Buzz! Quiz TV

De Buzz!-games zijn altijd bedoeld om samen te spelen met je vrienden en familie op de bank. Mocht je niet zo gelukkig zijn met vrienden, of wil je je eigen kennis testen, dan is het weer mogelijk om de game in je eentje te spelen. Helaas kan je in je eentje maar één ronde per keer spelen. Dit is de “stop de klok” ronde waarbij je zo snel mogelijk moet reageren om zoveel mogelijk punten te verdienen. Ik raad je aan om toch een aantal vrienden te zoeken en met hen de game te spelen, want tijdens de singleplayer rondes word je er door Buzz steeds op gewezen dat je een zielig mannetje bent dat je geen vrienden hebt. Gelukkig hoef je de game ook niet meer in je eentje te spelen, want met deze versie is het voor het eerst mogelijk om mensen over de hele wereld voor een potje uit te dagen met de online multiplayer.

<\/center>

De multiplayer werkt erg goed. Je kan je vrienden op je vriendenlijst uitnodigen voor een quiz. Mocht je niet genoeg vrienden online hebben, dan kan je de overige plaatsen laten opvullen door random mensen. Het is wel belangrijk om te weten dat je alleen kunt spelen tegen mensen die dezelfde taal hebben ingesteld als jij. Nadeel is dat je dit niet in-game kan veranderen maar dat je eerst uit de game moet om de systeemtaal van de PS3 te veranderen. Dit is wel jammer en had veel gemakkelijker kunnen zijn.

<\/center>

Als je eenmaal vier man bij elkaar hebt gevonden is het speeltijd. De multiplayer games bestaan uit drie rondes: Stop de Klok, Wat is Waar en Hoge inzet. Het is erg jammer dat ze hebben gekozen om de multiplayer korter te maken dan de singleplayer. Toch werken deze rondes evengoed als in de offline multiplayer. De reactie van de buzzers is snel en ik heb niet het idee gekregen dat er enige vorm is van lag. Het enige minpunt aan de hele online multiplayer is dat er geen enkele vorm van contact is tussen de verschillende spelers. Er is geen chatsysteem en het is niet mogelijk om met elkaar te praten via de headset. Je bent dus afhankelijk van andere vormen van contact zoals Skype, MSN of IRC. Ook is het op dit moment niet mogelijk om met twee of meer spelers op één PS3 tegen anderen online te spelen. Dit gaat nog wel komen met behulp van een update, maar die is op dit moment nog niet beschikbaar.