Uitslag Ajax-PSV

Ajax heeft de topper tegen PSV met 4-1 gewonnen. De Amsterdammers naderen de ploeg uit Eindhoven daardoor op de ranglijst tot op één punt.

In de eerste helft speelden beide ploegen zeer aanvallend en het spel golfde op en neer. PSV creëerde de grootste kansen in die eerste helft, onder meer via Toivonen en Amrabat. Het was echter Ajax dat tot scoren kwam. Een schot van Suárez kon nog gekeerd worden door Isaksson, maar in de rebound scoorde De Jong de 1-0. PSV bleef ook bij een achterstand goed spelen en aanvallen, maar het was wederom Ajax dat tot scoren kwam. Emanuelson maakte de 2-0 na een hard schot in de kruising.

De tweede helft was daarna een stuk minder leuk voor de neutrale toeschouwer. Ajax liet PSV het spel maken, maar de bezoekers speelden slordig en slaagden er niet in om gevaar te stichten. Na een knappe pass van De Zeeuw scoorde Pantelic de 3-0 en was de wedstrijd beslist. Dzsudzsák scoorde uit een penalty nog wel de 3-1 na hands van Vertonghen. Suárez bepaalde uiteindelijk na een mooie aanval de eindstand op 4-1.