FOK! Wat een weer: een snufje zon, opnieuw veel regen

weerbanner (Foto: FOK.nl)


Goede morgen!

Onze vaste weerman is een paar daagjes er op uit, dus neem ik de honneurs waar.

Een zeer natte meteorologische lente komt deze week tot een einde. Op zaterdag 1 juni begint voor weermensen namelijk de zomer, maar het weer lijkt voorlopig allesbehalve zomers.

Vanmorgen kijkt  de zon af en toe om het hoekje. Vooral in het noorden en westen is er kans op een bui. De wind uit het zuidwesten is matig.

Vanmiddag schijnt de zon in het begin nog af en toe maar de zonneschijn zal snel plaats maken voor een enkele bui. Later in de middag raakt het van het westen uit bewolkt en gaat het in het zuidwesten regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 18°C. De wind uit het zuidwesten is matig, aan zee waait het vrij krachtig en in het westelijk kustgebied later mogelijk krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vanavond is er veel bewolking en trekt een gebied met regen van zuidwest naar noordoost. De wind uit het zuidwesten is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6.

Tot het weekeinde wisselvallig met dagelijks buien en maximumtemperaturen rond 18°C. In het weekeinde afnemende buienkans, geleidelijk meer zon en iets warmer.

Bron: KNMI)

Tot morgen!   

               

 De slakken zoeken het hogerop door alle regen (@Jippie)
De tuin raakt verzadigd van alle regen, zelfs de slakken zoeken het hogerop (@Jippie)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.