Jans: "Niet beter dan NAC, wel effectiever"

Trainer Ron Jans toonde zich na afloop van de wedstrijd tegen NAC Breda een tevreden man. Hij zag zijn ploeg, na een roerige week, met 0-3 winnen op bezoek in Breda.

"Ik was erg nieuwsgierig voor deze wedstrijd", sprak Jans na afloop op de persconferentie. "Niet zozeer hoe het team zou reageren na de beenbreuk van Danny Holla, maar vooral omdat veel spelers op andere plaatsen moesten spelen. Ook was ik benieuwd naar de reactie van Tim Matavz en Andreas Granqvist, die heel de week ziek waren geweest."

Door twee doelpunten van Femi Ajilore en één van invaller Koen van de Laak, won Groningen met 0-3. "Als je kijkt naar het resultaat dan hebben we het fantastisch gedaan", vervolgde de oefenmeester van Groningen. "We waren niet beter dan NAC, maar wel effectiever. Na rust kwamen we een paar keer goed weg. NAC kreeg goede kansen via Matthew Amoah en Donny Gorter, maar die schoten ze er niet in. Ik vroeg me voor de wedstrijd af hoe mentaal weerbaar deze ploeg is en nu kan ik zeggen dat wij heel erg weerbaar zijn op dat gebied."