 en zelfs 50 jaar bij Fortuna betrokken zijn, moeten vertellen dat de club zal ophouden te bestaan en dat doet pijn."

De fans waren woedend, maar de rust lijkt wedergekeerd. Een supporter sprak: "Ik ga liever dood. Ik blijf mijn club steunen tot het eind van het seizoen. Daarna zien ze mij niet meer." Er is nog een kans voor de trouwe aanhanger. Het bestuur betaald voetbal moet de fusering goedkeuren. "Wij wachten het plan van aanpak af, maar in principe staan we er niet onwelwillend tegenover", aldus een woordvoerder van de KNVB.