"Als het nu nog fout gaat, ga ik eruit"

Olga (Nuongirl)
Bondscoach Bert van Marwijk liet gisteravond na afloop van de klinkende zege op Macedonië (4-0) even zijn behoedzame instelling varen.

"Het mag nu niet meer mis gaan. Als het toch nog fout gaat, ga ik eruit", sprak hij lachend. Van Marwijk was zeer tevreden met de vijfde opeenvolgende groepszege van Oranje.

"Het was toch een lastige tegenstander, die de ruimtes klein houdt en voortdurend loert op de counter. We wisten echter precies hoe ze zouden spelen. Met name Wesley Sneijder heeft het goed gedaan. Hij speelde heel goed tussen de linies en tussen de andere spelers in."

Van Marwijk sprak van gedisciplineerd, snel en goed voetbal van zijn ploeg. "We zijn ook tot de laatste minuut agressief gebleven. We waren alleen na de 2-0 even wat nonchalant. Toen wilden we even de show stelen. Dat mag wel, maar dan pas als het 4-0, 5-0 of 6-0 staat."

Van Marwijk roemde Dirk Kuijt, de maker van twee treffers. "Het was zo'n typische Dirk Kuijt-wedstrijd. Hij stimuleerde met zijn spel het hele team. De voltallige ploeg verdient echter een compliment."