Vettel berust na missen winst

Sebastian Vettel leek op het circuit van Bahrein af te stevenen naar de eerste zege in het Formule 1-seizoen 2010. De Red Bull van de Duitser kampte met een afgebroken uitlaat waardoor hij veel tijd verloor. Fernando Alonso, Felipe Massa en Lewis Hamilton wisten hem in te halen, waardoor hij alsnog als vierde eindigde in de woestijn.

"Het was – op het mankement na – een positief weekend. Het is jammer, maar wat doe je eraan? Vanaf zaterdagochtend waren we de snelste en ik denk dat we de race onder controle hadden," zei Vettel. "Mijn strategie was goed en ik wist hoe de banden eraan toe waren. Alles verliep soepel: ik had alles onder controle. Toen er nog vijftien of twintig ronden gereden moest worden verloor mijn auto opeens aan kracht. Ik weet niet wat er aan de hand was maar ik denk dat er mechanisch iets stuk was aan de auto."

"Gelukkig konden we de race uitrijden maar we hadden echt moeten winnen. Het is niet makkelijk. Ik ging aan kop, alles verliep super en ik hoefde alleen nog maar te finishen. Opeens krijg je dan zo’n probleem voor je kiezen en weet je vervolgens niet meer wat er gaat gebeuren. Aan het einde leek de auto zich beter te houden maar het was nog niet fantastisch. Gelukkig hebben we toch nog twaalf punten in huis gesleept."