Podolski krijgt geen straf voor wangedrag

De Duitse voetbalbond heeft besloten aanvaller Lukas Podolski niet te bestraffen voor zijn gedrag tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales. De aanvaller had gisteren een pittige woordenwisseling met aanvoerder Michael Ballack, waarna ploeggenoten Per Mertesacker en Philipp Lahm moesten ingrijpen.

De Duitse bondscoach Joachim Löw verklaarde dat Podolski het oneens was met een tactische aanwijzing van de captain, maar geeft hem wel de schuld van de ontstane situatie. "Als de aanvoerder een speler een tactische instructie geeft, moet die gehoorzamen. Daar kan geen misverstand over bestaan. Lukas moet luisteren naar een ervaren speler als Michael Ballack", was het commentaar van Löw.

Een straf zal er dus niet komen voor Podolski. "De DFB vindt het in deze situatie moeilijk om disciplinaire maatregelen te nemen", aldus teammanager Oliver Bierhoff. "Dit soort dingen gebeuren wel eens", vertelde Podolski zelf over het incident. "De zaak is binnenskamers afgehandeld en is wat mij betreft gesloten. Iedereen weet dat ik soms op het veld mijn emoties toon, maar die los ik niet publiekelijk op. We zijn professioneel genoeg om dit privé op te lossen."