Evans en Da Costa winnen ePrix' Shanghai, Cassidy verstevigt leiding in WK

Het Formule E-seizoen begint langzamerhand richting de ontknoping te gaan. Dit weekeinde streek het circus neer in China, waar voor het eerst gereden werd op het circuit van Shanghai. Zaterdag en zondag stonden de elfde en twaalfde race van het seizoen op het programma, in juni volgen er nog twee in Portland en in juli twee in Londen.

Race één
Jean-Eric Vergne zette zijn Penske op de poleposition, naast de Nissan van Oliver Rowland. Mitch Evans volgde met zijn Jaguar, naast de Porsche van Pascal Wehrlein. Op rij drie stonden Jake Hughes (McLaren) en Antonio Felix da Costa (Porsche), voor Norman Nato (Andretti), Stoffel Vandoorne (Penske), Robin Frijns (Envision) en Nick Cassidy (Jaguar) - Nyck de Vries vertrok met zijn Mahindra vanaf plek dertien.

Na de zoals gebruikelijk op een 'normaal' circuit heerlijke openingsfase had Wehrlein de leiding, voor Da Costa, Frijns en Vergne, met hier en daar al de nodige verschillen in Attack Mode-gebruik. Het leek wel een motorrace, met een enorme groep naast en achter elkaar, waarbij zelfs De Vries zich even naar de leidende positie reed.

Het spelletje ging de hele race door, met twee ronden te gaan reden Wehrlein, Evans en Cassidy voorop - met name Cassidy zat er wat resterende energie nog erg goed bij. Vroeg in de slotronde pakte Evans de leiding over, terwijl zijn teamgenoot Cassidy Wehrlein's tweede plek aanviel. Dat lukte echter niet en zo pakte Evans de winst, voor Wehrlein en Cassidy. De Vries werd uiteindelijk zevende, Frijns zakte naar de twaalfde plek.

Race twee
Poleposition was dit keer voor McLaren-coureur Jake Hughes, naast de Penske van Stoffel Vandoorne. Zij werden gevolgd door Da Costa, De Vries, de Jaguars van Cassidy en Evans, Nato, Rowland, Vergne en de Maserati van Maximilian Günther - Frijns moest het gaan proberen vanaf de twintigste plek.

De race begon iets rustiger dan een dag eerder, met vooral Nato, Da Costa en Hughes die goed voorin stand konden houden. Met negen ronden te gaan had iedereen z'n Attack Mode-minuten weer afgevinkt, waarna Da Costa de leiding had, gevolgd door Hughes, Nato, Cassidy en Evans.

Da Costa pakte in de slotfase de touwtjes weer in handen en reed naar de overwinning, Hughes en Nato mochten met hem mee het podium op. Frijns werd dit keer negende, De Vries zestiende. In het kampioenschap vergroot Cassidy zijn voorsprong op Wehrlein, die met een lekke band niet verder kwam dan plek twintig.