Buzz! Quiz TV

Kevin (KoosyNL)
De Buzz! serie gaat al wat jaartjes mee. Met Buzz! Quiz TV komt het deel voor het eerst naar de Playstation 3. Buzz! is altijd populair geweest voor feesten en partijen. Maar hoe zit het met deze versie? Is dit precies dezelfde game als de vorige versies of doet hij toch iets meer?

Het hele principe achter Buzz! is nog steeds hetzelfde. Je speelt mee in een TV-quiz waarbij het natuurlijk de bedoeling is dat je wint. Dit doe je door middel van het beantwoorden van vragen in verschillende categorieën in verschillende rondes. Net als in de vorige Buzz! games zijn de vertrouwde categorieën als muziek, film, natuur en wetenschap weer terug. Er zijn in totaal zo’n 5000 verschillende vragen, dus zal je niet snel een bekende vraag terug zien komen. Mocht je toch nog meer vragen willen, dan is er een functie in de game waarbij je je eigen vragen kan maken, en je vragen van andere mensen over de hele wereld kan spelen. Ik kan iedereen aanraden om de FOK!games quiz van Koei te spelen. Hopelijk doen jullie het beter dan ik. Naast deze zelfgemaakte vragen zullen er regelmatig quiz-pakketten te downloaden zijn vanaf de Playstation store.

Het beantwoorden van de vragen doe je door middel van de bijgeleverde Buzzers. Dit zijn controllers die bestaan uit één grote rode knop en 4 kleine knoppen in verschillende kleuren. De buzzers zijn eigenlijk niet veranderd ten opzichte van vorige delen, met enige uitzondering dat ze dit keer eindelijk draadloos zijn. Dit werkt stukken gemakkelijker omdat je niet het probleem hebt met al die draden die door de war komen of glazen van tafels af slingeren. Één ding waar ik me wel zorgen om maak zijn de batterijen. De buzzers bevatten namelijk geen accu maar moeten worden gevoed met twee AA-batterijen. Ik weet nu nog niet hoe lang de batterijen meegaan, maar het lijkt me erg vervelend als deze steeds vervangen moeten worden.

Verder is er niet veel veranderd aan de game. Iets wat het meest zal opvallen zijn de graphics. Deze zijn namelijk een stuk verbeterd ten opzichte van de vorige delen op de Playstation 2. Alle karakters, het publiek en het decor zien er een stuk levendiger uit. Er zit veel meer detail in de game. De hele quiz wordt weer geleid door presentator Buzz die er een stuk flitsender uitziet met zijn glimmende jasje. Daarnaast is hij een stuk “vervelender” want hij heeft altijd wel een rotopmerking klaar om naar je te roepen.

De meest gebruikte mode in Buzz zal waarschijnlijk de mode zijn waarin je het tegen drie vrienden of familieleden opneemt op de bank. Als je begint moet iedereen eerst een karakter kiezen. Er is volop keus uit bijvoorbeeld een Elvis wannabe, mime-speler, nerd, cheerleader, Quiz-man en nog vele anderen. Daarna is het mogelijk om deze karakters één van drie verschillende uniformen aan te trekken en een geluid voor je buzzer uit te zoeken. Na het intoetsen van je naam kan het spel dan eindelijk beginnen. Je doorloopt een stuk of 5 rondes, waarbij punten zijn te verdienen. In de ene ronde moet je proberen zo snel mogelijk te zijn en in andere rondes heb je de mogelijkheid om je tegenstanders punten af te pakken of deze uit te schakelen voor die ronde, door ze te bekogelen met taarten. Deze rondes zijn stuk voor stuk erg leuk en zullen zeker tot hilarische momenten in de huiskamer leiden.