[IndyCar] Uitslag kwalificatie São Paulo

Dario Franchitti heeft de eerste poleposition van het IndyCar Series seizoen 2010 behaald. De Schot reed met de auto van Ganassi Racing op het stratencircuit in São Paulo meteen naar de poleposition. Hij bleef Alex Tagliani van het nieuwe FAZZT Team maar nipt voor. Justin Wilson pakte de derde plaats.

Voor de kwalificaties op niet-ovals wordt het veld in twee groepen opgedeeld, waarvan de beste zes doorgaan naar de volgende ronde. In de tweede ronde gaan wederom de beste zes door, waarna deze rijders onderling in de derde sessie de startvolgorde bepalen. In de eerste sessie veroorzaakte Raphael Matos meteen een gele vlag en tegen het einde van die sessie was het Mike Conway die in de bandenstapels belandde en wederom een gele vlag veroorzaakte.

Conway moest volgens de regels zijn snelste tijd inleveren en ging daardoor niet door naar de volgende ronde. Matos mocht dit wel, waardoor Danica Patrick net buiten de boot viel. In de tweede sessie waren het Milka Duno en Mario Romancini die hun bolides niet onder controle hadden en de auto in de banden parkeerden.

Waar Will Power degene was die de snelste tijd liet noteren in de tweede ronde, was het de Australiër die er in het laatste deel van de kwalificatie niet aan te pas kwam. Hij moest toezien dat er vier coureurs sneller waren. Zijn Penske-teamgenoten Scott Dixon en Helio Castroneves strandden al in het tweede deel van de kwalificatie. Ook het grote Andretti Autosport had maar één coureur in het laatste deel van de kwalificatie. Tony Kanaan werd zesde. De poleposition was voor Franchitti, voor Tagliani, Wilson en Ryan Hunter-Raey.