NBA: Celtics naar NBA Finals, Mavericks op matchpoint

Het gaat hard in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. In de conferencefinales is de eerste beslissing al gevallen, terwijl dinsdagavond al bekend zou kunnen worden hoe de NBA Finals er precies uit gaan zien, wat een tweede sweep in de conferences zou betekenen.

Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves (2-0)
De Mavericks wonnen de eerste twee wedstrijden in Minneapolis en nog nooit gaf een team een conferencefinale uit handen als het begon met twee uitzeges. Met dat goede gevoel begonnen ze thuis ook lekker, hoewel de Timberwolves op het tweede kwart na wel prima in de buurt bleven. In Q3 trokken ze de stand zelfs gelijk en ontstond een spannende wedstrijd, tot de Mavericks in de laatste minuten toch weer de boventoon voerden: 116-107 en dankzij onder meer 33 punten van Luka Doncic staan de Mavericks op 3-0 en dus op matchpoint voor een plek in de grote finale.

Indiana Pacers - Boston Celtics (0-3)
De Celtics hadden al een 3-0 voorsprong en in Indianapolis konden ze het afmaken. Natuurlijk hadden de Pacers andere plannen en in het Gainbridge Fieldhouse zorgde dat voor een bijzonder spannende wedstrijd. Vooral in het vierde kwart leken de Pacers zich in elk geval naar een vijfde wedstrijd te knokken, maar het ging nog helemaal fout: in de laatste drie minuten maakten ze geen enkel punt meer. Jaylen Brown zorgde voor 102-102 en met 45 seconden te gaan was een drietje van Derrick White dodelijk voor de Pacers, die met 102-105 verloren, waardoor de Celtics in de NBA Finals staan.

Speelschema
Dinsdag 28 mei, 20.30u (02.30u NL) - Western Conference Finals, game 4; Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves (3-0)