Uitslag Barcelona - Valencia

Lionel Messi heeft er eigenhandig voor gezorgd dat de druk vol op de ketel staat bij Real Madrid. De Argentijn scoorde driemaal in de competitiewedstrijd tegen Valencia, waardoor er weer een gat met drie punten met de Madrilenen is ontstaan.

Valencia trad aan zonder de geblesseerde sterspits David Villa en de geschorste verdedigers Carlos Marchena en David Navarro. Hierdoor waren er basisplaatsen voor Alejandro Domínguez en Hedwiges Maduro ingeruimd. De Catalanen speelden zonder de geschorste Zlatan Ibrahimovic en de geblesseerde aanvoerder Carles Puyol. Zij werden vervangen door respectievelijk Bojan en Gabriel Milito.

De bezoekers, die eerder dit seizoen al een gelijkspel uit het vuur sleepten tegen de regerend kampioen, openden sterk in Camp Nou. De nummer drie van La Liga zette druk op de goal van Víctor Valdés en dat leverde na vijf minuten een kans op voor jeugdspeler Jordi Alba, die op linkshalf mocht beginnen. De poging van de jeugdinternational verdween echter over het doel van Barcelona.

Barcelona had moeite om in de wedstrijd te komen, en pas vijf minuten voor rust kwam er een echt grote kans toen Pedro de bal van Lionel Messi ontving en rakelings voorlangs schoot. Even daarvoor kon Valencia al op voorsprong komen toen David Silva vanaf links kon voorgeven op Maduro, maar de Nederlander kreeg de bal niet goed aangespeeld en kwam derhalve niet tot een schot.

Na de thee nam Barça het heft in handen, en via Messi werd de ploeg gevaarlijker. De precisie ontbrak aanvankelijk echter bij de topscorer van La Liga, ook toen Maduro een vrije trap op een gevaarlije plek weggaf. Even later scoorde de Argentijn alsnog. Hij was te snel voor Bruno en Ángel Dealbert en verschalkte César in de korte hoek.

Barcelona kwam beter in de wedstrijd en ging op zoek naar de bevrijdende 2-0. Toch was het Valencia dat met Nikola ´igić in de ploeg een enorme kans op de gelijkmaker kreeg, maar oog in oog met Víctor Valdés faalde de Serviër. Een minuut later kreeg Maduro zijn tweede gele kaart, waardoor de opdracht van Valencia nog zwaarder werd.

Tien minuten voor tijd besliste Messi het treffen met twee treffers. Allereerst omspeelde hij Dealbert om met links de verre hoek te bereiken, om vervolgens om nog geen minuut later met rechts door de benen van César de 3-0 aan te laten tekenen. Door de zege is Barcelona uitgelopen naar 65 punten. Real Madrid heeft er drie minder, maar speelt om negen uur nog de uitwedstrijd bij Real Valladolid.