Arshavin: "Engelse pers verpest WK-kansen"

Matthias (Veritaz)

Andrei Arshavin waarschuwt de Engelse pers voor de aandacht die men gunt aan de randzaken rond het Engelse nationale team. Volgens de Russische aanvaller van Arsenal kan al die aandacht voor opmerkelijke zaken buiten het voetbal de kans op een goed WK verpesten.

De afgelopen tijd hadden de tabloids veel plezier aan de slippertjes van John Terry en Ashley Cole. Volgens Arshavin is dit niet goed voor de sfeer rond het team. "In Engeland verpesten jullie de sfeer rond het nationale team met de aandacht voor randzaken", aldus de Rus in The Times. "Iedereen in dit land wil dat Engeland wereldkampioen wordt, waarom maken jullie de spelers dan af? Als het zo doorgaat stoppen jullie een verborgen camera in de onderbroek om maar een verhaal te krijgen. Laat de sterren met rust, gun ze het recht om mens te zijn."

Arshavin beseft dat voetballers een voorbeeldfunctie vervullen, maar hij vult aan: "We kunnen niet als monniken leven. Iedereen mag doen en laten wat hij wil, zolang de wet niet wordt overtreden."