NASCAR-coureur Bell wint Coca-Cola 600, Larson vliegt voor niks van Indy 500 naar Charlotte

We keren nog even terug naar de uiterst late zondagavond, want na de Grand Prix van Monaco en de Indianapolis 500 volgde uiteraard nog de Coca-Cola 600 in de NASCAR Cup Series. Dat verliep echter niet helemaal volgens plan: regen gooide roet in het eten, nog wat meer dan in Indianapolis.

Ty Gibbs begon vanaf poleposition, William Byron stond naast hem en achter hen reden Christopher Bell, Martin Truex, Chase Elliott, Alex Bowman, Ross Chastain en Michael McDowell. Na dik tachtig ronden kregen we een eerste caution: BJ McLeod had met een lekke band de muur geraakt.

Byron reed vervolgens naar de stagewinst, voor Gibbs en Bowman. Vroeg in stage twee, na een rondje pitstops, pakte Chastain de leiding over, voor Bell en Gibbs, maar Bell sloeg al snel terug. Na nog eens veertig ronden kregen we weer een caution: Ryan Blaney kwam stil te staan in de pitstraat en zijn team kreeg hem niet weg.

Noah Gragson werd even later flink tegen de muur getikt, wat voor een nieuwe caution zorgde. Dat betekende tevens het einde van de stage en dus de stagewinst voor Bell, met Byron en Bubba Wallace ook in de top-3. Corey LaJoie zorgde met een tik tegen de muur voor een caution na een dikke twintig ronden, waarin Bell op kop reed.

Na iets minder dan 250 ronden werd het geel weer gezwaaid, het begon lichtjes te regenen in Charlotte. Ondertussen arriveerde Kyle Larson vanuit Indianapolis, waar hij na zijn achttiende plek in de lang uitgesteelde Indy 500 gelijk het luchtruim koos. Justin Allgaier nam plaats in zijn NASCAR-auto en op het moment dat Larson arriveerde lag Allgaier op een keurige dertiende plek.

De regen werd behoorlijk heftig en de luchtvochtigheid was daarna nog zo hoog dat men tot diep in de nacht bezig zou moeten zijn om de boel droog te krijgen. Dat gingen ze niet doen en dus werd de race afgevlagd: Bell pakte zo de overwinning, voor Brad Keselowski en Byron - Larson bleek uiteindelijk voor niks naar Charlotte gevlogen te zijn.