Dieptepunt kijkcijfers Paul de Leeuw

De wekelijkse tv-show van Paul de Leeuw scoorde gisteren een dieptepunt in kijkcijfers met nog geen miljoen mensen. Volgens Stichting KijkOnderzoek schakelden gisteravond 908.000 kijkers in op X De Leeuw (VARA). Daarmee is de show het slechtst bekeken Nederland 1-programma dat direct na het Achtuurjournaal te zien is.

Het Achtuurjournaal is meestal een mooie lead-in voor veel programma's, omdat dit journaal als best bekeken tv-programma vaak meer dan 2 miljoen kijkers trekt. Gisteren troefde zelfs Shownieuws van SBS6 De Leeuw af, met 967.000 kijkers. Vergeleken met vorige week, toen de cijfers ook al tegenvielen, verloor X De Leeuw 215.000 kijkers.

Ook Gerard Joling weet nauwelijks te scoren met zijn nieuwe show Move Like Michael Jackson (SBS6). Gisteren keken slechts 589.000 mensen naar zijn dansprogramma. Hiermee werd Joling onder andere afgetroefd door Lachen Om Home Video's (607.000 kijkers), dat tevens op SBS6 wordt uitgezonden.

Grote winnaar van de belangrijke zaterdagavond was wederom Linda de Mol met haar quizshow Ik Hou Van Holland. Het RTL4-programma scoorde ruim 2 miljoen kijkers, iets meer dan vorige week zaterdag. Ook oud-VARA-presentator Jack Spijkerman weet op RTL4 steeds meer kijkers terug te veroveren met 1,4 miljoen kijkers voor Wat Vindt Nederland.


Nog eens 215.000 kijkers haken af bij Paul de Leeuw