Veijer strijdt weer om Moto3-podium in Grand Prix van Catalonië

Op het circuit van Barcelona is de racezondag begonnen. De jongelingen in de Moto3 werkten er de Grand Prix van Catalonië af, met wederom een Nederlandse troef volop in de strijd om de podiumposities.

Ivan Ortola vertrok vanaf poleposition, Collin Veijer stond naast hem en Jose Antonio Rueda completeerde de eerste startrij. Op rij twee stonden Taiyo Furusato, Ryusei Yamanaka en David Alonso, gevolgd door David Muñoz, Adrian Fernandez en kampioenschapsleider Daniel Holgado.

Veijer kende een prima openingsfase en na de eerste vier ronden had hij de leiding in handen, voor Alonso, Holgado, Luca Lunetta en Ortola. Men bleef, zoals in de Moto3 wel vaker gebeurt, met een forse groep bij elkaar, maar met een handvol ronden te gaan werd de kopgroep toch wat uitgedund.

Alonso, Ortola en Veijer bepaalden het tempo, Holgado, Lunetta en Rueda probeerden aan te blijven haken. Bij het ingaan van de laatste ronde waren het Alonso, Ortola, Veijer en toch ook Rueda die om de podiumplekken vochten, waarbij Alonso de sterkste was en naast de zege tevens de leiding in het WK pakte. Ortola werd tweede, Rueda troefde Veijer nét af en werd derde.