Terreurverdachten opgepakt in India

Redactie

De Indiase stad Mumbai is ontsnapt aan een grote terroristische aanslag. Twee mannen die aanslagen op verschillende doelwitten in de stad voorbereidden werden gisteren in Matunga, een voorstad van Mumbai, opgepakt. Dat heeft de Indiase politie vandaag gezegd.

De chef van de antiterrorisme-eenheid van Mumbai zei dat de twee mannen een drukbezocht warenhuis, een markt en een aardgasbedrijf wilden aanvallen. De mannen zouden banden hebben met terreurgroepen in Pakistan en handelden in opdracht van deze groepen. "Ze kregen instructies vanuit Pakistan om hier hun aanslagen te plegen."

De verdachten blijven tot donderdag vastzitten, waarna ze worden voorgeleid aan de rechter.

India geeft een Pakistaanse islamitische opstandelingengroep de schuld van een terreuraanslag in Mumbai in november 2008. Bij deze aanslag kwamen 166 personen om het leven. Vorige maand werden 16 personen gedood bij een aanslag op een bakkerij in Pune, vlakbij Mumbai.

Sinds de aanslag op de bakkerij in Pune is Mumbai in de hoogste staat van paraatheid. Als reactie op de arrestatie van de twee mannen heeft de politie de veiligheidsmaatregelen nog eens aangescherpt. Er zijn extra agenten ingezet om op markten en bij bioscopen te surveilleren.