Virtual safety car beslist Formule 2-hoofdrace Monaco, drama Verschoor

Ook in de Formule 2 is zondagochtend de hoofdrace verreden van het weekeinde in Monaco. Dat werd een behoorlijk vermakelijke race, met aan het einde nog een flinke twist en daarvoor al een fikse domper voor de Nederlandse fans.

Niemand minder dan Richard Verschoor had eindelijk de poleposition te pakken, hij werd op rij één vergezeld door Victor Martins. Isack Hadjar en Paul Aron volgden op rij twee, voor Franco Colapinto, Roman Stanek, Andrea Kimi Antonelli, Dennis Hauger, Gabriel Bortoleto en Taylor Barnard, de winnaar van de sprintrace.

Verschoor kende een prima start en behield de leiding, terwijl Martins juist dramatisch vertrok en uit de top-10 zakte. Oliver Bearman werkte zich op de supersofts goed naar voren en vanaf plek zeven kwam hij als eerste van de coureurs in de top-10 zijn pitstop maken om te schakelen naar de hardere softbanden.

Richting de helft van de race ging het ineens fout voor de tot dan toe probleemloze Verschoor: op de radio riep hij dat zijn auto het aan het begeven was en hij reed langzaam door de tunnel. Bij de chicane ging hij vervolgens rechtdoor, maar daarna leek hij de snelheid ineens weer op te pikken, hoewel Hadjar het gat van drie seconden snel had gedicht.

Stanek en Antonelli kwamen kort daarna hun stop maken, gevolgd door Aron, Colapinto, Hadjar en daarna ook Verschoor, die zijn - virtuele - leidende positie behield. Hadjar zat er bovenop, maar kwam er net niet voorbij, tot hij richting St Devote tóch een geslaagde aanval plaatste. Een ronde later kwam ook Aron er voorbij, waarna Bearman de volgende was die het ging proberen.

Bearman kwam in een tweede poging soepel langs Verschoor, Colapinto had er ook weinig moeite mee. Ondertussen reed Hadjar virtueel aan de leiding, alleen Zak O'Sullivan moest nog naar binnen komen. Met twee ronden te gaan viel het geluk volledig zijn kant op: Zane Maloney en Joshua Dürksen kwamen richting het casino stevig met elkaar in aanraking, waarbij Dürksen stil kwam te staan en de virtual safety car afgeroepen werd.

O'Sullivan kwam rap naar binnen en betrad nét voor Hadjar de baan weer. Met één volle ronde te racen werd het groen weer gezwaaid en O'Sullivan hield vol voor een miraculeuze eerste Formule 2-zege, voor een pislinke Hadjar en met Aron op de derde plek. Verschoor viel kort na zijn problemen toch uit.