FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 14 maart 2010

[IndyCar] Uitslag race São Paulo

Will Power heeft de eerste race van het IndyCar-seizoen 2010 op zijn naam geschreven. De Australische Penske-coureur wist in een spectaculaire race in de straten van São Paulo te winnen voor Ryan Hunter-Reay en Vitor Meira.

Net voor de start begon het te regenen, waardoor de start enkele minuten uitgesteld werd. Toen de bolides eindelijk losgelaten waren was het Takuma Sato die te laat voor de eerste bocht remde, waardoor Scott Dixon en Helio Castroneves hier ernstige hinder van ondervonden en schade opliepen. De Japanner kon uitstappen, terwijl de anderen na reparaties verder konden. Ook Mario Moraes remde te laat en schoof met zijn auto over de bolide van Marco Andretti heen, waardoor beiden konden uitstappen.

Vooraan kende Dario Franchitti de beste start, voor Alex Tagliani en Power. Laatstgenoemde moest met enkele anderen wel de pits in om hun wagens tijdens de neutralisatie te laten repareren. Hierdoor schoof Hunter-Reay door naar plaats drie, waarna hij na twintig ronden Tagliani wist te verschalken. Twee ronden later spinde Milka Duno, waardoor de safety car wederom op de baan moest komen. Dit gaf de al gepitte debutante Simona de Silvestro de mogelijkheid om in haar debuutrace enkele ronden aan de leiding te rijden.

Ze kon niet lang van de eerste plaats genieten, want Hunter-Reay wist na de herstart eerst Franchitti in te halen en enkele bochten later ook De Silvestro. Na 29 ronden was de race voor Tagliani voorbij nadat hij door Dan Wheldon de muur was ingereden. Op dat moment zocht Ryan Briscoe de pits op voor regenbanden, welke een minuut later nodig bleken te zijn nadat de eerste druppels vielen. De bui was zo heftig dat coureurs spinden en Alex Lloyd de race moest verlaten. Uiteindelijk werd de race tijdelijk gestaakt omdat er plassen op de baan kwamen te staan.

Na een half uur wachten konden de coureurs weer los en het waren Hunter-Reay, Power en Matos die meteen slicks haalden en zo voordeel ten opzichte van de andere coureurs boekten. Al snel gingen Hunter-Reay, Ryan Briscoe en Power aan de leiding. De drie coureurs moesten brandstof besparen om de finish nog te halen. Briscoe pakte desondanks na 50 ronden de leiding over na een heftig gevecht met Hunter-Reay die wel in de spiegels van de Australiër op bleef duiken.

De Penske-rijder voelde de druk van Hunter-Reay en maakte ondanks zijn ervaring een fout en belandde in de bandenstapels, waardoor de Andretti-coureur weer de leiding overnam. Bij de herstart haakte Power af, maar hij wist een ronde later aan te sluiten en uiteindelijk pakte hij in de laatste bocht van de ingekorte race de eerste plaats over om deze niet meer af te staan.

Uitslag race São Paulo:

Pos. Rijder Team Tijd
1 W. Power Team Penske 2:00:57.711
2 R. Hunter-Reay Andretti Autosport + 1.858
3 V. Meira A.J. Foyt Racing + 9.709
4 R. Matos Luczo Dragon Racing + 10.423
5 D. Wheldon Panther Racing + 10.888
6 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing + 11.347
7 D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing + 12.057
8 M. Conway Dreyer & Reinbold Racing + 12.165
9 H. Castroneves Team Penske + 12.741
10 T. Kanaan Andretti Autosport + 13.485
11 J. Wilson Dreyer & Reinbold Racing + 13.919
12 E.J. Viso KV Racing + 16.903
13 A. Beatriz Dreyer & Reinbold Racing + 19.645
14 R. Briscoe Team Penske + 1:14.919
15 D. Patrick Andretti Autosport + 1 ronde
16 S. de Silvestro HVM Racing + 3 ronden
DNF M. Romancini Conquest Racing + 15 ronden
DNF A. Lloyd Dale Coyne Racing + 31 ronden
DNF A. Tagliani FAZZT Race Team + 33 ronden
DNF H. Mutoh Newman/Haas/Lanigan Racing + 34 ronden
DNF M. Duno Dale Coyne Racing + 41 ronden
DNF T. Sato KV Racing + 61 ronden
DNF M. Andretti Andretti Autosport + 61 ronden
DNF M. Moraes KV Racing + 61 ronden


Stand na São Paulo:

Pos. Naam Team Punten
1. W. Power Penske 50
2. R. Hunter-Reay Andretti 40
3. V. Meira A.J. Foyt 35
4. R. Matos Luczo Dragon 32
5. D. Wheldon Panther 30
6. D. Franchitti Chip Ganassi 29
7. S. Dixon Chip Ganassi 28
8. M. Conway D&R Racing 24
9. H. Castroneves Penske 22
10. T. Kanaan Andretti 20
11. J. Wilson D&R Racing 19
12. E.J. Viso KV Racing 18
13. A. Beatriz D&R Racing 17
14. R. Briscoe Penske 16
15. D. Patrick Andretti 15
16. S. de Silvestro HVM 14
17. M. Romancini Conquest 13
18. A. Tagliani FAZZT 12
19. T. Sato KV Racing 12
20. H. Mutoh NHL Racing 12
21. A. Lloyd Dale Coyne 12
22. M. Andretti Andretti 12
23. M. Moraes KV Racing 12
24. M. Duno Dale Coyne 12

Vrouw schiet in mans kloten op snelweg

Een ruzie op snelweg I-57 in de Amerikaanse staat Illinois liep donderdag zo hoog op, dat de vrouw een vuurwapen pakte. In plaats van ermee te dreigen, haalde ze direct de trekker over en doorzeefde de scrotum en het rechterbeen van het slachtoffer.

Volgens de politie werd de 53-jarige vrouw boos op haar 54-jarige man omdat ze hem ervan verdacht vreemd te gaan. Omdat ze ook nog ruzie kregen over de belasting, greep ze een telefoonboek en deelde hiermee in de auto flinke klappen uit.

Terwijl het slachtoffer probeerde de klappen af te weren, greep Yolanda L. Morris-Sheegog haar pistool en schoot een kogel door haar mans genitaliën. Toen de politie eenmaal arriveerde, stond de auto al stil aan de rechterkant van de weg. De man bloedde hevig uit zijn been en klokkenspel, en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De vrouw is aangehouden en gisteren voor de eerste keer voorgeleid. Zij blijft voorlopig vastzitten, pas tegen betaling van 200.000 dollar komt ze op borgtocht vrij.

Religie is schizofreen

In het verleden zijn mensen bergen opgeklommen om met God of een hulpje van God te praten. Dit leverde de tien geboden èn de Koran op. Het enige bewijs voor deze gesprekken? De tien geboden en de Koran. Wanneer je tegenwoordig zou zeggen dat je onlangs een goed gesprek heb gehad met een engel genaamd Gabriël, dan sturen ze je naar huis met veel pillen en wordt je familie ingelicht, als je mazzel hebt. Wanneer je dit wat langer zou volhouden, dan heb je kans dat je betaalde zorg zich eindelijk gaat uitbetalen, mits je goed verzekerd bent. Maar vroeger ging dat dus niet zo. Toen geloofde men je blijkbaar gewoon.

Ozzy signeert geen stomazakjes

Ozzy Osbourne is bekend om de gekste dingen, maar het verzoek van een fan ging zelfs hem te ver. De fan, een man die kanker had overwonnen, vroeg de Prince of Darkness een stomazakje te signeren. Osbourne weigerde echter hier gehoor aan te geven.

"De man vertelde me dat hij het gevecht tegen kanker had gewonnen, dezelfde vorm van kanker bovendien waar mijn vrouw mee te maken heeft gehad", vertelt Ozzy. "'Dat is geweldig', riep ik uit."

"Toen hij me daarop vroeg of ik hem een plezier wilde doen, zei ik natuurlijk volmondig ja. Maar op het moment dat ik hem het opvangzakje van zijn stoma uit zijn broek zag halen met de vraag het te signeren, heb ik moeten afhaken."

'Nog steeds misstanden op zorgboerderij'

Op zorgboerderij Diogenes in Drenthe worden verstandelijk gehandicapten opgesloten en vindt intimidatie plaats. De zorgboerderij kwam al eerder in opspraak, maar de situatie is niet verbeterd. Daarover bericht het tv-programma Zembla vanavond. In het verleden vonden er op de zorgboerderij ook lijfstraffen plaats.

Diogenes zou bovendien tonnen overhouden aan het geld dat cliënten voor de zorg moeten betalen. Ook zou een verstandelijk gehandicapte zware medicijnen hebben gekregen, zonder dat daar een arts aan te pas kwam. Zembla sprak met ouders en voormalig medewerkers.

Het aantal zorgboerderijen en woongroepen is de afgelopen jaren volgens het programma sterk gestegen. Geen enkele instantie houdt echter systematisch toezicht op de kwaliteit van de zorg en ook zou er geen diploma nodig zijn om een dergelijke zorgplek te starten. Ook in woongroep Tootas in de Achterhoek zouden misstanden voorkomen.

De Inspectie voor de Gezonheidszorg beschikt volgens het programma niet over een volledig overzicht van de zorgplaatsen, waardoor zij geen toezicht kan houden. Uit een rapport van de Inspectie over Diogenes dat deze week verscheen werd duidelijk dat de situatie op de zorgboerderij nog niet op orde is. Piet Brongers van de Raad van Commissarissen van Diogenes zegt een interim-manager aan te willen om orde op zaken te stellen.

Wilders voelt zich weer fit

PVV-voorman Geert Wilders voelt zich weer kerngezond, maar wil wel wat meer gaan eten en slapen. Dat meldt de politicus in een twitterbericht nadat er berichten opdoken dat de PVV'er onwel was geworden.

"Helaas voor sommigen die in sensatieverhalen geloven: ben kerngezond en vol energie!", twittert Wilders. Hij zou zich volgens berichten gisteravond in een Duits hotel niet lekker hebben gevoeld. Vanochtend liet hij al per sms weten dat het goed met hem gaat.

Vliegtuigje maakt noodlanding bij Drachten

Een vliegtuigje met twee inzittenden heeft vandaag een noodlanding moeten maken op een akker bij het Friese Oostermeer in de buurt van Drachten. De twee kwamen met de schrik vrij, meldt het Korps Landelijke Politiediensten.

De 42-jarige piloot van het vliegtuigje, een Ultravia Pelican uit 1998, kon het vliegveld in Drachten niet meer bereiken toen de motor was uitgevallen. De piloot had de vereiste documenten om te vliegen bij zich. Het is nog onduidelijk of de oorzaak van de motorstoring nog kan worden achterhaald.

Doden bij busongeluk Zuid-Duitsland

Bij een zwaar busongeluk op de Duitse snelweg A8 tussen Ulm-Oost en Oberelchingen, in het zuiden van Duitsland, zijn vandaag twee personen om het leven gekomen. Zestien inzittenden raakten zwaargewond. De oorzaak van het ongeluk is waarschijnlijk een hoestaanval van een passagier. De chauffeur raakte hierdoor afgeleid en raakte de controle over het stuur kwijt. Dat heeft de politie in Kempten vandaag gezegd.

De bus met 48 inzittenden was onderweg naar het Kroatisch-Sloveense eiland Istrië. Op de snelweg richting München raakte de bus van de weg en stortte twee meter omlaag. Na vijftig meter te zijn doorgeschoten kwam de bus tot stilstand. Meerdere personen zaten beklemd in het wrak van de bus.

Zorgen over mogelijke wapenwedloop

Uit gegevens van het Internationale Onderzoeksinstituut voor de Vrede in Stockholm (SIPRI) blijkt dat de aankoop van grote conventionele wapens in de periode 2005 tot 2009 in vergelijking met de periode daarvoor is toegenomen met 22 procent. De zorg over een wapenwedloop in instabiele regio's over de hele wereld neemt dan ook toe.

De Verenigde Staten is met dertig procent van de totale wapenexport nog steeds de grootste wapenleverancier. China en India zijn daarentegen de grootste importeurs van conventionele wapens. Singapore en Algerije staan voor het eerst in de top 10 van grootste wapenimporteurs.

Uit het verslag van SIPRI blijkt tevens dat Iran de laatste vijf jaar de op een na grootste klant is van de Chinese wapenindustrie. China verkocht meer dan duizend raketten en vijftig gevechtsvoertuigen aan het land. Het Arabische land is daarmee goed voor veertien procent van de Chinese wapenexport.

Over het algemeen blijft China echter een relatief kleine speler in de wereldwijde wapenexport. De waarde van de totale wapenexport van China is ongeveer 380 miljoen dollar (ruim 275 miljoen euro) per jaar tegenover 7 miljard dollar (ruim 5 miljard euro) van de VS.

SIPRI zei in haar rapport verontrust te zijn over mogelijke wapenwedlopen in de onstabiele regio's in het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Zuid-Amerika en Azië. "Landen die rijk zijn aan grondstoffen hebben een behoorlijke hoeveelheid dure gevechtsvliegtuigen gekocht", aldus de directeur van SIPRI, Paul Holtom. "Buurlanden hebben hier op gereageerd door zelf ook wapens aan te schaffen."

De bestelling van gevechtsvliegtuigen en onderzeeërs door Vietnam in 2009 en de huidige golf van wapens die worden besteld in Zuid-Azië 'kan de stabiliteit van de regio na tientallen jaren van vrede in gevaar brengen', zo waarschuwde het SIPRI.

Medewerkster Amerikaans consulaat vermoord

In Ciudad Juarez, een grensstad in Mexico, zijn gistermiddag drie mensen, die verbonden waren aan het Amerikaanse consulaat, vermoord. Het gaat om een medewerkster van het consulaat, haar echtgenoot en de echtgenoot van een Mexicaanse medewerkster. Ze werden vanuit een rijdende auto doodgeschoten. 

Dit werd vandaag op last van het Witte Huis bekendgemaakt door Amerikaanse media. De Mexicaanse Justitie zal nauw samenwerken met de Amerikanen om de moorden op te lossen. Inmiddels hebben medewerkers van zes consulaten in het noorden van Mexico groen licht gekregen om hun families naar de Verenigde Staten te laten overkomen.

Mexico is al jaren het toneel van een drugsoorlog. De afgelopen jaren zijn er ruim achttienduizend mensen om het leven gekomen. In Ciudad Juarez zijn er door drugsgerelateerd geweld vorig jaar meer dan 2600 mensen om het leven gekomen.

Vettel kampte met motorisch probleem

Red Bull Racing heeft bekendgemaakt dat Sebastian Vettel in de Grand Prix van Bahrein niet kampte met een probleem met de uitlaat, maar met een motorisch probleem. De Duitse Formule 1-coureur kwam uiteindelijk op de vierde plaats over de finish.

Vettel reed aan de leiding van de race toen het probleem met nog ongeveer tien ronden te gaan de kop op stak. De Ferrari's van Fernando Alonso en Felipe Massa haalden de Duitser al snel in, terwijl Lewis Hamilton dat enkele ronden later ook deed. Aanvankelijk zei Red Bull Racing dat de uitlaat defect was, maar betrof een elektrisch probleem met de motor, veroorzaakt door een haperende bougie. De motor zelf was uiteindelijk niet beschadigd.

Biver bezig met wielerploeg rond Schlecks

Marc Biver is bezig met een nieuwe wielerploeg op te gaan zetten rond de gebroeders Schleck. De voormalige manager van Astana zei tegen Gazetta Dello Sport dat hij bezig is met het uit de grond stampen van een nieuwe Luxemburgse profploeg rond Fränk en Andy Schleck. Er zou tevens al een Luxemburgs bedrijf interesse hebben getoond in het project.

De gebroeders Schleck blijven in eerste instantie liever bij Saxobank, de ploeg van hun ploegleider Bjarne Riis. Echter moet de Deen nog wel een nieuwe sponsor vinden voor het volgend jaar en wil Riis mogelijk in zee gaan met tweevoudig Tour de France-winnaar Alberto Contador. De broers zitten op dat laatste niet te wachten en zouden daarom wel oren hebben naar de nieuwe formatie.

 

[WK indoor] Wereldrecord hink-stap-springer Tamgho

Teddy Tamgho heeft in Doha een nieuw wereldrecord neergezet op de indoor hink-stap-sprong. De Fransman kwam in zijn laatste sprong bij het WK Indoor tot 17,90 meter. Daarmee sprong Tamgho zeven centimeter verder dan de Zweed Christian Olsson zes jaar geleden tijdens het WK Indoor in Boedapest. De Cubanen Yoandris Betanzos en Arnie David Girat stonden ook op het podium.

De titel op de 60 meter horden ging naar Dayron Robles. De Cubaan snelde naar 7,34 seconden en bleef de Amerikanen Terrence Trammell en David Oliver voor. De Chinees Xiang Liu werd in 7,65 zevende. Liu was lang geblesseerd, maar verbeterde zich wel iedere race in Doha.

Sauerbreij nog minimaal twee jaar door

Nicolien Sauerbreij gaat nog minimaal twee jaar door met snowboarden. De olympisch kampioene besloot dat gisteren na haar zege in de wereldbekerwedstrijd in Valmalenco.

"Snowboarden is geweldig. Zolang ik er van geniet en mijn lichaam het aan kan, zie ik geen reden om afscheid te nemen," aldus Sauerbreij. "Bovendien is snowboarden een sport waarbij ervaring zeer belangrijk is. Ondanks de opkomst van jonge talenten was de gemiddelde leeftijd van het podium in Valmalenco zaterdag 33 jaar."

Na haar olympische zege was Sauerbreij nog onzeker over haar toekomst. Ze liet toen alleen weten nog minimaal door te gaan tot het WK volgend jaar in La Molina. Of ze de Spelen van Sochi (2014) nog haalt kon Sauerbeij niet zeggen. "Ik bekijk over twee jaar hoe ik ervoor sta."

Jol: "We kunnen FC Twente alleen opjagen"

Ajax is weer helemaal terug in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers wonnen vanmiddag royaal van PSV (4-1) en naderden de Eindhovense formatie tot op één punt. Martin Jol, trainer van de ploeg uit de hoofdstad, was dan ook een tevreden man.

"We zijn bezig met een inhaalrace die zijn weerga niet kent. Natuurlijk staat FC Twente er riant voor. Die club heeft nog steeds zes punten meer dan Ajax. We kunnen FC Twente alleen maar opjagen. Hopelijk levert dat iets op", jubelde Jol na afloop.

Ook Urby Emanuelson stapte met een brede glimlach van het veld. De speler werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en was verantwoordelijk voor het tweede doelpunt. "Ik had deze goal wel nodig", aldus de opgeluchte Ajacied. "Er is veel gebeurd de afgelopen weken. Ik ben zelfs naast het elftal gekomen. Voor mij is het alleen maar goed dat ik er met mijn kop bij ben gebleven."

Brief bisschop voorgelezen in kerken

Bisschop Jos Punt heeft vanmorgen tijdens de ochtendmis een brief laten voorlezen in de kerken van het bisdom Haarlem-Amsterdam. In de brief wijst Punt het seksueel misbruik binnen kerkelijke kringen af. "We kunnen deze mistoestanden niet vrijpleiten. Juist niet als kerk die hoge morele eisen stelt aan onszelf en anderen."

De bisschop schrijft verder: "Wij moeten onderkennen dat er structureel ernstige fouten hebben gezeten in het toenmalige opvoedingssysteem." Punt vindt het niet meer dan terecht dat de de publieke massa verontwaardigd is ten opzichte van seksueel misbruik door de kerk. Hij schaamt zich voor wat er is gebeurd.

Volgens Punt is het celibataire leven geen beslissende factor in het seksueel misbruik. Punt: "Niettemin hebben wij ons voorgenomen om bij de toelating tot het gewijde ambt nog sterker te laten toetsen of kandidaten de geestelijke en affectieve rijpheid bezitten om het celibaat op zich te kunnen nemen."

Rutten: "Terechte nederlaag"

Fred Rutten is van mening dat PSV vanmiddag terecht heeft verloren. De Eindhovenaren gingen tegen Ajax met 4-1 onderuit en zagen hun naaste concurrent tot op één punt naderen. FC Twente won wel en staat inmiddels vijf punten voor op de ploeg uit de Lichtstad.

"Deze doet zeer. We kregen in de eerste helft de kansen, maar konden deze niet afmaken. Dat maakt op deze dag het grote verschil," aldus Rutten na afloop van de wedstrijd, die overigens niet te spreken was over het laatste half uur. "Dat was een chaos."

PSV kreeg in de eerste helft een aantal goede kansen op een voorsprong, maar in de afwerking haperde de motor voortdurend. "De eerste helft was normaal en kregen we kansen, maar konden we die niet afmaken. Dat maakt op deze dag het grote verschil", analyseerde de oefenmeester.

"En na de 3-0 valt mijn team helemaal uit elkaar, dat baart me eerlijk gezegd wel zorgen. Onze kracht is dat we normaal vrij stabiel blijven en in onze organisatie spelen. Maar het laatste half uur was het chaos bij ons. Deze nederlaag doet zeer. Ajax was scherp en goed, wij konden er weinig of niets tegenover zetten. Een terechte nederlaag."

Uitslag Barcelona - Valencia

Lionel Messi heeft er eigenhandig voor gezorgd dat de druk vol op de ketel staat bij Real Madrid. De Argentijn scoorde driemaal in de competitiewedstrijd tegen Valencia, waardoor er weer een gat met drie punten met de Madrilenen is ontstaan.

Valencia trad aan zonder de geblesseerde sterspits David Villa en de geschorste verdedigers Carlos Marchena en David Navarro. Hierdoor waren er basisplaatsen voor Alejandro Domínguez en Hedwiges Maduro ingeruimd. De Catalanen speelden zonder de geschorste Zlatan Ibrahimovic en de geblesseerde aanvoerder Carles Puyol. Zij werden vervangen door respectievelijk Bojan en Gabriel Milito.

De bezoekers, die eerder dit seizoen al een gelijkspel uit het vuur sleepten tegen de regerend kampioen, openden sterk in Camp Nou. De nummer drie van La Liga zette druk op de goal van Víctor Valdés en dat leverde na vijf minuten een kans op voor jeugdspeler Jordi Alba, die op linkshalf mocht beginnen. De poging van de jeugdinternational verdween echter over het doel van Barcelona.

Barcelona had moeite om in de wedstrijd te komen, en pas vijf minuten voor rust kwam er een echt grote kans toen Pedro de bal van Lionel Messi ontving en rakelings voorlangs schoot. Even daarvoor kon Valencia al op voorsprong komen toen David Silva vanaf links kon voorgeven op Maduro, maar de Nederlander kreeg de bal niet goed aangespeeld en kwam derhalve niet tot een schot.

Na de thee nam Barça het heft in handen, en via Messi werd de ploeg gevaarlijker. De precisie ontbrak aanvankelijk echter bij de topscorer van La Liga, ook toen Maduro een vrije trap op een gevaarlije plek weggaf. Even later scoorde de Argentijn alsnog. Hij was te snel voor Bruno en Ángel Dealbert en verschalkte César in de korte hoek.

Barcelona kwam beter in de wedstrijd en ging op zoek naar de bevrijdende 2-0. Toch was het Valencia dat met Nikola ´igić in de ploeg een enorme kans op de gelijkmaker kreeg, maar oog in oog met Víctor Valdés faalde de Serviër. Een minuut later kreeg Maduro zijn tweede gele kaart, waardoor de opdracht van Valencia nog zwaarder werd.

Tien minuten voor tijd besliste Messi het treffen met twee treffers. Allereerst omspeelde hij Dealbert om met links de verre hoek te bereiken, om vervolgens om nog geen minuut later met rechts door de benen van César de 3-0 aan te laten tekenen. Door de zege is Barcelona uitgelopen naar 65 punten. Real Madrid heeft er drie minder, maar speelt om negen uur nog de uitwedstrijd bij Real Valladolid.

 

 

FC Barcelona

 

 

3 - 0

 

 

Valencia CF

 55' Lionel Messi
 82' Lionel Messi
 83' Lionel Messi

  Hedwiges Maduro 69'  
 
 Gele kaart: Gerard Piqué (Barcelona), Éver Banega, Ángel Dealbert, Bruno Saltor, Nikola ´igić (Valencia)
 
Stadion: Camp Nou, Barcelona
Arbiter: César Muñíz Fernández
 
Opstelling:   Opstelling:

V Valdés
D Alves
G Piqué
G Milito
Maxwell
S Busquets
Xavi
A Iniesta (Jeffrén/86)
L Messi (T Yaya/89)
Pedro
Bojan (T Henry/46)        

  César S
Miguel
H Maduro
Á Dealbert
(R Baraja/77) Bruno S
(M Fernandes/44) D Albelda
É Banega
Pablo H
D Silva
J Alba
(N ´igić/65) A Domínguez

Contador blij met eindzege in Parijs-Nice

Alberto Contador stelde vandaag de eindzege in Parijs-Nice veilig. De Spanjaard was logischerwijs blij met deze zege, maar stelde ook dat hij soms moeite heeft met zijn rol als favoriet.

"Het is erg moeilijk om een race te winnen als je de favoriet bent. Als iedereen achter je aan zit en je toch een wedstrijd wint, is dat echt een bevrijding," liet Contador aan letour.fr weten. "Vandaag was kort maar krachtig en ik moest reageren op elke aanval. Het voelde heel goed op het podium en ik zou erg teleurgesteld zijn geweest als ik deze grote koers had verloren op basis van sprinten."

Venezuela neemt twee ton cocaïne in beslag

Venezolaanse veiligheidstroepen hebben twee ton cocaïne in beslag genomen. De harddrugs hadden naar Nederland moeten worden gesmokkeld. Dat heeft de federale politie van Venezuela gisteren gezegd.

De drugs waren verstopt in twee bulldozers die al vijf maanden in de haven van de staat Carabobo stonden, omdat de vereiste exportdocumenten ontbraken. Vanwege de nabijheid van bendes in Colombia die cocaïne produceren is Venezuela een van de belangrijkste smokkelroutes naar de Verenigde Staten en Europa.

Straatcoaches, controleur en agent mishandeld

De politie onderzoekt een aantal gevallen van de mishandeling van drie straatcoaches, een parkeercontroleur en een agent dit weekeinde in Utrecht. Dat meldt de politie vandaag. Er is geen verband tussen de drie zaken.

Gisteravond werden drie straatcoaches belaagd door een groep jongeren bij station Terwijde. Rond 22.00 uur spraken de straatcoaches een groep jongens op de Hof ter Weijdeweg aan. Hierop begonnen de jongens te schelden en werden de coaches bedreigd en later met stenen bekogeld.

Eergisteravond werd rond 21.30 uur een parkeercontroleur in Utrecht tegen zijn kaak geschopt. In de Berkstraat had de controleur een boete uitgeschreven aan een bestuurder die geen parkeerbewijs had gekocht. Toen de bestuurder dit merkte deelde hij de schop uit en reed met zijn auto weg. Diezelfde nacht kreeg een biker van de politie in IJsselstein een stomp van een 18-jarige man; hij had twee agenten hinderlijk gevolgd en was hier op aangesproken.

Uitslagen volleybal A-League finaleronde 6

Dit weekend werd de zesde en laatste ronde gespeeld van de finaleronde van de A-league. Hieronder vind je de uitslagen, standen en het programma voor komende week. 


Indeling halve finales bekend
Na afgelopen weekend zijn de halve finales bekend. Bij de heren zal de nummer één van de kampioenspoule AB Groningen Lycurgus uitkomen tegen HvA Volleybal, terwijl Langhenkel Volley tegen SV Dynamo Apeldoorn moet aantreden.

Bij de dames treft TVC Amstelveen Sliedrecht Sport en zal PND VC Weert het opnemen tegen Heutink-Pollux. Alle halve finales worden in een best of three gespeeld.

Uitslagen A-League kampioenspoule heren 

Thuisploeg Uitploeg Uitslag
Langhenkel Volley HvA Volleybal 3-0
SV Dynamo Apeldoorn AB Groningen/Lycurgus 3-1


Stand A-league kampioenspoule heren

# Team Gespeeld Punten Sets voor Sets tegen
1 AB Groningen Lycurgus 6 12 13 7
2 Langhenkel Volley 6 10 13 10
3 SV Dynamo Apeldoorn 6 9 12 14
4 HvA Volleybal 6 5 7 14

Uitslagen DELA-league kampioenspoule dames
Thuisploeg Uitploeg Uitslag
Sliedrecht Sport TVC Amstelveen 1-3
PND VC Weert Heutink-Pollux 1-3

Stand DELA-league kampioenspoule dames
# Team Gespeeld Punten Sets voor Sets tegen
1 TVC Amstelveen 6 18 18 3
2 PND/VC Weert 6 7 9 13
3 Heutink-Pollux 6 6 8 17
4 Sliedrecht Sport 6 5 8 16

Programma komend weekend

Er is nog geen programma bekend van de halve finales

Vlaar: "Die bal zat er lekker in"

Ron Vlaar zit in een goede fase van zijn carrière. De verdediger rook onlangs aan een plekje bij het Nederlands elftal en werd vorige week uitgeroepen tot matchwinner van het duel tegen FC Groningen. Ook dit weekend was de Feyenoorder weer erg belangrijk voor zijn ploeg.

Feyenoord speelde vandaag gelijk tegen Heracles Almelo. Door het doelpunt van Vlaar mochten de Rotterdammers toch nog een punt op het conto bijschrijven. "Gelukkig maakten we op de valreep nog 1-1, maar we hadden ook zomaar met lege handen achter kunnen blijven", liet de voetballer in een eerste reactie weten.

"We doen onszelf te kort door de kansen niet te benutten," vervolgde de bonkige verdediger zijn verhaal. Hiermee doelde de verdediger op de kans voor Luigi Bruins. De middenvelder wilde de bal in het doel koppen, maar de afwerking liet te wensen over. "Daar zat het ons niet mee. Jammer dat we het geluk niet hebben dat zulke ballen erin gaan."

Toch redde Vlaar uiteindelijk een punt voor Feyenoord. Na een corner belandde de afvallende bal bij de verdediger, die de bal al draaiend langs Martin Pieckenhagen schoot. "Ik denk dat die bal er wel lekker in zat."

Uitslagen Engeland speelronde 30

Afgelopen weekeinde werd de 30e speelronde van de Premier League afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand, topscorers en het programma voor volgende week.

Manchester United aan kop in Engeland

Manchester United mag zich weer lijstaanvoerder in de Premier League noemen. The Mancunians waren dit weekend veel sterker dan Fulham en wonnen in eigen huis met 3-0. Chelsea en Arsenal hebben nu twee punten achterstand op de ploeg uit Manchester.

Wayne Rooney was de gevierde man aan de zijde van Manchester United en trof twee keer doel. De aanvaller maakte de eerste treffer voor de thuisploeg aan het begin van de tweede helft. Zes minuten voor tijd viel de tweede, waardoor het verlies voor Fulham een feit was. In de laatste minuten deed ook Dimitar Berbatov nog een duit in het zakje door te scoren.

Arsenal worstelt zich voorbij Hull City

Arsenal heeft zich met hangen en wurgen voorbij Hull City geworsteld. De formatie van Arsène Wenger wist het verschil pas in de allerlaatste seconde van de wedstrijd te maken. Saillant detail is dat The Gunners ruim 45 minuten met een man meer speelde, vanwege een rode kaart voor George Boateng.

Na een kwartier voetbal stond Arsenal, door een treffer van Andrei Arshavin, op voorsprong. Vijftien minuten later stond het alweer gelijk, nadat Jimmy Bullard een penalty benutte. Het leek slechts een kwestie van tijd, voordat The Gunners na de rode kaart van Boateng zou hard toeslaan. Dat gebeurde echter niet. Hull City groef zich op de eigen helft in, waarna de Londenaren de grootste moeite hadden om een gaatje in de stugge defensie te vinden.

Pas in de 93e minuut maakte Nicolas Bendtner het verschil. Een hard schot van Denilson werd nog door Boaz Myhill, keeper van Hull City, gekeerd. Op de rebound van Bendtner had de goalie echter geen antwoord.


Uitslagen speelronde 30:

Thuis Uit Uitslag
Tottenham Hotspur Blackburn Rovers 3-1
Stoke City Aston Villa 0-0
Burnley FC Wolverhampton Wanderers 1-2
Bolton Wanderers Wigan Athletic 4-0
Birmingham City Everton 2-2
Chelsea West Ham United 4-1
Hull City Arsenal 1-2
Manchester United Fulham 3-0
Sunderland Manchester City 1-1

De stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Manchester United 30 21 3 6 66 70-24
2 Chelsea 29 20 4 5 64 69-27
3 Arsenal 30 20 4 6 64 71-33
4 Tottenham Hotspur 29 15 7 7 52 53-28
5 Manchester City 28 13 11 4 50 53-36
6 Liverpool 29 14 6 9 48 45-29
7 Aston Villa 27 12 10 5 46 37-21
8 Birmingham City 29 12 8 9 44 30-31
9 Everton 29 11 9 9 42 46-42
10 Fulham 29 10 8 11 38 32-32
11 Stoke City 29 8 12 9 36 28-33
12 Blackburn Rovers 29 9 7 13 34 31-48
13 Bolton Wanderers 30 8 8 14 32 36-54
14 Sunderland 29 7 10 12 31 37-45
15 Wigan Athletic 29 7 7 15 28 27-57
16 West Ham United 29 6 9 14 27 37-49
17 Wolverhampton Wanderers 29 7 6 16 27 23-47
18 Burnley FC 30 6 6 18 24 31-63
19 Hull City 29 5 9 15 24 27-61
20 Portsmouth 28 5 4 19 19 24-47

Topscorers:

# Naam speler Club Aantal doelpunten
1 Wayne Rooney Manchester United 25
2 Didier Drogba Chelsea 21
3 Darren Bent Sunderland 18

Programma komende week:

Datum Thuis Uit
15/03 Liverpool Portsmouth
16/03 Wigan Athletic Aston Villa
20/03 Aston Villa Wolverhampton Wanderers
20/03 Portsmouth Hull City
20/03 Stoke City Tottenham Hotspur
20/03 Sunderland Birmingham City
20/03 Wigan Athletic Burnley FC
20/03 Everton Bolton Wanderers
20/03 Arsenal West Ham United
21/03 Manchester United Liverpool
21/03 Fulham Manchester City
21/03 Blackburn Rovers Chelsea

De Bakker door na opgave Tipsarevic

Thiemo de Bakker heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het Masterstoernooi van Indian Wells. In zijn tweede ronde partij leidde de 21-jarige Nederlander met 3-2 toen zijn tegenstander Janko Tipsarevic moest opgeven vanwege een blessure.

De Bakker had in de vierde game een break voorsprong genomen, maar werd direct teruggebroken tot 3-2. Bij deuce moest Tipsarevic echter opgeven. In de derde ronde moet De Bakker het mogelijk opnemen tegen Andy Roddick, die hem eerder dit jaar nog in drie sets versloeg op de Australian Open.

Nieuwste mannengeur is echt kut

Een geurtjesfabrikant meent een gat in de markt te hebben aangeboord. Onder de naam 'Vulva Original' is het de bedoeling dat menig man zichzelf insmeert met de geur van ongewassen vagina's. Met behulp van een roller is het nog eenvoudig aan te brengen ook.

De makers van de visgeur beweren op hun site overigens dat Vulva Original niet moet worden gezien als parfum, maar als intiem vrouwelijke geur. Iets wat een man op zichzelf aanbrengt voor zijn eigen gerief. Eenmaal aangebracht op de rug van je hand zou het de erotische dromen moeten versterken en zou er in het hoofd van de man een pornofilm moeten afspelen.

"De geur van een mens is belangrijk en wordt onderschat", antwoordt maker Guido Lenssen op de hamvraag, waarom in godsnaam? "Als je uit eten bent, gaat het gesprek altijd over hoe het eten smaakt. Niemand vraagt ernaar hoe het voedsel ruikt. Als ik met mijn vrouw samen ben, prefereer ik haar lichaamsgeur boven geuren als parfum."

"De intimiteit van haar geur is belangrijk. Bij seksshops kun je miljarden speeltjes kopen, maar allemaal draaien ze om aanraking en zicht. Ik voeg nu ook geur aan de markt toe."

Als het geurtje eenmaal aanslaat, dan ligt er een complete markt voor Lenssen open. "We zien Vulva Original als de eerste dildo. Er is heden ten dage een keur aan dildomaten. We zijn al bezig met de ontwikkeling van een geurtje met de geur van achttienjarige meisjes en exotische kutjes. Ook zal er een zeer opgewonden geur komen voor de stoute jongens."

Toch is niet iedereen enthousiast over het nieuwe geurtje. "Met dit middel in de verkoop, hoelang zal het nog duren voordat de geur van latex of sperma in een anus in de winkels ligt?", vraagt een kritische blogger zich af.


De commercial van het geurtje (NSFW)


Een review van een vrouwelijke blogger

Velen reizen gratis met boek als kaartje

Ruim 210.000 mensen hebben vandaag gratis met de trein gereisd op vertoon van het boekenweekgeschenk Duel van Joost Zwagerman. De actie was daarmee een groot succes. Dat hebben de Nederlandse Spoorwegen gemeld.

Het was dit jaar de negende keer dat treinreizigers de gelegenheid kregen gratis door heel Nederland te sporen op vertoon van het boekenweekgeschenk. Vorig jaar reisden ongeveer 180.0000 mensen met het boek als treinkaartje. De populairste routes waren volgens de NS treinen van en naar Amsterdam en de langere trajecten naar en van Groningen en Maastricht.

Ook Joost Zwagerman was van de partij. Hij was een speciale conducteur op het traject Amsterdam-Den Bosch. In plaats van het knippen van kaartjes, signeerde hij het boekenweekgeschenk. Het is dit jaar de 75e Boekenweek en die duurt tot en met 20 maart. Dit jaar is het thema jeugd en opgroeien.

Alonso: "Dit is een speciale dag"

Fernando Alonso deed meteen waarvoor hij naar Ferrari is gehaald: winnen. De Spanjaard verliet afgelopen winter het team van Renault voor het Italiaanse Formule 1-team en die zet pakte bij de eerste race in Bahrein meteen goed uit. Wel had hij hiervoor de hulp nodig van Sebastian Vettel die door een defecte uitlaat terug viel naar plaats vier.

"Dit is een speciale dag. Het is heel speciaal om weer een race te winnen en nog specialer dat het met Ferrari gebeurde. De geschiedenis van het team is geweldig, net als de verwachtingen die een coureur heeft als hij voor Ferrari gaat rijden," zei Alonso na afloop van zijn winst in Bahrein. "Het is de beste renstal ter wereld."

"We hebben de hele winter hard gewerkt en het team heeft goed werk geleverd. We waren goed voorbereid voor deze race. Wat we tot nu toe hebben gedaan is echter nog niet zo heel bijzonder, maar een dubbelzege is natuurlijk altijd mooi meegenomen," zei de Spanjaard die wereldkampioen werd in 2005 en 2006. "Iedereen binnen het team heeft hier namelijk dag en nacht voor gewerkt, dus ik draag deze zege ook op aan het personeel. Iedereen heeft namelijk hard gewerkt om dit resultaat mogelijk te maken."

Uitslagen Duitsland speelronde 26

Afgelopen weekend werd de 26e speelronde in de Duitse Bundesliga afgewerkt. Zou de huidige top-drie stand houden, of zal er opnieuw een nieuwe koploper zijn na dit weekend? Hieronder de uitslagen, stand, topscorers en het programma voor volgende week.

Top-drie maakt geen fouten

Bayern München, Schalke 04 en Bayer Leverkusen zijn allen zonder kleerscheuren de 26e speelronde van de Bundesliga doorgekomen.

Bayern München mocht afgelopen weekend in eigen huis aantreden tegen SC Freiburg en won ternauwernood met 2-1 van de degradatiekandidaat. Na ruim een half uur spelen namen de gasten zelfs brutaal de voorsprong. Makiadi was de gevierde man aan de kant van SC Freiburg. Een kwartier voor tijd zorgde onze landgenoot Arjen Robben voor de gelijkmaker. De Nederlander wist een kleine tien minuten voor tijd door middel van een benutte penalty zijn ploeg zelfs op voorsprong te zetten. De 2-1 voorsprong kwam niet meer in gevaar en daardoor werd Robben voor de tweede maal in één week, hij scoorde de 3-2 voor Bayern in de wedstrijd tegen Fiorentina die kwalificatie voor de kwartfinale van de Champions League betekende, de uiteindelijke matchwinnaar aan de kant van Der Rekordmeister.

Schalke 04 kwam vrijdag al in actie en had alle moeite met VfB Stuttgart. De ploeg van Felix Magaht kwam kort na rust met 1-0 voor dankzij een doelpunt van Edu, maar vijf minuten later was de stand alweer gelijk. Tasci wist zijn ploeg VfB stuttgart snel op gelijke hoogte te zetten. Kevin Kuranyi wist Schalke vijf minuten later weer op voorsprong te zetten en de 2-1 stand kwam niet meer in gevaar.

Ook Bayer Leverkusen wist hun partij dit weekend in winst om te zetten. De thuiswedstrijd tegen Hamburger SV werd met 4-2 gewonnen. Bij rust stond het 1-1. Kiessling zette Leverkusen op 1-0, maar Zé Roberto trok de stand na ruim een half uur weer gelijk. Na ruim een uur leidde Leverkusen, dankzij doelpunten van opnieuw Kiessling en Derdiyok met 3-1. Rozennhal scoorde kort voor tijd nog de aansluitingstreffer, maar het slotakkoord was voor Leverkusen. Castro scoorde vijf minuten voor tijd de 4-2. Door deze uitslagen blijft Bayern München koploper, met op twee punten achterstand Schalke 04. Bayer Leverkusen neemt met drie punten achterstand plek drie in.

 

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Schalke 04 VfB Stuttgart 2-1
FSV Mainz 05 1. FC Köln 1-0
VfL Bochum Borussia Dortmund 1-4
Hertha BSC 1. FC Nürnberg 1-2
M'gladbach VfL Wolfsburg 0-4
Hannover 96 Eintracht Frankfurt 2-1
Bayern München SC Freiburg 2-1
1899 Hoffenheim Werder Bremen 0-1
Bayer Leverkusen Hamburger SV 4-2

Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. Bayern München 26 16 8 2 56 53-22
2. Schalke 04 26 16 6 4 54 42-20
3. Bayer Leverkusen 26 14 11 1 53 56-25
4. Borussia Dortmund 26 13 6 7 45 43-33
5. Hamburger SV 26 11 10 5 43 46-30
6. Werder Bremen 26 11 9 6 42 51-31
7. FSV Mainz 05 26 10 8 8 38 29-32
8. VfL Wolfsburg 26 10 7 9 37 49-46
9. VfB Stuttgart 26 9 8 9 35 37-35
10. Eintracht Frankfurt 26 9 8 9 35 33-38
11. 1899 Hoffenheim 26 9 5 12 32 34-31
12. M'gladbach 26 8 6 12 30 34-46
13. 1. FC Köln 26 6 9 11 27 22-33
14. VfL Bochum 26 6 9 11 27 27-46
15. 1. FC Nürnberg 26 6 6 14 24 24-43
16. Hannover 96 26 6 5 15 23 29-48
17. SC Freiburg 26 5 5 16 20 24-49
18. Hertha BSC 26 3 6 17 15 22-47

Topscorers

# Naam speler Club Doelpunten
1 Kießling Bayer Leverkusen 14
= Kuranyi Schalke 04 14
= Dzeko VfL Wolfsburg 14

Programma

Datum Thuis Uit
19/03 1. FC Köln M'gladbach
20/03 SC Freiburg FSV Mainz 05
20/03 Werder Bremen VfL Bochum
20/03 VfB Stuttgart Hannover 96
20/03 1. FC Nürnberg 1899 Hoffenheim
20/03 Eintracht Frankfurt Bayern München
20/03 Borussia Dortmund Bayer Leverkusen
21/03 Hamburger SV Schalke 04
21/03 VfL Wolfsburg Hertha BSC

Terreurverdachten opgepakt in India

De Indiase stad Mumbai is ontsnapt aan een grote terroristische aanslag. Twee mannen die aanslagen op verschillende doelwitten in de stad voorbereidden werden gisteren in Matunga, een voorstad van Mumbai, opgepakt. Dat heeft de Indiase politie vandaag gezegd.

De chef van de antiterrorisme-eenheid van Mumbai zei dat de twee mannen een drukbezocht warenhuis, een markt en een aardgasbedrijf wilden aanvallen. De mannen zouden banden hebben met terreurgroepen in Pakistan en handelden in opdracht van deze groepen. "Ze kregen instructies vanuit Pakistan om hier hun aanslagen te plegen."

De verdachten blijven tot donderdag vastzitten, waarna ze worden voorgeleid aan de rechter.

India geeft een Pakistaanse islamitische opstandelingengroep de schuld van een terreuraanslag in Mumbai in november 2008. Bij deze aanslag kwamen 166 personen om het leven. Vorige maand werden 16 personen gedood bij een aanslag op een bakkerij in Pune, vlakbij Mumbai.

Sinds de aanslag op de bakkerij in Pune is Mumbai in de hoogste staat van paraatheid. Als reactie op de arrestatie van de twee mannen heeft de politie de veiligheidsmaatregelen nog eens aangescherpt. Er zijn extra agenten ingezet om op markten en bij bioscopen te surveilleren.

Move ondersteunt GT5 en ModNation Racers

De officiele site van de onlangs aangekondigde motion controller van Sony, de Playstation Move, heeft interessante informatie over de games die ondersteund gaan worden vrijgegeven. Hierbij zit ook de langverwachte en uitgestelde racesimulator van Sony, Gran Turismo 5.

De volledige lijst bestaat uit een tiental games, waaronder de al aangekondigde games op de GDC zoals Socom 4, Motion Fighter en Move Party. Nieuw zijn echter de games Gran Turismo 5, ModNation Racers en Split/Second. Het lijkt dus dat er aardig wat racegames beschikbaar zullen zijn bij de launch van de Move. Ook weten we nu misschien waarom Gran Turismo 5 was uitgesteld. In ieder geval houdt FOK!Games je op de hoogte omtrent al het nieuws rondom de Move.

Lotus beleeft goed debuut in Bahrein

Van de nieuwe teams in de Formule 1 werd alleen Lotus in de eerste race in Bahrein geklasseerd. Heikki Kovalainen kwam als vijftiende over de meet, terwijl Jarno Trulli de finishvlag net niet haalde, maar nog wel als zeventiende in de uitslag opgenomen werd. Hispania Racing en Virgin Racing kwamen door problemen niet aan de finish.

"Ik kende een goede start en wist het ongeluk in de tweede bocht te ontwijken, maar ik reed naast de baan en was bijna laatste. Ik haalde mensen die voor me reden bij, maar ik had erg veel last van onderstuur. Tijdens de pitstop pasten we de voorvleugel aan en ik kon meer goede rondes rijden," zei Trulli die de vlag net niet zou zien. "Aan het einde van de race had ik hydraulische problemen en ik moest de auto gewoon aan de finish brengen. Ik ben desondanks trots op het team, want in zes maanden tijd hebben we alle gestelde doelen behaald en Tony (Fernandes, teambaas van Lotus, red.) zei dat we op een dag zullen gaan willen en ik wil daar bij zijn."

Kovalainen reed een solide race en toonde aan dat Lotus qua betrouwbaarheid van de nieuwkomers momenteel de beste is. "Twee auto's aan de finish brengen is een prestatie. Mijn auto had geen enkel probleem. Ik had een goede start en we vochten met veel mensen waarvan we niet hadden verwacht met ze te vechten. De auto voelde goed en ik kon pushen, maar nu is de kop er af en moeten we werken aan betere resultaten."

[Six Nations] Frankrijk slacht Italië af

Tijdens het weekend van zaterdag 13 maart en zondag 14 maart vonden de vierde serie wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een kort verslag van de wedstrijd tussen Frankrijk en Italië.

Frankrijk - Italië 46-20

Frankrijk kan nog steeds de Grand Slam winnen nadat ook Italië werd verslagen. In een vol Stade de France keek Italië al snel tegen een achterstand aan toen Imanol Harinordoquy na vijf minuten al een try maakte op aangeven van Morgan Parra, die de conversie benutte en vlak daarna ook een penalty raak schoot. Italië kreeg het helemaal lastig toen Gonzalo Garcia een overtreding maakte op Andreu en naar de sin bin werd gestuurd. In de tijd dat de Italianen met een man minder op het veld stonden wist Frankrijk optimaal te profiteren door via Marty twee try's te maken. Hoewel Parra één van de twee conversies miste stond Frankrijk na iets meer dan twintig minuten al wel met 22-0 voor. De Italianen reageerden door Tribaldi naar de kant te halen voor Canavosio, die tegen Schotland nog een try maakte, en direct daarna kreeg Italië een penalty. Mirco Bergamasco schoot deze raak zodat men met een stand van 22-3 ging rusten.

Vroeg in de tweede helft kregen beide zijden een penalty die door wederom Parra en Bergamasco benut werden, maar Frankrijk was meer geïnteresseerd in het behalen van try's. Marc Andreu, met 1.70m de kleinste speler van het toernooi, maakte de eerste van drie Franse try's die gemaakt werden in de tweede helft. Na de try van Andreu maakten ook Jauzion en Lapandry try's en omdat Morgan Parra driemaal de conversie benutte stond de stand op 46-6. Met het oog op de laatste wedstrijd tegen Engeland haalde de Franse bondscoach een groot deel van zijn basisspelers naar de kant en kreeg onder anderen Sébastien Chabal een kans op zich te bewijzen. Hoewel de Fransen op zoek gingen naar nog meer try's waren het de Italianen die toesloegen. Via een counter wisten de invallers Canavosio en Del Fava de stand wat dragelijker te maken. Canavosio brak door en wist Del Fava te vinden die de eerste Italiaanse try wist te maken.

Even later was het weer Canavosio die voor gevaar zorgde. Hij wist handig gebruik te maken van de verwarring die rondom een scrum voor de Franse trylijn ontstond, om zo helemaal alleen een aantal Franse verdedigers van zich af te schudden en over de trylijn dook en zo een try maakte. Mirco Bergamasco, die eerder ook de conversie van de try van Del Fava wist te benutten, schoot zijn tweede conversie van de dag ook raak. Tegen het einde van de wedstrijd was het echter Frankrijk weer dat naar nog een try zocht. Morgan Parra schoot een aantal gegeven penalty's zelfs bewust over de zijlijn, om zo naar een zevende try te zoeken, maar zelfs met de ingevallen stoomwals Bastareaud lukte dat niet meer. Zo wist Frankrijk voor de vijfde maal op rij te winnen. Als men aanstaande zaterdag van Engeland wint, wint men het Six Nations Championship en ook de Grand Slam, wat wil zeggen dat Frankrijk alle wedstrijden heeft gewonnen.

Frankrijk
Try's: Harinordoquy, Marty (2), Andreu, Jauzion, Lapandry
Conversies: Parra (5)
Penalty's: Parra (2)

Italië
Try's: Del Fava, Canavosio
Conversies: Mirco Bergamasco (2)
Penalty's: Mirco Bergamasco (2)

Vettel berust na missen winst

Sebastian Vettel leek op het circuit van Bahrein af te stevenen naar de eerste zege in het Formule 1-seizoen 2010. De Red Bull van de Duitser kampte met een afgebroken uitlaat waardoor hij veel tijd verloor. Fernando Alonso, Felipe Massa en Lewis Hamilton wisten hem in te halen, waardoor hij alsnog als vierde eindigde in de woestijn.

"Het was – op het mankement na – een positief weekend. Het is jammer, maar wat doe je eraan? Vanaf zaterdagochtend waren we de snelste en ik denk dat we de race onder controle hadden," zei Vettel. "Mijn strategie was goed en ik wist hoe de banden eraan toe waren. Alles verliep soepel: ik had alles onder controle. Toen er nog vijftien of twintig ronden gereden moest worden verloor mijn auto opeens aan kracht. Ik weet niet wat er aan de hand was maar ik denk dat er mechanisch iets stuk was aan de auto."

"Gelukkig konden we de race uitrijden maar we hadden echt moeten winnen. Het is niet makkelijk. Ik ging aan kop, alles verliep super en ik hoefde alleen nog maar te finishen. Opeens krijg je dan zo’n probleem voor je kiezen en weet je vervolgens niet meer wat er gaat gebeuren. Aan het einde leek de auto zich beter te houden maar het was nog niet fantastisch. Gelukkig hebben we toch nog twaalf punten in huis gesleept."

Uitslagen Eredivisie speelronde 27

Dit weekend werd in de Eredivisie de 27e speelronde afgewerkt. FC Twente won en staat stevig op kop, Ajax versloeg PSV met 4-1.

Amper tien seconden was de wedstrijd tussen FC Twente en ADO Den Haag onderweg of de bal lag al in het net. Het was ADO Den Haag dat volledig onverwacht op een 0-1 voorsprong kwam. Vanaf de aftrap werd de bal hard naar voren geschoten, door een Twente-verdediger tegen een ADO-speler gekopt waarna de bal met geluk bij Verhoek terechtkwam, die de bal achter Boschker tikte. Na ruim een half uur kwam Twente op gelijke hoogte door een benutte penalty van Ruiz. Tien minuten na rust scoorde hij uit een counter de 2-1. In de zeventigste minuut werd de wedstrijd beslist door een van richting veranderde voorzet van Perez. Ditewig schatte de hoge bal volledig verkeerd in, in plaats van de bal over de lat te tikken belandde deze via de handen van de keeper in het doel: 3-1. FC Twente verstevigde zo zijn koppositie, en staat nu vijf punten voor op nummer twee PSV. Volgende week kan die marge weer kleiner of groter worden als Twente op bezoek gaat bij PSV.

AZ heeft gisteravond een klinkende overwinning behaald op de rodelantaarndrager RKC Waalwijk. Al in de eerste minuut wist El Hamdaoui de 1-0 te maken. RKC kwam in de achtste minuut langszij via De Ceulaer, maar Dembélé zorgde een minuut later alweer voor de voorsprong voor AZ. Moreno (21e minuut) en opnieuw El Hamdaoui (35e minuut) zorgden nog voor rust dat de score werd uitgebreid naar 4-1. Na rust scoorde Lens met een stift via de paal in de 71e minuut, en zorgde El Hamdaoui er drie minuten later met zijn derde van de avond voor een 6-1 tussenstand. In de blessuretijd wist ook RKC het net nog te vinden via een vrije trap van Boerrigter: 6-2.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo is op de valreep in 1-1 geëindigd. Voor rust waren er kansen voor Heracles via Overtoom, Dost en Douglas, en had Feyenoord kansen via Bruins, Cissé en Wijnaldum. Na rust was Feyenoord de sterkere ploeg met een goede kans voor Bruins, die de bal tegen de paal aan gleed. Ondanks het overwicht was het Heracles die in de 82e minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Met een prachtig schot maakte Everton er 0-1 van. Gertjan Verbeek leek dus bij zijn rentree in De Kuip met drie punten te vertrekken, maar Feyenoord toonde veerkracht. Het was Vlaar die in de 93e minuut een punt redde voor Feyenoord: 1-1. Twee weken geleden was het ook al Vlaar die punten redde voor Feyenoord, toen maakte hij ver in blessuretijd de winnende treffer op bezoek bij FC Groningen.

Willem II boekte een belangrijke overwinning op Sparta: 3-1. De ploeg van Pijpers steeg daardoor een plek, en staat nu zestiende. FC Groningen won op bezoek bij NAC Breda, dat vorige week thuis nog PSV versloeg, met 0-3.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
FC Twente ADO Den Haag 3-1
VVV-Venlo FC Utrecht 0-1
NAC Breda FC Groningen 0-3
NEC Roda JC 0-2
AZ RKC Waalwijk 6-2
Feyenoord Heracles Almelo 1-1
Vitesse SC Heerenveen 0-1
Willem II Sparta Rotterdam 3-1
Ajax PSV 4-1

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Twente 27 22 4 1 70 51 - 21
2 PSV 27 20 5 2 65 60 - 22
3 Ajax 27 20 4 3 64 80 - 18
4 Feyenoord 27 14 9 4 51 43 - 26
5 AZ 27 14 3 10 45 53 - 31
6 Heracles Almelo 27 13 4 10 43 38 - 38
7 FC Utrecht 27 11 9 7 42 28 - 26
8 FC Groningen 27 11 6 10 39 38 - 36
9 NAC Breda 27 10 7 10 37 37 - 43
10 Roda JC 27 9 5 13 32 35 - 49
11 SC Heerenveen 27 9 2 16 29 30 - 48
12 VVV-Venlo 27 6 10 11 28 35 - 39
13 NEC 27 7 7 13 28 30 - 45
14 Sparta Rotterdam 27 6 7 14 25 27 - 48
15 Vitesse 27 6 6 15 24 26 - 47
16 Willem II 27 7 2 18 23 33 - 52
17 ADO Den Haag 27 5 8 14 23 28 - 48
18 RKC Waalwijk 27 4 0 23 12 22 - 57

Topscorers:

# Speler Club Doelpunten
1 Suárez Ajax 27
2 Ruiz FC Twente 19
3 El Hamdaoui AZ 16
4 Toivonen PSV 13
5 Junker Roda JC 12
6 Dost Heracles Almelo 11
7 Dzsudzsák PSV 10
= Everton Heracles Almelo 10
= Matavz FC Groningen 10
= Poepon Sparta Rotterdam 10

Programma:

Datum Thuis Uit
vr 19/3 SC Heerenveen NEC
za 20/3 PSV FC Twente
za 20/3 Heracles Almelo NAC Breda
za 20/3 Feyenoord Vitesse
za 20/3 Willem II FC Utrecht
zo 21/3 ADO Den Haag VVV-Venlo
zo 21/3 Sparta Rotterdam AZ
zo 21/3 FC Groningen Roda JC
zo 21/3 RKC Waalwijk Ajax

 

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Vrouw opgepakt met rijkelijk gevulde bh

De politie van het Amerikaanse Spokane County heeft vrijdag een goede vangst gedaan door een vrouw met een rijkelijk gevulde bh te arresteren. De beide cups bleken te zijn gevuld met bijna 26.000 dollar, een kleine 19.000 euro.

De vrouw, Lukeisha A. Harris, is samen met twee andere inwoners van het gebied rond Seattle opgepakt op verdenking van fraude. Door middel van vervalste creditcards en rijbewijzen wisten ze geld te lenen van diverse banken.

Volgens politiewoordvoerder Dave Reagan werd het drietal gepakt na een tip van een bankmedewerker. Bij zijn werkgever had het trio getracht geld te verkrijgen met een gestolen creditcard. De politie volgde de drie naar twee andere banken alvorens hen te arresteren.

Eenmaal opgepakt werd de negentig kilo zware vrouw gefouilleerd. Tijdens de doorzoeking stuitte men tot hun verbazing op de goed gevulde bh. Naast de bijna 26.000 dollar in contacten, bleek ze ook bankafschriften in haar bh te bewaren.

Uitslag Ajax-PSV

Ajax heeft de topper tegen PSV met 4-1 gewonnen. De Amsterdammers naderen de ploeg uit Eindhoven daardoor op de ranglijst tot op één punt.

In de eerste helft speelden beide ploegen zeer aanvallend en het spel golfde op en neer. PSV creëerde de grootste kansen in die eerste helft, onder meer via Toivonen en Amrabat. Het was echter Ajax dat tot scoren kwam. Een schot van Suárez kon nog gekeerd worden door Isaksson, maar in de rebound scoorde De Jong de 1-0. PSV bleef ook bij een achterstand goed spelen en aanvallen, maar het was wederom Ajax dat tot scoren kwam. Emanuelson maakte de 2-0 na een hard schot in de kruising.

De tweede helft was daarna een stuk minder leuk voor de neutrale toeschouwer. Ajax liet PSV het spel maken, maar de bezoekers speelden slordig en slaagden er niet in om gevaar te stichten. Na een knappe pass van De Zeeuw scoorde Pantelic de 3-0 en was de wedstrijd beslist. Dzsudzsák scoorde uit een penalty nog wel de 3-1 na hands van Vertonghen. Suárez bepaalde uiteindelijk na een mooie aanval de eindstand op 4-1.

AFC Ajax

4 - 1

PSV

 28' De Jong
 43' Emanuelson
 65' Pantelic
 90' Suarez
   82' Dzsudzsák (pen)
 
 Gele kaart: Alderweireld, De Zeeuw, Vertonghen, (AFC Ajax), Pieters, Salcido, Vukovic, (PSV)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 50.984
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
v.d.Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita
De Zeeuw
De Jong (Gabri/56)
Enoh
Suarez
Pantelic (Suk/90 2)
Emanuelson (Eriksen/90 1)
  Isaksson
Manolev
Rodríguez
Salcido
Pieters (Vukovic/46)
Afellay
Bakkal
Engelaar
Amrabat (Labyad/71)
Toivonen (Koevermans/79)
Dzsudzsák

 

Goud en zilver voor Zonderland bij wereldbeker

Epke Zonderland heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Cottbus een gouden en zilveren medaille gewonnen. De turner won de wedstrijd op rek, zijn favoriete toestel, en werd tweede op brug.

Op rek scoorde de Fries een score van 15,825 wat ruim genoeg was voor de zege. Op brug zette Zonderland 15,300 neer, wat 0,125 te weinig was voor goud, dat ging naar de Japanner Yosuke Yoshi. Er was ook nog succes voor Jeffrey Wammes, die naast zijn brons op vloer ook bij sprong een derde plaats behaalde.

Disney doekt 3D animatiestudio op

Walt Disney Studios doekt de digitale animatiestudio ImageMovers op. Het kantoor van het dochterbedrijf in Marin County, Californië wordt vanwege bezuinigingen gesloten. De studio is vooral bekend van de 3D animatietechnologie die regisseur Robert Zemeckis gebruikt voor zijn films. Zemeckis werkt momenteel nog aan zijn nieuwe film 'Mars Needs Moms'. De planning is om het kantoor in januari 2011 te sluiten.

De studio van ImageMovers is gevestigd in twee oude hangars van de Amerikaanse luchtmacht. Het is een hypermoderne faciliteit waar nu zo'n 450 mensen werkzaam zijn. Zij zullen allemaal hun baan verliezen.

Zemeckis is vooral bekend van zijn 3D animatiefilms 'Beowulf' (2007) en 'A Christmas Carol (2009). Disney is nu van plan een aparte deal met Zemeckis te sluiten om samen met hem de remake van de Beatles-film 'Yellow Submarine' te vervolbrengen.

Disney doekt 3D animatiestudio op
3D animatiestudio Robert Zemeckis gesloten (Foto: Novum)

Criminele bende jat 120 dozen gebak

De Black Cobra heeft een flinke slag geslagen. De beruchte Scandinavische bende heeft maar liefst 120 dozen gebak gestolen. "We hebben invallen gedaan bij diverse leden van de bende en hebben gebak in beslaggenomen", laat politiewoordvoerder Charley Nilsson van de Zweedse stad Helsingborg weten.

De bende heeft woensdagnacht onder andere amandeltaartjes, appelgebak en brownies gestolen uit een vrachtwagen van een Zweedse gebaksfabrikant. Terwijl de chauffeur in de auto lag te slapen, sneden de bendeleden het zeil van de wagen stuk en namen de lekkere inhoud mee.

De politie zat hen echter op de hielen en wist donderdagochtend vier van de acht criminelen aan te houden. Het viertal werd op heterdaad betrapt toen ze tegen lunchtijd enkele dozen gebak een winkel binnendroegen. De 29-jarige winkeleigenaar is gearresteerd.

Een van de andere boeven werd op heterdaad betrapt tijdens een inval in zijn woning. Hij was op dat moment net zijn kind een van de gestolen gebakjes aan het voeren. Drie mannen zijn inmiddels aangehouden wegens diefstal en heling. De diefstal wordt gelinkt aan de Black Cobra, een bende die na de oprichting in Denemarken nu ook zijn vleugels over Zweden heeft uitgespreid.

Slangen uit woning gestolen

Een inbreker heeft uit een woning in het Groningse Stadskanaal vier zeldzame jonge witte slangen meegenomen. De 67-jarige bewoner maakte gisteravond melding van de inbraak. Dat meldt de politie vandaag.

De slangen werden meegenomen uit het huis aan de Zwaluwhof. De inbreker nam ook computers en andere apparatuur mee. Hij was het huis binnengekomen door een ruit te vernielen. De politie onderzoekt de zaak.

Slangen uit woning gestolen
Slangen uit woning gestolen (Foto: Novum)

Mislukte inhaalmanoeuvre leidt tot mishandeling

Een 35-jarige man uit Delfzijl is gisteravond aangehouden omdat hij een medeweggebruiker ernstig mishandeld heeft. De dader heeft zich zelf op het bureau gemeld.

De man was betrokken bij een ruzie met een 38-jarige automobilist uit Bierum. Deze sprak de man uit Delfzijl aan op zijn rijgedrag, omdat het hem niet lukte om de andere bestuurder in te halen. De 38-jarige man kreeg toen enkele klappen met een slagvoorwerp. De dader stapte toen weer in zijn auto en ging er vandoor.

Toen bekend werd dat de politie zich bezig hield met de zaak stapte de dader zelf naar het politiebureau in Delfzijl. Zijn auto werd daar onderzocht. Er werd geen slagwapen aangetroffen, wel kwamen de agenten twee zakken softdrugs tegen in de auto. De man is opgepakt.

Doden door lawine in Canada

Bij een lawine in het plaatsje Revelstoke, in de Canadese Rocky Mountains, zijn gisteren drie bestuurders van sneeuwscooters om het leven gekomen. Een onbekend aantal personen wordt nog vermist. Zeker tien mensen raakten gewond. Dat heeft de Canadese politie vandaag gezegd.

Reddingswerkers hebben tot gisternacht gezocht naar vermiste personen. Vanochtend werd bij zonsopkomst verder gezocht.

Ongeveer tweehonderd bestuurders van sneeuwscooters en toeschouwers hadden zich gisteren bij de berg Boulder Mountain verzameld voor een jaarlijkse informele wedstrijd, de Big Iron Shoot Out. Volgens het Canadese Lawinecentrum in Revelstoke was er de afgelopen drie weken gewaarschuwd om extreem voorzichtig te zijn, omdat er grote kans op een lawine was. De verse sneeuw die de afgelopen week was gevallen verergerde de situatie.

Doden door lawine in Canada
Doden door lawine in Canada (Foto: Novum)

Sport is niet alleen ongezond

Tja, en toen moest ik die column gaan afschrijven. ‘Van sport word je niet moe.’ Ik zie het staan op mijn scherm en herinner me wat voor een column ik wilde schrijven. Een positieve: sport is leuk.
Maar ik ga niet zitten liegen. Het enige wat ik uit mijn toetsenbord krijg zijn varianten op die ene zin. Van sport word je strontchagrijnig. Van sport word je doodmoe. Van sport is nog nooit iemand beter geworden. Dat soort dingen.

'Sorry schoonpa, ik heb je dochter vermoord'

Een 49-jarige Zuid-Afrikaan kreeg gisterochtend een luguber telefoontje. Zijn aanstaande schoonzoon belde hem, en bekende John Kabini dat hij zijn dochter had vermoord. De moordenaar vertelde de vader waar hij het lijk kon vinden en hing op. Dit heeft de politie van Mpumalanga vandaag bekendgemaakt.

Volgens rechercheur Sphiwe Lukhele kreeg de negentienjarige Ntobeko Kabini gisterochtend ruzie met haar 21-jarige vriend. "Het stel werd net wakker in het huis van een vriend toen de ruzie uitbrak" aldus Lukhele.

Hierop zou de jongeman zijn kameraad hebben gevraagd hen alleen te laten opdat zij de kwestie konden uitpraten. "Maar toen de vriend zijn hielen had gelicht, heeft de verdachte zijn vriendin waarschijnlijk vermoord waarna hij is gevlucht."

Toen de bewoner van het pand een uur later terugkwam, trof hij daar het levenloze lichaam aan van het slachtoffer. Het gewurgde meisje had diverse kneuzingen in haar hals.

Dezelfde ochtend rinkelde de telefoon in huize Kabini. Het bleek de schoonzoon te zijn, die zijn weerzinwekkende daad aan de arme vader opbiechtte. De politie heeft een onderzoek geopend naar de moord. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

Haussler mist mogelijk Milaan - San Remo

Heinrich Haussler werd vorig jaar nog knap tweede in Milaan - San Remo. Het is echter onzeker of de Duitser van Cervélo van start kan gaan in de editie van dit jaar van de Italiaanse wielerklassieker. Haussler heeft nog steeds last van een knieblessure die hij in de Ronde van de Algarve opliep.

"Het gaat helemaal niet goed met mijn knie," zei Haussler tegen Cyclingnews. "Ik heb net een kwartiertje rondgereden, en het doet nog erg veel pijn. Als ik het rustig aan doe, valt het nog mee, maar als ik op de trappers loop of een zwaarder verzet trap, is de pijn niet te harden. Zoals ik me vandaag voel, is mijn deelname aan Milaan-Sanremo hoogst onzeker."

Morgen zal Haussler een definitieve beslissing nemen. Mocht hij niet van start gaan dan is mogelijk de Nederlander Theo Bos zijn vervanger.

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vandaag stond de twintigste speelronde in de zondaghoofdklasse op het programma. Zie hieronder de uitslagen:

Hoofdklasse A

ADO '20 - VVSB 2-3
FC Chabab - Westlandia 5-0
SC Feyenoord - FC Omniworld 1-0
Haaglandia / Sir Winston - Argon 1-3
FC Hilversum - AFC 1-2
Hollandia - Elinkwijk 3-1
TONEGIDO - HBS 2-2

STAND

1. AFC 16-32
2. FC Hilversum 16-31
3. VVSB 16-29
4. Haaglandia / Sir Winston 18-28
5. Argon 17-27
6. Hollandia 18-27
7. HBS 17-26
8. FC Chabab 17-22
9. Elinkwijk 17-21
10. ADO '20 17-20
11. SC Feyenoord 16-18
12. Westlandia 18-18
13. TONEGIDO 18-16
14. FC Omniworld 17-14

Hoofdklasse B

Dijkse Boys - Papendrecht 1-3
Gemert - DESK 2-0
JVC Cuijk - sv Meerssen 1-3
OJC Rosmalen - EVV 0-3
OSS '20 - sv Venray 1-3
Schijndel / VITAM - Baronie 1-1
UDI '19 / Beter Bed - UNA 0-6

STAND

1. Gemert 19-38
2. sv Venray 16-30
3. Dijkse Boys 16-30
4. EVV 16-28
5. Baronie 16-27
6. JVC Cuijk 17-26
7. UNA 18-25
8. sv Meerssen 16-22
9. UDI '19 / Beter Bed 16-21
10. Schijndel / VITAM 16-20
11. DESK 16-18
12. Papendrecht 17-17
13. OJC Rosmalen 16-16
14. OSS '20 17-7

Hoofdklasse C

Achilles '29 - Alcides 2-0
Be Quick 1887 - ROHDA Raalte 3-1
HSC '21 / Carparc - WKE 0-1
Juliana '31 - sv Babberich 3-0
Nieuw Buinen - FC Lienden 1-2
Quick '20 - De Treffers 0-2
Sneek Wit-Zwart - SC Joure 2-2

STAND

1. De Treffers 18-41
2. FC Lienden 19-39
3. Achilles '29 15-33
4. WKE 15-27
5. Be Quick 1887 18-27
6. Juliana '31 19-27
7. Quick '20 14-25
8. Alcides 17-22
9. HSC '21 / Carparc 18-21
10. ROHDA Raalte 16-18
11. Sneek Wit-Zwart 17-18
12. sv Babberich 15-11
13. Nieuw Buinen 16-9
14. SC Joure 16-3

Schumacher: "Nauwelijks ruimte voor inhaalacties"

Michael Schumacher maakte na ruim drie jaar zijn rentree in de Formule 1. De Duitser werd tijdens de grandprix van Bahrein ‘slechts' zesde, maar heeft zich goed vermaakt tijdens de race en zei niet echt teleurgesteld te zijn over zijn klassering.

"Iedereen moet leren omgaan met het nieuwe bandenreglement," aldus de Mercedes-coureur. "Ik had er een beetje moeite mee maar dat is misschien wel normaal voor iemand die drie jaar heeft stilgezeten. Je moet wat dingen dan weer onder de knie krijgen en daar werken het team en ik ook aan."

Volgens de Duitser was er in de race niet of nauwelijks ruimte voor inhaalacties. "Je hebt de start en vervolgens moet je geen fouten maken. Inhalen is nagenoeg onmogelijk, behalve als iemand een foutje maakte. Lewis Hamilton maakte een klein foutje en verloor vervolgens zijn plek aan Nico Rosberg. Helaas zijn dit de feiten met de racestrategieën die we nu moeten toepassen."

Uitslagen Jupiler League (14/03/2010)

Vandaag werden er twee wedstrijden gespeeld in de Jupiler League. Hieronder vind je de uitslagen.

Go Ahead Eagles heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt op rivaal FC Zwolle. De ploeg van trainer Andries Ulderink blijft in het spoor van Cambuur dankzij een 1-0 zege op de Blauwvingers. Een strafschop van Jules Reimerink bracht na elf minuten de beslissing.

Go Ahead Eagles begon fel en zette Zwolle vroeg onder druk. De bezoekers waren als eerste dichtbij de openingstreffer toen Slot het van afstand probeerde. Doelman Pasveer, die iets te ver voor zijn doel stond, zag de bal echter op het dak van het doel eindigen.

Vier minuten later was het aan de andere kant wel raak. Zwolle verdedigde slordig uit, waarna Kapralik een overtreding maakte op Reimerink. De huurling van FC Twente legde vervolgens zelf aan om de Eagles na elf minuten op 1-0 te zetten. FC Zwolle had daarna het beste spel en voetbalde beter dan de rivaal uit Deventer. Met name Rojer was een paar keer in de buurt van de gelijkmaker. De aanvaller schoot echter drie keer vanuit een kansrijke positie langs het Eagles-doel.

Na de pauze was het spel van beide kanten minder goed en werden er meer fouten gemaakt. Lange ballen van de thuisploeg leverden enkele mogelijkheden op, maar de Eagles zagen hoe doelman René Oosterhof zijn ploeg in de wedstrijd hield. De vervanger van de geschorste Diederik Boek redde knap toen Halil Colak van dichtbij leek te scoren. Ook uit spelhervattingen was Go Ahead gevaarlijk.

De beste kansen waren echter voor FC Zwolle. Slot kon alleen op Pasveer af, maar hij schoot de bal over de keeper én het doel. Vooral Rojer kon zichzelf verwijten dat hij niet scoorde. In de slotfase kreeg hij de allergrootste kans van de wedstrijd toen hij ongehinderd van dichtbij kon binnenschieten. Rojer twijfelde echter en gaf daarmee Pasveer de kans om de bal te onderscheppen. Reimerink was daarna dichtbij de beslissing, maar Oosterhof had opnieuw een goede redding in huis. Go Ahead pakte daarmee een zege, die hoger had kunnen uitvallen als invaller Hasselbaink in blessuretijd zijn strafschop had benut. De aanvaller werd onderuit gehaald door Oosterhof en legde vervolgens zelf aan om over te schieten. In een hectische slotfase werd vervolgens niet meer gescoord

Het noodlijdende FC Oss heeft in de derby met FC Den Bosch de vijftiende nederlaag van het seizoen geïncasseerd. De ploeg van Hans de Koning ging met 1-3 de mist in.

Nog voor de rust begon de misère voor de Ossenaren. Na 21 minuten spelen wist Kousemaker de 0-1 op het scorebord te zetten. Vijf minuten voor aanvang van de rust volgde Matusiwa het voorbeeld van zijn ploeggenoot. De wedstrijd leek gespeeld toen Jans The Blue White Army de derde treffer bezorgde. Dankzij De Wagt mocht ook de aanhang van Oss een doelpunt bewonderen. Oss staat onderaan de ranglijst, maar heeft nog niet zoveel wedstrijden gespeeld als Telstar en Fortuna Sittard, die ook onderin de ranglijst geklasseerd staan.

FC Den Bosch heeft met de zevende plaats zicht op de subtop.

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 De Graafschap 30 20 6 4 66 61 - 23
2 SC Cambuur 29 16 8 5 56 61 - 43
3 Go Ahead Eagles 30 16 8 6 56 46 - 24
4 Excelsior 30 16 5 9 53 60 - 41
5 FC Zwolle 31 15 7 9 52 46 - 35
6 AGOVV Apeldoorn 29 13 9 7 48 53 - 41
7 FC Den Bosch 30 12 10 8 46 56 - 43
8 Helmond Sport 30 13 6 11 45 58 - 48
9 RBC Roosendaal 30 10 9 11 39 38 - 44
10 FC Eindhoven 30 11 6 13 39 55 - 65
11 MVV 30 10 7 13 37 47 - 60
12 FC Dordrecht 29 11 3 15 36 47 - 49
13 FC Omniworld 29 10 5 14 35 34 - 48
14 BV Veendam 26 8 8 10 32 40 - 40
15 FC Volendam 29 7 11 11 32 53 - 62
16 FC Emmen 29 8 6 15 30 40 - 64
17 Fortuna Sittard 31 6 8 17 26 26 - 49
18 Telstar 30 6 5 19 23 38 - 57
19 FC Oss 28 4 9 15 21 35 - 58

 

Programma:

Datum Thuis Uit
ma 15/3 AGOVV Apeldoorn FC Emmen
ma 15/3 BV Veendam FC Dordrecht
vr 19/3 FC Emmen BV Veendam
vr 19/3 Telstar SC Cambuur
vr 19/3 MVV Fortuna Sittard
vr 19/3 FC Den Bosch AGOVV Apeldoorn
vr 19/3 RBC Roosendaal FC Eindhoven
vr 19/3 FC Omniworld FC Oss
vr 19/3 FC Dordrecht Excelsior
vr 19/3 De Graafschap FC Volendam
vr 19/3 Helmond Sport Go Ahead Eagles

Jonge overvallers in Amersfoort opgepakt

Twee jongens in de leeftijd van 14 en 16 jaar zijn gisteren opgepakt voor diefstal onder bedreiging. Eén van de jongens ging er met een fiets vandoor. De veertienjarige jongen was in het bezit van een mes.

De twee jongens stonden volgens een getuige vermomd bij twee andere jongens en een meisje in het park op de Prattenburgseweg. Eén van de jongens pakte toen een fiets af en ging er vandoor. De getuige waarschuwde meteen de politie.

De wijk werd door agenten uitgekamd. Het duo werd daar met de fiets aangetroffen. De politie heeft het tweetal gefouilleerd. Hieruit bleek dat ze niet alleen de fiets, maar ook drie mobiele telefoons en portemonnees hadden gestolen. Bij de viertienjarige jongen werd ook nog een mes aangetroffen.

Man overleden door overdosis in hotel Maastricht

In een kamer van een hotel in Maastricht is vanmorgen een lijk aangetroffen. Het gaat om een 28-jarige Fransman. De man is waarschijnlijk overleden nadat hij te veel drugs had gebruikt.

De man is gisteravond met vrienden wezen stappen in Maastricht. Het lichaam werd gevonden door één van deze vrienden. Hij waarschuwde meteen de politie, die een onderzoek gaat instellen.

Seizoen 3 Sam & Max ook naar PC, Mac

De nieuwe episodes van Sam & Max komen ook naar de PC en Mac. Eerder werd al bekend dat deze Sam & Max episodes naar de PlayStation 3 komen. Het derde seizoen van de freelance detectives, bestaande uit een hond en een konijn, gaat The Panel Zone heten en komt uit op 15 april. Dat maakte Telltale Games bekend.

Sam & Max maken zich in het derde seizoen op voor hun grootste klus ooit waarin ze tegenover een kracht komen te staan die niet van deze planeet is. Personages uit de eerste twee seizoenen zullen in deze episodes terugkeren dus fans van Bosco hoeven zich geen zorgen te maken. Max heeft nieuwe spirituele krachten en dat zal nieuwe manieren van interactie met de omgeving opleveren. Zo ga je de wereld zien door de ogen van een psychotisch en krachtig konijn (Max).

Waarom het nieuwe seizoen van Sam & Max niet aangekondigd is voor de XBOX 360 is niet bekend. Opmerkelijk, want de eerste twee seizoenen zijn wel te downloaden via XBLA. Bezitters van de PlayStation 3, PC en Mac kunnen dus vanaf 15 april weer op stap met deze twee gestoorde detectives.

 

Sam & Max

Nederlander met kilo's coke in Peru gepakt

De Peruaanse politie heeft deze week een 51-jarige Nederlander aangehouden op een vliegveld toen hij 8,7 kilo coke het land uit probeerde te smokkelen. Hij werd gepakt op het internationale vliegveld Jorge Chavez bij de hoofdstad Lima. Dat meldt het Spaanse persbureau EFE.

Vorig jaar werden er in totaal 501 drugssmokkelaars op het Peruaanse vliegveld aangehouden. Eind vorig jaar zaten ruim honderd Nederlanders vast in een Peruaanse cel vanwege drugssmokkel. Het Zuid-Amerikaanse land is na Colombia wereldwijd de grootste cocaïneproducent. Spanje en Nederland zijn populaire bestemmingen voor de smokkelaars uit Peru.

Nederlander met kilo's coke in Peru gepakt
Nederlander met kilo's coke in Peru gepakt (Foto: Novum)

Ecclestone wil 20 races in 2011

Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil de kalender voor volgend jaar uitbreiden naar twintig races. Dit jaar rijden de coureurs negentien races, waar volgend jaar de Grand Prix van India aan toe wordt gevoegd. Het evenement lag al lange tijd vast en vandaag is duidelijk geworden dat geen van de races hiervoor hoeft te wijken.

Op de vraag of er twintig races zouden komen, zei Ecclestone: "Waarom zou je er meer willen? Het is een mooi rond getal en gemakkelijk te onthouden." De F1 wil volgens de Brit ook terug keren naar de Verenigde Staten. Indianapolis lijkt hiervoor weer in beeld te zijn. "Het feit is alleen dat er het verkeerde publiek en de verkeerde mensen zaten en ze wilden het niet echt ... en niets werkte er, dus er moeten grote veranderingen komen. Maar we willen er graag terugkeren."

Taxichauffeurs New York lichten klanten op

In de afgelopen twee jaar zijn klanten van taxichauffeurs in New York voor 8,3 miljoen dollar (ruim zes miljoen euro) opgelicht. De bestuurders van de taxi's hebben minstens 1,8 miljoen ritten verkeerd afgerekend en meerdere malen hun meters ingesteld op dubbele tarieven.

Taxichauffeurs zijn verplicht halve tarieven te rekenen als ze in de buitenwijken rijden. De chauffeurs verzuimden dit echter meerdere malen en stelden hun meters gewoon in op het hogere tarief. Van de 48,300 gelicenseerde taxichauffeurs in New York hebben er 35,558 minstens één keer een hoger tarief gerekend. 3000 bestuurders hebben zelfs meer dan 100 keer een hoger tarief aan hun klanten doorberekend.

De oplichting kwam aan het licht na klachten van een passagier. Dankzij de GPS-systemen die sinds 2007 in de taxi's zitten kon bekeken worden welke chauffeurs zich aan deze praktijken schuldig hebben gemaakt. Opgelichte klanten betaalden gemiddeld 4,45 dollar (3,23 euro) teveel.

Volgens Bhairavi Desai van de New York Taxi Workers Alliance ligt het probleem eerder bij de meters zelf dan bij onbetrouwbare chauffeurs. "Er moet eerst een goed onderzoek komen voordat een hele groep werkers berecht wordt."

De burgemeester van New York, Michael Bloomberg, zei dat er een einde zou komen aan deze praktijken en dat sommige taxichauffeurs 'serieuze straffen' tegemoet kunnen zien.

[WK indoor] Isinbajeva buiten medailles

Bij het WK indoor atletiek in Doha viel er bij het polsstokhoogspringen voor vrouwen een grote verrassing te noteren. Titelhoudster Jelena Isinbajeva bleef buiten de medailles.

De Russin kwam tot een hoogte van 4,60 meter maar faalde vervolgens driemaal op 4,75 meter. Hierdoor werd ze vierde. Het was voor de Olympisch kampioene het tweede grote toernooi op rij waar ze niet in de prijzen viel. Bij het WK outdoor vorig jaar in Berlijn miste ze driemaal de aanvangshoogte.

Het goud ging naar de Braziliaanse Fabiana Murer die over 4,80 meter sprong.

Alberto Stegeman bedankt FOK!kers met e-mail

Om hun waardering en respect uit te spreken over de grootse reporter van Nederland, heeft een groepje van zijn grootste fans op FOK! een tekening voor Alberto Stegeman gemaakt. FOK!ker sinterklaaskapoentje vond deze tekening zo mooi, dat hij er een kaart van heeft laten maken en deze naar Stegeman heeft gestuurd. Vervolgens mailde 9611Niels erachteraan of de verslaggever de kaart al had ontvangen.

Stegeman waardeert deze blijk van waardering enorm, en heeft zijn grootste fan zelfs een mail teruggestuurd. "Hi Niels, beste Fokkers ;-)", begint hij zijn dankbetuiging. "Ik heb 't kaartje gekregen, super grappig en natuurlijk heel attent! Goed om te merken dat wij met het programma vaste volgers hebben. Dat dit kan in Nederland..."

Hij besluit zijn e-mail met 'Tot zondag, half tien!, Alberto'. Hiermee refereert hij uiteraard aan zijn populaire programma 'Undercover in Nederland'. Dit programma is vanavond om half tien weer te zien op SBS6. Natuurlijk zit heel KLB dan weer voor de buis, om mee te praten in de vele 'Wegmisbruikers en Undercover in Nederland'-topics in subforum Klaagbaak (KLB).

Kaart aan Stegeman
Het bewuste topic is inmiddels verwijderd, de originele e-mail vind je hier

[WB] Nederland grijpt naast wereldbeker ploegenachtervolging

De Nederlandse achtervolgingsploeg is er niet in geslaagd de wereldbeker te winnen. De ploeg, bestaande uit Remco Olde Heuvel, Rhian Ket en Jan Blokhuijsen, werd vierde en laatste en misten de wereldbeker op 30 punten. Deze ging nu naar Noorwegen die de laatste wedstrijd wist te winnen.

Bøkko, Christiansen en Flygind-Larsen zetten 3.42,77 op de klok en bleef daarmee de olympisch kampioen Canada en de Verenigde Staten voorbleef. Nederland werd met 3.48,35 dus laatste. Door deze klassering en het afzeggen van Sven Kramer voor de 5.000 meter eerder dit weekend, wist Nederland voor het eerst sinds 2006 geen enkele eindzege in de wereldbeker op te eisen.

Uitslag ploegenachtervolging heren

# Land Tijd
1 Noorwegen 3.42,77
2 Canada +1,53
3 Verenigde Staten +2,93
4 Nederland +5,58


Eindklassement wereldbeker

# Land Tijd
1 Noorwegen 380
2 Nederland 350
3 Canada 306
4 Verenigde Staten 285
5 Italië 178
6 Japan 155

Uitslagen Eredivisie (14/03/2010)

Om 14.30 uur begonnen er drie wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Feyenoord

1 - 1

Heracles Almelo

 90+3' Vlaar
   82' Everton 
 
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 45.000
Arbiter: v. Egmond
 
Opstelling:   Opstelling:
v.Dijk (Mulder/61)
De Vrij
Vlaar
Bahia
v.Bronckhorst
El Ahmadi
Bruins (Makaay/67)
Fer
Wijnaldum
Cissé
Biseswar
  Pieckenhagen
Breukers
Maertens
v.d.Linden
Looms
Quansah
Overtoom
Vejinovic
Douglas
Dost
Everton (Fledderus/89)


Vitesse

0 - 1

sc Heerenveen

     83' Beerens 
 
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 17.720
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Velthuizen
Verhaegh
Sprockel
Drost
Jong-a-Pin
Claudemir
Greene (Kaya/76)
Hofs
Kolk (Büttner/64)
Pluim
Nilsson
  Timmer
Janmaat
Bak Nielsen
Breuer
Popov
Väyrynen (Losada/64)
Grindheim
Elm (Haglund/46)
Beerens
Sibon
Djuricic (Wojciechowski/76)


Willem II

3 - 1

Sparta Rotterdam

 4' Demouge
 33' Adeleye (e.d.)
 57' Nijland(pen)
   86' Poepon (pen) 
 
 Gele kaart: v.d.Struijk, Bruma, (Willem II), Duplan, Knol, (Sparta Rotterdam)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 13.100
Arbiter: Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
Aerts
v.d.Struijk (Pereira/84)
Schenkel
Biemans
Bruma
Donald
Boutahar (Sheotahul/23)
v.d.Heijden
Nijland
Demouge
Grégoire
  Seliga
Koenders
Adeleye (v.Gessel/46)
Knol
Slijngard
Falkenburg
Viergever
Strootman
Duplan (Godee/62)
Poepon
John

'Nintendo zou Kid Icarus Wii graag willen maken'

Fans van Kid Icarus roepen al jaren om een nieuwe versie, maar het komt er maar niet van. De geruchten deden echter de ronde dat er een nieuwe Kid Icarus op de Wii zou gaan verschijnen. Volgens Yoshio Sakamoto, één van de makers van het origineel uit 1987, zou Nintendo graag een Kid Icarus op de Wii maken, maar ze zijn er nog niet uit hoe ze dat moeten doen. Dat zei hij in een interview met Kotaku.

"Persoonlijk weet ik niet of er al een project gaande is van Kid Icarus op de Wii, maar als echt zoveel gamers zijn die wachten op een vervolg van de klassieker dan moeten ze zich laten horen. Tevens moet er gekeken worden naar een goede manier om Kid Icarus naar de Wii te vertalen, maar als we een manier kunnen vinden maken we hem maar al te graag. Bedenk wel goed dat dit niet betekend dat we hem ook gaan maken", aldus Yoshio Sakamoto.

Kid Icarus kwam in 1987 uit voor de NES (Nintendo Entertainment System) en in 1991 op de GameBoy. Kid Icarus is een soort kruising tussen Zelda en Mario. Mocht je het origineel willen checken: Kid Icarus is verkrijgbaar voor Vitrual Console.

 

Kid Icarus

[IndyCar] Uitslag kwalificatie São Paulo

Dario Franchitti heeft de eerste poleposition van het IndyCar Series seizoen 2010 behaald. De Schot reed met de auto van Ganassi Racing op het stratencircuit in São Paulo meteen naar de poleposition. Hij bleef Alex Tagliani van het nieuwe FAZZT Team maar nipt voor. Justin Wilson pakte de derde plaats.

Voor de kwalificaties op niet-ovals wordt het veld in twee groepen opgedeeld, waarvan de beste zes doorgaan naar de volgende ronde. In de tweede ronde gaan wederom de beste zes door, waarna deze rijders onderling in de derde sessie de startvolgorde bepalen. In de eerste sessie veroorzaakte Raphael Matos meteen een gele vlag en tegen het einde van die sessie was het Mike Conway die in de bandenstapels belandde en wederom een gele vlag veroorzaakte.

Conway moest volgens de regels zijn snelste tijd inleveren en ging daardoor niet door naar de volgende ronde. Matos mocht dit wel, waardoor Danica Patrick net buiten de boot viel. In de tweede sessie waren het Milka Duno en Mario Romancini die hun bolides niet onder controle hadden en de auto in de banden parkeerden.

Waar Will Power degene was die de snelste tijd liet noteren in de tweede ronde, was het de Australiër die er in het laatste deel van de kwalificatie niet aan te pas kwam. Hij moest toezien dat er vier coureurs sneller waren. Zijn Penske-teamgenoten Scott Dixon en Helio Castroneves strandden al in het tweede deel van de kwalificatie. Ook het grote Andretti Autosport had maar één coureur in het laatste deel van de kwalificatie. Tony Kanaan werd zesde. De poleposition was voor Franchitti, voor Tagliani, Wilson en Ryan Hunter-Raey.

[WB] Canadese dames pakken wereldbeker

De Canadese dames hebben de wereldbeker gewonnen bij de ploegenachtervolging. Kristina Groves, Cindy Klaassen en Brittany Schussler wonnen de laatste wereldbekerwedstrijd in Heerenveen en bleef daardoor Rusland voor in het klassement, die als vierde en laatste eindigde. De tweede plaats in Thialf was voor Duitsland, voor Japan.

Bij de finale streden de vier ploegen om de eindzege, ondanks dat Canada al een grote voorsprong had in het klassement. De dames lieten er echter geen gras over groeien wie de beste waren en bleven met 3.02,04 de overige ploegen anderhalve seconde voor.

Uitslag ploegenachtervolging dames

# Land Tijd
1 Canada 3.02,04
2 Duitsland +1,38
3 Japan +2,54
4 Rusland +2.64


Eindklassement wereldbeker

# Land Punten
1 Canada 430
2 Rusland 320
3 Duitsland 310
4 Japan 295
5 Nederland 185
6 Zuid-Korea 135

Makau wint wederom City-Pier-Cityloop

Voor de tweede maal in zijn loopbaan heeft de Keniaan Patrick Makau vanmiddag de City-Pier-Cityloop gewonnen. In de eindsprint was Makau de Ethiopische atleet Estetu Wendimu te snel af. John Mwangangi kwam als de nummer drie over de meet.

Met een tijd van 59.51 bleef Makau overigens ver verwijderd van het wereldrecord op de halve marathon dat Samuel Wanjiru in 2007 tijdens de CPC-loop liep. Hij kwam toen tot een tijd van 58.33.

Tirreno: Rit Gasparotto, Scarponi blijft leider

Enrico Gasparotto heeft de vijfde etappe van de Tirreno - Adriatico op zijn naam geschreven. In een sprint met zijn vieren was de renner sneller dan Stefano Garzelli en zijn ploeggenoot Maxim Iglinskiy. De vierde plaats was voor wereldkampioen Cadel Evans, terwijl Robert Gesink in een groepje kort achter de top vier op de zesde plaats finishte.

Michele Scarponi zat in dezelfde groep als Gesink en heeft nu in het klassement nog een voorsprong van tien seconden op Garzelli, terwijl Iglinskiy op vijftien seconden staat. Gesink volgt op een vijfde plaats op 27 seconden van de renner van Androni Giocattoli - Diquigiovanni.

Dief brengt na 40 jaar gejatte beurs terug

De politie van het Zweedse Vansbro keek vrijdag vreemd op toen ze een portemonnee ontvingen. De beurs bleek veertig jaar geleden te zijn gestolen. Het pakje ging vergezeld van een brief waarin de dader schuld bekent aan de diefstal, veertig jaar geleden op een feestje.

De dief had duidelijk spijt gekregen. Hij bekende destijds dronken te zijn geweest en op zwart zaad te zitten. Blijkbaar gaat het de beste man nu voor de wind, want het briefje van 50 Zweedse kronen, zo'n 5 euro, had hij vervangen door een briefje van 1.000 kronen, honderd euro dus.

Verder was de portemonnee helemaal compleet ingeleverd. Zelfs het originele rijbewijs van het slachtoffer zat er nog in.

De politie is met stomheid geslagen. "We hebben nog nooit zoiets meegemaakt", vertelt politiechef Lars Johansson. De rechtmatige eigenaar zijn portemonnee teruggeven is echter niet meer mogelijk. "Helaas is hij overleden, maar we zullen het eigendom teruggeven aan de nabestaanden."

Rangers op herhaling in Schotse beker

In de kwartfinale van de strijd om de Schotse beker moet Glasgow Rangers op herhaling. De koploper in de Schotse competitie kwam thuis tegen Dundee United niet verder dan 3-3. Na een uur spelen was het nog 3-1 voor de Rangers mede door twee benutte strafschoppen van topscorer Kris Boyd.

Celtic wist zich gisteren al wel te plaatsen voor de halve finale dankzij een 3-0 overwinning op Kilmarnock. Alle treffers kwamen voor rekening van Robbie Keane.

CD: Vonder en Bloom - Simple Peace of Mind

Het weer is er nog niet eenduidig over, maar het debuutalbum van Vonder & Bloom, Simple Peace of Mind, laat er geen twijfel over bestaan: de lente staat weer voor de deur. Caroline Ouwendijk en Nina Ebbenhout, alias Vonder & Bloom, ontmoetten elkaar in de tram. Beiden waren op weg naar een auditie voor een singer-songwriterwedstrijd. Hoewel de auditie geen succes werd, voelden de Amsterdamse dames direct een zeldzame, muzikale klik en besloten ze een duo te vormen.

cover vonder en bloom

 

Zware aardbeving treft Japan

Een aardbeving met een momentmagnitude van 6,6 heeft vandaag de oostkust van Japan getroffen. Het epicentrum van de beving lag volgens de Japanse Meteorologische Dienst tachtig kilometer uit de kust van de prefectuur Fukushima, ongeveer tweehonderd kilometer ten noordoosten van Tokyo, op een diepte van ongeveer veertig kilometer. Er vielen geen doden of gewonden en er was slechts lichte schade aan gebouwen in de buurt van het epicentrum.

De aardbeving werd gevoeld op een groot deel van Honshu- en Hokkaido-eilanden. Door de beving zwaaiden een aantal grote gebouwen in Tokyo heen en weer.

Het Japanse waarschuwingssysteem voor aardbevingen voorspelde de beving vlak voordat deze begon. De publieke omroep van Japan riep daarop direct de bevolking op een veilig heenkomen te zoeken.

In Japan komen aardbevingen veel voor. In 1995 werd het land getroffen door een aardbeving met een magnitude van 7,2. Hierbij kwamen 6400 mensen om het leven.

Sony blijft UMD ondersteunen

Sony is niet van plan het UMD format voor de PSP te laten vallen. Dat zei een woordvoerder van Sony in een praatsessie met ontwikkelaars tijdens de GDC in San Francisco. Volgens Sony is het UMD format nog altijd springlevend en alle games blijven uitkomen op UMD, maar ook digitaal via PlayStation Network.

Vorig jaar bracht Sony de PSPgo uit waarmee je alleen maar spellen digitaal kon aanschaffen. Er is nog geen oplossing gevonden voor gamers die overgestapt zijn naar de PSPgo en hun UMD-games er op willen spelen. Volgens Sony heeft dat te maken met de rechten van een game en technische redenen.

Overigens meldde Sony dat er inmiddels zestig miljoen exemplaren zijn verkocht van de PSP sinds 2005, toen de handheld werd uitgebracht.

 

PlayStation Portable

Verheijen: "Door slecht beleid geen goud in Vancouver"

Carl Verheijen nam gisteren bij de wereldbekerfinale in Heerenveen afscheid van het langebaanschaatsen. De stayer zegt dat de Nederlandse mannen de gouden olympische plak bij de ploegenachtervolging in Vancouver door slecht beleid hebben gemist.

Volgens Verheijen was het selectiebeleid in aanloop naar de Spelen de belangrijkste reden waardoor Nederland 'slechts' derde werd. Doordat Wouter Olde Heuvel en Verheijen zich niet wisten te plaatsen voor Vancouver kwam het beoogde team voor de achtervolging er heel anders uit te zien. De ploeg in Vancouver voor de achtervolging bestond uit Sven Kramer, Mark Tuitert, Simon Kuipers en Jan Blokhuijsen.

"Een totale nieuwe combinatie. Dat mag nooit. De jongens konden pas een kleine week voor de achtervolging serieus met elkaar trainen. Die periode is natuurlijk niet genoeg om aan elkaar te wennen. Er is niet goed naartoe gewerkt, dat was voor iedereen duidelijk," aldus Verheijen

Madonna vraagt Britse koningin om hulp bij film

De 'Queen of Pop' Madonna wil graag hulp van de Britse koningin om een film te maken over koning Edward VIII en diens bewogen troonsafstand in 1936. Zij wil op locaties in Windsor Palace kunnen filmen. Het verhaal zal zich voornamelijk richten op Wallis Simpson, een Amerikaanse vrouw waar de monarch mee wilde trouwen. Simpson was echter al tweemaal gescheiden en een burgermeisje, wat leidde tot een constitutionele crisis.

"Madonna wil de film zo authentiek mogelijk maken, en zou het fantastisch vinden als ze op enkele historische plekken in het paleis zou mogen filmen", zegt een woordvoerder van de 51-jarige zangeres tegen de Britse krant Daily Telegraph. "Ze is dol op het Verenigd Koninkrijk en kijkt erg op tegen de Britse koningin." Madonna heeft tijdens haar zeven jaar durende huwelijk met de Engelse regisseur Guy Ritchie in het Engelse Dorset gewoond. Ze is van plan deze zomer met de opnames van de film te beginnen.

Een personeelslid van Windsor Palace heeft echter al laten weten dat de kans erg klein lijkt dat Madonna ooit in het paleis zal mogen filmen, omdat dit normaliter verboden is. "Ik kan me niet voorstellen dat Hare Majesteit een uitzondering zal maken, zeker niet voor een film over Wallis Simpson."

Madonna heeft zelf het script geschreven voor de film. De Australische actrice Abbie Cornish zal de hoofdrol spelen van een hedendaagse vrouw die geobsedeerd raakt door het levensverhaal van Simpson.

Madonna vraagt Britse koningin om hulp bij film (foto: Novum)

[WB] Davis wint ook laatste 1.000 meter

Shani Davis heeft ook de laatste 1.000 meter om de wereldbeker op zijn naam gebracht. De Amerikaan was in Heerenveen drie Nederlanders te snel af en schreef daardoor alle wereldbekerwedstrijden op zijn naam. Stefan Groothuis werd in Thialf tweede, terwijl Mark Tuitert derde werd.

Davis noteerde in de laatste rit 1.08,92 en ging daardoor Stefan Groothuis voorbij. Groothuis zette in zijn race 1.09,07 neer, wat dus niet genoeg was voor winst, maar wel om Tuitert 0,06 voor te blijven. De vierde plaats was voor Simon Kuipers die 1.09,32 op de klok zette.

Uitslag 1.000 meter

# Rijder Nat. Tijd
1 Shani Davis USA 1.08,92
2 Stefan Groothuis NED +0,15
3 Mark Tuitert NED +0,21
4 Simon Kuipers NED +0,40
5 Jevgheny Lalenkov RUS +0,42
6 Denny Morrison CAN +0,75
11 Lars Elgersma NED +1,12
8 Rhian Ket NED +1,68


Eindklassement wereldbeker

# Rijder Nat. Punten
1 Shani Davis USA 750
2 Mark Tuitert NED 425
3 Stefan Groothuis NED 355
4 Simon Kuipers NED 306
5 Denny Morrison CAN 292
6 Jevgheny Lalenkov RUS 270
7 Mika Poutala FIN 225
8 Lars Elgersma NED 216

GP2 Asia series: Uitslag race 2

Giacomo Ricci heeft in Bahrain de sprintrace gewonnen. Het is voor Ricci de eerste overwinning in de GP2 Asia series. Sam Bird en Alvaro Parente maakte het podium compleet. Yelmer Buurman eindige op de zevende plaats net buiten de punten.


Uitslag Race 2:

Pos. Coureur Team Tijd
1 G. Ricci DPR 43:47.744
2 S. Bird ART Grand Prix + 5.369
3 A. Parente Coloni Motorsport + 9.585
4 D. Valsecchi iSport International + 15.695
5 A. Rossi Qi-Meritus.Mahara + 16.559
6 J. Villa Arden International + 23.280
7 Y. Buurman Ocean Racing Technology + 25.403
8 L. Filippi Qi-Meritus.Mahara + 25.949
9 V. Arabadzhiev Piquet GP + 29.077
10 J. Kral Super Nova International + 30.780
11 O. Turvey iSport International + 32.198
12 D. Clos iSport International + 35.035
13 L. Razia Piquet GP + 38.628
14 C. Vietoris DAMS + 45.567
15 M. Chilton Addax + 47.373
16 W. Bratt Coloni Motorsport + 51.821
17 J. Rosenzweig Super Nova International + 53.057
18 P. Kralev Trident Racing + 1:12.250
19 C. Pic Arden International + 1:44.114
DNF J. Bianchi ART Grand Prix + 3 ronden
DNF R. Gonzalez ART Grand Prix + 4 ronden
DNF M. Herck DPR + 4 ronden
DNF E. Piscopo DAMS + 20 ronden
DNF F. Leimer Ocean Racing Technology + 20 ronden


Eindstand in het klassement:

Pos. Coureur Team Punten
1. D. Valsecchi iSport 56
2. L. Filippi Meritus 29
3. G. Ricci DPR 28
4. C. Pic Arden 19
5. J. Villa Arden 19
6. O. Turvey iSport 17
7. S. Bird ART Grand Prix 12
8. A. Parente Coloni 12
9. A. Rossi Meritus 12
10. C. Vietoris DAMS 9
11. J. Bianchi ART Grand Prix 8
12. J. Kral Super Nova 8
13. M. Herck DPR 7
14. J. Jakes Super Nova 6
15. S. Perez Barwa Addax 5
16. E. Piscopo DAMS 3
17. J. Cecotto Jr. Trident 3
18. M. Chilton Ocean Racing 2
19. A. Zaugg Trident 1

El Kabir vertrekt naar Mjällby AIF

Moestafa El Kabir gaat bij het Zweedse Mjällby AIF aan de slag. De 21-jarige vleugelspits vertrekt van NEC naar de Zweedse promovendus op het hoogste niveau. El Kabir kwam dit seizoen regelmatig in opspraak bij NEC dat hem in november terugzette naar Jong NEC en vervolgens ook daar niet meer opstelde.

El Kabir brak vorig seizoen onder trainer Mario Been door bij de Nijmeegse club. Toen speelde hij tien duels in de Eredivisie. In de eerste helft van het lopende seizoen speelde hij elf keer voor het eerste team.

Mjällby werd vorig jaar kampioen van de Superettan, het tweede niveau in Zweden. De Allsvenskan, de Zweedse eredivisie, is dit weekeinde van start gegaan. De Zweedse competitie is een zomercompetitie en loopt van maart tot oktober.

[F1] Uitslag Grand Prix van Bahrein

Fernando Alonso heeft meteen zijn eerste Formule 1-race voor Ferrari gewonnen. De Spanjaard bleef in de Grand Prix van Bahrein zijn teamgenoot Felipe Massa en Lewis Hamilton voor. Van de nieuwkomers kwam alleen Heikki Kovalainen voor Lotus over de streep.

De coureurs begonnen het seizoen 2010 met Sebastian Vettel op poleposition met daar achter de Ferrari's van Felipe Massa en Fernando Alonso. Hispania Racing besloot haar coureurs vanuit de pits te laten starten. De beste start was voor Vettel, voor Alonso en Massa. Het was de bolide van Mark Webber die veel rook uitstootte, waardoor de Australiër enkele plaatsen verloor. Robert Kubica en Adrian Sutil raakten elkaar in de rookwolk en verloren vele plaatsen.

Waar Vettel meteen een gat trok met de concurrenten, was het Karun Chandhok die al na twee ronden zijn bolide aan de kant moest zetten. Niet veel later kampte Nico Hülkenberg met overstuur en spinde. De Williams-coureur verloor hiermee veel tijd en moest de pits opzoeken voor nieuwe banden. De tweede uitvaller van de dag was Lucas di Grassi die zijn Virgin na drie ronden aan de kant zette.

De toprijders zetten tijden van 2:02 neer op het 6,2 kilometer lange circuit, waarbij de Ferrari's na zes ronden het tempo van de Red Bull van Vettel bij konden benen. Hamilton begon in de strijd om plaats vier Rosberg onder druk te zetten. Verder naar achteren waren Kubica en Sutil bezig om hun verloren terrein goed te maken. Na tien ronden ontstond er een groot gevecht voor plaats twaalf, waarbij Pedro de la Rosa zijn teamgenoot Kamui Kobayashi in wist te halen. Daarachter zaten Jaime Alguersuari, Sébastien Buemi, Kubica en ook Sutil begon aansluiting te vinden.

De eerste reguliere pitstop van de dag was na twaalf ronden voor Bruno Senna, die hierdoor de eerste werd die op een ronde werd gezet. Kobayashi had ondertussen problemen met zijn Sauber en parkeerde de bolide langs de baan. De nieuwe teams Virgin en Lotus streden met elkaar om de status van beste nieuwkomer, waarbij Timo Glock Heikki Kovalainen inhaalde. Renault had problemen met de bolide van Vitaly Petrov die uiteindelijk in de pits uit moest stappen.

Waar Vettel na bijna een derde van de race opeens het voordeel op Ferrari had, was het de al gestopte Kubica die de snelste man op de baan was. Ook de toppers gingen pitten, waarbij het Hamilton was die door een ronde eerder te stoppen Rosberg in wist te halen. Glock moest ondertussen zijn Virgin in de pits parkeren met onbekende problemen, niet veel later gevolgd door Senna die met een rokende motor stopte.

Vooraan waren het na de stop de Ferrari's die het gat met Vettel probeerden te dichten. Daarachter zaten op ruime afstand Hamilton, Rosberg, Schumacher, Button en Webber. De enige coureurs die halverwege de race nog niet gestopt waren, waren Buemi en beide Lotussen. Ondertussen ging Kubica eindelijk de Sauber van De la Rosa voorbij en joeg direct daarna op plaats elf van Buemi, een positie die hij een ronde later al te pakken had.

De eerste man die sneller dan twee minuten over een ronde deed was Jaime Alguersuari die op plaats veertien rondreed. Voor de Saubers was het na dertig ronden voorbij, nadat ook De la Rosa zijn bolide in de pits parkeerde. Hierdoor waren nog zeventien coureurs op de baan. Vooraan waren het Alonso en Massa die op dat moment de druk op Vettel op begonnen te voeren en het gat met de koploper dichtten.

Met nog vijftien ronden te gaan kreeg de auto van Vettel een probleem met de uitlaat, waardoor de motor kracht verloor. Beide Ferrari's doken meteen in de spiegels van de Red Bull op, terwijl ook zij kampten met hitteproblemen. Alonso haalde de Duitser al snel in, snel gevolgd door Massa. Alonso ging er meteen vandoor en trok een groot gat met Massa. Hamilton rook zijn kans en haalde Vettel enkele ronden later in. Verder naar achteren voerde Button met nog tien ronden te gaan de druk bij Schumacher op voor plaats zes. Het gat bedroeg slechts een seconde. Opvallend was ook dat beide Lotussen als enige van de nieuwkomers nog steeds in de race waren.

In de laatste ronden liet Alonso zien dat hij de snelste man was en vergrootte de voorsprong met zijn teamgenoot Massa. Achteraan het veld reed Trulli die kampte met hydraulische problemen. Het team probeerde met nog vier ronden te gaan de auto over de finish te krijgen, maar slaagde hier net niet in. Rosberg ging ondertussen achter plaats vier van Vettel aan.

Fernando Alonso stuurde zijn Ferrari na 49 ronden meteen in zijn debuutrace voor het Italiaanse team als eerste over de streep, voor Massa en Hamilton. Plaats vier was voor Vettel die ondanks zijn defecte uitlaat Rosberg, Schumacher, Button, Webber, Liuzzi en Barrichello achter zich hield. Laatste uitvaller van de dag was Buemi die met een ronde te gaan zijn auto aan de kant zette. Vettel zette zijn auto vlak na de finishlijn nog in de berm.

Uitslag Grand Prix van Bahrein:

Pos. Rijder Team Tijd
1 F. Alonso Ferrari 1:39:20.396
2 F. Massa Ferrari + 16.099
3 L. Hamilton McLaren + 23.182
4 S. Vettel Red Bull + 38.799
5 N. Rosberg Mercedes Grand Prix + 40.213
6 M. Schumacher Mercedes Grand Prix + 44.163
7 J. Button McLaren + 45.280
8 M. Webber Red Bull + 46.360
9 V. Liuzzi Force India F1 + 53.008
10 R. Barrichello Williams + 1:02.489
11 R. Kubica Renault + 1:09.093
12 A. Sutil Force India F1 + 1:22.958
13 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso + 1:32.656
14 N. Hulkenberg Williams + 1 ronde
15 H. Kovalainen Lotus F1 + 2 ronden
16 S. Buemi Scuderia Toro Rosso + 3 ronden
17 J. Trulli Lotus F1 + 3 ronden
DNF P. de la Rosa Sauber + 21 ronden
DNF B. Senna HRT F1 Team + 32 ronden
DNF T. Glock Virgin Racing + 33 ronden
DNF V. Petrov Renault + 36 ronden
DNF K. Kobayashi Sauber + 38 ronden
DNF L. Di Grassi Virgin Racing + 47 ronden
DNF K. Chandhok HRT F1 Team + 48 ronden

Contador wint Parijs - Nice

Alberto Contador is de eindwinnaar geworden van de rittenkoers Parijs - Nice. De gele trui van de Spanjaard kwam in de laatste rit in en rond Nice niet in gevaar. De etappe werd gewonnen door de Fransman Moinard, die in een sprint met zijn tweeën Thomas Voeckler voorbleef. De derde plaats was voor Alejandro Valverde, die tweede werd in het eindklassement.

Contador trok zelf op de laatste klim in de aanval en kreeg Joachim Rodriquez en Valverde mee. In de afdaling sloot eerst Luis-Leon Sanchez weer aan en daarna een grote groep met onder andere Jens Voigt, Samuel Sanchez en Roman Kreuziger. Er volgden diverse speldenprikjes, maar niemand kwam ver genoeg om een bedreiging voor het podium te kunnen worden.

[WB] Eindzege Nesbitt, dagzege Shikhova

Christine Nesbitt is de eindwinnares geworden van de wereldbeker op de 1.000 meter. De olympisch kampioene had aan een zevende plaats voldoende tijdens de wedstrijden in Heerenveen om de wereldbeker te winnen. De zege in Thialf was voor Yekaterina Shikhova, die vier Nederlandsen voorbleef.

Shikova zette een 1.16,25 op de klokken, terwijl Annette Gerritsen 0,10 langzamer was. De derde plaats was voor Natasja Bruintjes die met 1.16,60 Margot Boer 0,16 voorbleef. De vijfde plaats was voor Laurine van Riessen. Nesbitt klopte in de laatste rit haar directe concurrente Monique Angermüller, waardoor ze dus de wereldbeker op haar naam zette.

Uitslag 1.000 meter dames

# Rijder Nat. Tijd
1 Yekaterina Shikhova RUS 1.16,25
2 Annette Gerritsen NED +0,10
3 Natasja Bruintjes NED +0,35
4 Margot Boer NED +0,51
5 Laurine van Riessen NED +0,67
6 Jennifer Rodriguez USA +0,73
7 Christine Nesbitt CAN +0,89
8 Monique Angermüller DUI +1,06
16 Ireen Wüst NED +2,64


Eindstand wereldbeker

# Rijder Nat. Punten
1 Christine Nesbitt CAN 472
2 Margot Boer NED 395
3 Monique Angermüller DUI 351
4 Natasja Bruintjes NED 346
5 Annette Gerritsen NED 325
6 Yekaterina Shikhova RUS 323
7 Laurine van Riessen NED 318
8 Nao Kodaira JPN 230

Duizendponder gevonden in Soest

Op een braakliggend terrein in Soest is een Amerikaanse duizendponder uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Dat is flink meer dan de 500-ponders, de 'standaardbom' uit de Tweede Wereldoorlog.

Het Explosieve Opruimingscommando heeft de duizendponder inmiddels weggehaald en zal het later deze week onschadelijk maken.

De bom werd gisterenmiddag aan de Beaufortlaan in Soestduinen gevonden door een passant.

Gelovige vrouw dood na weken vasten

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Florida heeft de vastentijd niet overleefd. De 55-jarige Evelyn Boyd uit Bartow is omgekomen van de honger.

De vrouw vertelde haar echtgenoot, een predikant van een protestantse kerk in haar woonplaats, op 7 februari dat ze zichzelf ging opsluiten om te vasten. Ze voegde de daad bij het woord en droeg haar man op om haar vooral niet te storen.

Wekenlang deed Boyd niets anders dan bidden en water drinken. Omdat het lange tijd wel erg stil bleef, besloot het gezin op 5 maart de deur open te breken. Boyd bleek inmiddels te hongerdood te zijn gestorven.

Ondanks dat het onderzoek nog gaande is, verwacht de sheriff van het stadje niet dat er iemand zal worden aangeklaagd. De exacte doodsoorzaak moet overigens nog worden vastgesteld. Weduwnaar John heeft verklaard dat hij zijn vrouw niet in de gaten heeft gehouden, omdat hij voelde dat wat zij deed goed was en hij haar privacy respecteerde.

Lichtmast valt op ongelukkige hoogbejaarde

Een hoogbejaarde Haagse is gisteren in haar woonplaats zwaargewond geraakt aan haar hoofd toen ze onder een lichtmast terechtkwam. Ze is volgens de politie in zorgelijke toestand naar een ziekenhuis gebracht.

De 85-jarige vrouw stak rond 10.00 uur met haar 93-jarige man de Laan van Meerdervoort over. Een 78-jarige Haagse automobilist kwam op dat moment vanaf de Hoefbadlaan de straat inrijden en zag de van links komende Randstadrail over het hoofd.

De auto werd geschept en tegen een verkeerslichtmast geduwd. Die viel bovenop de Haagse vrouw. Ze is met een traumahelikopter afgevoerd. De politie onderzoekt de aanrijding.

Sims 3 komt naar de DS?

Tijdens de GDC werd een foto genomen van een uitvergroot computerscherm, waar een paar minuten later een presentatie op te zien was. Voor de presentatie konden mensen echter alle mappen en bestanden vlug bezichtigen. Er was echter één opvallende map op de computer van Richard Evans, welke ook aan de Sims franchise werkt. Er zat namelijk een map tussen waarop "Sims 3 DS" stond. Het lijkt er dus op dat De Sims 3 richting de Nintendo DS komt.


 

Fan werkt aan eigen 2D Sonic

Niet zo heel lang geleden werd Sonic the Hedgehog 4 aangekondigd. Er was echter na een tijdje veel ophef ontstaan over verschillende dingen. Sonic zag er niet retro uit, de ren-animaties zouden lelijk zijn en ga zo maar door. Om te bewijzen dat het wel goed kan, is een dappere fanboy bezig met zijn eigen 2D Sonic. Hieronder is een zeer kort filmpje te zien waarmee je een eerste indruk kunt krijgen. De game is gemaakt met een Unity 3D engine. Binnenkort zal een demo van deze game uitkomen.

Hoe begint Will Wright zijn dag?

Het is weer tijd voor wat zondagsnieuws! Tijdens de GDC heeft Will Wright het publiek laten weten hoe hij zijn dag begint. Wright is bekend van baanbrekende spellen als SimCity, De Sims en Spore. De meesten vroegen zich dus wel af hoe zo'n genie zijn dag begint.

"Every morning, Wright gets a cup of coffee and busts out the DS for some Advanced Wars."

Wie weet, misschien kun jij ook revolutionaire games bedenken als je elke ochtend wat Advance Wars speelt! Of zou het dan aan de kop koffie liggen?

Ferrari vervangt motoren Alonso en Massa

Het Formule 1-team van Ferrari heeft vlak voor de start van de eerste Grand Prix in Bahrein de motoren van de auto's van zowel Felipe Massa als Fernando Alonso uit voorzorg vervangen. Het bleek na afloop van de kwalificatie dat beide motoren hetzelfde probleem hadden en dat daarom tot een wissel is besloten.

"Vanwege dezelfde voorzorgsmaatregelen als bij de vorige motorwissel, zullen we ook de motor in de auto van Alonso vervangen," meldde Ferrari via Twitter. Een straf zal voor beide coureurs niet volgen, omdat er in een jaar acht motoren mogen worden gebruikt. Daarom zal Massa gewoon als tweede starten en Alonso als derde.

Level-5 zal een grote titel aankondigen

Level-5 CEO Akihiro Hino heeft op zijn Twitter laten weten dat zijn bedrijf druk bezig is met een nieuwe titel. Hino twitterde:

 "Once this is announced, it will become an extremely anticipated title."

Hino heeft echter wel duidelijk aangegeven dat een aparte team met het project bezig is. Hierdoor worden andere projecten als White Knight Chronicles 2 niet uitgesteld. Level-5 is vooral bekend van titels als Professor Layton,  Inazuma Eleven, Dragon Quest VIII en White Knight Chronicles. Natuurlijk kun je binnenkort hier op FOK!games lezen om welke titel het ging!

'Britse regering wil Hogerhuis afschaffen'

De Britse krant The Sunday Telegraph meldt vandaag dat de Britse regering een plan aan het afronden is om het House of Lords (Hogerhuis) af te schaffen. Zij maken deze melding op basis van gelekte documenten.

Volgens de krant wil de regering in plaats van het House of Lords een Kamer met driehonderd leden die direct gekozen worden. Bij elke verkiezing zou een derde van de zetels beschikbaar zijn, zoals dit bij de Amerikaanse Senaat geregeld is. Leden van deze kamer zouden voor vijf jaar gekozen worden en maximaal drie termijnen plaats kunnen nemen in de Kamer. Deze nieuwe Kamer zou de Senaat genoemd worden.

De zondagkrant laat weten dat dit voorstel deel uit zou maken van de strategie van de regerende Labourpartij voor de eerstvolgende parlementsverkiezingen. Het doel van de sociaaldemocraten zou zijn om de Conservatieve partij (die nu geldt als de belangrijkste Britse oppositiepartij) uit de tent te lokken om tegen het plan in te gaan. Zo zouden zij de conservatieven af kunnen schilderen als 'ouderwets'.

Het House of Lords is in de middeleeuwen ontstaan en telt momenteel 733 leden. Deze leden zijn edelen (Lords Temporal) en hoge anglicaanse geestelijken (Lords Spiritual).

Clijsters door in Indian Wells

Kim Clijsters heeft zich voor de derde ronde bij het WTA-toernooi in Indian Wells geplaatst. De Belgische, die in de eerste ronde een bye had, was na minder dan een uur spelen en 6-2 en 6-1 de Tsjechische Barbora Strycova de baas.

Ana Ivanovic werd uitgeschakeld. De Servische, in 2008 nog de winnares van Roland Garros en nummer één van de wereld, ging met 2-6 en 4-6 onderuit tegen Anastasija Sevastova.

Hondenhater verspreidt worsten met schroeven

Het lijkt erop dat een hondenhater in Zeist worsten verspreidt met schroeven erin. De ontdekking werd gisteravond gedaan door een hondeneigenaar op de Dr. Schaepmanlaan toen zijn hond met een worst in zijn mond aan kwam lopen.

De hondeneigenaar inspecteerde de worst en ontdekte dat de worst volgestopt zat met schroeven. Wanneer een hond deze schroeven inslikt kan dat gevaarlijk zijn voor de gezondheid van het dier. Toen de man zijn tuin inspecteerde vond hij nog een worst met schroeven.

De ontdekking is bij de politie gemeld en via de tiplijn is ook RTV Utrecht ingelicht. De hond van de man is gelukkig nog in goede gezondheid, maar hondeneigenaren worden gewaarschuwd om goed uit te kijken.

Belg schiet zoon (15) en agent dood

Een paar kilometer over de Belgische grens bij Maastricht, in het Belgisch-Limburgse Bilzen, heeft een man vanochtend zijn vijftienjarige zoon en een politieagent om het leven gebracht. In het dorp Vlijtingen, vlakbij Bilzen, schoot de man eerst zijn vijftienjarige zoon dood, waarna hij in Bilzen ruzie zocht met zijn ex-vriendin.

De man was van plan zijn ex-vriendin ook om het leven te brengen, maar deze wist weg te vluchten en de politie te alarmeren.  Een ploeg agenten trok naar het appartement van de vrouw. Hier schoot de man één van de agenten met een jachtgeweer in de rug. De politieagent overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

De man verschanste zich vervolgens in het appartement van de vrouw. Een speciale interventie-eenheid van de politie wist het appartement binnen te dringen, waar ze de man aantroffen. Hij was inmiddels dood. Vermoedelijk heeft de man zelfmoord gepleegd.

Van Nistelrooy wil loopbaan afsluiten bij HSV

Ruud van Nistelrooy heeft gezegd dat hij zijn voetballoopbaan zal afsluiten bij zijn huidige club HSV. De Brabander zei dit in een interview met Bild.

"HSV wordt mijn laatste hoofdstuk. Ik kom hier niet om twee, drie jaar een soort afscheidstoernee te maken. Ik wil niet alleen maar cashen. Ik ben geïnspireerd door Hamburg en de euforie van de supporters. Daarom zeg ik: mijn carrière begint hier weer opnieuw. En dat zal succesvol worden. Dit seizoen kunnen we de Europa League winnen. En volgend jaar misschien nog wel meer. Ik wil de club daarbij helpen,” aldus de spits die in de afgelopen winterstop Real Madrid verruilde voor de Duitse club.

'Band of Brothers' keert terug

De succesvolle Tweede Wereldoorlog-miniserie Band of Brothers keert vandaag terug met haar opvolger The Pacific. De tiendelige miniserie zal vanaf vanavond Amerikaanse tijd elke zondag te zien zijn op het HBO-kanaal. The Pacific speelt zich in tegenstelling tot Band of Brothers niet af in Europa, maar logischerwijs in het Aziatische oceaangebied.

De serie, die meer dan 150 miljoen dollar gekost heeft, wordt wederom geproduceerd door Steven Spielberg, Bruce McKenna en Tom Hanks. Vanaf 3 april zal The Pacific op de Nederlandse tv worden uitgezonden via Veronica.

Praat ook mee op het forum over The Pacific.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Gisteren stond de twintigste speelronde in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Hieronder de uitslagen.

Hoofdklasse A

ARC - Noordwijk 0-2
Barendrecht - DOTO 5-0
Quick Boys - Capelle 1-2
Rijnsburgse Boys - Katwijk 0-0
RVVH - ASWH 2-2
Ter Leede - FC Lisse 1-3
TOGR - Scheveningen 1-4

STAND

1. Capelle 16-40
2. Barendrecht 15-36
3. Rijnsburgse Boys 15-29
4. Noordwijk 17-26 (+9)
5. ARC 17-26 (+4)
6. Quick Boys 17-24
7. Katwijk 16-23
8. FC Lisse 17-23 (+5)
9. Scheveningen 17-23 (-4)
10. Ter Leede 15-21
11. ASWH 16-20
12. RVVH 17-19
13. DOTO 17-8
14. TOGR 18-3

Quick Boys één punt, ASWH twee punten in mindering

Hoofdklasse B

GVVV - ODIN '59 1-1
Hoek - SDC Putten 1-1
LRC Leerdam - Bennekom 2-1
Spakenburg - Jodan Boys 3-0
Sparta Nijkerk - Kozakken Boys 3-1
Volendam - DOVO 5-3
Zwaluwen '30 - IJsselmeervogels 0-4

STAND

1. IJsselmeervogels 19-42
2. Sparta Nijkerk 18-39
3. Spakenburg 19-37
4. Hoek 18-31
5. Zwaluwen '30 18-29
6. GVVV 19-29
7. Kozakken Boys 19-25
8. LRC Leerdam 17-23 (+1)
9. SDC Putten 17-23 (-3)
10. ODIN '59 19-20
11. DOVO 19-17
12. Volendam 19-15 (-16)
13. Jodan Boys 19-15 (-19)
14. Bennekom 18-12

Hoofdklasse C

ACV - Harkemase Boys 0-1
Be Quick '28 - Nunspeet 2-2
Go-Ahead Kampen - Flevo Boys 1-4
HHC Hardenberg - Excelsior '31 1-1
PKC '83 - Staphorst 4-2
SC Genemuiden - CSV Apeldoorn 2-2
WHC - Berkum 2-2

STAND

1. Excelsior '31 16-35
2. Harkemase Boys 15-30
3. Flevo Boys 14-26
4. Berkum 17-25
5. ACV 15-23 (+3)
6. CSV Apeldoorn 15-23 (+2)
7. SC Genemuiden 18-22
8. HHC Hardenberg 15-21
9. Staphorst 16-21
10. Be Quick '28 17-19
11. Nunspeet 16-16
12. WHC 15-15
13. PKC '83 15-12
14. Go-Ahead Kampen 16-12

Arshavin: "Engelse pers verpest WK-kansen"

Andrei Arshavin waarschuwt de Engelse pers voor de aandacht die men gunt aan de randzaken rond het Engelse nationale team. Volgens de Russische aanvaller van Arsenal kan al die aandacht voor opmerkelijke zaken buiten het voetbal de kans op een goed WK verpesten.

De afgelopen tijd hadden de tabloids veel plezier aan de slippertjes van John Terry en Ashley Cole. Volgens Arshavin is dit niet goed voor de sfeer rond het team. "In Engeland verpesten jullie de sfeer rond het nationale team met de aandacht voor randzaken", aldus de Rus in The Times. "Iedereen in dit land wil dat Engeland wereldkampioen wordt, waarom maken jullie de spelers dan af? Als het zo doorgaat stoppen jullie een verborgen camera in de onderbroek om maar een verhaal te krijgen. Laat de sterren met rust, gun ze het recht om mens te zijn."

Arshavin beseft dat voetballers een voorbeeldfunctie vervullen, maar hij vult aan: "We kunnen niet als monniken leven. Iedereen mag doen en laten wat hij wil, zolang de wet niet wordt overtreden."

Dieptepunt kijkcijfers Paul de Leeuw

De wekelijkse tv-show van Paul de Leeuw scoorde gisteren een dieptepunt in kijkcijfers met nog geen miljoen mensen. Volgens Stichting KijkOnderzoek schakelden gisteravond 908.000 kijkers in op X De Leeuw (VARA). Daarmee is de show het slechtst bekeken Nederland 1-programma dat direct na het Achtuurjournaal te zien is.

Het Achtuurjournaal is meestal een mooie lead-in voor veel programma's, omdat dit journaal als best bekeken tv-programma vaak meer dan 2 miljoen kijkers trekt. Gisteren troefde zelfs Shownieuws van SBS6 De Leeuw af, met 967.000 kijkers. Vergeleken met vorige week, toen de cijfers ook al tegenvielen, verloor X De Leeuw 215.000 kijkers.

Ook Gerard Joling weet nauwelijks te scoren met zijn nieuwe show Move Like Michael Jackson (SBS6). Gisteren keken slechts 589.000 mensen naar zijn dansprogramma. Hiermee werd Joling onder andere afgetroefd door Lachen Om Home Video's (607.000 kijkers), dat tevens op SBS6 wordt uitgezonden.

Grote winnaar van de belangrijke zaterdagavond was wederom Linda de Mol met haar quizshow Ik Hou Van Holland. Het RTL4-programma scoorde ruim 2 miljoen kijkers, iets meer dan vorige week zaterdag. Ook oud-VARA-presentator Jack Spijkerman weet op RTL4 steeds meer kijkers terug te veroveren met 1,4 miljoen kijkers voor Wat Vindt Nederland.


Nog eens 215.000 kijkers haken af bij Paul de Leeuw

PvdA met Cohen grootste partij

De PvdA zou volgens jongste peiling van Maurice de Hond nu met 27 zetels de grootste partij in de Tweede Kamer zijn. Dat is drie zetels meer dan vorige week, toen alleen nog ingewijden wisten dat Job Cohen de kar ging trekken in plaats van Wouter Bos. In ruim drie weken is de PvdA twaalf zetels gestegen in de peilingen.

Die winst komt van SP, D66 en Groen Links, berekende De Hond. De vervanging van Bos door Cohen heeft niet alleen de uitkomst van de peiling van deze week duidelijk beïnvloed, maar zal een grote impact hebben op het verdere verloop van deze verkiezingen, zegt De Hond. "Het percentage kiezers dat de PvdA een kans geeft op een stem is abrupt gestegen naar 28 procent. De sterke voorkeur voor Cohen als premier, als die althans niet aanzienlijk daalt voor 9 juni, zal in de laatste dagen voor de verkiezingen een beslissende rol kunnen gaan spelen."

Het is op dit moment een nek-aan-nekrace in de kopgroep: de PVV zou zondag 26 zetels halen (eentje minder dan vorige week) en het CDA 25 (eentje meer). De VVD volgt met twintig zetels (een erbij). De SP daalde met de nieuwe Emile Roemer aan het front met twee zetels naar tien. D66 zakte in deze roerige en door de dood van Hans van Mierlo ook nog eens droeve week naar achttien (een minder). Groen Links daalde naar twaalf zetels (ook een zetel minder dan vorige week).

De enige en nogal theoretische combinatie van drie partijen die dus meer dan 75 zetels en dus een meerderheid in de Tweede Kamer haalt is PvdA met PVV en CDA (78). De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn as vrijdag en zaterdag.

Racen in de nacht in Gran Turismo 5 trailer

Hoewel wij jammer genoeg nog niets over een releasedatum van Gran Turismo 5 weten, hebben wij wel een nieuwe trailer voor je. Niet verrassend zullen er verschillende bolides over het asfalt racen. Wat wel interessant is aan deze trailer zijn een aantal nieuwe opties die de game gaat bevatten, zoals het racen in de nacht, het schademodel en nieuwe licensies van automerken. De game komt exclusief uit voor de Playstation 3.

Paralympische afdaling uitgesteld wegens mist

De enige Nederlandse deelnemer aan de Paralympische Winterspelen in Vancouver, zitskiër Kees-Jan van der Klooster, zou gisteren in actie komen op de afdaling. Mist gooide echter roet in het eten waardoor de afdaling nu is verschoven naar komende donderdag.

Van der Klooster komt overigens dinsdag ook in actie op de reuzenslalom en aankomende vrijdag tijdens de kwalificatie voor de Super G.

Guitar Hero 6 opnieuw bevestigd

Vorig jaar bevestigde een gitarist van Tesla al dat er een Guitar Hero 6 aan zal komen.

Gene Simmons van Kiss bevestigde in het programma Game On van ITN het nog maar een keertje: Guitar Hero 6 gaat er komen.
Zijn precieze woorden waren:

"I am the voice of Guitar Hero 6"

Hoewel Activison nog niets officieel heeft aangekondigd, lijkt het er op dat er een zesde Guitar Hero game uitkomt.
gh

Uitslagen Schotland

Dit weekend stonden maar drie wedstrijden in de Schotse competitie op het programma omdat dit weekend ook om de Scottish Cup wordt gespeeld. FOK!sport brengt iedere speelronde een overzicht van de gespeelde wedstrijden in de Schotse competitie.


Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Motherwell Hearts 3-1
Falkirk St. Johnstone 1-2
Hamilton St. Mirren 1-0

 De stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Glasgow Rangers 28 20 7 1 67 64-16
2 Celtic 28 16 6 6 54 53-29
3 Dundee United 28 13 9 6 48 41-35
4 Motherwell 30 12 12 6 48 38-32
5 Hibernian 28 13 8 7 47 40-31
6 Hearts 29 10 7 12 37 27-33
7 St. Johnstone 26 8 7 11 31 41-46
8 Aberdeen 27 7 9 11 30 25-34
9 Kilmarnock 29 6 8 15 26 22-38
10 Hamilton 28 6 8 14 26 20-38
11 St. Mirren 29 5 9 15 24 25-40
12 Falkirk 28 4 8 16 20 23-47

Topscorers:

# Speler Club Doelpunten
1 Kris Boyd Glasgow Rangers 21
2 Anthony Stokes Hibernian 16
3 Kenny Miller Glasgow Rangers 14

Programma komende week:

Datum Thuis Uit
16/03 St. Johnstone Aberdeen
20/03 Aberdeen Dundee United
20/03 Celtic St. Johnstone
20/03 Hamilton Falkirk
20/03 Hearts Hibernian

Israël arresteert kopstuk Hamas op Westoever

Israël heeft een kopstuk van de Palestijnse Hamasbeweging opgepakt. Maher Uda (47) was de oprichter en leider van de gewapende tak van Hamas op de Westelijke Jordaanoever.

Afgelopen nacht werd hij gearresteerd in de omgeving van de Palestijnse stad Ramallah. Dat heeft een woordvoerder van het Israëlische leger vandaag bekendgemaakt.

"Hij stond sinds het eind van de jaren negentig op de lijst van meest gezochte personen", aldus de zegsman. Uda zou betrokken zijn geweest bij een reeks van zelfmoordaanslagen in Israël, die ongeveer zeventig levens hebben geëist.

Jans: "Niet beter dan NAC, wel effectiever"

Trainer Ron Jans toonde zich na afloop van de wedstrijd tegen NAC Breda een tevreden man. Hij zag zijn ploeg, na een roerige week, met 0-3 winnen op bezoek in Breda.

"Ik was erg nieuwsgierig voor deze wedstrijd", sprak Jans na afloop op de persconferentie. "Niet zozeer hoe het team zou reageren na de beenbreuk van Danny Holla, maar vooral omdat veel spelers op andere plaatsen moesten spelen. Ook was ik benieuwd naar de reactie van Tim Matavz en Andreas Granqvist, die heel de week ziek waren geweest."

Door twee doelpunten van Femi Ajilore en één van invaller Koen van de Laak, won Groningen met 0-3. "Als je kijkt naar het resultaat dan hebben we het fantastisch gedaan", vervolgde de oefenmeester van Groningen. "We waren niet beter dan NAC, maar wel effectiever. Na rust kwamen we een paar keer goed weg. NAC kreeg goede kansen via Matthew Amoah en Donny Gorter, maar die schoten ze er niet in. Ik vroeg me voor de wedstrijd af hoe mentaal weerbaar deze ploeg is en nu kan ik zeggen dat wij heel erg weerbaar zijn op dat gebied."

'Overlevingskans met hersentumor niet groot'

Een hersentumor is nog altijd een van de gevaarlijkste vormen van kanker. Na vijf jaar leeft nog één op de vijf patiënten bij wie artsen de diagnose hebben gesteld.

Dat heeft KWF Kankerbestrijding gezegd aan de vooravond van de Brain Awareness Week die morgen begint. Tijdens de week zijn er lezingen, presentaties op middelbare scholen en is er een dansvoorstelling. De week is onder meer georganiseerd door de Hersenstichting.

Het doel is aandacht te vragen voor de ziekte. In Nederland sterven per jaar 1500 mensen aan een hersentumor. De overlevingskans is zo klein, doordat de tumoren vaak pas laat worden ontdekt. Daarbij zijn de gezwellen vaak moeilijk te behandelen.

De Stichting STOPhersentumoren.nl brengt het boek 1500 Hoofdzaken uit, waarin zestien patiënten hun verhaal doen. Een aantal van de geïnterviewden is inmiddels aan de ziekte overleden. De opbrengst van het boek is bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek.

Kuznetsova onderuit in Indian Wells

Sverlana Kuznetsova is in de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells uitgeschakeld. De Russin, die in de eerste ronde een bye had, werd met 4-6, 6-4 en 1-6 verslagen door de Spaanse Carla Suárez Navarro.

"De tennisbal is perfect maar ik niet. Ik speel dit spelletje nu al zeventien jaar en nog altijd slaag ik er maar niet in om zo'n klein balletje op zo'n grote bal te krijgen. Heel frustrerend," aldus de Russin na afloop.

Suárez Navarro maakte maar veertien winners in haar partij tegen Kuznetsova, maar zij is juist gespecialiseerd in het net binnen de lijnen terugslaan van de bal. In de beslissende derde set liep ze al gauw uit en trok toch nog vrij makkelijk de partij naar zich toe.

Half miljoen huizen in VS zonder stroom door storm

Door rukwinden en zware regen zitten meer dan een half miljoen huizen en bedrijven in het noordoosten van de Verenigde Staten zonder stroom. Internationale vluchten lopen uren vertraging op en een trein richting New York met vijfhonderd passagiers stond meer dan vijf uur stil.

Een diesellocomotief heeft de trein uiteindelijk naar het volgende station gesleept, waarop de passagiers de reis met de bus konden vervolgen.

Het is de tweede keer in een week tijd dat meer dan een half miljoen huizen en bedrijfspanden door de storm zonder stroom komen te zitten. Door de rukwinden vallen bomen om en knappen elektriciteitsdraden. New York en New Jersey zijn het zwaarst getroffen, maar ook in delen van Pennsylvanië en Connecticut is de stroom uitgevallen.

Negen vliegtuigen die in New York hadden moeten landen zijn uitgeweken naar Boston, omdat ze niet genoeg brandstof hadden om nog langer te wachten op beter weer in New York. Onder de uitgeweken vliegtuigen was een Airbus A-380, het grootste commerciële passagiersvliegtuig ter wereld.

In Atlantic City viel een kraan om op een bouwplaats. Opvliegend puin vloog door het raam van een politiewagen, waardoor een agent gewond raakte.

Israël verlengt afgrendeling Jordaanoever

De Israëlische minister van Defensie Ehud Barak heeft de hermetische afgrendeling van de Westelijke Jordaanoever, die gisterenavond zou eindigen, verlengd tot dinsdag. Dat heeft een legerwoordvoerder laten weten.

De maatregel was in de nacht van donderdag op vrijdag ingegaan. Een zegsman van het leger stelde dat de Jordaanoever om veiligheidsredenen is afgesloten. In de afgelopen tien jaar heeft Israël de bezette Westelijke Jordaanoever uit vrees voor aanslagen geregeld afgegrendeld. Meestal gebeurde dat in de aanloop naar feestdagen. Daar is dit keer geen sprake van.

Door de maatregel kunnen tienduizenden Palestijnen van de Westelijke Jordaanoever niet naar hun werk in Israël. De relatie tussen Israël en de Palestijnen is deze week verder verslechterd door een aankondiging van de Israëlische regering dat 1600 nieuwe woningen voor Joden in bezet Oost-Jeruzalem zullen worden gebouwd. Verder maakte Israël bekend een illegale nederzetting op de Westelijke Jordaanoever te zullen uitbreiden.

Thaise oppositie demonstreert in Bangkok

Tienduizenden aanhangers van de afgezette Thaise premier Thaksin Shinawatra zijn vandaag samengekomen in de straten van de hoofdstad Bangkok. De demonstranten willen de regering van de huidige premier, Abhisit Vejjajiva, ten val brengen.

De ongeveer 80.000 betogers, gekleed in rode shirts, zijn de afgelopen dagen in een mars naar Bangkok getrokken. De regering stelt daar 50.000 agenten en militairen tegenover om de orde te handhaven.

De demonstranten steunen Thaksin, die in 2006 door het leger was afgezet. Hij is naar het buitenland gevlucht om te ontkomen aan een celstraf wegens corruptie. Thaksin heeft vooral aanhangers onder de arme bevolking op het platteland.

Paauwe: "Het was te weinig vandaag"

VVV beleefde gisteren een treurige avond. In de eigen Koel was FC Utrecht door een doelpunt van Jacob Lensky met 0-1 te sterk.

In de verdediging kon onder meer Patrick Paauwe er niet voor zorgen dat er de nul werd gehouden. De thuisploeg kampte met een behoorlijke lijst van afwezigen. Iets wat de ploeg van Jan van Dijk op leek te breken.

"Nu heb je natuurlijk acht afwezigen. Dat is niet weinig. Maar dan nog hebben we een redelijk elftal op de been", aldus Paauwe na afloop van de wedstrijd tegenover Eredivsie Live. "Maar het was vandaag iets te weinig."

Ondanks de nederlaag weet VVV-Venlo nog altijd de elfde plaats op de ranglijst van de Eredivisie te behouden.

Lesbische sergeant VS ontslagen na verraad agenten

Een Amerikaanse sergeant bij de luchtmacht is ontslagen omdat agenten tegen haar baas hebben gezegd dat ze lesbisch is. Toen de agenten in Rapid City door haar raam naar binnen keken, zagen ze op een huwelijkscertificaat dat ze met een vrouw is getrouwd. De 28-jarige Jene Newsome heeft een klacht ingediend bij de politie van South Dakota omdat de agenten haar privacy hebben geschonden.

Newsome hield zich aan de regel die sinds de jaren negentig binnen het leger geldt. Onder de noemer 'don't ask, don't tell' is afgesproken dat militairen niet naar hun seksuele voorkeur wordt gevraagd en dat zij er niets over zeggen als ze op hetzelfde geslacht vallen. Militairen die bevestigen homo of lesbisch te zijn, mogen worden ontslagen. Het Pentagon werkt momenteel aan een nieuw, moderner beleid. Tot het zo ver is, geldt het oude beleid nog.

Wel heeft secretaris van Defensie Robert Gates voorgesteld voorlopig geen homo's of lesbies te ontslaan die door een andere partij als zodanig zijn onthuld.

Newsome werkte al negen jaar bij het leger. De politie verscheen in november met een arrestatiebevel voor haar partner voor de deur omdat ze zou hebben gestolen. Newsome was toen op haar werk en kon niet meteen komen om de agenten te helpen. Toen zouden de agenten door het keukenraam het huwelijkscertificaat op een tafel hebben zien liggen.

Politiechef Steve Allender laat weten het jammer te vinden dat Newsome haar baan kwijt is. "Maar ik ben het er niet mee eens dat van ons mag worden verwacht dat we het certificaat negeren of dat we de luchtmacht niet waarschuwen. Het maakte deel uit van de zaak en de luchtmacht had recht op de informatie."

Hij benadrukte dat de politie er niet op uit is homo's of lesbies binnen het leger te onthullen. Uit een intern onderzoek heeft Allender geconcludeerd dat de agenten juist hebben gehandeld. Newsome wijst erop dat de agenten wisten wat het voor haar carrière zou betekenen als ze het zouden vertellen. Ze is er nog niet uit of ze een rechtszaak begint.

Sinds de jaren negentig zijn 13500 militairen ontslagen omdat bleek dat ze homo of lesbisch zijn. In tachtig procent van de gevallen komen ze zelf uit de kast. In de overige gevallen zijn ze 'verraden' door iemand anders. Volgens onderzoekers zijn die laatste gevallen veel pijnlijker.

Newsome keek uit naar het nieuwe beleid voor homo's en lesbies. Maar de verandering kwam niet op tijd om haar carrière te redden. "Ik dacht dat ik het wel zou redden. Ik had veel hoop."

Lesbische sergeant VS ontslagen na verraad agenten
Lesbische sergeant VS ontslagen na verraad agenten (Foto: Novum)

Israël lanceert controversieel donorexperiment

Israël lanceert een nieuw experiment om aan organen te komen. Wordt donor, en jij en je familie gaan voor als iemand een orgaan nodig heeft. Israël is het eerste land ter wereld dat een dergelijk systeem invoert. Medici zijn benieuwd of het tot een toename van donors leidt. Tegelijkertijd stuit het systeem op verzet van een ultra-orthodoxe joodse minderheid.

Zij voelen zich gediscrimineerd omdat hun geloof het niet toestaat organen af te staan. Organen ontvangen zou wel mogen. Ze zijn met te weinig om de wet tegen te houden, maar ze kunnen hem wel vertragen.

In Israël heeft tien procent van de volwassenen een donorcodicil. In de meeste westerse landen is dat dertig procent. Ongeveer 45 procent van de families staat de organen van een overledene af, in andere landen is dat tot zeventig procent.

De lage percentages komen waarschijnlijk deels door religieuze overwegingen. De meeste rabbi's hebben geen probleem met het afstaan van organen om levens te redden. Wel hebben ze er bezwaar tegen als iemand winst maakt op de organen van een overledene. Medici in Israël noemen het nieuwe systeem eerlijker, omdat mensen die hun organen wel afstaan in dezelfde rij wachten als mensen die dat niet doen.

Nadal eenvoudig door in Indian Wells

Rafael Nadal heeft de derde ronde bereikt van het ATP-toernooi in Indian Wells. De Spanjaard, vorig jaar winnaar van het toernooi, was met tweemaal 6-4 Rainer Schüttler de baas.

De nummer drie van de wereld had in het stadion wel te kampen met harde windvlagen. Vooral met de wind in de rug was het voor Nadal moeilijk om zijn backhand in stelling te brengen. Toch wist hij nog vrij eenvoudig de partij naar zich toe te trekken.

Nadal, die de afgelopen twee maanden aan de kant stond met knieklachten, was na afloop tevreden over zijn huidige vorm. "Ik voel me prima. Vooral de forehand voelt erg goed en dat is erg belangrijk voor mijn spel," aldus de Spanjaard.

Trefzekere Janssen: "Het spel had beter gekund"

Willem Janssen was gisteren belangrijk voor Roda JC. De middenvelder had met een doelpunt en een assist een groot aandeel in de 0-2 overwinning tegen NEC.

Over zijn eigen spel was de speler niet geheel tevreden. "Qua resultaat en belangrijkheid wel, maar het spel had beter gekund", aldus Janssen na afloop van het duel tegenover Eredivisie Live. "Je maakt op het goede moment het tweede doelpunt. We hebben heel lastig verdedigend. In de tweede helft helemaal niets weggegeven," zo vervolgde de middenvelder van Kerkraders.

Toch had Roda geen gemakkelijk avondje in Nijmegen. Dit zag Janssen ook. "Ik denk dat we wel goed startten. Mooi dat je snel die 0-1 maakt. Wij hadden geluk met die bal van NEC op de lat."

City-Pier-City over nieuw parcours

Vandaag zullen duizenden hardlopers weer aan de start verschijnen van de 36e editie van de City-Pier-City loop. Niet alleen volwassen kunnen meedoen maar er is ook plek voor de jongere deelnemers.

Dit jaar zullen de lopers voor het eerst een nieuw parcours af moeten leggen. Ze zullen starten en finishen op het Malieveld. De lopers van de lange afstanden zouden normaliter over de boulevard moeten lopen, maar omdat deze momenteel heringericht wordt is dit niet mogelijk.

Langs de gehele route heeft de politie maatregelen getroffen zodat de atleten de wedstrijd zonder moeilijkheden kunnen lopen. Dit jaar is overigens ook nieuw dat de City-Pier-City loop op zondag plaatsvindt in plaats van zaterdag. De organisatie heeft dit besloten omdat het over het algemeen zondag rustiger is in de stad.

Advocaat: "Uitstekende aanvallen, mooie goals"

Dick Advocaat zag dat zijn ploeg gisteren zonder enige vorm van moeite afrekende met RKC Waalwijk. Bij rust stond het 4-1, na negentig minuten 6-2.

"Het is altijd plezierig dat je de reeks kan voortzetten die je zes weken geleden hebt ingezet", zei Advocaat op de persconferentie. "Het was een wedstrijd met uitstekende aanvallen en mooie goals."
 
De trainer zag ook dat zijn ploeg verzuimde de dubbele cijfers te halen. "Het had meer kunnen zijn. De eerste helft was zeer goed, de tweede helft bij fasen. Al met al was het een goede avond voor AZ."

De Alkmaarders kunnen vandaag afwachten wat concurrenten Feyenoord en Heracles Almelo doen in hun onderlinge duel. De Rotterdammers staan vijf punten voor, de Almeloërs drie punten achter op AZ.

Brand legt woonboerderij in as

Een grote brand heeft een woonboerderij in het Groningse dorp Stitswerd in de as gelegd. De bewoner ontdekte de brand volgens de brandweer even voor 21.00 uur.

De man probeerde het vuur op de bovenverdieping eerst nog zelf te blussen. Toen dat een onbegonnen zaak bleek, belde hij 112. De brandweer kon echter niet voorkomen dat het pand bijna volledig uitbrandde.

Bij zijn bluspoging had de bewoner rook ingeademd. Voor de zekerheid is hij daarom naar een ziekenhuis gebracht. Bij de brand vielen verder geen gewonden.

Politie lost schot bij vechtpartij in Kerkrade

Bij een vechtpartij in de Limburgse plaats Kerkrade heeft de politie gisterenavond een schot gelost. Niemand raakte volgens de politie gewond. Rond 22.00 uur kregen meerdere mannen het met elkaar aan de stok in een eetgelegenheid aan de Sint Pieterstraat. Na een woordenwisseling renden ze naar buiten en gingen ze elkaar te lijf.

Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze dat een van de mannen een vuurwapen bij zich had. Een waarschuwingsschot werd gelost. Eén man is op de Sint Pieterstraat aangehouden. Een andere man stapte in een auto die klaarstond en ging ervandoor richting Duitsland.

De Duitse politie werd daarop gewaarschuwd. Even later werd een auto in het Duitse Aken aan de kant gezet. Vermoedelijk waren de inzittenden betrokken bij de vechtpartij. De aanleiding voor de ruzie is nog niet bekend.

Brood: "Stoppen slaan door na verlies"

RKC Waalwijk was in Alkmaar bij AZ op bezoek gekomen om de schade zoveel mogelijk te beperken, maar het strijdplan van de formatie van Ruud Brood kom al na één minuut de prullenbak in. Mounir El Hamdaoui schoot de ploeg van Dick Advocaat naar een voorsprong die de opmaat zou vormen voor de 6-2 zege.

Brood wilde na het ontluisterende advies in Alkmaar er aanvankelijk weinig over zeggen. "Na zo'n wedstrijd kan ik het heel kort houden," maar had voor de media toch een heel betoog in gedachten. "Ik heb de groep vooraf gewaarschuwd voor de spitsen van AZ. Die zijn, met alle respect, wel van een wat ander niveau dan die van FC Twente, waar we vorige week tegen speelden. Als je dan zo begint, springen alle stoppen bij mij," zei een kwade Brood.

"Ik moest mijn broek nog rechttrekken of de bal lag er al in. We gingen de duels maar half aan, het leek wel of we met een training bezig waren. In de rust ben ik enorm boos geworden. Onze doelman Ohad Levita heeft ons voor een nog grotere nederlaag behoed, maar we zijn natuurlijk behoorlijk afgedroogd. Het is een schande. Er zat geen gif in de ploeg, we waren slechts een speelbal van AZ."

RKC blijft door het verlies de nummer laatst van de Eredivisie. De promovendus heeft na 27 van de 34 wedstrijden twaalf punten verzameld, acht minder dan nummer zeventien Willem II. Een degradatie ligt daarom ook voor de hand.

Onderzoekers krijgen Prius niet op hol

Onderzoekers van Toyota en de Amerikaanse overheid zijn er niet in geslaagd een Toyota Prius op hol te laten slaan. Ze experimenteerden met de auto van een man die beweerde dat zijn Prius uit zichzelf versnelde. De bevindingen roepen volgens de overheid vragen op over de geloofwaardigheid van het verhaal van de man.

De 61-jarige James Sikes belde de politie maandag omdat zijn hybride auto op hol zou zijn geslagen. Hij haalde snelheden van 151 kilometer per uur. Een agent hielp Sikes zijn auto aan de kant te zetten in de buurt van San Diego.

Onderzoekers hebben testritten met de auto gemaakt en probeerden de situatie zich nog eens voor te laten doen, maar er gebeurde niets. Dat wekt de indruk dat Sikes het verhaal heeft verzonnen om een claim bij Toyota neer te leggen, maar zijn advocaat heeft eerder aangegeven dat hij niet van plan is een zaak aan te spannen.

Toyota heeft onlangs miljoenen auto's teruggeroepen om de remmen beter af te stellen.

Prius niet op hol (foto: Novum)

[WB] Verheijen: "Het was mooi"

Carl Verheijen slaagde er niet in om zich voor de Olympische Spelen in Vancouver te plaatsen, dus nam de stayer gisteren afscheid in het Thial-stadion in Heerenveen. Op zijn laatste afstand, de 5.000 meter, werd de schaatser uiteindelijk veertiende.

"Het was mooi", aldus Verheijen tegenover de NOS. "Eigenlijk wilde ik niet meer rijden, maar ik ben blij dat ik het toch gedaan heb. Ik was wel nerveus voor de wedstrijd, ik had geen idee wat me te wachten stond.. Maar het was mooi, nog even een high-five met Gerard en toen was het klaar."

Verheijen zorgde ook nog voor een uniek tafereel. Hij bedankte het publiek namelijk al, terwijl hij nog met zijn laatste race bezig was. "Dit raakt me ook op privé-gebied en dan ben ik wat extroverter, ja. Ik heb nog geen idee wat ik nu ga doen, maar het zal zeker iets met sport zijn. De sport heeft me zo veel gegeven, ik kan me niet voorstellen dat ik daar niet zal terugkomen."

"Het afscheid had eigenlijk in Vancouver moeten plaatsvinden, maar om het hier in Thialf te doen is echt geweldig."

Armstrong in Amstel Gold Race en Waalse Pijl

Lance Armstrong heeft gisteren zijn programma in aanloop naar de Tour de France bekend gemaakt. De Amerikaan heeft in deze programmering vijf topklassiekers opgenomen.

Armstrong zal niet starten in de Giro d'Italia, die dit jaar in ons land van start gaat. De renner van Team RadioShack geeft de voorkeur aan de Tour of California. Ook de organisatie van de Dauphiné Liberé hoeft niet op de deelname van de zevenvoudig Tour-winnaar te rekenen. Die koos er namelijk voor om aan de start van de Ronde van Zwitsreland te verschijnen.

Daarnaast is Armstrong ook te zien in Milaan-San Remo, Critérium International, de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Van Gaal blij met Robben bij Bayern

Louis van Gaal is erg blij met Arjen Robben bij Bayern München. De vleugelaanvaller was gisteren in het duel met SC Freiburg er persoonlijk verantwoordelijk voor dat een 0-1 achterstand werd omgebogen naar een 2-1 winst. Hierdoor blijft de sterrenformatie op koers voor de titel in de Bundesliga.

"Arjen speelde een slechte eerste helft, maar een goede tweede," zei Van Gaal in Bild Zeitung. "Ik ben trots dat we hem hebben. Het is ongelofelijk wat Robben dit seizoen allemaal presteert." De coach had ook kritiek op zijn elftal. "In de eerste helft bezorgde Freiburg ons veel problemen. Hoewel we na rust domineerden, hadden we net zo goed puntenverlies kunnen lijden."

'Wilders onwel in Duitsland'

Geert Wilders zou vanavond in Monschau onwel zijn geraakt als gevolg van oververmoeidheid. Dat melden verschillende bronnen in Den Haag. Inmiddels zou de PVV-leider volledig zijn hersteld. 

Rond 20:00 uur verzamelden zich een aantal beveiligers van de politicus in de lobby van zijn hotel. Ook de politie en een ambulance kwamen ter plaatse. Artsen hebben Wilders onderzocht. In een sms aan het ANP liet hij vannacht weten: "Er is helemaal niks aan de hand. Alles prima met mij. Welterusten."

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding wil niet reageren op het bericht. Ook Wilders zelf geeft geen commentaar op vragen over de gebeurtenissen van vanavond. Het hotel ontkent overigens dat Wilders aldaar aanwezig was.

'PlayStation Move werkt prima met StarCraft'

De nieuwe motion controller van Sony, de PlayStation Move, werkt erg goed met StarCraft. Dat zei Anton Mikhailov tijdens de GDC in San Francisco. Volgens Mikhailov is de PlayStation Move getest op een PC met StarCraft om te kijken hoe accuraat de controller is.

"De PlayStation Eye is in staat om de PlayStation Move tot op de milimeter nauwkeurig te volgen, zowel in de X- als de Y-as richting. De test met StarCraft op de PC is dan ook zeer succesvol verlopen", aldus Anton Mikhailov van Sony.

Al eerder werd bekend dat de PlayStation Move er niet voor gaat zorgen dat er minder hardcore games worden uitgebracht. Afgelopen week liet Sony al weten dat er zo'n zesendertig ontwikkelaars en uitgevers werken aan games voor deze motion controller. De PlayStation Move moet ergens in de herfst van dit jaar in de winkels liggen.

PlayStation Move

Playstation Home haalt de 12 miljoen

Playstation Home baas Jack Buser vertelde op de laatste dag van het GDC dat de Playstation Home community nu 12 miljoen leden telt. Dat is 2 miljoen meer sinds afgelopen december en het dubbele van het aantal vorige juni.

Je kan denken dat dit gewoon de leden zijn die eens online komen om het hele Home gebeuren te proberen om later terug te komen. Sony's data vertelt ons dat 85 procent van de gebruikers die een Home avatar hebben gemaakt meer dan eens terug zijn gekeerd. Gemiddeld zijn die gebruikers dan 1 uur bezig per bezoek in Playstation Home.

Ook vertelde Buser dat Sony's strategie voor 2010 veel "total game integration" zal bevatten. Dus verwacht meer spaces, mini games en dergelijke behorende bij een game in Playstation Home.
pshome

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.