Ogura wint eindelijk weer in Moto2, punten voor Van den Goorbergh in Barcelona

In de Moto2 is zondag de Grand Prix van Catalonië verreden. Op het circuit van Barcelona kreeg men een vrij spannende race te zien, waarbij de nodige valpartijen deels voor de beslissingen zorgden.

Kampioenschapsleider Sergio Garcia vertrok voor het eerst vanaf poleposition, naast Fermin Aldeguer en Celestino Vietti. Aron Canet, Albert Arenas en Daniel Muñoz stonden op rij twee, voor Alonso Lopez, Joe Roberts en Manuel Gonzalez. Zonta van den Goorbergh begon vanaf de vijftiende plek.

In de openingsfase knokten Garcia en Aldeguer om de leiding, gevolgd door Arenas, Vietti en Lopez. Van den Goorbergh begon lekker en werkte zich snel op naar plek elf, terwijl Aldeguer en Garcia zich voorin een beetje los wisten te rijden van de rest.

Zeven ronden voor het einde kreeg Aldeguer een long lap-penalty wegens track limits. Hij wilde gelijk zijn straf pakken, maar dat ging niet lekker: de leider in de race schoof onderuit. Garcia pakte zo de leiding, voor de goed naar voren gekomen Ai Ogura, terwijl Canet een paar bochten later vanaf plek drie ook het grind in dook.

Met vier ronden te rijden ging Ogura voorbij Garcia naar de leiding, terwijl de derde plek op ruime afstand in handen was van Jake Dixon. Ogura gaf het niet meer uit handen en pakte zijn vierde overwinning in de Moto2, voor Garcia en Dixon. Van den Goorbergh kreeg nog een kleine straf wegens track limits en werd zo uiteindelijk twaalfde.