FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 12 juli 2008

Homo moest roze papiertje opnieuw halen

Een 26-jarige Italiaan die tijdens de keuring voor militaire dienst bekende homofiel te zijn, heeft zijn rijexamen moeten overdoen. De legerartsen gaven namelijk meteen door aan het verkeersministerie dat zij een homo tegenover zich hadden zitten. Dat vond op zijn beurt dat Danilo Giuffrida een herexamen moest doen, want anders zou zijn rijbewijs ongeldig worden verklaard wegens "een seksuele identiteitsstoornis".

De jongeman slaagde met vlag en wimpel voor zijn herexamen, maar bij het ophalen van zijn roze papiertje bleek dit slechts een jaar geldig te zijn. Omdat een rijbewijs normaal tien jaar geldig is, besloot hij een rechtszaak in gang te zetten.

En met succes, want een rechtbank in het Siciliaanse Catania besloot vandaag dat Giuffrida het slachtoffer is geworden van "duidelijke seksuele discriminatie door de overheid". De rechter stelde de jonge homo in het gelijk, en veroordeelde de gedaagde tot het betalen van honderdduizend euro schadevergoeding aan het slachtoffer.

Verkoudheid hindert Willems

Renner van Liquigas Frederik Willems zit met een fikse verkoudheid. Die liep de Belg op tijdens de eerste Tour-week. Hij hoeft nog niet de koers te staken.

Tegenover Het Nieuwsblad zei Willems: "Ik heb die volgens mij opgelopen na de tijdrit in Cholet. De voorbije twee ritten was het serieus afzien. Hopelijk ben ik de komende dagen voldoende gerecupereerd om iets te ondernemen, want dit is eerder mijn terrein."

Tijdens de zevende etappe gisteren moest een boel renners ziek opgeven; Italiaan Mauro Facci (Quick Step) en de Fransen Christophe Moreau (Agritubel), John Gadert (AG2R) en Lilian Jégou (Française des Jeux). De laatste werd afgevoerd naar het ziekenhuis en had net als Mauricio Soler, een gebroken pols die daar wel mee doorreed maar uiteindelijk toch afstapte. Marcus Backstedt mocht niet meer starten nadat hij te laat binnenkwam gisteren, waar hij vreselijk van baalde.

'Sirenevogel' schrikt mensen wakker

Een vreemde vogel heeft de inwoners van het Britse Weston-Super-Mare maandenlang uit hun slaap gehouden. Het beestje kon namelijk perfect de sirenes van ambulances en politieauto's imiteren.

En dat deed de gevederde vriend dan ook de hele dag, al bij het krieken van de dag floot hij uit volle borst. Gelukkig voor de Weston-Super-Mares kunnen ze nu weer lekker slapen, want de vliegende sirene is ineens spoorloos verdwenen. Of het beestje nu de nek is omgedraaid of eieren voor z'n geld heeft gekozen is niet bekend.

 


Moordneigingen krijg je van zo'n beest...

Stapleton laat Gerdemann niet gaan

Linus Gerdemann mag van Bob Stapleton niet vertrekken naar Team Milram. Deze week maakte de 25-jarige Duitser bekend dat hij de overstap wil maken naar Milram, maar hij heeft nog een contract tot einde 2009 bij Team Columbia.

Stapleton, Amerikaans manager van Team Columbia, wil Gerdemann aan zijn contract houden en dat de Duitser ook volgend seizoen nog voor de ploeg rijdt. "Een contract is er om gerespecteerd te worden," aldus een stellige Stapleton.

Naast Gerdemann staan ook de renners Gerald Ciolek en Marcus Burghardt, beiden ook rijdend voor Columbia, op het verlanglijstje van Milram. Het contract van Coilek loopt wel aan het eind van dit seizoen af.

Cadeau Hitler verwijderd uit park

Wandelaars in een park in het Oostenrijkse Linz moeten vreemd hebben opgekeken toen het beeld van de Griekse godin Aphrodite ineens was verdwenen. Het standbeeld bleek namelijk een cadeautje te zijn van Adolf Hitler.

Onlangs bleek er een briefje op het beeld te zijn geplakt, waarop stond vermeld dat het beeld was geschonken door de stichter van het Derde Rijk. Na de schokkende ontdekking doken enkele ambtenaren de archieven in, om er gisteren pas weer uit te komen. En verdomd, de onbekende boodschapper bleek gelijk te hebben.

Het beeld is per direct uit het park verwijderd, nadat de bronzen Aphrodite al sinds 1942 het park sierde. De Oostenrijkse stad Linz ligt zo'n tweehonderd kilometer ten westen van Wenen en op een steenworp verwijderd van Hitlers geboortedorp Braunau am Inn.

 

Prudhomme: "Controles functioneren"

Koersdirecteur van de Tour de France Christian Prudhomme zegt verheugd te zijn dat het controlesysteem in de Ronde werkt. Dit jaar zijn de antidopingtests voor het Franse antidopingbureau AFLD, terwijl eerder de UCI daarvoor verantwoordelijk was.

"De controles functioneren goed, kijk maar naar de positieve test van Beltran," aldus Prudhomme nadat de Spanjaard Manuel Beltran een positief bevonden urinestaal had. "Het is wel spijtig dat we voor de derde achtereenvolgende keer met dopingperikelen worden geconfronteerd," is hij niet blij met de uitkomst van de dopingtest.

Backstedt is er kapot van

De Zweed Magnus Backstedt moest de Ronde van Frankrijk verlaten, wat hem uiterst teleurstelde. Hij kwam gisteren buiten de tijdslimiet binnen, waardoor hij niet meer mocht starten.

Op de website van zijn ploeg Garmin schreef hij: "Het lag er niet aan dat ik het niet heb geprobeerd of aan mijn benen of aan een blessure. Tijdens de Giro heb ik een maaginsect opgelopen die er voor zorgde dat ik een erg hoog lactaatniveau in mijn lichaam had."

Het probleem was door de medische staf van het team voor de start van de Tour opgelost. "Elke dag ging het beter in de Tour," aldus Backstedt, die tot de etappe van gisteren prima reed. Maar op een vierdecategorieklimmetje kwam hij de man met de hamer tegen. "Ik kom op een gegeven moment mijn benen zelfs niet meer ronddraaien."

"De rest van de etappe heb ik vol gereden om de tijdslimiet te halen. Ik wist dat het moeilijk ging worden. Toen ik over de streep kwam was ik helemaal uitgeput. Helaas was ik vier minuten buiten de tijdslimiet. Ik ben er nog steeds kapot van," volgens de buitengewoon teleurgestelde renner.

Man praat met zatte inbreker

Een Amerikaan heeft op heldhaftige wijze een inbreker overhandigd aan de politie. Het Texaanse slachtoffer knoopte namelijk een praatje aan met de dronken inbreker. Hij bleef net zolang met hem babbelen tot de politie hem kwam inrekenen.

De vrouw des huizes zag de inbreker hun huis binnengaan en belde hierop gelijk met haar man. Deze scheurde naar huis en was net op tijd om de inbreker zijn hielen te zien lichten. Hij belde 911 en ging achter de boef aan.

Stomtoevallig bleek de Texaan de inbreker te kennen. Ze raakten aan de kant van de weg met elkaar aan de praat, totdat de politie kwam opdagen. Volgens het slachtoffer had de inbreker nogal diep in het glaasje gekeken.

Groene trui voor Freire

Rabobank-renner Óscar Freire heeft vandaag echt de groene trui veroverd. Mocht hij gisteren het groen aantrekken omdat Kim Kirchen al in het geel mocht rijden, hij wist vandaag hoger te eindigen dan de Luxemburger.

Hoewel zowel Kirchen als Freire 119 punten heeft, mag de Spanjaard het groen tricot dat hoort bij het puntenklassement om zijn schouders doen omdat hij eerder binnen kwam dan Kirchen. De drievoudig wereldkampioen kwam als vierde over de streep, terwijl de 'gele trui' vandaag als 41e over de meet ging. De Noor Thor Hushovd staat derde met 105 punten.

Freire is de eerste Rabo-renner die in de Ronde van Frankrijk groenetruidrager voor die ploeg is. Hij is ook de eerste Spanjaard die het puntenklassement aanvoert. De Nederlandse ploeg heeft nu alle truien al minstens één maal in haar bezit gehad.

Kirchen behoudt het geel, terwijl de andere truien ook om dezelfde schouders gehangen mochten worden: David de la Fuente de bolletjestrui voor het bergklassement en Thomas Lövkvist de witte trui voor het jongerenklassement. Rodelantaarndrager is nog altijd op plaats 170 de Belg Wim Vansevenant.

Sneker wint start kampioenschap Skûtsjesilen

De winnaar van het zeilkampioenschap Skûtsjesilen van vorig jaar, de Sneker schipper Douwe Visser, heeft zaterdag ook de eerste afstand gewonnen in de nieuwe strijd tussen de Friese skûtsjes. De westenwind bood volgens de organisatie weinig mogelijkheden tot een aantrekkelijke wedstrijd.

De eerste wedstrijd werd uitgevochten op het wedstrijdwater bij Grou. Na elf tochten vindt op 25 juli de finale plaats in Sneek. Het kampioenschap met de oude Friese binnenvaartschepen wordt dit jaar voor de 63e keer gehouden.

'Planbureau uit felle kritiek op milieubeleid '

Het huidige Nederlandse milieubeleid werkt niet. Er is aanvullend beleid nodig om in 2020 echt dertig procent minder CO2 uit te stoten. Dat staat in een nog geheim rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving, meldde RTL Nieuws.

Het stimuleren van biobrandstof zou daarvan een voorbeeld zijn. Voor biobrandstof is onder meer maïs nodig en bij het verbouwen, verwerken en vervoeren, komt koolstofdioxide vrij. Het Planbureau zou zelfs niet uitsluiten dat biobrandstof leidt tot een toename van de uitstoot van CO2.

Het Planbureau zou ook weinig fiducie hebben in het verder verhogen van accijnzen op brandstoffen en de vliegtaks. Bovendien verwacht het adviesorgaan volgens het nieuwsprogramma niet dat de doelstelling om in 2020 minimaal twintig procent groene stroom op te wekken, gehaald wordt.

Rel om reuzenrad in Tilburg

In Tilburg is een rel uitgebroken rond het reuzenrad op de kermis. De exploitant zegt namelijk dat hij niet genoeg tijd heeft om de boel op te bouwen. "Dat de gemeente zo'n trekpleister op deze manier afstoot, is erg teleurstellend. Ik wil dolgraag in Tilburg staan", stelt de boze exploitant Tommy Boesveld. En da's ook niet zo gek, want de Tilburgse kermis is de grootste van de Benelux en trekt ieder jaar ruim een miljoen bezoekers.

Vanaf komende dinsdagavond mag er gebouwd worden. De reuzenrad-exploitant mocht vorig jaar al op zondagavond beginnen. "We gaan wat formeler te werk. Vanwege de werkzaamheden aan de Cityring en de overlast voor de binnenstad laten we de opbouwwerkzaamheden niet voor dinsdag starten", licht een gemeentewoordvoerder toe. "We hebben de exploitanten daarover in januari bericht. Boesveld heeft geen bezwaar aangetekend." De exploitant stelt dat hij meerdere keren mondeling heeft aangegeven dat hij meer tijd nodig heeft. "Vorig jaar is mondeling afgesproken dat ik eerder van start mocht. Dat kreeg ik twee weken van tevoren te horen."

Je zou zeggen: zet dan wat extra personeel in. Maar dat is volgens Boesveld geen optie. "Het werk is heel professioneel. Bouwers liggen niet voor het oprapen."

Nu komt er een ander reuzenrad naar Tilburg. "Toen bleek dat de 'Wheel of Excellence' niet door zou gaan, zijn we een openbare verpachting gestart", meldt de gemeentewoordvoerder. "Boesveld moest weer in de rij aansluiten. Maar dat wilde hij niet." De exploitant heeft al een aanbetaling gedaan. "We kijken wat we daarmee doen. Dat gaat volgens de voorschriften", aldus de gemeentewoordvoerder.

Edwin Evers scoort top 10 hit

Edwin Evers heeft een top 10 hit te pakken. 'Una Paloma Blanca Heel de Zomer Lang', geschreven door de dj van Radio 538, komt maandag binnen op de vierde plaats van de Single Top 100.

Het nummer is een persiflage van het nummer 'All Summer Long' van Kid Rock. Die plaat staat op nummer drie. De parodie van Evers wordt vertolkt door Kid B en Martin van der Starre. Het lied vertelt het verhaal van twee geliefden die gek zijn van elkaar en van de hit 'Una Paloma Blanca' van George Baker uit 1975.

Het is niet de eerste keer dat de 37-jarige Evers in de Top 100 staat, maar een top tien hit zat er nog nooit in. Als Frank en Ronald de Boer bereikte de radio-dj in 1998 al een keer de zestiende positie, en met het met Guus Meeuwis opgenomen nummer 'Waar moet 'ie in' de zeventiende plek.

Vrachtwagen rijdt 75 km/h te hard

Een Friese kaasboer keek onlangs vreemd op toen er post uit Leeuwarden op zijn mat plofte. Sytze van der Veen uit Kollum zou namelijk maar liefst 75 kilometer per uur te hard hebben gereden in het centrum van het Groningse Appingedam. Met een vrachtauto nog wel...

De truck zou met een snelheid van wel 124 kilometer per uur langs de flitspaal zijn geraasd. De kaasverkoper vindt het allemaal grote onzin. De trekker waarmee hij dagelijks markten afrijdt om zijn kaas te slijten, is namelijk begrensd op 90 kilometer per uur.

Van der Veen greep dan ook direct naar de telefoon om de politie mee te delen dat hij de bekeuring natuurlijk niet ging betalen. De agenten wilden echter eerst niets van zijn klacht weten. Uiteindelijk gaf de politie hem toestemming de bon te verscheuren. De flitspaal bleek namelijk een foutje te hebben gemaakt. Om iedereen voor te zijn die nu ook denkt zijn gele papiertje te kunnen verscheuren, heeft de politie laten weten dat het hier slechts een incident betreft.

Tweede dag Marinedagen trekt 60.000 bezoekers

De tweede van de drie Marinedagen in Den Helder heeft ongeveer 60.000 bezoekers getrokken. Dit heeft de marine zaterdag bekendgemaakt. Gisteren bezochten al 40.000 mensen het evenement. Staatssecretaris van Defensie Jack de Vries was vandaag een van de bezoekers.

De Vries bracht een informeel bezoek. Hij volgde vanaf het nieuwste amfibische transportschip van de marine Hr.Ms. Johan de Witt de demonstraties die de verschillende taken van de Koninklijke Marine laten zien. Zo wordt onder meer getoond hoe een gekaapt schip wordt heroverd door speciale eenheden van het Korps Mariniers. De demonstraties behoorden zaterdag tot de publiekstrekkers.

Bij het parachutespringen raakten zaterdag twee mensen lichtgewond. Tijdens de demonstratie in de ochtend kneusde een parachutist van het Korps Mariniers een enkel.

Waar is Dit: Opgave 19 - Uitslag

Goed, ik stelde het een beetje onduidelijk maar natuurlijk bedoelde ik dat je een locatie en de stad moet noemen. Ryoga deed dit. En daar konden velen zich in vinden: Wensmeester, Jordy-B (zijn moeder is op vakantie), magical_reflex, InTrePidIvity, PAAC, singlemetkids, Knutknuttsson, luciferhout, Rossdale, qu63, Pjotrik, Klaasjuan, blup, TagForce, WurM, Karstman, Champloo, ABC-tje, G-lock, Daywalk3r, Hydrogeny, JtS, SweetCheeks en Charrel
 

'Mitea praat met Dinamo Boekarest'

Nicolae Mitea, spelend voor Ajax, onderhandelt momenteel met Dinamo Boekarest over een mogelijke transfer naar de Roemeense topclub.

De kleine vleugelaanvaller komt bij Ajax niet meer aan spelen toe en mag derhalve transfervrij uit Amsterdam vertrekken.

Volgens de Roemeense website GSP.ro zijn alleen de salariseisen van Mitea nogal aan de hoge kant. De aanvaller zou 1,5 miljoen euro per seizoen eisen, iets wat Dinamo Boekarest eigenlijk te veel van het goede vindt.

'Stojkovic op huurbasis naar Everton'

Doelman Vladimir Stojkovic zal binnenkort een stageperiode afwerken bij het Engelse Everton. De kans is vrij groot dat de Serviër van Sporting Lissabon komend seizoen verhuurd wordt aan The Toffees.

Zijn zaakwaarnemer Zoran Stojadinovic verklaarde tegenover Maisfutebol dat het aan manager David Moyes ligt of Stojkovic naar Everton vertrekt. De club uit Liverpool zou tevens een optie hebben om de doelman voor drie miljoen euro definitief aan te trekken.

De flamboyante Stojkovic speelde in het seizoen 2006/2007 een half jaar voor Vitesse. Piet Velthuizen kreeg de voorkeur boven Stojkovic, waardoor hij mocht vertrekken.

Hull hoopt Boateng maandag binnen te hebben

De transfer van George Boateng van Middlesbrough naar Hull City is bijna in kannen en kruiken. De promovendus hoopt de middenvelder komende maandag te kunnen presenteren.

"Ik hoop George maandag weer te zien, zodat hij een medische keuring kan doorstaan. Daarna willen we hem vastleggen," aldus manager Phil Brown in de Engelse media. "Ik weet dat de interesse in George flink gegroeid is nadat wij met hem in onderhandeling zijn gegaan, maar ik heb goede hoop dat hij naar ons komt."

Boateng bereikte eerder al een persoonlijk akkoord met de Britse club. Hull City heeft overigens ook interesse in Ricardo Rocha. De club heeft reeds een gesprek gevoerd met de verdediger, die mag vertrekken bij Tottenham Hotspur.

Moratti: "Het hangt nu van Lampard af"

Inter probeert al enige tijd Frank Lampard los te weken bij het Engelse Chelsea. De relatie tussen de middenvelder en zijn Londense werkgever is momenteel verre van optimaal.

Ondertussen wacht Inter gespannen af. "Wij hebben een bod neergelegd bij Chelsea, nu hangt het van de speler af," zei voorzitter Massimo Moratti tegen La Gazzetta dello Sport.

"Het is iemand die we graag erbij willen hebben. Echter, meer dan dit kunnen we niet doen." Chelsea weigerde eerder echter biedingen van ruim tien miljoen euro, maar Inter is er veel aan gelegen om Lampard toch deze zomer al naar Italië te halen. Jose Mourinho verhoogde daarop het bod tot naar verluidt dertig miljoen euro, maar opnieuw werd het afgewezen.

'Manucharyan op huurbasis naar NEC'

Omroep Gelderland meldt dat NEC aanvaller Edgar Manucharyan op huurbasis overneemt van Ajax.

Sinds het vertrek van Jeremain Lens en Kevin Bobson zijn de Nijmegenaren op zoek naar een versterking voor de voorhoede. De 21-jarige Manucharyan zou een tijdelijk vertrek uit Amsterdam wel zien zitten.

Manucharyan verdiende eind 2004 een contract bij Ajax door middel van een stageperiode. Door veel blessureleed heeft de Armeniër echter tot op heden nooit zijn waarde voor de Amsterdammers kunnen bewijzen.

Ook Sparta wil Schilder

Het Algemeen Dagblad meldt dat Sparta Rotterdam belangstelling heeft voor Robbert Schilder.

De 22-jarige middenvelder zou op het Kasteel de opvolger moeten worden van Nourdin Boukhari, die de club gaat verlaten. Schilder leek lange tijd op weg naar NAC Breda. De nummer drie van het afgelopen seizoen heeft reeds een akkoord bereikt met de middenvelder, maar kan het maar niet eens worden met Schilders huidige werkgever Ajax.

MVV gaat voor Bulters

MVV wil doelman Job Bulters contracteren. De 22-jarige goalie traint per direct mee in Maastricht. Hij zal met Ruud Boffin moeten strijden om de plaats onder de lat.

Bulters debuteerde in 2006 namens AZ in het betaald voetbal, maar na een dramatisch verlopen wedstrijd tegen Feyenoord moest hij het veld ruimen voor Ronald Waterreus. Vorig seizoen probeerde Bulters het op huurbasis bij Telstar. Een zware blessure gooide roet in het eten, zodat de keeper ook daar nauwelijks speelde.

De afgelopen periode trainde en speelde Bulters met Team VVCS, een elftal voor werkloze profvoetballers. Als hij de medische keuring doorstaat, tekent hij een meerjarig contract bij MVV.

RKC test Kiprich junior

RKC Waalwijk biedt Daniel Kiprich de kans een contract te verdienen. De zoon van voormalig Feyenoord-publiekslieveling József gaat twee weken meetrainen met de beloften.

Daniel Kiprich is achttien jaar oud en is een centrale verdediger. Volgens zijn vader is hij als speler totaal niet met hem te vergelijken, op één punt na: "Daniel en ik zijn in het veld zeer slimme spelers", aldus de voormalig topschutter van Feyenoord.

Daniel Kiprich heeft een Hongaars paspoort, maar werd wel geboren in Nederland. Hij ging geruime tijd in Dordrecht naar school. Momenteel komt hij uit voor Lombard Pápa in de Hongaarse tweede divisie.

Regen stopt voor Dance Valley

Vlak voor de deuren van de veertiende editie van Dance Valley vandaag opengingen hield het in Spaarnwoude op met regenen. "Vanochtend voor we begonnen waren er wat stortbuien", vertelt directeur van festivalorganisator UDC Brian Bout vanmiddag. "Maar net scheen zelfs de zon."

De sfeer op het uitverkochte festival, waar vanochtend de laatste kaarten over de toonbank gingen, is volgens Bout 'heel gemoedelijk'. Incidenten op het festivalterrein waren halverwege de middag nog niet gemeld.

De line-up van het festival bestaat dit jaar uit onder anderen Sander van Doorn, Carl Cox, Madskillz, Gregor Salto en John Digweed. Bout kijkt zelf vooral uit naar het gezamenlijke optreden van Tiësto en Ferry Corsten. "Dat is toch wel heel apart. Twee oude vrienden samen achter de draaitafel."

Supporters Juve: "Poulsen nu al miskoop"

Christian Poulsen zal hoogstwaarschijnlijk komend seizoen de clubkleuren van Juventus gaan verdedigen. Daar is echter niet iedereen in Turijn even blij mee.

Enkele fans van de Oude Dame hebben duidelijk laten blijken dat ze het de clubleiding kwalijk nemen dat men de Deense middenvelder van Sevilla gaat aantrekken. Tijdens een training van de selectie van Juventus onthulden de ontevreden fans een spandoek, waarop stond geschreven: "Domkoppen, jullie hebben weer een miskoop binnengehaald: Poulsen!"

Afgelopen zomer kocht Juventus met de Portugees Tiago ook al een kat in de zak. De fans van de Bianconeri zijn bang dat er zich met Poulsen eenzelfde scenario zal gaan voltrekken.

Aston Villa strikt Amerikaanse doelman

Het Engelse Aston Villa heeft doelman Brad Guzan aangetrokken. Dit meldt de club uit Birmingham zaterdag.

De Amerikaan Guzan is afkomstig van Chivas USA, de stadgenoot van LA Galaxy. De 23-jarige doelman speelde de afgelopen vier jaar 79 duels voor zijn werkgever.

Guzan werd vorig jaar nog uitgeroepen tot beste doelman van de MLS. Eerder vandaag werd al bekend dat Aston ook interesse heeft in spits Eidur Gudjohnsen.

Tour: Massasprint in straten Toulouse

Mark Cavandish heeft in Toulouse zijn tweede etappezege van deze Tour geboekt. Hij was de sterkste in de massasprint in de etappe van Figeac naar Toulouse over 172,5 km.

Vanaf de start waren er diverse ontsnappingspogingen, maar niemand raakte weg. Pas na 35,5 kilometer ontsnapte Laurent Lefèvre in de afdaling van de Côte de Macarou (3e catagorie). Hij kreeg later gezelschap van Christophe Riblon, Amets Txurruka en Jerôme Pineau. Hun maximale voorsprong werd vijf minuten.

Daarna namen in het peloton de sprintersploegen het initiatief en slonk de voorsprong snel. Met nog 30 kilometer te gaan probeerde Nicky Terpstra de sprong naar de kopgroep te wagen, maar onze landgenoot slaagde hier niet in. Op vier kilometer van de streep werden de vluchters ingelopen.

In de massasprint die volgde bleek Cavendish oppermachtig. De Brit had twee fietslengtes voorsprong op de nummer twee, Gerald Ciolek. Oscar Freire werd vierde en dankzij die prestatie werd de Rabo-renner ook de nieuwe eigenaar van de groene trui. De gele trui mocht opnieuw om de schouders van Kim Kirchen.

Voor de volledige uitslag kijk je op de FOK!sport Tour de France-site!

Villarreal verhuurt recente aankopen

Het Spaanse Villarreal trok onlangs twee nieuwe spelers aan, maar het duo zal het komende seizoen niet voor de nummer twee van Spanje van het afgelopen jaar spelen.

Het gaat om de Zuid-Amerikaanse spelers Damian Escudero en Robert Flores. Villarreal legde het tweetal onlangs vast, maar zal beide spelers ergens anders stallen om ze ervaring te laten opdoen.


Damian Escudero - Foto: Goal.com

De 21-jarige Escudero (foto) gaat voor Real Valladolid spelen, terwijl Flores (22) wordt verhuurd aan het Argentijnse River Plate.

Tweede ritzege voor Cavendish

Mark Cavandish heeft in Toulouse zijn tweede etappezege van deze Tour geboekt. Hij was de sterkste in de massasprint in de etappe van Figeac naar Toulouse over 172,5 km.

Vanaf de start waren er diverse ontsnappingspogingen, maar niemand raakte weg. pas na 35,5 kilometer ontsnapte Laurent Lefèvre in de afdaling van de Côte de Macarou (3e catagorie). Hij kreeg later gezelschap van Christophe Riblon, Amets Txurruka en Jerôme Pineau. Hun maximale voorsprong werd vijf minuten.

Daarna namen in het peloton de sprintersploegen het initiatief en slonk de voorsprong snel. Met nog 30 kilometer te gaan probeerde Nicky Terpstra de sprong naar de kopgroep te wagen, maar onze landgenoot slaagde hier niet in. Op vier kilometer van de streep werden de vluchters ingelopen.

In de massasprint die volgde bleek Cavendish oppermachtig. De Brit had twee fietslengtes voorsprong op de nummer twee, Gerald Ciolek. Oscar Freire werd vierde en dankzij die prestatie werd de Raborenner ook de nieuwe eigenaar van de groene trui. De gele trui mocht opnieuw om de schouders van Kim Kirchen.

Uitslag achtste etappe:

PlaatsNaamPloegTijd
1Mark CavendishColumbia4.02.54
2Gerald CiolekColumbiaz.t.
3 Jimmy CasperAgritubelz.t.
4Óscar FreireRabobankz.t.
5Robert FörsterGerolsteinerz.t.
6Erik ZabelMilramz.t.
7Gert SteegmansQuick-Stepz.t.
8Sébastien ChavanelFrancaise Des Jeuxz.t.
9Thor HushovdCrédit Agricolez.t.
10Robert HunterBarloworldz.t.

Algemeen klassement na achtste etappe

PlaatsNaamPloegTijd
1Kim KirchenColumbia28.23.40
2Cadel EvansSilence-Lotto+0.06
3Stefan SchumacherGerolsteiner+0.16
4Christian VandeveldeGarmin+0.44
5Denis MentsjovRabobank+1.03
6Alejandro ValverdeCaisse d'Epargne+1.12
7David MillarGarmin+1.14
8Stijn DevolderQuick-Step+1.21
9Óscar Perreiro SioCaisse d'Epargnez.t
10Thomas LövkvistColumbiaz.t

Drukte op Europese wegen voorbij

De drukte op de Europese wegen was zaterdag aan het einde van de middag grotendeels voorbij. Alleen de wachttijd voor de Tauerntunnel in Oostenrijk bedroeg nog zo'n drie uur. De Gotthardttunnel is weer vrij, laat de ANWB weten.

In Frankrijk stond rond 17.00 uur in totaal nog zo'n 180 kilometer file. De meeste vertraging ondervindt het verkeer bij Lyon, waar een file van twintig kilometer bij Valence stond.

In Duitsland bleef het de hele dag rustig. Alleen bij Hamburg en München stonden enkele lange files. In Nederland bleef het ook rustig.

Noord-Korea stopt atoomprogramma

Noord-Korea heeft toegezegd eind oktober de ontmanteling van zijn belangrijkste nucleaire faciliteit te hebben afgerond. Dat is de uitkomst van het zaterdag afgeronde Zeslandenoverleg over het Noord-Koreaanse atoomprogramma.

De Verenigde Staten, China, Rusland, Japan en Zuid-Korea zegden in ruil toe olie, voedsel en andere hulp te leveren, zoals de landen al eerder beloofden. De overeenkomst lijkt de laatste fase in te luiden van lange, moeizame onderhandelingen.

De zes landen kwamen in het overleg overeen op welke wijze gecontroleerd zal worden of Noord-Korea zijn programma inderdaad ontmantelt. Een team van deskundigen zal de Noord-Koreaanse faciliteiten bezoeken, dossiers inzien en medewerkers interviewen, zei de Chinese onderhandelaar Wu Dawei na afloop van het overleg in Peking.

'Siemens gaat werknemers korten op salaris'

Het Duitse technologieconcern Siemens wil honderden werknemers 10 procent op het salaris gaan korten. Dat schrijft Der Spiegel zaterdag.

Het bedrijf wil ongeveer 390 verkoopmedewerkers in Erlangen in een lagere salarisschaal indelen, waardoor zij er zo'n 10 procent op achteruit zullen gaan. Ook wil Siemens afstand doen van 'randactiviteiten'. Zo worden bijna vierduizend woningen die nu nog worden verhuurd aan werknemers uiterlijk 21 december verkocht.

De nieuwe maatregelen komen bovenop de aankondiging eerder deze maand dat Siemens wereldwijd 17.000 banen gaat schrappen.

Gilbert verhuurd aan Leicester City

Kerrea Gilbert van Arsenal speelt komend seizoen op huurbasis voor Leicester City.

Gilbert staat onder contract bij Arsenal, maar bij The Gunners zou hij komend jaar zelden aan spelen zijn toegekomen. De verdediger maakte in het seizoen 2005/2006 zijn debuut voor Arsenal, maar blijft tot nu toe steken op negen wedstrijden voor de Londense club.

Gilbert speelde eerder al op huurbasis voor Cardiff City en Southend United.

'Arshavin wil naar Arsenal'

Een nieuw hoofdstuk in de transfersoap rond Andrei Arshavin. De 'wanhopige' Rus zou dolgraag naar Arsenal vertrekken.

Arshavin heeft er geen geheim van gemaakt dat hij het liefst naar Barcelona gaat. De Catalanen waren echter niet bereid om het gevraagde transferbedrag van ruim 30 miljoen euro aan Zenith Sint Petersburg te betalen.

Zaakwaarnemer Dennis Lachter beweert in de Daily Mirror dat een Engelse club zo'n 25 miljoen euro zou hebben geboden. Of het hier om Arsenal gaat is niet bekend.

"De speelstijl van Andrei past perfect bij die van Arsenal," aldus Lachter. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Killzone toont zijn objectives in trailervorm

Het is al sinds 2005 één van de meest gewilde shooters; Killzone 2 van Guerrilla Games. Begin 2009 kunnen de ongeduldige gamers dan eindelijk los met de eerste Killzone titel voor de Playstation 3. Vandaag hebben we een nieuwe video met nieuwe gameplay; geniet ervan.

Het tweede deel uit de Killzone(FPS)-serie, waarin je ditmaal wraak neemt op de laffe aanval van de Helghast in deel 1. Je maakt deel uit van de invasie die de planeet Helghan moet verschonen van de Helghast.

The Halo Kid laat zijn kunsten zien, de wereld is geschokt

Hoeveel van jullie kennen The Star Wars Kid nog? Een jongen die dacht dat hij een Jedi Knight in opleiding was toonde onvrijwillig zijn Jedi Kung Fu, of iets wat er op leek, aan de wereld omdat hij vergeten was de opnames te wissen van de videorecorder die hij in bruikleen van de school had.

Het ventje in onderstaande video doet een goede poging om The Star Wars Kid van zijn troon te stoten door zijn vergaande liefde voor Halo te tonen. Met echte kartonnen wapens.


Halo Kid- The New Star Wars Kid? - Watch more free videos

RACE pro debuteert in twee screenshots

Project Gotham Racing en Forza zijn de grote racegames op de Xbox 360. Gisteren heeft Atari RACE Pro aangekondigd voor de Xbox 360; een racegame die naast, zo niet boven deze race games moet komen te staan. Het spel bevat kampioenschappen van de WTCC, Formula BMW en Formula 3000. De mooie bolides zullen onder andere van SEAT, Alfa Romeo, BMW en Chevrolet zijn. Ook zal het spel de mogelijkheid bevatten om met twaalf man online te racen. De game komt pas uit in de herfst, maar wij hebben alvast twee screenshots voor jullie.



Dief uit het water gehaald door hond

Een 22-jarige dief is gisteravond op een spectaculaire manier aangehouden. De man uit Etten-Leur had zeven lege bierfusten gestolen ter waarde van 27 euro bij een distributiecentrum op het IABC-terrein in Breda.

De politie ging achter hem aan, maar de man sprong in het water en verborg zich tussen de rietkragen bij een eilandje. Met hond en al ging de politie het water in. De man weigerde zich echter over te geven. De hond beet de man daarop in het bovenbeen, waarna hij toch kon worden aangehouden.

De man werd met een bootje van de brandweer weer aan vaste wal gebracht. De politie onderzoekt of de man ook verantwoordelijk is voor eerdere diefstallen vanaf het bedrijfsterrein.

De Uniclowns

ArchEnemy stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Unicef is een organisatie binnen de Verenigde Naties die zich al jaren inzet voor wereldwijde hulp aan kinderen in getroffen gebieden. Maar ook grootschalige projecten voor onderwijs, gezondheidszorg en jeugdhulpverlening vallen onder haar taken. In Nederland is Unicef ook aktief, zij helpt ondermeer kinderen in achterstandswijken. Vanuit Nederland is nu een baanbrekend project opgestart dat het aanzicht van Afrika wil gaan veranderen. Tegenover me zit Gerda de Schift, in haar functie als coördinator jeugdhulpverlening van Unicef.

Uw plan behelst een totaal nieuwe aanpak van de kindernood in Afrika. Het is op z'n minst een gewaagde insteek, verwacht u geen problemen?

Vaste uitwijkroutes tijdens files

Rijkswaterstaat gaat de komende maanden tientallen wegen aanwijzen als vaste uitwijkroutes die gebruikt kunnen worden als snelwegen vaststaan als gevolg van bijvoorbeeld ongelukken. Momenteel zijn er al zestig tot zeventig van dit soort zogenaamde 'U-routes', die worden aangegeven middels blauwe U-borden.

Het idee van de U-routes is afkomstig uit Duitsland en in 2006 met succes getest in het IJsselmeergebied. Na de test is er een inventarisatie van knelpunten gemaakt. Projectmanager Lindy Molenkamp zegt dat wegen als uitwijkroute worden aangewezen op plaatsen waar nu weinig alternatieven voor het verkeer zijn.

De U-borden worden bevestigd aan bestaande borden boven de weg. Op het moment dat het nodig is, worden de klapborden zichtbaar en wordt ook via de file-informatie op de radio aangegeven welke afrit men kan nemen om de problemen te ontwijken. Vervolgens geven de U-borden aan het einde van de afrit aan, welke richting gevolgd moet worden.

De routes worden zodanig uitgekozen dat ze geen voordeel opleveren voor sluipverkeer als er op de snelweg niets aan de hand is. "Alleen wanneer die ingesteld wordt als uitwijkroute zullen bijvoorbeeld ook de stoplichten dusdanig worden ingesteld dat het verkeer zo snel mogelijk kan doorstromen", aldus Molenkamp. Verder zullen de routes niet langs scholen en kleine rotondes gaan en zijn het geen toeristische routes.

Wiskundeles tijdens Lowlands

Als je op het festival Lowlands bent, kun je ook nog even je wiskunde bijspijkeren. Studenten van de Universiteit Utrecht willen namelijk proberen festivalbezoekers enthousiast te maken voor wiskunde. Ze dagen het publiek uit met workshops. Daarin komen aan Lowlands gerelateerde wiskundeproblemen aan bod.

Zo komt bijvoorbeeld het eerlijk verdelen van bier op wiskundig verantwoorde wijze aan bod. En ook patronen in de muziek en het bepalen van de snelste manier om een verloren iPod terug te vinden tussen de tenten van de Lowlands-camping is een probleem dat opgelost zal worden.

Het beste initiatief om de problemen met de wiskunde-aansluiting tussen de middelbare school en het hoger onderwijs aan te pakken kan ook een prijs winnen.

Man overboord en vermist na aanvaring

Bij een aanvaring tussen twee boten op de Rijn bij Arnhem is vanmiddag een man overboord geslagen, sindsdien wordt hij vermist. Politie en brandweer zijn een zoektocht naar de man begonnen, waarbij een helikopter met een speciale camera is ingezet.

Bij de botsing waren een zeilboot en een polyester boot betrokken. Drie mensen van de polyester boot kwamen daarbij in het water terecht. Twee kinderen konden met behulp van de schipper van de zeilboot uit de rivier worden gered en zijn, samen met een derde kind dat tijdens de botsing op de boot bleef, naar het ziekenhuis gebracht.

[E3 2008] Mortal Kombat vs DC Universe-trailer: Superpijnlijk

We hebben het vroeger allemaal wel eens gedaan; verkleed als je favoriete superheld allemaal denkbeeldige misdadigers kont schoppen. En als je dat niet gedaan hebt, dan heb je het vast wel eens een keer gedaan in een videogame, maar dan in plaats van denkbeeldige sloeg je digitale criminelen een paar digitale blauwe ogen. Wat vele van ons echter nog niet hebben gedaan is juist hun favoriete superheld een pak rammel geven. Maar gelukkig geeft Midway ons binnenkort de kans om in Mortal Kombat vs DC Universe helden als Superman, Batman en Catwoman een koekje van eigen deeg te geven. En dat superhelden ook pijn kunnen lijden wordt wel duidelijk uit de volgende trailer:

In dit achtste deel van de vechtserie Mortal Kombat nemen superhelden van DC Comics als Batman en Superman het op tegen vechtersbazen van Mortal Kombat.

Hellgate-ontwikkelaar Flagship sluit deuren

Volgens Taylor Balbi, Community Manager van ontwikkelaar Flagship, is al het personeel van zowel Flagship Studios als Ping0 per onmiddellijk op straat gezet. Tijdens een bijeenkomst vandaag kregen de werknemers dat te horen. Drie van de topmanagers van het bedrijf hebben het laatste maandloon voor de werknemers uit eigen zak betaald.

De Koreaanse distributeur HanbitSoft heeft nog een bod gedaan op de in ontwikkeling zijnde spellen, maar Flagship heeft dit bod afgewezen. Daarmee is het waarschijnlijk dat alle content als verloren mag worden beschouwd. HanbitSoft verkreeg eerder wel de rechten op Mythos in een bruikleen-overeenkomst. Zij hopen nu dat spel op eigen houtje af te kunnen maken. Een Engelstalige release is daarmee voorlopig van de baan, tenzij zij in een later stadium een grote internationale uitgever voor de titel kunnen interesseren.


Mythos

Het bedrijf Comerica heeft een gelijkaardige overeenkomst rond de rechten op Hellgate: London en zal vermoedelijk de Aziatische versie daarvan samen met HanbitSoft ontwikkelen.

Acteursvakbond dubt over nieuwe Hollywood-staking

Een dag nadat hun 'laatste' tegenvoorstel in de contractonderhandelingen met de grote filmstudio's werd afgewezen, dreigen Amerikaanse filmacteurs met een staking. De vakbond Screen Actors Guild dubt nu tot maandag over een volgende stap in het opgelaaide conflict.

De bond vertegenwoordigt 120.000 leden in de film- en tv-industrie. Hollywood heeft nog altijd te maken met de nasleep van de staking van scenarioschrijvers, die in februari pas na honderd dagen werd beëindigd.

Vijf gewonden bij stierenrennen Pamplona

Bij het traditionele stierenrennen in het Spaanse Pamplona zijn zaterdag vijf gewonden gevallen. Een stier perforeerde het achterwerk van een 26-jarige Colombiaan, die naar het ziekenhuis moest, zei de politie.

Zaterdag had de zesde race plaats van het evenement vol alcohol en adrenaline, dat een week duurt. Ondanks een ongewoon grote menigte duurde de race door de nauwe straten naar de arena minder dan drie minuten. Voor de race verwijderde de politie een groepje dierenrechtenactivisten van de route. Sinds 1924 hebben stieren veertien mensen gedood in de straten van Pamplona.

Aegon eist kleurrijk schaatspak

KNSB hoofdsponsor Aegon is niet blij met de plannen van kledingsponsor Nike voor de nieuwe schaatspakken.

Deze pakken zouden sneller zijn dan de huidige, maar ook grijs en zwart. Aegon eist echter dat de huidige kleuren rood, wit en blauw op de pakken behouden blijven. Op de pakken is naast zwart en grijs nog slechts ruimte voor één andere kleur. China heeft rood toebedeeld gekregen, Nederland blauw. Verder is nauwelijks onderscheid te maken tussen de verschillende landen. En hier is Aegon niet blij mee.

"We houden de KNSB aan de afspraak dat onze schaatspakken rood, wit en blauw moeten zijn. Zoals al sinds 1983 het geval is", zegt directeur communicatie Jan Driessen namens de bankverzekeraar. "Stel je voor dat een kledingsponsor tegen Ajax zou zeggen dat het witte shirt met de rode baan niet meer geleverd kan worden, maar dat het grijs of zwart moet worden. De wereld zou te klein zijn..."

Jaguar uit 1955 verkocht voor recordbedrag

Een Jaguar uit 1955 is vrijdagavond in het Engelse Chichester voor 2,75 miljoen euro op een veiling verkocht. Het is een record. Het oude record voor oude Jaguars stond op ruim 2 miljoen euro.

Een Engelse liefhebber kocht de racewagen van het D-type op een veiling van het huis Bonham. De zeldzame auto heeft in de jaren vijftig races gereden in de Verenigde Staten. De fabriek heeft er slechts negentig van gebouwd.

De vorige eigenaar was een bookmaker die geld verdiende met weddenschappen op voetbaluitslagen.

'Koninklijk Huis kost 114 miljoen euro per jaar'

Het Koninklijk Huis kost de Nederlandse staat dit jaar 114 miljoen euro. Dat stelt prof.dr. Herman Matthijs van de Vrije Universiteit Brussel, die onderzoek heeft gedaan naar de kosten van alle koningshuizen in Europa.

Volgens Matthijs heeft Nederland op Groot-Brittannië na het duurste koningshuis, al zijn de totale Britse kosten niet helemaal inzichtelijk. De bewering van Matthijs is opmerkelijk, omdat premier Jan Peter Balkenende de afgelopen tijd niet kon zeggen hoeveel het koningshuis nu totaal kost.


Lachen kunnen ze wel...

Paus bezorgd om klimaatverandering

Op zijn reis door Australië zal paus Benedictus XVI pogen om meer mensen bewust te maken van de gevaren van klimaatsverandering. De kerkvader zei dit zaterdag in het vliegtuig op weg naar Sydney.

Het is nodig om 'gewetens op te schudden' over de klimaatverandering, zei hij. Mensen moeten op zoek gaan naar ethische manieren om hun levensstijl te veranderen. "We hebben onze verantwoordelijkheden tegenover de Schepping", zei Benedictus, maar voegde eraan toe zich niet zelf te zullen mengen in debatten over de technische of politieke aspecten van klimaatsverandering.

Benedictus, die tien dagen in Australië blijft, zei ook het probleem van seksueel misbruik door geestelijken te zullen aansnijden. Hij zal zich inzetten voor verzoening met de slachtoffers, 'precies zoals ik in de Verenigde Staten deed' eerder dit jaar.

De rooms-katholieke kerk in het Westen verkeert in een 'crisis', gaf hij toe, maar hij wilde tegelijkertijd niet spreken van een neergang. "Ik ben een optimist."

Asteroïde vernoemd naar Nadal

De Internationale Astronomische Unie (IAU) heeft een asteroïde vernoemd naar de Spaanse tennisser Rafael Nadal. Het exemplaar 128036, dat in 2003 werd ontdekt, draagt vanaf nu de naam van de winnaar van Wimbledon en Roland Garros.

De asteroïde met de naam van Nadal beweegt zich in de ruimte tussen de planeten Mars en Jupiter. De unie wil op deze manier haar waardering tonen voor 'een van de grootste tennissers uit de geschiedenis'. Nadal is op de hoogte gebracht van dit bijzondere cadeau en heeft een uitnodiging gekregen om het sterrenkundig centrum op Mallorca te bezoeken.

'Zwart gat is een racistische term'

Het begrip 'zwart gat' is een racistische term, tenminste volgens de Amerikaan John Wiley Price.  De lokale politicus uit Dallas voelde zich beledigd toen een collega de term bezigde tijdens een vergadering.

Tijdens een bijeenkomst van een commissie viel de zinsnede: ''Het lijkt erop dat de lokale belastingdienst een zwart gat is geworden''. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij twee andere commissieleden. Ze eisten excuses en Price noemde dit soort terminologie  totaal onacceptabel.

Price verklaarde later dat hij de term als racistisch zag, omdat het woord zwart vaak als negatief gezien wordt. Denk hierbij aan 'het zwarte schaap van de familie'. Ook zei hij dat mensen meer op hun woorden moeten letten wanneer het gaat over stereotypes.

In een nieuwsvideo legt Price het zelf uit.

Met dank aan Ollie_Williams voor vertalen en de submit

Mallorca denkt nog niet aan terugkeer Luque

Real Mallorca ziet voorlopig af van het terughalen van Albert Luque van Ajax. Zijn komst is niet aan de orde meldt technisch directeur Nando Pons in de Spaanse sportkrant Marca.

“Luque is een goede speler, die bij zijn club op de transferlijst staat, zegt de technisch directeur van Mallorca. “Alleen al om die reden is Mallorca verplicht om de beslommeringen rond zijn persoon in de gaten te houden, maar zijn komst is voor ons nu niet aan de orde.”

Luque gaf onlangs al aan dat hij wel terug zou willen gaan naar Mallorca, waar hij van 2000 tot 2002 speelde. De 30-jarige Spanjaard krijgt bij Ajax veel kritiek, omdat hij nauwelijks goed presteert en het hoogste salaris opstrijkt.

'AC Milan en Ronaldinho bereiken akkoord'

De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport meldt dat AC Milan en Ronaldinho het eens zijn geworden over een transfer van de 28-jarige Braziliaan naar de 'rossoneri'. 'Ronnie' zou akkoord zijn met een contract dat medio 2010 afloopt.

Ronaldinho en zijn broer/zaakwaarnemer Roberto de Assis onderhandelden vrijdagavond met afgevaardigden van Milan. Volgens Gazzetta gaat de Braziliaan bij Milan evenveel geld verdienen als bij zijn huidige werkgever FC Barcelona. Milan moet er nu nog wel uit zien te komen met de club uit Catalonië. Barcelona eiste aanvankelijk 35 miljoen euro voor Ronaldinho, maar lijkt nu genoegen te willen nemen met 25 miljoen. Milan houdt vooralsnog vast aan een bedrag van vijftien miljoen.

Met dit akkoord lijkt de overgang van Emmanuel Adebayor naar Milan van de baan. De Togolees zou te duur zijn voor de Rossoneri.

United doet bod op Berbatov

Manchester United heeft een bod van 25 miljoen euro gedaan op spits Dimitar Berbatov, zo meldt de Engelse krant The Guardian. De Bulgaar van Tottenham Hotspur staat al tijden op het lijstje van de kampioen van Engeland.

Vorig jaar zomer probeerde United ook al Berbatov los te weken bij The Spurs, maar destijds ving de regerend kampioen van Engeland bot bij de Londense club. United-manager Sir Alex Ferguson gaat dus nu weer proberen om Berbatov binnen te halen. De Bulgaar zou 100.000 euro per week kunnen gaan verdienen op Old Trafford.

Tottenham Hotspur zal zijn sterspeler echter niet zomaar van de hand doen. Naar verluidt wil de club 37,5 miljoen euro vangen voor Berbatov.

Boetes voor alcoholverkopers Terschelling

Acht winkels en horecagelegenheden op Terschelling hebben de afgelopen dagen boetes gekregen omdat ze alcohol verkochten aan te jonge klanten. De Voedsel en Warenautoriteit (VWA) voert intensieve controles uit op het eiland, dat een slechte naam heeft wat betreft alcoholconsumptie van jongeren. Naast de boetes werden twee schriftelijke waarschuwingen gegeven.

Volgens de VWA werd in supermarkten, een slijterij en cafes alcohol verkocht aan te jonge kinderen. Met name op campings werd ook door kinderen onder de 16 veel gedronken, stelde de VWA vast. Twee ondernemers werden agressief tijdens de controles. De VWA heeft met de politie overlegd, maar er is niemand aangehouden.

Kinderen onder de 16 mogen geen alcohol kopen. Voor sterke drank geldt een leeftijdsgrens van 18 jaar. Winkeliers en cafebazen die alcohol verkopen zonder eerst met een identiteitsbewijs te controleren of de koper wel oud genoeg is, riskeren een boete die kan oplopen tot 3600 euro. De VWA controleert de horeca in de zomermaanden tijdens verschillende evenementen, zoals de Sneekweek, de Nijmeegse Vierdaagse en de Tilburgse Kermis. Dan wordt ook meteen gekeken of wordt gerookt in de horeca, wat sinds deze maand verboden is.

[upd] Varaan in Tielse sloot

Varanen, in India lopen ze soms over een vliegveld maar in ons eigen land zwemt er eentje in een sloot. In Tiel, in het park Hertenkamp, poedelt de varaan door het water en gaat af en toe de wal op. Het reptiel, dat circa een meter groot is, trekt veel kijkers.

De lokale Dierenambulance probeert ondertussen de varaan te vangen met behulp van een kooi. Een warmtelamp, vlees en de geursporen van een varaan uit dierentuin Burgers' Zoo moeten het dier naar de kooi lokken.

Hoe de grote hagedis is het park terecht is gekomen, is niet bekend. De parkbeheerder vermoedt dat de varaan is losgelaten door iemand die het dier als hobby hield en er genoeg van had. De gemeente Tiel raadt mensen aan het dier niet eigenhandig te vangen of op te jagen. Iemand die door een varaan is gebeten, kan daar flink ziek van worden.

Update: 13.29 uur
De varaan zwom in de Tielse sloot, want een omstander wist het dier vanmiddag te vangen.

Hij pakte het beest vast toen het dier op de kant zat. Beiden vielen vervolgens in het water, maar de man liet het reptiel niet meer los. De dierenambulance, die tevergeefs had gepoogd de varaan te vangen, ontfermt zich nu over het beest.

 

Veto tegen sancties Zimbabwe

Gisteren hebben Rusland en China hun vetorecht in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gebruikt om te voorkomen dat er sancties komen tegen Zimbabwe. Eerder had Rusland zich op de G8-top nog uitgesproken voor financiële en andere maatregelen tegen Zimbabwe.

Naast China en Rusland hebben alleen Zuid-Afrika, Libië en Vietnam zich uitgesproken tegen het voorstel van de Verenigde Staten om Robert Mugabe en zijn 13-koppige regering een internationaal reisverbod op te leggen. Indonesië stemde blanco. De Amerikanen pleitten ook nog voor een wapenembargo tegen Zimbabwe.

Vanuit andere landen van de G8 is er al kritisch gereageerd op Ruslands ommekeer. ''Voor de bevolking van Zimbabwe is het onbegrijpelijk dat Rusland, dat zich enige dagen terug op de G8-top nog uitsprak voor harde maatregelen, nu juist deze beslissende resolutie verworpen heeft'', aldus David Miliband, de Engelse minister van Buitenlandse zaken.

De Russen verweren zich door er op te wijzen dat het hier een binnenlandse situatie betreft die de internationale veiligheid niet in gevaar brengt. ''We hebben weer een heel duidelijke poging gezien van de raad om haar invloed ook buiten de internationale vrede en veiligheid te strekken'', meldde de Russische VN-ambassadeur Vitaly Churkin.

Robert Mugabe wist de Zimbabwaanse verkiezingen door middel van fraude en intimidatie te winnen. Het land heeft een inflatie van, naar schatting, 355.000 procent en de gezondheid van 5,1 miljoen inwoners worden bedreigd door de voedselcrisis in het land dat eens de graanschuur van Afrika was.

Robert Mugabe
Nog steeds welkom in Rusland en China

Gudjohnsen in belangstelling Engelse clubs

Barcelona-spits Eidur Gudjohnsen verkast wellicht naar Engeland. Bij zijn huidige club lijkt de IJslander geen toekomst meer te hebben.

De Engelse clubs Aston Villa en West Ham United toonden reeds interesse in Eidur Gudjohnsen. Zijn vader en zaakwaarnemer Arnor Gudjohnsen vermoedt echter niet dat een van deze twee clubs de toekomstige werkgever van zijn zoon zal zijn.

"Als hij wil terugkeren naar Engeland dan geeft hij liever de voorkeur aan een club uit Londen of Manchester. Niet uit een club uit Birmingham. Er zijn een aantal clubs met belangstelling, maar er is nog niets serieus aan de gang," aldus Arnor Gudjohnsen tegenover Skysports.

Sacchi verzoekt Platini transfergekte te stoppen

Arrigo Sacchi heeft UEFA-voorzitter Michel Platini verzocht om wat aan de extreem hoge transferbedragen te doen. De oud-bondscoach van Italië vindt dat er in het voetbal veel geldwolven actief zijn.

"Platini heeft laten zien dat hij een innovatieve voorzitter met vaardigheden en persoonlijkheid is. Hij zou elke club moeten dwingen om alleen het bedrag uit te geven dat de club kan uitgeven, zodat de clubs schuldenvrij blijven," aldus Sacchi.

Volgens Sacchi heeft het voetbal ook geen behoefte aan mensen als Abramovich en Moratti, die in zijn ogen onethisch met de sport omgaan.

Feyenoord gecharmeerd van Schots talent Berra

Volgens ITV ziet Gertjan Verbeek in Cristophe Berra van Heart of Midlothian de ideale versterking voor de verdediging. De 23-jarige Berra is aanvoerder bij Hearts, waar hij sinds de zomer van 2003 voetbalt. Hij wordt in Schotland als een groot talent gezien.

De verdediger maakte in mei van dit jaar zijn debuut voor het Schotse nationale elftal. In de slotfase van het oefenduel met Tsjechië mocht het talent invallen. Voor Heart of Midlothian speelde Berra tot nu toe 89 competitiewedstrijden, waarin hij maar liefst elf keer wist te scoren.

Crouch: "Portsmouth is zeker geen stap terug"

Peter Crouch heeft bij zijn presentatie op Fratton Park aangegeven dat hij Portsmouth zeker niet als een stap terug ziet. Crouch werd deze week voor een bedrag van 13,5 miljoen euro overgenomen van Liverpool.

In het seizoen 2001-2002 speelde de lange spits ook al voor Portsmouth. Hij scoorde toen achttien goals in 37 wedstrijden. ''Ik voel dat de beste jaren van mijn carrière nog moeten komen'', aldus Crouch bij zijn presentatie. ''Dit voelt zeker niet als een stap terug ten opzichte van Liverpool. Ik heb daar een geweldige tijd gehad, ik zou de ervaring voor niets in de wereld inruilen.''

Portsmouth won vorig seizoen de FA Cup en eindigde op een mooie achtste plaats in de Premier League.

Lurling kan in Breda drie jaar bijtekenen

Anthony Lurling kan naar SC Heerenveen vertrekken, maar heeft ook de mogelijkheid om zijn contract bij NAC Breda te verlengen. BN/De Stem meldt dat Lurling kan bijtekenen tot 2012. Zijn huidige contract loopt volgend jaar zomer af.

NAC-trainer Robert Maaskant heeft aangegeven dat hij de aanvaller heel graag in Breda wil houden. Afgelopen jaargang wist Lurling in 29 competitiewedstrijden vijfmaal het net te vinden. De 31-jarige spits beslist één dezer dagen bij welke club hij komend seizoen speelt.

QPR informeert in Madrid over Michel Salgado

Queens Park Rangers is bezig met een transfer van Michel Salgado. De club uit de Engelse Championship heeft bij Real Madrid een aanbod neergelegd voor de verdediger.

Flavio Briatore, mede-eigenaar van QPR, zou naar Madrid zijn gevlogen om een transfer te bespreken, dat meldt de Daily Star. "Ik heb inderdaad een aanbod gehad, maar ik heb nog geen besluit genomen. Ik heb er altijd van gedroomd om nog eens in Engeland te voetballen. Er zijn echter nog veel dingen die met Real Madrid besproken moeten worden," aldus de 32-jarige Spanjaard.

Het Londense Queens Park Rangers eindigde vorig seizoen op de veertiende plaats in de Championship, het tweede profniveau in Engeland.

Van der Heijden op stage in Swansea

Michael van der Heijden gaat de komende week op proef bij Swansea City. De 26-jarige spelverdeler van FC Lisse zal zondag afreizen naar de club uit Wales.

Van der Heijden trainde deze week bij RBC Roosendaal. "Vooral om mijn conditie op peil te houden. Ik ken de trainer nog uit mijn tijd bij ADO en het was geen probleem om in Roosendaal mee te trainen", aldus de Hagenees tegenover Sportsignaal.

In het verleden speelde Van der Heijden voor onder andere ADO Den Haag, RKC Waalwijk, FC Dordrecht, HFC Haarlem en FC Omniworld. De afgelopen twee seizoenen speelde hij in de zaterdaghoofdklasse met FC Lisse, waarmee hij vorige maand landskampioen werd. De middenvelder komt in Swansea mogelijk een andere oud-speler van ADO tegen, namelijk Ferrie Bodde. Bodde staat echter in de nadrukkelijke belangstelling van enkele Premier League-clubs.

Stevens wil Culina niet laten gaan

Landskampioen PSV wil Jason Culina niet laten gaan. Trainer Huub Stevens ziet toekomst voor de Australiër aan de rechterkant.

"Ik wil hem niet kwijt," aldus Stevens in het Eindhovens Dagblad. Onder de vorige trainers, Sef Vergoossen en Ronald Koeman, kon Culina nauwelijks op een basisplaats rekenen. Door de afwezigheid van Jan Kromkamp, die nog altijd geblesseerd is, is er voor de international wellicht een rol weggelegd als rechtsback of een andere positie aan die kant.

Afgelopen seizoen kwam Culina slechts achttien keer voor PSV in actie. Hij scoorde één doelpunt.

'Werkgevers misbruiken bijstandsgerechtigden'

De regeling waarbij bedrijven twee jaar lang - gratis - gebruik kunnen maken van bijstandtrekkers, wordt op grote schaal misbruikt. Dat schrijft het Nederlands Dagblad vandaag. Bijstandsgerechtigden kunnen worden verplicht met behoud van uitkering te gaan werken. De bedoeling is dat ze arbeidsritme opdoen en doorgroeien naar een normale baan.

Werkgevers zetten  bijstandstrekkers echter in voor reguliere banen en blijken ze na twee jaar geen baan aan te bieden, maar naar huis te sturen. Voor hen in de plaats komt dan weer een verse bijstandsgerechtigde.  Directeur Hans Zuiver van de welzijnsstichting Combiwel, die  tientallen bijstandsgerechtigden in dienst heeft, erkent ruiterlijk deze handelswijze: ''Veel van deze mensen zijn geen CAO-loon waard. Zolang dat niet verandert, is het voor een werkgever interessanter nieuwe gratis mensen binnen te halen.'' 

Sommige instellingen hebben zelfs meer bijstandsgerechtigden in dienst dan betaalde krachten. Zoals de stichting Varkens in Nood waar er meerderen werkzaam zijn als publieksvoorlichter. ''Zij zijn gratis. Hier betaalde krachten op zetten, loont niet'', zo luidt het commentaar van de stichting.

Verder blijkt dat re-integratiebedrijven bijstandstrekkers  tegen een scherp tarief verhuren aan commerciële bedrijven.   Daar worden ze ingezet als verkoper, cateringmedewerker, kleuterleidster, receptionist of planner.

Vakcentrale FNV spreekt schande van de praktijken: ''Dit is misbruik maken van bijstandsgerechtigden.''  SP en GroenLinks maken zich er ook boos over. De partijen spreken respectievelijk van ''uitbuiting'' en ''misselijke praktijken'' waar paal en perk aan moet worden gesteld.  Volgens GroenLinks haalt iedereen hier het maximale uit de regeling maar worden ondertussen bijstandgerechtigden nauwelijks geholpen.

Met dank aan john6 voor de submit.

Ooguitrukker hoort tbs eisen

Een 23-jarige inwoner van Oud-Beijerland hoorde deze week voor de rechtbank in Dordrecht tbs met dwangverpleging tegen zich eisen wegens het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Hij rukte bij een 39-jarige man diens oog uit tijdens een ruzie.

Het incident vond vorig jaar plaats in een woning aan de Wolweversweg in Oud-Beijerland. De ooguitrukker was door een 71-jarige man gevraagd te helpen omdat de 39-jarige zoon des huizes hem terroriseerde.  Toen hij bij de man aankwam, zag hij dat de zoon de vader bedreigde met een lange metalen staaf. De 23-jarige verdachte raakte in gevecht met de zoon van de bejaarde man en trok daarbij het oog uit. ''In een opwelling had ik zijn oog eruit gewipt,’’ zo omschreef hij het deze week tegen de rechter.

Uit onderzoek blijkt dat de man een persoonlijkheidsstoornis heeft, met grote kans op herhaling. Vandaar dat er tbs werd geëist.  Het 39-jarige slachtoffer, die nu een glazen oog heeft, werd eerder al veroordeeld  tot 4 maanden cel wegens poging tot doodslag, mishandeling en bedreiging.

Yorke stelt zich weer beschikbaar voor T&T

Dwight Yorke gaat zich weer beschikbaar stellen voor de nationale ploeg van Trinidad & Tobago. Ruim twee jaar geleden besloot de spits niet meer uit te zullen komen voor zijn land, maar Yorke is toch teruggekomen op zijn beslissing. Hij wil zijn land helpen om het WK van 2010 in Zuid-Afrika te bereiken.

Yorke, die bij Manchester United altijd een gevreesd aanvalsduo was met Andy Cole, speelde voor het laatst een interland voor Trinidad & Tobago tijdens het WK van 2006. Vorige maand was Yorke nog wel actief tijdens een vriendschappelijk duel tegen Engeland, maar iedereen zag deze wedstrijd als een eenmalig optreden van de 36-jarige aanvaller.

Afgelopen maandag zat Yorke om de tafel met bondscoach Francisco Maturana en bondspreses Jack Warner. Op dat moment is besloten dat Yorke weer uit zal komen voor de Soca Warriors. In het kader van de kwalificaties voor het Wereldkampioenschap is Cuba de eerstvolgende tegenstander voor Trinidad & Tobago.

'Blade Runner' niet aan olympische limiet

Het is Oscar Pistorius nog niet gelukt om aan de olympische limiet te voldoen. Pistorius, beter bekend als Blade Runner, finishte tijdens de B-finale in Rome in een tijd met 46.62 zevende. De olympische limiet is vastgesteld op 45.55.

Pistorius moest allebei zijn benen laten amputeren en beoefent zijn sport nu op prothesen. Mocht Pistorius de limiet gehaald hebben, dan had hij richting Peking genomen. Overigens liep hij wel zijn beste seizoenstijd, hij verbeterde deze met meer dan een tiende.

[E3 2008] Eerste bewegende beelden Dragon Age: Origins

Het is al jaren stil rond BioWares project Dragon Age. Naast wat vroege screenshots en een klein beetje informatie een lange tijd terug is het helemaal stilgevallen. Een goede reden hiervoor is het onlangs verschenen Mass Effect, maar de stilte werd op de E3 eindelijk doorbroken. Met een korte trailer toonde BioWare een beetje van wat Dragon Age: Origins moet gaan inhouden.

Man gebruikt panty als helm

Een panty kun je erg goed als helm gebruiken. Althans, dat vond een 28-jarige bromfietser uit Zoetermeer. Hij droeg namelijk een panty als 'helm' tijdens een ritje op zijn bromfiets.

Toen politieagenten de bromfietser aan de kant zetten, bleek er nog meer aan de hand te zijn. Behalve dat de man een panty als helm gebruikte, bleek zijn bromfiets niet verzekerd te zijn. Als klap op de vuurpijl had hij ook nog eens geen rijbewijs bij zich. Dit allemaal leverde voor de bromfietser een aantal processen-verbaal op.

Afrikaanse migranten op weg naar Spanje overleden

De Spaanse kustwacht heeft in een boot de lichamen van vijf Afrikaanse migranten aangetroffen. De boot, met 59 opvarenden aan boord, was op weg naar een van de Canarische Eilanden.

Van de 59 levenden zijn er drie ernstig ziek, zei een woordvoerster van het Spaanse ministerie van binnenlandse zaken vrijdag op voorwaarde van anonimiteit. Nog eens acht werden ter plekke behandeld.

Het was het derde soortgelijke drama deze week. Vijftien migranten, het merendeel kleine kinderen, kwamen om het leven op weg naar de Canarische Eilanden, die tot Spanje behoren, werd donderdag bekend. Ze stierven de hongerdood. Maandag bleek dat veertien Afrikanen worden vermist. Waarschijnlijk kwamen ze om op zee tijdens een storm.

Duizenden Afrikanen pogen jaarlijks Europa te bereiken, op zoek naar een beter leven. Honderden van hen overleven de overtocht niet.

Man eet metalen voorwerpen

Je moet er maar van houden. Een 38-jarige man uit Peru heeft het namelijk in zijn hoofd gehaald om metalen voorwerpen op te eten. In totaal verorberde Luis Zarate zeventien metalen objecten. Op zijn menu stonden onder andere schroeven, spijkers, prikkeldraad, een mes en een horlogegesp.

Niet geheel verwonderlijk kreeg Zarate later behoorlijk last van buikkrampen. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen bleek dat zijn maag door zijn zware menu flink was uitgezet. De metalen voorwerpen zijn inmiddels uit de buik van de man verwijderd.

Waarom Zarate de metalen voorwerpen at, is niet bekend. Volgens één van de artsen is de man psychisch niet helemaal in orde.

Brabantse orde wil af van stigma sekssekte

De Brabantse 'Orde der Transformanten' heeft aangifte gedaan van laster. De bedreigingen aan het adres van de christelijke leefgemeenschap in Hoeven worden steeds heftiger. Leden zouden al met de dood zijn bedreigd. "Dat moet ophouden", zei een woordvoerder van de orde vrijdagavond in het actualiteitenprogramma Nova.

De orde wordt op verschillende internetforums omschreven als een sekssekte waarvan de leden worden gehersenspoeld en tot seks worden gedwongen. Een man die vroeger lid was van de Transformanten vertelde in de uitzending vrijdagavond dat hij zijn vrouw en kinderen kwijt is geraakt aan de orde. Ze wilden hem nadat hij was uitgetreden niet meer zien. "Ze zijn gemanipuleerd. Het is als een gevangenis met een open deur."

De vijf jaar oude Brabantse orde bestaat uit zestig leden. Ze proberen te leven naar het voorbeeld van Jezus. Dat betekent volgens de woordvoerders onder meer dat blokkades tussen mensen moeten worden afgebroken, zoals jaloezie. Ze ontkent dat het om een sekssekte gaat of dat het een ongezonde omgeving is voor opgroeiende kinderen. "Kom eens kijken", nodigt ze uit.

Kleuter verdwijnt in bagagekelder

Voor een 5-jarige Belgische kleuter kon de reis niet snel genoeg beginnen. Tijdens het wachten bij de incheckbalie verdween het kereltje de bagagekelder in. Zijn moeder en een omstander probeerden hem nog te redden, maar verdwenen samen het de kleuter de diepte in.

De jonge avonturier was bij een onbemande incheckbalie aan het spelen toen hij even aan de aandacht van zijn ouders ontsnapte. Via de weegschaal belandde het jongetje op de lopende band tussen de koffers. Toen de moeder dit door had was het al te laat om in te grijpen. Samen met haar zoon verdween ze in het gat richting de bagagekelder van Schiphol. Reizigers die getuige waren van het vreemde voorval drukten snel op de noodknop. Moeder en zoon hebben allebei geen verwondingen.

Grootste hypotheekverstrekker VS valt om

De Amerikaanse hypotheekverstrekker en bank IndyMac Bank is gisteren overgenomen door de overheid. Het federale Bureau Toezicht Spaarbanken (OTS) greep in omdat rekeninghouders hun tegoeden massaal begonnen op te eisen uit vrees voor een faillissement.

IndyMac is de grootste spaar- en hypotheekbank van de VS en de opéén na grootste financiële instelling die er ineenstort, na de ondergang van de Continental Illinois National Bank and Trust Company in 1984.

De hypotheekverstrekker uit Pasadena (Californië) is voorts de vijfde financiële instelling die dit jaar in de Verenigde Staten bezwijkt als gevolg van de kredietcrisis en de ingezakte huizenmarkt.

In elf dagen tijd werd bij de IndyMac Bank meer dan 800 miljoen euro van rekeningen gehaald. OTS-directeur John Reich concludeerde dat de bank niet meer kan voldoen aan de eisen van rekeninghouders. De OTS heeft de instelling voorlopig toevertrouwd aan de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation).

Deze overheidsinstelling die bankdeposito's van meer dan 8500 Amerikaanse banken verzekert, wil het bedrijf financieel zo gezond mogelijk maken en in de toekomst verkopen. De IndyMac Bank is maandag weer open als IndyMac Federal Bank FSB. De reddingsoperatie gaat de FDIC volgens schattingen ergens tussen 2,5 en 5 miljard euro kosten.

Activision Blizzard wil Take Two voor neus EA wegkapen?

De fusie tussen Vivendi en Activision is amper rond, of analisten speculeren alweer over de mogelijkheid dat de uitgever kijkt naar de mogelijkheid om Take Two op te kopen. Hoewel volgens veel analisten er geen kans is dat Activision Blizzard een mogelijke overname door Electronic Arts in de weg zal zitten, denkt Mike Hickey van Janco Partners dat concurrenten altijd kijken naar mogelijke overnames.

We absolutely believe Activision will take a look at Take-Two. If a competitor is for sale, you take a look, and if EA is your real rival, why wouldn’t you stir the pot a little bit?

Ben Schachter van UBS Securities is een andere mening toebedeeld. Hij denkt dat de bedrijfsleiding het druk genoeg heeft met het afronden van de fusie en voorlopig dus niet nadenkt over nieuwe aankopen.

Electronic Arts deed een paar maanden terug een bod op Take Two van $26 per aandeel, een bod dat het bestuur van Take Two niet genoeg vond. Inmiddels is het bod omlaag gegaan naar $25,74 en is EA ermee naar de aandeelhouders van Take Two gestapt. Deze hebben tot 21 augustus, de dag dat de Federal Trade Commission haar onderzoek naar de overname afsluit, om dat bod te accepteren.

Maagverkleiningen bij tieners in Universiteitsziekenhuis Maasticht

Chirurg Jan Willem Greve van het universiteitsziekenhuis van Maastricht heeft bij negen tieners een maagverkleinende operatie uitgevoerd omdat zij kampten met extreem overgewicht. Bij een elfjarige heeft de chirurg de maag omgeleid en verkleind.

Dat zegt de chirurg in NRC Handelsblad van vandaag. Greve zegt zich ervan bewust te zijn dat hij op eigen houtje handelt, de ingreep is omstreden. ''Als wij deze kinderen niet helpen, krijgen ze last van diabetes, hoge bloeddruk en kanker. Daar worden ze niet oud mee.'' Die problemen leiden tot een verplichting, vindt hij. ''Een chirurg kan, nee, móet die risico's verkleinen met een operatie.''

Erg veel roze in nieuwe Hello Kitty game

Empire Interactive legt momenteel de laatste hand aan een nieuwe game met in de hoofdrol een van 's werelds meest populaire katten, Kitty White. Hello Kitty: Big City Dreams neemt ons mee naar de grote stad waar Kitty nieuwe vriendjes zal maken en met verschillende minigames probeert haar status in de buurt te verhogen.

Hello Kitty: Big City Dreams komt exclusief naar de Nintendo DS in het derde kwartaal van dit jaar.







Kitty verlaat haar huis in Sanrio Town om het te gaan maken in de grote stad. Ze verhuist naar een appartement in het centrum van Big City. Hoewel ze nu nog op de begane grond woont, droomt ze van de dag dat ze mag verhuizen naar het luxe penthouse. Help Kitty om haar nieuwe woning te verkennen en vrienden te maken. Misschien, als je mensen maar helpt, wordt de droom van Kitty werkelijkheid.

Een groot gebied in debuuttrailer Operation Flashpoint 2

Operation Flashpoint 2: Dragon Rising is het vervolg op Operation Flashpoint: Cold War Crisis. Die game stamt alweer uit 2001 dus werd het de hoogste tijd voor een vervolg. De originele game heeft nog een redelijke fanbase die niet genoeg kunnen krijgen van deze realistische shooter, en ze zullen waarschijnlijk erg blij zijn met de volgende trailer. Operation Flashpoint zal ook op de E3 staan.

Lang geleden kwam het spel Operation Flashpoint uit. Ondanks dat het spel stikte van de bugs was het revolutionair voor zijn tijd. Gigantische speelvelden en de mogelijkheid om in voertuigen te stappen waren enkele unieke kenmerken, net als de hoge graad van realisme. Nu komt Codemasters met Operation Flashpoint 2: Dragon Rising, waarin Rusland en China in conflict zitten over een eiland. China is dan ook de rijzende draak uit de titel.

Vrouw bekent 12 jaar oude moord

Een 50-jarige vrouw uit Hellevoetsluis heeft zichzelf uit wroeging aangegeven bij de politie voor een moord die zij twaalf jaar geleden pleegde. Zij bracht destijds haar man om het leven door hem op te hangen. De conclusie van het politie-onderzoek luidde toen dat het zelfmoord was.

Een coldcaseteam van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft de vrouw afgelopen dinsdag aangehouden en vervolgens overgebracht naar het huis van bewaring. Het Openbaar Ministerie verdenkt haar van doodslag.

In 1996 werd het lichaam van de toen 29-jarige man aangetroffen in de woning van het echtpaar. Niets wees er op dat de vrouw betrokken was bij de dood van haar man. Seksueel misbruik van kinderen zou de aanleiding tot de moord zijn geweest. Ten tijde van de moord liep er ook een onderzoek naar de man voor hetzelfde vergrijp. Het OM wil niet zeggen of het om de kinderen van de vrouw ging.

De vrouw had haar straf sowieso niet ontlopen, mocht de moord in de toekomst pas aan het licht zijn gekomen. De verjaringstermijnen voor moord en doodslag zijn namelijk in 2005 uit het Wetboek van Strafrecht geschrapt. Voor 2005 verjaarde een moord na achttien jaar en doodslag na vijftien jaar.

 

EA viert 20 jaar Madden met gratis muziek en games

Binnenkort bestaat de John Madden American Football-serie al 20 jaar. Een lange tijd en voor uitgever Electronic Arts reden genoeg om een feestje te geven. Allereerst zal er een samenwerking worden aangegaan met Harmonix, de ontwikkelaar van Rock Band. Wekelijks zal een aantal nummers van de Madden 09 soundtrack via PSN en Xbox Live te downloaden zijn. Al deze nummers zullen gemarkeerd zijn als Madden 09-tracks, zodat ze goed te herkennen zijn.

Het muziekfestijn houdt daar niet op. Alle nummers uit de game zullen ook te downloaden zijn via iTunes als deel van een Madden-playlist. Verder krijgen mensen die de game pre-orderen bij Target een kortingsbon voor tien gratis downloads in de iTunes Store.

Naast al dit muziekale plezier zal er ook een speciale collector's edition komen van Madden 09. Deze zal de nieuwe NFL Head Coach bevatten, welke pas drie weken na Madden in de winkels ligt, en verder de klassieker John Madden Football '93 en wat exclusieve videobeelden van coveratleet Brett Favre.

Op 12 augustus zal EA dan nog een speciale dag organiseren genaamd Maddenpalooza. Een Madden 09-toernooi van een dag met daarbij een gratis concert van artiesten als Good Charlotte, Airbourne en From First to Last.

Geen demo voor Far Cry 2, wel nieuwe trailer

Far Cry 2 creative director Clint Hocking heeft aangegeven dat er geen demo komt van Far Cry 2. Ze hebben hiervoor dezelfde reden gegeven als Bethesda (Fallout 3) gaf voor het niet uitgeven van een demo: de game is erg groot en een demo kan geen goed beeld geven van de game. Helaas voor de mensen die hoopten op een demo.

Verder is er ook nog een nieuw interview verschenen over Far Cry 2. De creative director vertelt niet alleen veel over de game, maar er zitten ook een heleboel verse gameplaybeelden in. Kijk hem hieronder of klik hier.


[E3 2008] Al je vrienden zijn dood in een Dead Space trailer

Pre-E3 trailers zijn hip, en zo doende hebben we er weer één voor jullie. Deze keer van de game Dead Space. Isaac Clarke zit vast in een ruimtestation, al zijn vrienden zijn dood en Isaac zou eigenlijk wel willen weten wat er nou allemaal aan het handje is. Helaas wordt zijn zoektocht niet simpeler gemaakt door de enge wezens die hij onderweg tegenkomt.

Een sci-fi horror-game. De game speelt zich af in de ruimte en je speelt met Isaac Clarke. Clarke is een engineer die de weggevallen communicatie op een mining ship moet repareren. Zoals je kunt verwachten is de bemanning van de mijn op brute wijze afgemaakt door buitenaardse wezens en hij zal moeten proberen te overleven. Het spel verschijnt zowel op de PlayStation 3 als de Xbox 360 op 21 oktober.

[E3 2008] Verwoeste wereld in teaser Fallout 3

Bethesda heeft een nieuwe Teaser van Fallout 3 vrijgegeven, omdat de E3 er weer aankomt. Voor de mensen die op gameplay wachten, Bethesda heeft aangegeven dat we maandag op G4 (een tv-kanaal) een twee uur lange demo kunnen verwachten van de game. Waarschijnlijk is dit dan ook online te bekijken op hun site. Maandag meer daarover, nu eerst een teaser.

Het langverwachte derde deel in de Fallout-serie neemt ons mee terug naar de toekomst. Een toekomst die door een kernoorlog in 2077 niet is wat we er van mogen dromen. Gelukkig kunnen de ronddolende mutanten je niks maken binnen de veilige muren van Vault 101. Maar dan besluit op een dag je vader te verdwijnen en moet je je veilige huis verlaten om hem te kunnen redden.

Politie Utrecht zit auto-inbrekers op de huid

De politie in Utrecht gaat bekende auto-inbrekers met een bezoekje vereren. Het gaat om autokrakers uit de wijken Leidse Rijn, Vleuten en De Meern. Met dit bezoek wil de politie deze mensen erop wijzen dat ze in de gaten worden gehouden.

De Utrechtse politie combineert deze bezoekjes met het inzetten van het automatisch nummerplaatherkenningssysteem. Hiermee willen de agenten de auto-inbrekers extra op de huid zitten. Bij controles worden nummerplaten gescand en kunnen agenten meteen zien of er iets mis is met de auto. Openstaande boetes, gestolen auto’s, gestolen kentekenplaten, signaleringen, zoals rijden onder invloed van alcohol, en meer kunnen ze meteen zien. Ook de auto-inbrekers die nog maar net in Utrecht-West zijn komen wonen, krijgen een bezoekje.

Woningen ontruimd wegens instortingsgevaar

Op last van de brandweer zijn in Amsterdam West vanochtend 25 tot dertig woningen ontruimd, omdat een schoorsteen na een blikseminslag op instorten staat. Een deel van de vijftig meter hoge schoorsteen van het voormalige kraakpand Tetterode, is al naar beneden gekomen. Niemand raakte daarbij gewond, zegt een woordvoerder van de brandweer.

De omgeving rond het gebouw is afgezet. Volgens de brandweerzegsvrouw probeert de Dienst Milieu en Bouwtoezicht zaterdag nog het pand veilig te stellen. Het zou kunnen dat de schoorsteen daarvoor deels wordt gesloopt.

De bliksem sloeg even voor 08.00 uur tijdens een onweersbui in in de schoorsteen van de oude lettergieterij. Daarbij ontstond geen brand. Wel viel een deel van de schoorsteen naar beneden.

Twee gewonden bij schietpartij in Roermond

In Roermond zijn gisteravond twee gewonden gevallen bij een schietpartij in een café. Dit meldde een woordvoerder van de politie. Het incident deed zich rond 23.30 uur voor in Donderbergstraat.

Twee getuigen meldden dat zij twee mannen gewond de straat uit zagen strompelen. Deze mannen werden niet aangetroffen bij het café door de agenten die de melding opvolgden. Later heeft één van de slachtoffers zich wel in het ziekenhuis gemeld met een schotwond. Over zijn verwondingen is verder niets bekend.

Het andere slachtoffer wordt nog gezocht door de politie, ook zijn er nog geen aanhoudingen verricht. Over de aanleiding van het schietincident wordt nog in het duister getast.

Met dank aan john6 voor de submit.

Lekker rocken in Rock Band 2 trailer

Het heeft even geduurd, maar het is nu dan eindelijk zover. Rock Band 2, de opvolger van de megahit Rock Band, toont zichzelf in een gameplay trailer. Je zult dit keer nieuwe nummers voorgeschoteld krijgen van onder andere Linkin Park, Blink 182, Foo Fighters, Motorhead, Red Hot Chili Peppers en System Of A Down.

De HD-fans kunnen hier terecht.

Rock Band 2 wordt in september in de VS uitgebracht op de Xbox 360 en later dit jaar op de PS3. Over een Europese release is nog niets bekend.

Paus vertrekt naar Australië

Paus Benedictus XVI vertrekt vanochtend naar Australië, waar hij volgende week de Wereldjongerendagen in Sydney bezoekt. Het toestel vertrekt om 10.00 uur vanaf de luchthaven van Rome. De paus komt morgen in Sydney aan, waar hij tot donderdagochtend rust houdt.

Op donderdag 17 juli vaart de paus naar de haven van Sydney, waar de duizenden deelnemers aan de Wereldjongerendagen hem zullen verwelkomen. In het weekeinde hebben de belangrijkste plechtigheden plaats. Benedictus gaat zaterdagavond voor in een gebedswake op de paardenracebaan Randwick, waarheen die dag de deelnemers aan de Wereldjongerendagen zijn getrokken. De jongeren overnachten op de renbaan en sluiten de dag daarop met een mis het jongerenfestijn af. Daarin gaat Benedictus voor.

Maandag 21 juli reist de paus terug naar Rome, nadat hij de vrijwilligers van de Wereldjongerendagen heeft toegesproken. Naar verwachting nemen 250.000 katholieke jongeren aan de bijeenkomst deel. Het is het grootste jongerenevenement ter wereld.

ANWB verwacht drukte op weg naar het zuiden

Het wordt zaterdag druk op de Europese wegen. Dat verwacht de ANWB. Met name op de wegen in België en Frankrijk wordt het druk, omdat daar veel mensen een lang weekeinde hebben vanwege nationale feestdagen.

Vrijdag waren de Vlamingen vrij en maandag wordt in Frankrijk de nationale feestdag 14 juli gevierd. De ANWB denkt dat veel Fransen en Belgen de gelegenheid aangrijpen om een weekend weg te gaan. Bovendien is vrijdag in België de bouwvak begonnen.

In Nederland worden weinig grote problemen verwacht, hoewel ook in het noorden van Nederland de bouwvak is begonnen. Ongeveer een miljoen Nederlanders gaan op vakantie. Iets meer dan de helft van hen gaat naar het buitenland. Het vakantieverkeer zorgt zaterdagmiddag voor meer drukte dan normaal.

In Duitsland wordt het vooral druk op de wegen richting de Oostzee- en Noordzeekust. In het noorden en oosten van het land zijn vrijdag de schoolvakanties begonnen. In Zwitserland lopen de wachttijden voor de Gotthardtunnel flink op, voorspelt de ANWB. Ook in Oostenrijk loopt de wachttijd bij een tunnel op. Automobilisten moeten er rekening mee houden dat ze zeker twee uur stil komen te staan voor de Tauerntunnel.

Veiligheidsraad heft wapenembargo Rwanda op

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft gisteren besloten het wapenembargo tegen Rwanda op te heffen. De raad stemde unaniem voor het afschaffen van de restricties die sinds 1995 gelden, staat in een verklaring.

Het embargo werd afgekondigd na de genocide in Rwanda. In 1994 werden binnen honderd dagen meer dan 800.000 Tutsi's en gematigde Hutu's in stukken gehakt of anderszins gedood door radicale Hutu's.

De Veiligheidsraad heeft een commissie samengesteld die verantwoordelijk is voor de afhandeling van de opheffing van het embargo. De raad zei dat de Rwandese overheid ervoor moet zorgen dat de wapens niet in handen vallen van rebellen of illegale groeperingen.

'Ziekenhuizen halen normen niet bij borstoperatie'

Honderden vrouwen die een borstkankeroperatie hebben ondergaan, moeten later nog een keer terug om achtergebleven aangetast weefsel weg te laten snijden. Terwijl dit volgens de daarvoor geldende normen in negen van de tien gevallen in een keer goed moet gaan.

De helft van de ziekenhuizen zou die normen niet halen. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de jaarlijkse ziekenhuistest van het AD, waar de krant vandaag over bericht. In een aantal ziekenhuizen moesten vier van de tien vrouwen voor een tweede keer geopereerd worden. De ziekenhuizen brachten deze resultaten niet eerder naar buiten, aldus het AD.

Interview: The Zutons

The Zutons zijn een vijfkoppige indierock band uit Liverpool, opgericht in 2001. In 2004 kwam het eerste album uit, Who Killed...The Zutons? en deze plaat werd een klein succesje. Dit succes werd echter overtroffen door de spetterrende optredens die de band in 2004 en 2006 gaven op Lowlands en Pinkpop. Vooral saxofoniste Abi Harding, de vriendin van drummer Sean Payne die af en toe eens meespeelde, bleek het erg goed te doen bij het publiek. Het duurde dan ook niet lang voordat ze een vaste kracht werd binnen de band. De derde plaat, You Can Do Anything kwam vorige maand uit. Het is de eerste cd met de nieuwe gitarist Paul Molloy, die de band tegen het einde van 2007 kwam versterken nadat gitarist Boyan Chowdhury de band wegens muzikale onoverkomelijkheden verliet. Een maand na de release van You Can Do Anything heb ik een onderonsje met Sean en Abi, de drummer en saxofoniste van The Zutons.


The Zutons, Abi en Sean rechts

CD: The Zutons - You Can Do Anything

In het genre van de neobritpop nemen The Zutons een aparte plaats in. Waar collega-bands als de Kaiser Chiefs, Franz Ferdinand en The Arctic Monkeys hoge ogen gooiden en miljoenen binnenharkten, moest dit vijftal uit Liverpool het vooral hebben van Amy Winehouse's cover van hun eigen 'Valerie'. En dat terwijl ze zo’n beetje elk festival in Europa meerdere keren volledig platspeelden en binnen vier jaar hun derde plaat uitbrengen. Met You Can Do Anything hopen de Britse retrorockers een wat groter publiek te bereiken dan voorheen.



'Vlootdagen' Den Helder druk bezocht

Ruim 40.000 mensen hebben gisteren de eerste van de drie Vlootdagen op het terrein De Nieuwe Haven in Den Helder bezocht. Dit heeft de Koninklijke Marine bekendgemaakt. Ook vandaag en morgen houdt de marine nog open huis.

Grote publiekstrekkers zijn de rondvaart met een sleepboot, waarbij de marinehaven vanaf het water te bekijken was en het nautisch activiteitenkamp. In dit kamp konden de bezoekers praten met een duiker onder water, zelf een mijn opsporen of ervaren hoe het is om achter het roer van een marineschip te staan in de simulator. Ook de sportdemonstratie van 'Lord of the Rings' sergeant en turner Yuri van Gelder werd druk bezocht, aldus de marine.

De Vlootdagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de Marine zich van zijn beste kant laat zien. Tijdens de open dag kunnen mensen boten en onderzeeërs bezichtigen, zich inschrijven of lekker aan 'de blauwe hap' gaan. Dat laatste is de Marineterm voor Indisch eten. Overigens noemt de Marine het evenement sinds dit jaar 'Marinedagen.'



Lekker knallen op de vlootdagen.

WimLex bouwt vakantiehuis in Afrika

Willem Alexander, onze kroonprins, is druk bezig met het laten bouwen van een vakantiehuisje in Mozambique. Naast het huis zal er bovendien worden geïnvesteerd in de lokale infrastructuur. Dat vertelde de prins gisteren in Wassenaar tijdens de gebruikelijke fotosessie voorafgaand aan de zomervakantie. 

De woning maakt deel uit van een groter project, waar ook een vijfsterrenresort verrijst. De ontwikkelingsmaatschappij wil dat de plaatselijke bevolking ook volop van de ontwikkelingen profiteert. In de komende vakantieperiode zal het gezin ook nog bij koningin Beatrix in Toscane langsgaan. WimLex en zijn gezin gaan overigens niet op bezoek bij de andere opa en oma. Argentinië, het vaderland van Máxima, zit er voor vakanties niet zo in. De kinderen raken daar helemaal van slag door de achtervolging door paperazzi.

Obama wil Bin Laden neerknallen

De Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama wil dat terroristenleider Osama bin Laden geëxecuteerd wordt als hij ooit levend in handen van de Verenigde Staten komt. Dat zei de Democratische senator uit Illinois gisteren in een interview met CNN. Obama stelt dat het brein achter de aanslagen van 11 september hoe dan ook door de VS moet worden gestraft. "Ik ben geen pleitbezorger van de doodstraf'', aldus Obama. "Ik vind dat een dergelijke straf voorbehouden moet blijven aan de meest afschuwelijke misdaden.''

De daden van de leider van terreurnetwerk al-Qaeda vallen volgens Obama in die categorie. "Ik denk zeker dat het beramen en plannen van de dood van drieduizend Amerikanen een dergelijke aanpak rechtvaardigt.'' De Republikeinse kandidaat John McCain beloofde reeds Bin Laden te willen vervolgen.

Bin Laden mag dood, aldus Obama.

Lips is vanaf nu een feit

Zo vlak voor de E3 lijkt het erop dat Microsoft veel informatie los laat over hun plannen voor de toekomst. Niet alleen werd de motion-controller onthuld, maar ook Lips is nu te zien in een aantal screenshots.

Lips zal een karaoke game worden voor de Xbox 360 en zal in November verschijnen. De game zal verschijnen met twee draadoze microfoons die reageren op de bewegingen en stem van de zanger. Ook zal de microfoon lichtjes bevatten waaraan je kan zien hoe goed je het doet.








Motion controller Xbox 360 eindelijk in beeld?

Het is er dan toch van gekomen. De Xbox 360 krijgt een motion-controller. Ondanks dat Microsoft zelf nog niets heeft los gelaten over de nieuwe controller zijn er al verschillende filmpjes opgedoken waarin de motion-controller aan het werk is. Hieronder kan je er één van zien.

Maar dat is nog niet alles. Op de website van Motus Games is hij zelfs volledig in beeld, en wordt alles uitgelegd over de nieuwe controller. Het is mogelijk de lange controller in tweeën te breken en in beide handen een deel vast te houden. Hier is de game dan mee te besturen.

Dit lijkt toch duidelijk bewijs dat er echt een Xbox 360 motion controller aankomt. Microsoft daarentegen blijft met dezelfde uitspraak reageren op de geruchten:

quote
“We do not comment on rumour or speculation”

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.