Uitslagen Jupiler League (14/03/2010)

Vandaag werden er twee wedstrijden gespeeld in de Jupiler League. Hieronder vind je de uitslagen.

Go Ahead Eagles heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt op rivaal FC Zwolle. De ploeg van trainer Andries Ulderink blijft in het spoor van Cambuur dankzij een 1-0 zege op de Blauwvingers. Een strafschop van Jules Reimerink bracht na elf minuten de beslissing.

Go Ahead Eagles begon fel en zette Zwolle vroeg onder druk. De bezoekers waren als eerste dichtbij de openingstreffer toen Slot het van afstand probeerde. Doelman Pasveer, die iets te ver voor zijn doel stond, zag de bal echter op het dak van het doel eindigen.

Vier minuten later was het aan de andere kant wel raak. Zwolle verdedigde slordig uit, waarna Kapralik een overtreding maakte op Reimerink. De huurling van FC Twente legde vervolgens zelf aan om de Eagles na elf minuten op 1-0 te zetten. FC Zwolle had daarna het beste spel en voetbalde beter dan de rivaal uit Deventer. Met name Rojer was een paar keer in de buurt van de gelijkmaker. De aanvaller schoot echter drie keer vanuit een kansrijke positie langs het Eagles-doel.

Na de pauze was het spel van beide kanten minder goed en werden er meer fouten gemaakt. Lange ballen van de thuisploeg leverden enkele mogelijkheden op, maar de Eagles zagen hoe doelman René Oosterhof zijn ploeg in de wedstrijd hield. De vervanger van de geschorste Diederik Boek redde knap toen Halil Colak van dichtbij leek te scoren. Ook uit spelhervattingen was Go Ahead gevaarlijk.

De beste kansen waren echter voor FC Zwolle. Slot kon alleen op Pasveer af, maar hij schoot de bal over de keeper én het doel. Vooral Rojer kon zichzelf verwijten dat hij niet scoorde. In de slotfase kreeg hij de allergrootste kans van de wedstrijd toen hij ongehinderd van dichtbij kon binnenschieten. Rojer twijfelde echter en gaf daarmee Pasveer de kans om de bal te onderscheppen. Reimerink was daarna dichtbij de beslissing, maar Oosterhof had opnieuw een goede redding in huis. Go Ahead pakte daarmee een zege, die hoger had kunnen uitvallen als invaller Hasselbaink in blessuretijd zijn strafschop had benut. De aanvaller werd onderuit gehaald door Oosterhof en legde vervolgens zelf aan om over te schieten. In een hectische slotfase werd vervolgens niet meer gescoord

Het noodlijdende FC Oss heeft in de derby met FC Den Bosch de vijftiende nederlaag van het seizoen geïncasseerd. De ploeg van Hans de Koning ging met 1-3 de mist in.

Nog voor de rust begon de misère voor de Ossenaren. Na 21 minuten spelen wist Kousemaker de 0-1 op het scorebord te zetten. Vijf minuten voor aanvang van de rust volgde Matusiwa het voorbeeld van zijn ploeggenoot. De wedstrijd leek gespeeld toen Jans The Blue White Army de derde treffer bezorgde. Dankzij De Wagt mocht ook de aanhang van Oss een doelpunt bewonderen. Oss staat onderaan de ranglijst, maar heeft nog niet zoveel wedstrijden gespeeld als Telstar en Fortuna Sittard, die ook onderin de ranglijst geklasseerd staan.

FC Den Bosch heeft met de zevende plaats zicht op de subtop.