NHL: Rangers na overtime op 2-1, ook Stars pakken voorsprong

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn de conferencefinales weer wat opgeschoten. Zowel in het westen als in het oosten zijn de derde wedstrijden gespeeld, maar de beslissing zit er in beide series nog niet echt aan te komen.

Florida Panthers - New York Rangers (1-1)
De Panthers begonnen lekker aan de wedstrijd, binnen drie minuten opende Sam Reinhart de score al. Na ruim zeven minuten sloegen de Rangers echter terug dankzij Alexis Lafreniere en nog geen halve minuut later stonden ze dankzij Barclay Goodrow zelfs voor. Reinhart scoorde nog eens en trok de stand gelijk, waarna de Rangers nog eens uithaalden in de tweede periode: Lafreniere en Goodrow scoorden allebei. In de derde periode waren het de Panthers die binnen twee minuten voor een gelijke stand zorgden dankzij Aleksander Barkov en Gustav Forsling, waarna overtime nodig was. Daarin ging het toch nog fout voor de thuisploeg: na dik vijf minuten bezorgde Alex Wennberg de Rangers de 4-5 zege en een 2-1 voorsprong in de serie.

Edmonton Oilers - Dallas Stars (1-1)
Dankzij goals van Zach Hyman en Connor McDavid in de eerste periode begonnen de Oilers lekker, maar de Stars draaiden het in de tweede periode in minder dan vier minuten volledig om: Jason Robertson scoorde, herhaalde dat kort daarna en zag Wyatt Johnston zelfs voor 2-3 zorgen. Adam Henrique trok de stand nog wel gelijk, maar in de derde periode sloegen de Stars opnieuw toe: Robertson maakte zijn hattrick compleet met de 3-4 en met een empty netter tekende Miro Heiskanen voor de 3-5 eindstand en daarmee de 2-1 voorsprong in de serie.

Speelschema
Dinsdag 28 mei, 20.00u (02.00u NL) - Eastern Conference Finals, game 4; Florida Panthers - New York Rangers (1-2)

Woensdag 29 mei, 20.30u (02.30u NL) - Western Conference Finals, game 4; Edmonton Oilers - Dallas Stars (1-2)