FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 15 maart 2010

Djokovic overleeft drie matchpoints

Novak Djokovic is in de tweede ronde van het tennistoernooi van Indian Wells op het nippertje ontsnapt aan uitschakeling. De als tweede geplaatste Serviër versloeg de Duitser Philipp Kohlschreiber met 6-3, 2-6 en 7-6 (3), maar moest daarvoor wel drie matchpoints wegwerken. Djokovic schreef het Masters-toernooi in Californië twee jaar geleden op zijn naam en was een jaar daarvoor verliezend finalist.

Djokovic kwam in de eerste ronde tegen Mardy Fish al niet al te best voor de dag, naar eigen zeggen omdat hij kampte met een jetlag. Tegen Kohlschreiber was het echter niet veel beter en toen de Duitser bij een stand van 5-4 in de derde set een 0-40 voorsprong nam op de service van Djokovic, leek een sensatie onafwendbaar.

Terwijl het publiek al aanstalten maakte om het Centre Court te verlaten, had Djokovic toch nog wat mooie punten in petto. De Serviër knokte zich terug tot 5-5, sleepte een tiebreak uit het vuur en trok daarin met 7-3 alsnog aan het langste eind.

Williams: "Er zit nog meer in het vat"

Technisch directeur van Williams Sam Michael zegt dat het Britse team veel betere resultaten kan laten zien dan de tiende plaats die Rubens Barrichello tijdens de eerste Formule 1-race van het seizoen 2010 in Bahrein behaalde. De Brazliaan reed in de woestijn gisteren met een niet-optimale FW32 rond, waardoor hij niet maximaal kon presteren.

"We hadden heel wat problemen op te lossen in de aanloop naar de eerste Grand Prix en het werd duidelijk dat we wat brandjes moesten blussen in de aanloop om de race op zondag te kunnen finishen," zei Michael. "Hierdoor konden we drie of vier dingen niet snel op de FW32 aanpassen. De meeste zaken kunnen in de komende races rechtgetrokken worden en hierdoor kunnen we een stap in de prestaties maken."

"We kenden enkele problemen in de trainingen, maar door veel inspanningen en late nachten door de monteurs konden we ze binnen de perken houden," zei de Brit die er aan toevoegde dat Barrichello zijn snelste ronde van de race in een licht beschadigde wagen reed. Ook Hülkenberg zal beter gaan presteren volgens Michael. De Duitse rookie maakte enkele foutjes waardoor hij zowel in de kwalificatie als de race kostbare tijd verloor.

Merendeel studenten heeft OV-chipkaart geactiveerd

Zo'n 585 duizend studenten hebben vandaag aan het einde van de dag hun ov-chipkaart geactiveerd. Dat meldt een woordvoerder van het Communicatiepunt Studenten OV-chipkaart. Vanaf morgen kunnen studenten alleen nog met hun OV-chipkaart reizen in het openbaar vervoer.

Veertigduizend studenten hebben hun OV-chipkaart nog niet opgeladen. De helft van hen is dit volgens de woordvoerder ook niet van plan. Doordat zij bijvoorbeeld in het buitenland gaan studeren of zeer sporadisch reizen. Twintigduizend studenten hebben de kaart wel nodig, maar hebben deze nog niet geactiveerd. De woordvoerder verwacht dat dit morgen in 'individuele gevallen' tot problemen kan leiden.

Studenten moesten eigenlijk met ingang van dit jaar al overstappen op de OV-chipkaart. Door technische problemen werd deze datum verschoven naar 1 februari. Deze deadline werd ook verschoven; ditmaal naar 16 maart. Studenten kunnen volgens de woordvoerder nog op elk moment hun kaart opladen.

Eurlings betreurt weigeren poster NS

Camiel Eurlings (CDA) betreurt dat de NS een poster van een naakte lichamelijk gehandicapte man niet op stations wilde hebben omdat dit aanstootgevend zou zijn. De demissionaire verkeersminister vindt wel dat kunstbeleving een persoonlijke aangelegenheid is en dat de NS als zelfstandig bedrijf een eigen afweging kan maken.

Het ging om posters van de tentoonstelling Niet Normaal in de Beurs van Berlage die in december werd geopend. Eurlings schrijft aan de Tweede Kamer na vragen van de PvdA, dat de NS volgens hem 'alle mensen op een gelijkwaardige manier beschouwt'. De NS sponsort onder meer paralympische en olympische sporters.

'UWV moet 35 miljoen extra vinden'

Uitkeringsinstantie UWV moet 35 miljoen euro extra zien te vinden voor re-integratietrajecten. Dat schrijft demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Piet Hein Donner (CDA) in een brief aan de Tweede Kamer.

Het budget voor dit jaar moet worden uitgebreid van 126 tot 161 miljoen euro. Het UWV heeft door de stijging van het aantal werklozen door de economische crisis vorig jaar meer re-integratietrajecten ingekocht. Het UWV heeft volgens Donner het beschikbare budget niet 'selectief genoeg' ingezet, terwijl dit wel was afgesproken.

Donner laat weten teleurgesteld te zijn in het gebrek aan sturing bij de instantie. Het UWV moet nu van de minister het geld in de eigen begroting vrij maken.

Mourinho: "Ik houd me in bij uitschakeling Chelsea"

Mocht Chelsea morgen uitgeschakeld worden in de Champions League door Internazionale dan zal José Mourinho uit respect naar zijn oude werkgever toe niet aan de zijlijn staan te juichen. Beide ploegen spelen morgen op Stamford Bridge de returnwedstrijd om een plaats in de kwartfinale. Inter verdedigt een 2-1 voorsprong.

"Ik zal mijn emoties controleren, me zoveel mogelijk in bedwang houden," zei Mourinho in een persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd. "Ik denk dat de fans van Chelsea me toejuichen, ze zijn me vast niet vergeten. Maar ook al fluiten ze me uit: Chelsea is niet interessant, het draait nu om Internazionale."

"Het is niet speciaal om Chelsea uit te schakelen, wél om met Inter de laatste acht te bereiken. De afgelopen jaren verloren we in dit stadium van Valencia, Liverpool en Manchester United. Ik hoef helemaal niets te bewijzen voor de fans, het bestuur en de spelers van Chelsea. De relatie met iedereen is uitstekend," zei de trainer van de koploper van Italië.

Fles drank verdwenen uit tijdcapsule

Het was een leuk idee, 25 jaar geleden. Men neme enkele attributen uit het jaar 1985, waaronder een fles Mexicaanse brandewijn, stopt het in een zogeheten tijdcapsule en laat het in beton storten om het in 2010 weer uit te graven. Zaterdag hebben ambtenaren uit de plaats Somerton, in de Amerikaanse staat Arizona, het ding geopend, maar de drank bleek spoorloos verdwenen.

Pancho Soto, ambtenaar van de gemeentereiniging die destijds bij het begraven van de tijdcapsule aanwezig was, is stomverbaasd dat de brandewijn is verdwenen. Hij is er heilig van overtuigd dat de drank zich nog in de tijdcapsule bevond toen deze in beton werd gestort.

Gelukkig was de opgraving niet geheel nutteloos. De tijdcapsule bleek gelukkig nog wel foto's van de bewoners van Somerton van 1985, een videoband en een exemplaar van Time Magazine met de toenmalige president Ronald Reagan te bevatten.

LA Noire is geen standaard game

LA Noire, de game die later dit jaar uitkomt zal geen standaard game worden volgens Rockstar. LA Noire speelt zich af in Los Angeles in de jaren '40 en als speler kan je je vrij rondbegeven door de stad die zeer nauwkeurig is nagemaakt.

Het spel is geinspireerd door echte politiedossiers, kranten en kaarten uit de jaren '40 maar spelers die een soort GTA verwachten zullen zich bedrogen voelen.
Alhoewel je je in een open wereld bevindt zal je karakter nu 'goed' zijn in plaats van het 'slechte' uit de GTA serie. In de GTA serie lag de nadruk ook erg op actie, in LA Noire heb je ook actie maar toch wel net eventjes anders. Zo zal je namelijk als je op een plaatsdelict komt getuigen moeten horen, bewijzen verzamelen en zelf gaan uitzoeken waar je vervolgens heen moet.

Volgens mensen die aan de game werken zal het spel gebaseerd worden op het traditionele detective werk en niet het combineer voorwerp A met voorwerp B avonturenspel idee, hierdoor zal de game ook wat toegankelijker worden want iedereen kent tegenwoordig de manier van detectivewerk vanwege de vele films en tv series.

LA Noire
Bespeelt u ook de fluit?

Londense bezemkast is twee ton waard

Een Engels spreekwoord zegt 'His home is his Castle' maar in het geval van Ray Barker is dat niet meer dan een veredelde bezemkast. De ruimte waarin hij álles doet, bedraagt niet meer dan 3,4 bij 1,7 meter. Alleen om de felbegeerde locatie van het pand, het ligt tegenover Harrods in Knightsbridge, is de bezemkast maar liefst 200.000 pond waard. 

Het tweekamerflatje heeft een oppervlakte van circa 5,6 vierkante meter (ter vergelijking: een snookertafel heeft een oppervlakte van ruim 6,3 vierkante meter) en heeft alles wat een mens nodig heeft: een toilet, een douche die tegelijkertijd als garderobe dienst doet en de nodige kastruimte. Voor Barker is het pand echter ideaal, omdat hij het gebruikt om pendelen tussen zijn werk- en woonplaats te voorkomen. Barker: "Ik kan schoonmaken terwijl ik op de sofa lig. In feite kan ik tegelijkertijd de afwas doen, de deur opendoen, een kopje thee maken en naar het toilet gaan."

De bezemkast werd in 1987 omgebouwd tot leefruimte en werd door een secretaresse gekocht voor 37.000 pond. Inmiddels is de woning het zesvoudige waard. Het optrekje verkopen doet Barker echter niet want, zo zegt hij: "Mijn knusse flatje is prima om te slapen en het zou een stuk moeilijker worden om naar mijn werk in Chiswick te komen vanuit Ierland."


Foto's van de waardevolle bezemkast kun je hier bekijken!

[Six Nations] Monye verwacht tegen Frankrijk te spelen

Ugo Monye verwacht aanstaande zaterdag inzetbaar te zijn voor het laatste duel van Engeland. Monye werd in de wedstrijd tegen Schotland nog op een brancard van het veld gereden, terwijl ook te zien was hoe zijn hoofd en nek gestabiliseerd waren en hij zuurstof kreeg toegediend.

Tijdens de wedstrijd tegen Schotland knalde Monye vol met zijn hoofd tegen het hoofd van de Schot Kelly Brown, die ook meteen vervangen werd. Direct nadat Monye van het veld werd gereden, werd hij naar een ziekenhuis in de buurt gebracht, maar röntgenfoto's brachten geen schade aan zijn nek of zijn schedel aan het licht.

"Ik zou graag in actie komen tegen Frankrijk en verwacht deze week weer voluit te kunnen trainen," vertelde Monye tegen de Evening Standard. "Ik heb nog wel wat last van de rechterzijde van mijn nek en ik heb nog een tintelend gevoel in mijn rechterarm, dus zal ik samen blijven werken met de medische staf van het nationale team van Engeland."

Een maand geleden werd de rugbywereld opgeschrikt door de nekblessure van de Schot Thom Evans, die ernstige schade aan zijn ruggengraat opliep en moet vrezen voor zijn carrière. Monye is zich er van bewust dat een dergelijke blessure ook hem had kunnen treffen. "De hulp die ik op het veld en in het ziekenhuis ontving was fantastisch en ik realiseer mij dat mijn protesten tegen mijn afvoeren kwamen omdat ik door de klap flink versuft was. Ik wil het niet groter maken dan het was, maar gezien Evans zo'n ernstige blessure opliep was het hun goed recht om dergelijke voorzorgsmaatregelingen te nemen."

Het andere slachtoffer van de botsing, Kelly Brown, zal nog een aantal testen af moeten leggen voordat hij groen licht krijgt van de Schotste medische staf om zaterdag aan te mogen treden tegen Ierland.

Rusland eert medaillewinnaars Vancouver

De Russische medaillewinnaars tijdens de Olympische Spelen in Vancouver zijn vandaag door president Dmitri Medvedev in het zonnetje gezet. Tegelijkertijd hield Medvedev in Moskou Russische sportofficials verantwoordelijk voor het slechtste resultaat ooit van de Russen op de Winterspelen.

Rusland won slechts 15 medailles, waarvan drie gouden. Met de Olympische Spelen in Sochi (2014) in het vooruitzicht kondigde Medvedev alvast diverse ontslagen bij sportbonden aan.

Schaatser Ivan Skobrev, biatleet Ivan Tcherezov en kunstrijder Jevgeni Plushenko kregen een eervolle onderscheiding van Medvedev. "Jullie hebben geweldig gepresteerd onder moeilijke omstandigheden", hield de president de sporters voor. "Jullie prestaties hebben niet geleden onder de slechte organisatie en voorbereiding waarvoor de officials verantwoordelijk zijn geweest."

Vertegenwoordigers van de wintersportbonden ontbraken op het feestje in het Kremlin. Plushenko gaf de Russische bond nog een trap na. "Ik ben op het ijs teruggekeerd om een medaille voor Rusland te winnen, maar de bond reageerde niet. Ik heb geen financiële en facilitaire ondersteuning gekregen. Hetzelfde gold voor mijn coach", tekende het persbureau Interfax op uit de mond van de winnaar van het zilver.

Acht extra hoofdklassers in KNVB beker

Vanaf volgend seizoen zullen er acht extra ploegen uit de hoofdklasse aan de eerste ronde van de KNVB beker mogen deelnemen. Dit heeft het bestuur amateurvoetbal van de KNVB vandaag besloten.

Het besluit van het bestuur volgt op de beslissing, die het bestuur betaald voetbal van de nationale voetbalbond eerder nam. In het nieuwe seizoen zullen er namelijk vier extra plaatsen in de tweede ronde van de KNVB beker worden ingeruimd.

De hooggeplaatste clubs van de zes hoofdklassen (zowel zaterdag als zondag), die in deze voetbaljaargang nog niet in de eerste ronde van het nationale bekertoernooi konden instromen, nemen in het seizoen 2010/2011 wel deel.

De overige twee tickets zullen worden verdeeld over de zaterdag- en zondaghoofdklasse.

Gemeenteraad verbiedt echtpaar 's nachts te neuken

Alan (50) en Fiona (43) Hay uit het Schotse Penicuik zijn boos. De gemeenteraad heeft een van hun twee grootste hobby's verboden. Het echtpaar mag namelijk tussen tien uur 's avonds en zeven uur 's ochtends niet de liefde met elkaar bedrijven.

"TV kijken en vrijen zijn onze enige luxe", klaagt het stel. Daarbij heeft men weinig last van hun vrijpartijen. Aangezien Alan astma heeft, houdt hij het na vijf minuten op en neer al voor gezien. 

Het verbod volgt op een klacht van een buurjongetje. Hij was naar zijn meester gegaan om te vertellen dat hij zijn onderburen twee keer in de week van bil hoorde gaan. De leraar ging vervolgens naar de gemeenteraad waarop het balletje ging rollen.

"Er kwam een ambtenaar van bouw- en woningtoezicht bij ons thuis om ons te waarschuwen. Als we nogmaals tussen 22.00 uur en 7.00 uur seks hebben en er komen klachten over, dan worden we voor de rechter gesleept. Het is belachelijk, we schreeuwen nooit en hebben nooit lang seks."

"Het is verschrikkelijk dat man en vrouw alleen op gezette tijden de liefde mogen bedrijven." Het stel beweert slechts tweemaal in de week seks te hebben, op zaterdag- en maandagavond. "We zijn beide aan huis gebonden. We kijken tot tien uur 's avonds tv en gaan dan naar bed. Soms draait het dan uit op een vrijpartij, maar dat is er nu dus helaas niet meer bij."  

Dr. Doom verwacht een 'vuile oorlog'

Marc Faber, Zwitsers economisch historicus en investeerder en ook wel Dr. Doom genoemd, is vandaag in Nederland voor een lezing in Amsterdam. Financieel nieuwszender RTL Z interviewde Faber over zijn toekomstvisie voor de wereld.

Volgens de econoom zijn in het Westen vooral de VS, het Verenigd Koninkrijk en de Europese PIGS-landen (Portugal, Ierland, Griekenland en Spanje) in gevaar door de enorme schulden. De financiële positie van opkomende markten zoals China, India en Brazilië is veel beter. "Veel Aziaten hebben niet eens een bankrekening, en daarom ook geen schulden of hypotheken", aldus de Zwitser.

Emerging markets

Faber adviseert dan ook voor de lange termijn om vooral te beleggen in de opkomende markten. Grondstoffen vindt hij tevens interessant, omdat door kunstmatig lage rentes van centrale banken wereldwijd cash en staatsobligaties weinig aantrekkelijk lijken voor de lange termijn.

Over de stimulus van overheden wereldwijd om de crisis te bestrijden is Faber weinig te spreken: "De beste stimulus zou zijn om de overheid en het aantal ambtenaren te halveren. En dan ook de belastingen halveren."

Vuile oorlog
De investeerder deed in het interview zijn bijnaam Dr. Doom eer aan door op termijn een 'vuile oorlog' te voorspellen. "Doordat de Verenigde Staten de helft van de wereld bombarderen maken de Amerikanen logischerwijs veel vijanden. Men kan bijvoorbeeld biologische wapens gebruiken of delen van het internet 'opblazen'."

Ook ziet Faber geopolitieke onrust onstaan tussen China en de VS. Vooral het toekomstige tekort aan olie en andere grondstoffen kan tot grote spanningen gaan leiden. "Azië is voor 95 procent afhankelijk van olie uit het Midden-Oosten. De VS kunnen met hun vliegdekschepen de oceaanroutes makkelijk blokkeren en de olieaanvoer van China stopzetten. China is daarom extreem kwetsbaar."

Bekijk hier het volledige RTL Z-interview met Marc Faber.


Dr. Doom: VS kunnen olieaanvoer China blokkeren

Maassen: "Gesink bewijst zich elke dag"

Robert Gesink behaalde vandaag weer een mooie klassering tijdens de zesde etappe van de Tirreno-Adriatico. De renner van Rabobank werd vierde en verstevigde daarmee zijn vijfde plaats in het algemeen klassement. Ondanks deze mooie resultaten denkt ploegleider Frans Maassen dat er vandaag meer in had gezeten voor de Raboploeg.

"We hadden vandaag een goede kans op dagsucces," aldus Maassen. "Met Paul Martens hadden we een sterke renner in de kopgroep. Ik was wel enigszins verbaasd dat die vijf minuten voorsprong kreeg, want Paul stond goed geklasseerd."

Over Gesink was Maassen tevreden. "Helaas zat er voor hem geen overwinning in. Maar Robert bewijst zich dagelijks hier. Gelukkig heeft hij de jongerentrui nog altijd in bezit. Als hij deze wint, hebben we het gewoon goed gedaan."

Marokkanen gaan voor Cohen

Volgens de voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN) Farid Azarkan zullen veel Marokkanen van de eerste generatie eerder op de PvdA te stemmen nu Cohen de rol van lijsttrekker op zich heeft genomen. Cohen zou veel meer een staatsman zijn dan Wouter Bos. Azarkan: "In deze groep is er behoefte aan een man met de statuur van Kok en Den Uyl." Hij vermoedt ook dat Cohen voor meer binding zal zorgen dan Bos, want: "Cohen is minder zakelijk dan Bos en brengt bovendien zijn ervaring van de straat mee."

Hij verwacht een spannende strijd op 9 juni wanneer de verkiezingen worden gehouden. "Ik verwacht dat veel mensen een strategische stem zullen uitbrengen op een partij die fatsoenlijk met mensen omgaat. Misschien dat mensen die D66 en GroenLinks wilden stemmen door Cohen toch overstappen naar de PvdA", zo zegt Azarkan.

Vertrek Cohen betreurd
De Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam betreurt het vertrek van Cohen uit de hoofdstad. Dit zegt onderzoekster Nadia Bouras die voor haar proefschrift de migratie van Marokkanen naar Nederland onder de loep neemt. Zelf is ze blij dat Cohen de overstap naar Den Haag maakt. Op die manier kan hij voor het hele land veel gaan betekenen. "Zijn toon en voorkomen worden geprezen, hij is een verademing in het politiek geweld", aldus Bouras.

Volgens Bouras wordt in haar omgeving Eberhard Van der Laan gezien als de nieuwe burgemeester van Amsterdam. Bouras: "Ik hoor zijn naam vaak dezer dagen. Gezien zijn achtergrond wordt hij door veel Marokkanen gezien als een goede opvolger."

Op het forum is er ook een discussie over dit onderwerp! 

Punten Ronde 1 FOK! Formule 1-manager

De Grand Prix van Bahrein werd afgelopen weekend verreden, en daarmee is de eerste Formule 1-race van het seizoen 2010 een feit. Daardoor is ook het moment daar dat voor het eerst in twee jaar weer punten met budget worden uitgedeeld in de FOK! Formule 1-manager.

Ook kunnen we melden dat er een aanpassing van de speluitleg is geweest, en dat er weer meer plaatjes zichtbaar zijn in je teammanagement.

Zoals altijd worden in dit bericht de top vijf van userteams en subleagues genoemd, staat er iets over de straffen die uitgedeeld zijn aan de onderdelen en is er een overzicht van de top tien in de klassementen.

De straffen die we uitgedeeld hebben, zijn:
- Chassis Lotus wegens hydraulische problemen bij Trulli -15
- Chassis Virgin wegens hydraulische problemen Di Grassi - 15
- Chassis Toro Rosso wegens elektronische problemen Buemi -15
- Chassis Renault wegens veringsproblemen Petrov -15
- Chassis Sauber wegens hydraulische problemen Kobayashi en De la Rosa -30

- Motor Virgin wegens versnellingsbakproblemen Glock -15
- Motor Hispania Racing wegens lekke radiateur Senna -15
- Motor Ferrari: twee motoren gewisseld -30

De winnende teams in de eerste ronde zijn Artens, Beano GP, Caspervc Racing, CrazyDaisy Racing en McFeuniks. Zij hebben allemaal 192 punten gehaald.

Klassement na de eerste ronde:

Plaats Teamnaam Punten
1 Artens 192
2 Beano GP 192
3 Caspervc Racing 192
4 CrazyDaisy Racing 192
5 McFeuniks 192
6 Boontje.nl Racing 186
7 BOSCH007 186
8 Essche Boys 186
9 FoxF1 186
10 GlowingE 186
11 JGP 186
12 Shelby GT 500 186
13 Vamos_Argentina 186


Bij de subleages gaat ADP F1 na één ronde aan de leiding met 142 punten. Een gedeelde tweede plaats is er voor Camping am Nürburgring en Schumi welcome back! Subleague BOSCH staat er met 138 punten één punt achter, op de voet gevolgd door Helden.

Allemaal gefeliciteerd met de vermelding in dit puntenbericht.

De speluitleg is verduidelijkt. Met name de uitleg voor de strafpunten staat er nu in, omdat er geen ruimte is in de tabel op de pagina met de puntentelling. Daarom hebben we alle strafpunten op een rij gezet en erbij verteld wat wij als fouten van onderdelen beschouwen. We willen erop wijzen dat de crew de uitslagen aanhoudt zoals die op de maandagen na een Grand Prixweekend om 19:00 uur gepubliceerd zijn op de website van de autosportfederatie FIA. Eventuele wijzigingen na 19:00 uur tellen niet meer mee voor de puntentelling.

De crew houdt zich wel het recht voor om anders te besluiten als uit tv-beelden of interviews nog een andere oorzaak blijkt.

Kun je niet wachten om aan de FOK! Formule 1-manager deel te nemen? Schrijf je dan snel in! De volgende ronde sluit op vrijdag 26 maart 23:59 uur, dus zorg dat je voor die tijd je (gewijzigde) team opgeslagen hebt!

Kijk gauw verder bij de speluitleg of de puntentelling, en als je nog andere vragen hebt, kun je terecht bij de FAQ.

Om direct naar de FOK! Formule 1-manager te gaan klik je hier.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan hier!

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan kan dat of via pm aan FOKmanagers, via mail sport[at]fok.nl of via een bericht in het speciale F1-manager 2010-topic in het Autosport- en motorsport-forum!

Tot slot wensen we je dit seizoen veel succes en uiteraard ook veel plezier met de Formule 1-manager 2010 van FOK!

Nesta waarschijnlijk eerder terug

AC Milan, dat gisteren David Beckham zag uitvallen met een zware blessure, heeft ook goed nieuws. Alessandro Nesta zal dit seizoen waarschijnlijk toch nog in actie kunnen komen.

De verdediger werd vandaag aan zijn knie geopereerd en toen bleek dat de kwetsuur minder ernstig is dan aanvankelijk werd gedacht. Aanvankelijk werd verwacht dat het seizoen van Nesta voorbij is, maar Milan heeft gezegd dat Nesta binnen een maand weer "atletisch kan bezig zijn".

Netanyahu wil bouwplannen doorzetten

Ondanks de veroordeling vorige week door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Clinton, houdt de Israëlische premier Netanyahu vast aan de plannen voor de bouw van 1600 huizen in Oost-Jeruzalem.

De plannen werden vorige week tijdens een bezoek van de Amerikaanse vice-president Joe Biden aangekondigd en zorgden voor een crisissfeer tussen Israël en Amerika. Biden was in Israël om de vredesbesprekingen weer op gang te trekken.

Premier Netanyahu zei dat de Palestijnen nog nooit de dupe zijn geworden van bouwplannen in Oost- Jeruzalem en wil derhalve de plannen doorzetten. De Palestijnen weigeren op hun beurt verdere vredesbesprekingen totdat het plan van tafel is.

Zie ook: Clinton geeft Netanyahu reprimande

Agent vervolgd voor aanrijden verdachte

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam gaat een agent vervolgen voor het aanrijden van een 25-jarige man waarvan werd gedacht dat hij een overval had gepleegd. De man raakte ernstig gewond. Dat meldt het OM vandaag.

In oktober vorig jaar werd een bloemenzaak op de Haarlemmerweg in Amsterdam overvallen door twee mannen. Zij dreigden met een vuurwapen en namen een onbekend geldbedrag mee. Nadat de overval gemeld was zagen agenten in de buurt een man lopen die voldeed aan het signalement van een overvaller. Toen de verdachte werd aangesproken rende hij weg.

De politie zette in een auto de achtervolging in, maar op een gegeven moment verloor een agent de controle over het stuur en reed de man aan. De agent wordt gevaarlijk rijgedrag ten laste gelegd.

Vanoc steunt familie Kumaritahvili

Na de financiële hulp die de internationale rodelfederatie FIL meteen al heeft geboden, krijgt de familie van de verongelukte rodelaar Nodar Kumaritahvili nu ook ondersteuning van de organisatie van de Olympische Spelen van Vancouver Vanoc.

Vanoc zal de nabestaanden van de Georgiër een aanzienlijk bedrag uitkeren uit een privé-verzekering. De hoogte ervan is niet bekendgemaakt. Volgens de Canadese krant Vancouver Sun had Vanoc de verplichte verzekering tegen ziektekosten voor alle olympische deelnemers uitgebreid met een schade-uitkering in geval van overlijden of blijvende invaliditeit. Het geld zal worden overgemaakt op een speciale rekening die de FIL voor de familie van Kumaritahvili heeft geopend.

De 21-jarige Georgische rodelaar kwam voor aanvang van de Spelen tijdens de training op de veelbesproken bobbaan van Whistler om het leven door een ongeluk in een van de gevaarlijkste bochten. Hij vloog uit het ijskanaal tegen een ijzeren paal van de dakconstructie aan.

Beckham geopereerd aan achillespees

David Beckham is in een ziekenhuis in het Finse Turku geopereerd aan zijn achillespees. De ingreep is succesvol verlopen, laat een woordvoerder van Beckhams club AC Milan weten. De 34-jarige Engelsman liep de blessure gisteravond op in de slotminuten van de competitiewedstrijd tegen Chievo Verona.

Beckham kan door de blessure deelname aan het WK in Zuid-Afrika zo goed als zeker vergeten. De middenvelder, die onder contract staat bij Los Angeles Galaxy, was juist in Italië gaan spelen om bij de Engelse bondscoach Fabio Capello in beeld te blijven.

Belastingverhoging in Griekenland ingevoerd

Een golf aan belastingverhogingen is vandaag ingevoerd in Griekenland. Door de belastingverhogingen -onder andere een verhoging van de btw van negentien naar 21 procent- zijn de prijzen van consumptiegoederen zoals benzine gestegen. Griekse winkeliers zeiden te proberen de belastingverhoging zo min mogelijk door te voeren in de prijs.

Griekenland zal vandaag en morgen tijdens een ontmoeting met de Europese ministers van Financiën de eerste resultaten van de bezuinigingsmaatregelen bekend maken. De Grieken zeiden voorafgaand aan de bijeenkomst dat het land niet op zoek is naar financiële steun, maar dat het wel politieke hulp wil om de crisis door te komen.

Zowel de Griekse als de Duitse regering wuifden berichten in de media dat er besloten was om de financiële hulp aan Griekenland uit te breiden weg. Als de Grieken financiële steun zouden moeten krijgen om de crisis te bezweren, dan zou Duitsland, de grootste economie van de EU, daar een belangrijke rol in spelen. Vooralsnog is er volgens Athene echter geen financiële hulp nodig. De bezuinigingsmaatregelen, waaronder het verlagen van salarissen en een stop op het aannemen van nieuw personeel, lijken volgens de Griekse minister van Financiën 'voldoende' te zijn om de budgetdoelen te halen.

Griekse vakbonden zijn boos over de bezuinigingen en belastingverhogingen en uit protest legden veel Grieken het werk neer. De demonstraties en stakingen van vorige week liepen geregeld uit op rellen.

Uit opiniepeilingen bleek dat de bevolking steeds minder achter de bezuinigingen staat. Een op de twee Grieken was van mening dat de bezuinigingen een stap 'in de goede richting waren', maar bijna zestig procent van de Griekse bevolking zei dat de bezuinigingen oneerlijk zijn. Van de ondervraagden is bovendien 51 procent bereid om deel te nemen aan stakingen en demonstraties.

Medewerkers van staatsenergiebedrijven hebben aangekondigd morgen en overmorgen te gaan staken. Pomphouders, verpleegkundigen en leraren zijn deze week ook van plan het werk neer te leggen.

Rage komt naar iPad

John Carmack heeft plannen om Rage naar de iPad en iPod Touch te brengen. De legendarische programmeur gaat zijn 'uiterste best' doen om de post-apocalyptische shooter naar de speeltjes van Apple over te zetten.

"We gaan proberen om een versie van 'Rage' voor de iPhone en iPad uit te brengen," aldus Carmack in gesprek met de website Kotaku. "Dit gaat alleen nog wel even duren omdat Apple geen vroege testversies aan ontwikkelaars geeft. We gaan echter ons uiterste best doen."

In Rage word je in een post-apocalyptische wereld losgelaten om allerlei bandieten en mutanten overhoop te blazen. Je mag dit verlaten landschap zelf verkennen en dat doe je bij voorkeur in een van de zelfgebouwde wagens die je kunt vrijspelen.

Rage moet dit jaar voor de PC, Xbox 360 en PS3 verschijnen.

Rage komt naar iPad

VN: Tijger met uitsterven bedreigd

De wereld heeft 'ongelofelijk gefaald' bij de bescherming van tijgers in het wild. Het dier, dat een belangrijk symbool is in veel culturen en religies, staat op het punt uit te sterven. Dat heeft Willem Wijnstekers, de secretaris-generaal van de Conventie voor de Internationale Handel in Bedreigde Soorten (CITES) vandaag gezegd op een conferentie in de golfstaat Qatar.

Twintig jaar geleden leefden er nog honderdduizend tijgers in het wild in Azië, inmiddels zijn er nog slechts 3200 dieren over, aldus Wijnstekers. Hij riep de deelnemende landen op strategieën te bedenken om uitsterven te voorkomen en samen te werken met internationale organisaties, zoals Interpol, om een eind te maken aan stroperij en de illegale handel in van tijgers afkomstige producten.

Stropers jagen op tijgers vanwege de huid en bepaalde onderdelen van het lichaam, die worden gebruikt als decoratie of in traditionele medicijnen.

Op de conferentie zal niet alleen worden gesproken over tijgers, maar bijvoorbeeld ook over de stijging van de handel in neushoornhoorns. In totaal zullen er 42 voorstellen worden besproken.

Later deze week komt een voorstel voor een exportverbod op de Atlantische blauwvintonijn ter tafel, een netelige kwestie waarin de Aziatische landen en Europa de degens zullen kruisen. Europa en de Verenigde Staten zijn voor een exportverbod, maar Aziatische landen, waar de blauwvintonijn een belangrijk ingrediënt in de traditionele keuken is, zijn fel tegen het verbod. Japan heeft al gezegd dat het een eventueel verbod eenvoudigweg zal negeren.

Ook een voorstel om de handel in rood en roze koraal, dat wordt gebruikt om dure juwelen te maken, te reguleren kan mogelijk zorgen voor verdeeldheid tussen de 175 deelnemende landen.

VN: Tijger met uitsterven bedreigd
VN: Tijger met uitsterven bedreigd (Foto: Novum)

Shell raffinaderij in Duitsland gesloten

Royal Dutch Shell plc zegt vandaag dat een raffinaderij in het Duitse Godorf sinds afgelopen donderdag stil ligt.

Een woordvoerder van Shell zegt dat er sprake is van een storing, maar wilde geen verdere details over de oorzaak of over de duur van de sluiting verstrekken.

De raffinaderij in Godorf heeft een capaciteit van 16 miljoen ton ruwe olie per jaar en wordt gebruikt voor de productie van distillaten zoals diesel en gasolie.

Shell raffinaderij in Duitsland gesloten
Shell raffinaderij in Duitsland gesloten (Foto: Novum)

Leden vakbond akkoord met nieuwe cao TNT

Meer dan driekwart van de vakbondsleden hebben gestemd voor een principeakkoord voor een nieuwe cao met TNT Post. Met het akkoord komt een einde aan een lang en moeizaam onderhandelingsproces, meldt Abvakabo FNV vandaag.

Een deel van de voorgenomen reorganisaties bij TNT zijn al in werking getreden, maar maatregelen met de grootste gevolgen voor het personeel vinden volgens de bond de komende jaren plaats. FNV-bestuurder Peter Wiechmann benadrukt dat met de ondertekening van de cao niet is ingestemd met plannen van TNT waarbij gedwongen ontslagen horen.

TNT en de vakbonden bereikten eind januari al een principeakkoord, dat nu is goedgekeurd door de leden. Het akkoord geldt volgens de Bond Voor Post Personeel (BVPP) niet voor postbezorgers en zaterdagbestellers omdat hier later nog afspraken over volgen.

De cao loopt van 1 april 2009 tot en met 31 december 2011. Salarissen worden sinds 1 januari van dit jaar met 0.7 procent verhoogd. Verwacht wordt dat de komende jaren zo'n elfduizend banen verdwijnen, waarvan volgens de BVPP vermoedelijk 4500 gedwongen ontslagen.

Gorter drie duels geschorst

Donny Gorter van NAC Breda zal de komende drie competitiewedstrijden vanaf de tribune moeten bekijken. Afgelopen zaterdag werd Gorter met rood van het veld gestuurd in de wedstrijd tegen FC Groningen.

De aanklager betaald voetbal deed hem een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, en daarmee ging Gorter akkoord. Gorter kreeg nog een extra duel schorsing omdat hij in de wedstrijd tegen de Groningers zijn vijfde gele kaart van dit seizoen kreeg.

Vogts wint arbitragezaak van Nigeria

Berti Vogts heeft de arbitragezaak die hij bij wereldvoetbalbond tegen Nigeria aangespannen had gewonnen. De Duitser stond van 2007 tot 2008 aan het roer van het Nigeriaans elftal, maar vertrok bij het afrikaanse land. Eind vorig jaar werd de claim van Vogts bekrachtigd door de FIFA.

"Het enige dat nu nog ontbreekt is de betaling uit Nigeria," zei de advocaat van de coach Stefan von Moers. Waar de Nigeriaanse krant Next vandaag meldde dat het om 114.000 euro zou gaan, meldt Von Moers dat het aanzienlijk meer is, maar wel een bedrag van zes cijfers bedraagt.

Vogts is momenteel trainer van Azerbeidzjan, terwijl de Super Eagles gecoacht worden door de Zweed Lars Lagerbäck. Hij volgde na de desastreus verlopen Afrika Cup Shuaibu Amodu op.

'Wilders is wereldvreemd'

Geert Wilders is wereldvreemd. Dit constateert Joost Bosland, psychotherapeut van beroep. Al ruim vijf jaar leeft en beweegt Wilders zich tussen een cordon van bodyguards. 

Na de moord op van Gogh, in 2004, heeft Wilders lange tijd in zogenoemde safe houses doorgebracht. Zijn huis in Venlo heeft hij hals over kop moeten verlaten, ook zijn appartement in Utrecht was niet langer een veilige haven voor de PVV-leider.

Volgens Bosland heeft het jarenlang in afzondering leven en de continue angst ervoor gezorgd dat Wilders 'wereldvreemd' is geworden. Hij is het contact met het volk kwijtgeraakt zegt Bosland. "Hij gaat steeds meer geloven in zijn eigen gelijk en raakt immuun voor kritiek", aldus Bosland, die werkt als gezinstherapeut en de auteur is van het boek De waanzin rond Wilders.

Hiddink in Turkije gepresenteerd

Guus Hiddink is vandaag in Istanbul gepresenteerd als nieuwe bondscoach van Turkije. De Nederlander tekende een contract dat hem tot en met het EK van 2012 met een optie voor nog twee jaar. De 63-jarige oefenmeester treedt per 1 augustus in dienst van de Turkse voetbalbond. Momenteel heeft de Varssevelder nog een contract bij Rusland.

"Dit land is voetbalgek en ik ben me ervan bewust dat de verwachtingen rond het nationale elftal altijd hooggespannen zijn. Ik denk dat het Turkse voetbal een mooie toekomst tegemoet gaat. Ik zal binnenkort met mijn werkzaamheden beginnen. In september spelen we onze eerste kwalificatiewedstrijden voor het EK van 2012," zei Hiddink die het land naar de eindronde in Polen en Oekraïne moet loodsen. Het komende WK in Zuid-Afrika gaat aan de neus van de Nederlander voorbij.

Streaker schokt Britse hondenliefhebbers

Zowel deelnemers als toeschouwers van de jaarlijkse hondenshow in Birmingham keken afgelopen weekend vreemd op toen er ineens een vreemde snuiter het deelnemersveld kwam oprennen. Met niets meer dan een kattenmasker voor zijn kruis betrad een streaker het veld.

De streaker blijk geen onbekende te zijn voor sportliefhebbers. Mark Roberts heeft al menig internationaal sportevenement opgeluisterd met zijn naakte lichaam.

Ditmaal moest het National Exhibition Centre in de Engelse stad Birmingham eraan geloven. Roberts, die de tekst 'I streak.com' op zijn borst had geschilderd, werd door de beveiliging snel van het veld geleid.

Benieuwd naar de streaker? Op deze site zijn enkele foto's te zien

Crackdown 2 verschijnt op 9 juli

Crackdown 2 komt vanaf 9 juli in de Europese winkels te liggen. Dat laat ontwikkelaar Ruffian via een nieuwe promotievideo voor de de actiegame weten.

Het filmpje, waarin verschillende aspecten uit de single- en multiplayer naar voren komen, eindigt met een harde releasedatum. Hiermee worden de speculaties rond de vage 'summer release' aanduiding van Microsoft sinds de afgelopen E3-beurs beëindigd.

Tot de upgrade mogelijkheden behoort een betere schietvaardigheden, maar ook grotere springkracht en zwaardere explosieven zorgen voor meer dan de nodige actie in 'Crackdown 2'. Naast een vernieuwde online co-op modus voor vier spelers bevat de open wereld-game ook een competitieve multiplayer voor zestien spelers. Dit staat ongetwijfeld garant voor de nodige uurtjes zorgeloos knalplezier.

Vanaf 9 juli kan iedereen met een Xbox 360 als steeds sterker wordende 'Agent' zijn wildste fantasieën uitleven in Pacific City.

'Crackdown 2' verschijnt op 9 juli
Crackdown 2 verschijnt op 9 juli (Foto: Novum)

BNN begint politieke partij

Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink gaan op zoek naar geschikte kandidaten voor een eigen politieke jongerenpartij. De zoektocht is te volgen in het programma 'Lijst 0' bij BNN. De presentatoren willen dat politiek een 'dicht bij je bed-show' wordt.

"De besluiten die in de Tweede Kamer worden genomen hebben ook voor jongeren ingrijpende gevolgen", legt Hilbrand uit. "Voor een complete volksvertegenwoordiging is het logisch dat er een partij is die alle vraagstukken bekijkt vanuit het oogpunt van de jonge generatie."

De nieuwbakken politici gaan zich inzetten om 9 juni een zetel te veroveren tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. "Op die manier hopen we de politiek voor jongeren herkenbaar, begrijpelijk en vooral interessant te maken", vertelt Wesselink. 'Lijst 0' is vanaf 9 april te zien bij BNN.

BNN start jongerenpartij (foto: Novum)

Groninger kwam om bij vullen aansteker

De brand waarbij gisteren een 66-jarige Groninger om het leven kwam ontstond toen de man zijn aansteker met een gasbus probeerde te vullen. De concludeert de politie vandaag na een onderzoek naar de toedracht van de brand in Groningen. De politie spreekt van een tragisch ongeluk.

De brand in de woning in de Dierenriemstraat werd gisteren rond 11.00 uur gemeld door een medewerker van de thuiszorg die de man een bezoek wilde brengen. De woning stond toen volledig onder de rook. Uit het onderzoek blijkt nu dat bij het vullen van een lege aansteker brand ontstond, waardoor de woning snel vlam vatte, waarbij veel rook ontstond.

Stille nacht voor veel radioluisteraars

De zenders Radio 1, Radio 2 en 3FM zijn vannacht niet te ontvangen in de regio's Den Haag, Alphen aan de Rijn, Hoorn, Roosendaal en Lopik. Dat komt door onderhoudswerkzaamheden aan de radiozendmast in Lopik, meldde telecomconcern KPN vandaag.

De uitzendingen worden in ieder geval vannacht onderbroken tussen 02.00 uur en 06:00 uur en mogelijk ook in de nacht erna. De mast in Lopik ondersteunt het radiobereik in meerdere regio's.

FOK!radio met hacker website Alberto Stegeman

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Een opmerkelijk bericht over de man die zelf goed is in het omzeilen van de beveiliging. De beveiliging van de website van Alberto Stegeman werd zelf omzeild door een hacker. Die zou zelfs van FOK! komen, een paar dagen nadat Alberto al een lief kaartje van fans op FOK! had gekregen. Vanavond horen we deze FOK!user in FOK!radio. We vragen hem wat hij gedaan heeft, waarom hij het gedaan heeft en of Alberto hem al gebeld heeft.  Luisteren dus, vanavond vanaf 20:00 uur. Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

In de hogere regionen op FOK! werd nog even nagedacht of ze wel zo blij waren met de actie. Vanavond vragen we aan admin Iteejer hoe FOK! met dit soort dingen omgaat en of het niet schadelijk is voor het imago.

De columnisten van de FOK!frontpage laten wekelijks hun kunsten horen in FOK!radio. Deze week is het de beurt aan Driekoplopers. Dus steek de kaarsen maar vast aan en leg het tijgervelletje op z'n plek! Wil je zelf nog wat kwijt in de uitzending, bel ons dan op 030-3200406.

Sj0rSz heeft weer de FOK!sport update. Daarnaast hoor je al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy.

Meer FOK!radio? Meld je dan aan voor http://fokradio.hyves.nl ! Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?


FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows
 Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC

Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Geen blessure voor Ajacied De Jong

Ajacied Siem de Jong heeft geen blessure overgehouden aan het met 4-1 gewonnen duel met PSV. De middenvelder, die de score voor Ajax opende, speelde de wedstrijd niet uit. Kort na rust kreeg hij een tik op zijn kuit. Daarvan had hij zoveel last dat hij zich liet vervangen. Maandag bleek hij geen last meer te hebben van zijn spieren.

Dat De Jong geen blessure heeft en dus komend weekeinde mee kan spelen tegen RKC Waalwijk is goed nieuws voor Ajax-trainer Martin Jol. Door gele kaarten tegen PSV zijn Demy de Zeeuw, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen geschorst.

Mercedes GP: "We kunnen gat met top dichten"

Het Formule 1-team Mercedes Grand Prix kwam gisteren in de eerste race van het nieuwe seizoen in Bahrein nog duidelijk tekort op de toppers. Nico Rosberg eindigde op plaats vijf, terwijl Michael Schumacher een plaats lager finishte. Teampresident Nick Fry is er van overtuigd dat de Duits/Britse renstal later dit jaar de stap naar de top kan gaan zetten.

"Het was ongeveer wat we verwacht hadden," zei Fry over het tempo dat zijn team in Bahrein aan de dag legde. "Het is bemoedigend dat de auto betrouwbaar is en dat we hier met goede resultaten weggaan. We moeten aan de prestaties van de auto werken en dat is niet op één gebied. Ik heb na de debrief geluisterd en er zijn vele kleine dingen die verbetering behoeven en die we moeten doen."

"We weten precies wat we moeten doen en we hebben plannen om dat te bereiken," zei Fry die denkt dat er wel wat tijd mee gemoeid is. "Het is in enkele races te dichten, maar wel weten niet wat de toppers nog in het vat hebben zitten. Wij doen in ieder geval wat we kunnen."

Bel-me-niet-register topper, ov-chipkaart flater

Het bel-me-niet-register heeft vandaag de Topper Award van de Consumentenbond gekregen. De ov-chipkaart won de Flater Award. De jaarlijkse prijzen werden vandaag op Wereldconsumentendag uitgereikt.

Ruim zestienduizend consumenten brachten de afgelopen twee weken hun stem uit. Zowel voor de topper als de flater waren er tien genomineerden. Het bel-me-niet-register kreeg 65 procent van de stemmen voor de Topper Award. Daarmee liet het Windows 7, dat met negen procent van de stemmen tweede en iPhone dat met acht procent van de stemmen derde werd, ver achter zich.

Demissionair minister Maria van der Hoeven (CDA) en oud-staatssecretaris PvdA'er Frank Heemskerk (beiden Economische Zaken) hebben de bijbehorende bokaal in ontvangst genomen. Wie zich inschrijft bij het register, mag niet meer worden lastiggevallen door ongewenste verkooptelefoontjes. Directeur van de Consumentenbond Bart Combée zegt dat de bond lang heeft gestreden voor het register. "Maar ere wie ere toekomt: Economische Zaken heeft het geregeld."

De 'strijd' om de Flater Award was iets spannender. De ov-chipkaart kreeg 27 procent van de stemmen. Spoorbeheerder ProRail, die als tweede eindigde, volgde op de voet met twintig procent van de stemmen. Directeur van Trans Link Systems Gerben Nelemans nam de Flater Award in ontvangst. Trans Link Systems is het bedrijf achter het chipkaartsysteem.

"Misschien zijn het opstartproblemen, maar de ov-chipkaart geeft veel narigheid. Gedoe met in- en uitchecken, onterecht afgeschreven bedragen, onduidelijkheid bij het overstappen en soms een hogere ritprijs", aldus de Consumentenbond. De bond vindt dat de strippenkaart en het papieren treinkaartje moeten blijven tot de chipkaart zich heeft bewezen. "Consumenten moet je verleiden, niet dwingen."

Lenteweer in aantocht

De winterjas kan de kast weer in. De ergste kou is uit de lucht en de lente is in aantocht. De komende dagen schijnt de zon volop en is het met temperaturen van rond de vijftien graden zelfs goed vertoeven buiten, meldt het KNMI vandaag.

Vooral woensdag en donderdag laat de zon zich vaak zien en lopen de temperaturen plaatselijk op tot vijftien tot zestien graden. Ook vrijdag en in het weekend worden temperaturen van tussen de tien en vijftien graden verwacht, maar is de kans op neerslag groter.

Na het weekend wordt het weer weliswaar minder zacht, maar het kille weer is volgens een woordvoerder van het KNMI nu toch echt wel over.

Jottum, de lente is in aantocht!! (foto: Novum)

Aanklager KNVB start onderzoek naar Buijs, Reuser

De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar Danny Buijs van ADO Den Haag. In de wedstrijd tegen FC Twente van afgelopen weekend plantte Buijs een elleboog in het gezicht van tegenstander Theo Janssen.

De aanklager neemt ook de actie van Martijn Reuser onder de loep. De speler van NAC Breda ging op de knie van Groningen-keeper Luciano staan.

Xbox 360 Achievements te moeilijk?

Slechts 27 procent van alle Xbox 360-bezitters weet meer dan 500 Achievement Points in een game te verzamelen. Een geringe 4 procent van alle gamers haalt de volledige 1000 punten op. Dat blijkt uit onderzoek van EEDAR (Electronic Entertainment Design and Research).

"Betekent dit dat Achievements te moeilijk zijn?" vroeg EEDAR-man Jesse Divnich zich op de afgelopen Game Developer Conference hardop af. "Als driekwart van alle gamers met een Xbox 360 minder dan de helft van de punten in een game weet te verzamelen, zou je zeggen van wel."

EEDAR heeft in het onderzoek gebruik gemaakt van data voorzien door Microsoft. Er werden 100 games willekeurig geselecteerd en op basis daarvan zijn de conclusies getrokken.

Xbox 360 Achievements te moeilijk?

Eurlings wil 'zwarte doos' in auto verplichten

Demissionair minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings heeft vandaag aangegeven dat hij wel wat voelt voor een 'zwarte doos' in moderne auto's. Deze doos zou bij moeten houden hoe hard een auto rijdt. Mocht er een ongeluk plaatsvinden, dan kan de politie deze zwarte doos uitlezen en hier mede de schuldvraag mee beantwoorden. Dit schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

De zwarte doos heeft officieel een Event Data Recorder (EDR). In de brief schrijft Eurlings: "Hoewel het directe effect van de EDR op de verkeersveiligheid beperkt is, sta ik, vanwege het belang van betere waarheidsvinding, in beginsel positief tegenover het verplichten van een EDR."

Het verplicht installeren van zo'n doos in elke auto kan volgens de minister alleen op Europees niveau geregeld worden. "Het is niet mogelijk dit via nationale wetgeving te realiseren vanwege de harmonisatie van de wetgeving in Europa voor de interne markt. Er zit wel beweging in. Hoewel er geen verplichting of standaard is, hebben veel moderne auto's al een airbagmodule die ook een EDR-functie heeft."

De brief van de minister is deels een reactie op een ongeluk dat afgelopen kerst in Rotterdam plaatsvond. De man die toen vier mensen doodreed, reed in een Dodge. Deze Amerikaanse auto had standaard een EDR ingebouwd. Uit de gegevens van de EDR bleek dat de bestuurder 147 kilometer per uur reed, waar 30 was toegestaan. Het Rotterdamse politiekorps heeft als eerste korps in Nederland apparatuur aangeschaft waarmee de EDR's uit te lezen zijn.

Over de ervaringen in Rotterdam zegt Eurlings: "Ik volg de ontwikkelingen nauwgezet en zal in Europa informeren naar mogelijke volgende stappen." De minister waarschuwt echter dat een EDR geen wondermiddel is voor de verkeersveiligheid. "EDR kan een middel zijn om de verkeersveiligheid te bevorderen, zij het beperkt. Voor een blijvende positieve gedragsverandering is het vooral belangrijk dat een bestuurder voortdurend feedback krijgt en niet alleen na een ongeval."

Naast de voordelen voor een justitieel onderzoek, worden er ook vraagtekens gezet bij dit soort systemen. Vooral de privacy van de automobilist is een punt van aandacht.

FC Twente op extra trainingskamp

Ter voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag in Eindhoven tegen PSV heeft FC Twente een extra trainingskamp ingelast. Trainer Steve McClaren verblijft met zijn selectie van vandaag tot en met woensdag in het nabij gelegen Delden.

"Door de interlandverplichtingen van veel spelers en enkele blessures zijn we de laatste weken niet zo gek veel bij elkaar geweest", zegt de Engelse coach. "Daarom is dit een mooi moment ons even af te zonderen. Het is bovendien een ideale gelegenheid ons te gaan focussen op de dingen die komen gaan."

FC Twente heeft met nog zeven wedstrijden te gaan vijf punten voorsprong op PSV. De achterstand van Ajax op de Enschedese club bedraagt zes punten.

Dagzege Ignatiev in Tirreno

De Rus Michail Ignatiev heeft de zesde etappe in de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De renner van Katusha reed in de slotfase van de etappe weg uit een kopgroep van zes man en kwam alleen over de finish.

Een groep van twaalf man, waaronder Tom Boonen, Martijn Maaskant en Paul Martens, ontsnapten al vroeg uit het peloton. Door Peter Velits viel de groep in de slotkilometers uit elkaar. Ignatiev wist Velits bij te halen en ging vervolgens alleen verder. Robert Gesink eindigde als vierde.

Stefan Garzelli werd tweede en pakte daarmee zes bonificatieseconden. Bovendien pakte hij ook nog twee 'gewone' seconden op klassementsleider Michele Scarponi. Met nog een etappe voor de boeg heeft Scarponi nu twee seconden voorsprong op Garzelli.

Postbode versnippert brieven en rekeningen

Een achttienjarige postbode in Lelystad-Haven heeft verschillende brieven en rekeningen van bewoners van die wijk verscheurd. Tientallen mensen ontvingen geen post meer op zaterdagen. Deze mensen vonden hun post later in snippers in de wijk terug.

De postbode is op staande voet ontslagen, zo meldt TNT Post vandaag. "Het is natuurlijk een doodzonde als een postbode de post niet bezorgt," zo zegt een woordvoerder van het bedrijf. De postbode is door de bedrijfsrecherche van TNT Post verhoord. De bezorger legde echter tegenstrijdige verklaringen af, waardoor niet bekend is wat de man precies bezielde.

Ondanks zijn ontkenningen is de man toch ontslagen. "Dat hij de post niet bezorgde, was voor ons genoeg reden om hem op staande voet te ontslaan," aldus de woordvoerder.

Sánchez nieuwe leider UCI-klassement

De Spaanse wielrenner Luis León Sánchez is de nieuwe leider in het UCI-klassement over 2010. De renner van Caisse d'Epargne verdrong met 158 punten de Duitser André Greipel (119) van de eerste plaats.

Lars Boom is de eerste Nederlander op de lijst. De Rabo-renner, die de proloog van de Fransen rittenkoers Parijs - Nice won en enkele dagen de leiderstrui droeg, staat 23e met zes punten. De Spanjaard Alberto Contador, die Parijs - Nice won en vorig jaar de beste was in het UCI-klassement, klom naar de derde plaats in het klassement met 107 punten. Zijn landgenoot Alejandro Valverde (99 punten) bezet de vierde plaats.

Vrouw wil dikste ter wereld worden

De 42-jarige Donna Simpson uit New Jersey wil graag de dikste vrouw ter wereld worden. Haar streefgewicht is 450 kilo. Ze heeft nog wat kilootjes te gaan, want ze weegt nu 'slechts' 272 kilo.

Het Guinness Book of World Records heeft ze al gehaald, maar niet als zwaarste vrouw op aarde. De vermelding in het recordboek heeft ze gekregen omdat ze de zwaarste vrouw ooit was die geboorte gaf aan een kind. Ten tijde van de bevalling woog Donna 236 kilo.

Donna heeft een speciaal dieet, dat vooral bestaat uit gebak, donuts en sushi. Trots vertelt ze aan de Daily Mail dat ze gemakkelijk zeventig stukken sushi naar binnen kan werken. Ook probeert ze zo weinig mogelijk te bewegen. "Dat laatste is best lastig, omdat ik regelmatig achter mijn dochter moet aanrennen," vertelt ze aan de krant. Haar eten gaat ze halen op haar scootmobiel.

Om al dat eten te bekostigen heeft ze een webcamdienst opgezet waarbij bezoekers kunnen zien hoe ze zich volpropt. Hiermee verdient ze ongeveer 750 dollar per week.

De partner van Donna, de 49-jarige Philippe, geeft haar zijn volledige steun. De man steekt schraal af tegen Donna, hij weegt zelf maar 68 kilo. Hij is dol op zware vrouwen en kijkt ook niet naar vrouwen die lichter zijn dan 175 kilo. Het koppel heeft elkaar ontmoet via een datingsite voor dikke mensen.

Een foto van de vrouw, die maatje XXXXXXXL heeft, is bij de bron te bekijken.

Kantoor Heerlen beschoten

Onbekenden hebben eergisteravond een kantoor in Heerlen onder vuur genomen. Een 55-jarige man uit de Limburgse plaats was aan het werk in het pand toen hij geluiden hoorde. Niet veel later werden de schoten gelost, meldt de politie vandaag.

De man werd rond 22.30 uur opgeschrikt door de geluiden in de omgeving van zijn kantoor in natuurgebied Blankevoort aan de Bruinkoolweg. Aan de overkant van een vijver zag hij een paar jongeren bij een kampvuur zitten. Hij vroeg hen wat ze daar moesten. Kort daarop hoorde hij drie harde knallen.

Hij alarmeerde de politie, die daarop de omgeving uitkamde. Op dat moment werden in het donker geen sporen gevonden. De volgende dag vond de man echter een patroon in de omgeving en een kogelinslag in de deur van het kantoor. Uiteindelijk bleek er nog een inslag in de deur te zitten. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar de mensen die bij het kampvuur zaten.

Breedbandverbinding via menselijke huid

Koreaanse onderzoekers zijn er in geslaagd om een breedbandverbinding via de menselijke huid tot stand te brengen. Over een afstand van 30 centimeter werden in de huid van de arm twee elektroden aangebracht, waarna er met een snelheid van tien megabit per seconde data verzonden werd via de huid. De elektroden zijn 300 micrometer dik, zo dik als drie menselijke haren.

De dunne flexibele elektroden gebruikten significant minder energie dan een wireless verbinding zoals Bluetooth. Een verbinding via de huid heeft minder energieverlies dan een verbinding door de lucht. Toch zien de onderzoekers er geen been in om de mens direct op het internet aan te sluiten. In medische toepassingen van de uitvinding zien ze echter wel toekomst.

Het is lastig om bijvoorbeeld de hartactviteit of de bloedwaarden van mensen in hun actieve dagelijkse leven te volgen. De mensen moeten of worden aangesloten op een opname-apparaat, of er moet gebruik worden gemaakt van een draadloze verbinding zoals Bluetooth. Voor deze manier van datatransmissie is veel energie nodig. Die energiebehoefte zou met 90 procent teruggebracht kunnen worden door gebruik te maken van de huid als geleider zo verklaart Sang-Hoon Lee van de Koreaanse universiteit in Seoel.

De resultaten van hun onderzoek, dat nog vervolgd gaat worden, zijn hier te vinden.

Cervélo, BMC krijgen wildcard voor Amstel Gold Race

Net als vorig jaar gaan er ook in 2010 24 ploegen ofwel 192 renners van start in de Amstel Gold Race. Koersdirecteur Leo van Vliet heeft de laatste vier wildcards vergeven aan Cervélo, BMC, Topsport Vlaanderen en Landbouwkrediet. Skil-Shimano en Vacansoleil kregen al eerder een wildcard.

De 18 ploegen van de ProTour, waaronder Rabobank, hebben dankzij hun ProTourstatus automatisch recht hebben op deelname. Vorig jaar ging de overwinning in de Amstel Gold Race naar de Rus Sergei Ivanov. Karsten Kroon en Robert Gesink werden toen tweede en derde.

De Amstel Gold Race wordt dit jaar op 18 april verreden.

Wederom ophef rond diffusers in F1

De diffusers in de Formule 1 blijven voor ophef zorgen. Ditmaal blijkt dat enkele teams, waaronder McLaren, het gat rond de startmotor vergroot hebben, waardoor de diffuser een extra laag krijgt. De FIA wil daarom de regels voor het onderdeel voor de Grand Prix van Australië verduidelijkt hebben.

De technisch directeur van de FIA Charlie Whiting heeft in Bahrein alle auto's de dubbele diffuser bekeken en geconstateerd dat de oplossing van de renstallen legaal was. Het is echter wel zo dat er niet in de geest van de regels gehandeld wordt en daarom wil de FIA voor de race in Australië duidelijkheid verschaffen. Geruchten dat McLaren de diffuser aan moet passen zijn dan ook nogal voorbarig.

De teambaas van het Britse team Martin Whitmarsh maakt zich geen zorgen. "Het gat rond de startmotor is bij ons echter niet groter dan die van de kampioenschap-winnende auto van 2009 (de Brawn BGP001, red.) en van tenminste vier andere teams van de huidige grid."

Uitslagen hockey Rabo Hoofdklasse 14/03/2010

Afgelopen weekend werd er weer gehockeyd in de Rabo Hoofdklasse. Opnieuw kwamen alleen de dames in actie. De heren beginnen weer op 11 april. Hieronder vind je de uitslagen, topscorers, stand en het komende programma.

Uitslagen Rabo Hoofdklasse, dames

Klein Zwitserland - Nijmegen 4-0 (2-0)
22' Merel de Blaey Klein Zwitserland 1-0 (sb)
30' Alessia Padalino Klein Zwitserland 2-0
53' Maaike Kaufmann Klein Zwitserland 3-0
60' Patricia Ottevanger Klein Zwitserland 4-0

Kampong - Laren 2-5 (1-4)
2' Robey de Jong Laren 0-1
5' Juliette Hentenaar Laren 0-2
20' Marlies Verbruggen Kampong 1-2
28' Carlijn Welten Laren 1-3
34' Miek van Geenhuizen Laren 1-4
50' Wieke Dijkstra Laren 1-5 (sc)
67' Eva de Goede Kampong 2-5 (sc)

SCHC - Amsterdam 1-2 (1-0)
29' Agustina Soledad Garcia SCHC 1-0 (sc)
54' Kitty van Male Amsterdam 1-1
66' Fieke Holman Amsterdam 1-2 (sc)

Oranje-Zwart - HGC 1-0 (0-0)
67' Marilyn Agliotti Oranje-Zwart 1-0

Pinoké - Den Bosch 1-5 (0-1)
20' Maartje Goderie Den Bosch 0-1
38' Tessa Schwarz Pinoké 1-1
40' Maartje Paumen Den Bosch 1-2 (sc)
46' Maartje Paumen Den Bosch 1-3 (sc)
53' Lieke Hulsen Den Bosch 1-4
56' Charlotte Derkx Den Bosch 1-5

HDM - Rotterdam 2-4 (2-2)
10' Maxime Slieker HDM 1-0
24' Mascha Kimman HDM 2-0
32' Claire Visser Rotterdam 2-1 (sc)
35' Claire Visser Rotterdam 2-2 (sc)
41' Claire Verhage Rotterdam 2-3
62' Claire Verhage Rotterdam 2-4


Topscorers dames

Pos. Naam Club Goals
1 Maartje Paumen Den Bosch 25
2 Fieke Holman Amsterdam 21
3 Kim Lammers Laren 15
4 Caia van Maasakker SCHC 13
5 Claire Visser Rotterdam 12
6 Mascha Kimman HDM 9
7 Carlien Dirkse van den Heuvel SCHC 8
8 Ellen Hoog Amsterdam 7
= Emilie Mol Den Bosch 7
= Lieke Hulsen Den Bosch 7
= Alessia Padalino Klein Zwitserland 7
= Wieke Dijkstra Laren 7
= Agustina Soledad Garcia SCHC 7


Stand dames

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk
1 Den Bosch 16 13 2
2 Laren 16 12 0
3 Amsterdam 16 11 3
4 SCHC 15 7 3
5 Kampong 15 7 3
6 Oranje- Zwart 16 7 3
7 Klein Zwitserland 16 7 2
8 Rotterdam 16 6 5
9 HDM 16 4 2
10 Pinoké 16 3 1
11 HGC 16 3 0
12 Nijmegen 16 2 2

 


Uitslagen Rabo Hoofdklasse, heren

De heren hebben nog altijd niet gespeeld in 2010. Je vindt hier de huidige stand en topscorers en onderaan het programma voor de volgende ronde, in week 14.

Topscorers heren

Pos. Naam Club Goals
1 Ashley Jackson HGC 15
2 Roderick Weusthof SCHC 14
3 Mink van der Weerden Oranje-Zwart 13
4 Jeroen Hertzberger Rotterdam 12
5 Mark Gleghorne Den Bosch 11
6 Wouter Hermkens Tilburg 11
- Melchior Looijen Kampong 11
8 Teun de Nooijer Bloemendaal 10
- Janiek Braaksma Hurley 10
10 Timmo Kranstauber HGC 9
- Luke Doerner Laren 8
- Quirijn Caspers Kampong 8
- Roderik Huber Laren 8
- Taeke Taekema Amsterdam 8
- Seo Jong-Ho Laren 7
- Phillip Burrows Rotterdam 7
- Song Yi Pinok 6
- Bruno van den Bosch Kampong 6
- Mark Neumeijer Pinok 6
- Paul Maas Rotterdam 6
- Eric-Jan Iding HGC 6
- Robert Tigges Amsterdam 6


Stand heren

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Punten
1 HGC 13 10 2 1 44 25 32
2 Bloemendaal 13 8 3 2 37 25 27
3 Amsterdam 13 7 2 4 34 28 23
4 Kampong 13 6 3 4 40 30 21
5 Rotterdam 13 6 3 4 40 32 21
6 Laren 13 6 1 6 40 39 19
7 Oranje-Zwart 13 5 2 6 32 33 17
8 Pinok 13 5 2 6 28 30 17
9 Den Bosch 13 4 3 6 29 34 15
10 Tilburg 13 3 3 7 25 36 12
11 SCHC 13 0 7 6 24 41 7
12 Hurley 13 1 3 9 20 40 6

 



Programma week 11

Dames

Datum Thuisclub Uitclub
Woensdag 17 maart Nijmegen Kampong
Woensdag 17 maart HGC HDM
Woensdag 17 maart Rotterdam Klein Zwitserland
Woensdag 17 maart Den Bosch Oranje- Zwart
Woensdag 17 maart Laren SCHC
Woensdag 17 maart Amsterdam Pinoké
Zondag 21 maart Kampong Rotterdam
Zondag 21 maart HDM Den Bosch
Zondag 21 maart Amsterdam Laren
Zondag 21 maart Pinoké Oranje-Zwart
Zondag 21 maart Klein Zwitserland HGC
Zondag 21 maart SCHC Nijmegen


Programma week 14

Heren

Datum Thuisclub Uitclub
Zondag 11 april SCHC Oranje-Zwart
Zondag 11 april Den Bosch Tilburg
Zondag 11 april HGC Pinok
Zondag 11 april Kampong Bloemendaal
Zondag 11 april Laren Amsterdam
Zondag 11 april Hurley Rotterdam

Kroongetuige zet zaak op zijn kop

Het Openbaar Ministerie heeft eerdere getuigenissen van kroongetuige Peter la S. in het grote liquidatieproces Passage op onrechtmatige wijze gekregen. Dat heeft La S. vandaag verklaard in de rechtbank in Amsterdam. De officier van justitie zal snel reageren op de opmerkelijke uitspraken, zegt een woordvoerder van het OM.

De liquidatiezaken zijn voor een groot deel gebouwd op de beweringen van La S. die zelf ook terechtstaat. Justitie sloot in 2007 een akkoord met La S. die in ruil voor zijn verklaringen over de verschillende zaken strafvermindering zou krijgen.

De moorden en pogingen daartoe waarom het proces draait, hebben allemaal te maken met de Amsterdamse onderwereld. La S. dreigde al eerder zijn medewerking te staken.

Plannen Winterspelen 2018 ingediend

De drie steden die in de race zijn om de Olympische Winterspelen van 2018 te organiseren, hebben hun voorlopige plannen ingediend. Dat maakte het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vandaag bekend. Een speciale werkgroep van het IOC gaat nu een rapport opstellen over de plannen. Als alles klopt worden de kandidaturen dan in juni officieel bevestigd.

Het Franse Annecy, het Duitse München en Pyeongchang in Zuid-Korea zijn voorlopig kandidaat voor de Spelen. München kan de eerste stad worden die zowel de Zomerspelen als de Winterspelen organiseerde. In 1972 was de Beierse hoofdstad gastheer van de Zomerspelen. Pyeongchang werd zowel bij de verkiezingen voor de Winterspelen van 2010 als die van 2014 nipt verslagen.

Op 6 juli volgend jaar wordt de plaats van handeling definitief gekozen. Dan wordt er tijdens het IOC-congres in het Zuid-Afrikaanse Durban over de kandidaturen gestemd.

'Marcouch mee naar Den Haag'

Beoogd lijsttrekker van de PvdA Job Cohen wil het Amsterdamse raadslid Ahmed Marcouch meenemen naar Den Haag. Dat schrijft Het Parool vandaag.

Marcouch staat bekend om zijn confronterende beleid ten aanzien van de islam. Door de oud-stadsdeelvoorzitter van Slotervaart mee te nemen naar de Tweede Kamer, zou het voor PVV-leider Geert Wilders lastiger worden om Cohen weg te zetten als 'theedrinkende multicultiknuffelaar'.

Het zou de bedoeling zijn dat Marcouch zijn raadslidmaatschap combineert met een zetel in de Tweede Kamer. Volgens de krant zou Marcouch zelf meer oren hebben naar het wethouderschap in Amsterdam. Hij heeft nog enkele dagen bedenktijd; tot overmorgen kunnen kandidaat-Kamerleden voor de PvdA zich melden.

Culina uitgeroepen tot beste speler van Australië

Jason Culina is goud waard voor Gold Coast United. In het eerste seizoen na zijn terugkeer naar Australië is de middenvelder meteen uitgeroepen tot speler van het jaar, meldt Sportweek.

De voormalig speler van Ajax, FC Twente en PSV hielp zijn club in het voorbije seizoen aan een derde plaats in de eindrangschikking. Daarnaast kwam Culina in 26 duels tot drie doelpunten en liefst tien assists. Culina nam vorig seizoen afscheid van de Eredivisie en keerde terug naar zijn vaderland.

"Jason heeft een grote reputatie en dat brengt veel druk met zich mee", vertelt Gold Coast-manager Miron Bleiberg. "Carrièretechnisch was het besluit terug te keren een grote stap, maar Jason heeft zijn voeten laten spreken."

Vrouw en hond dood door koolmonoxidevergiftiging

Een 29-jarige vrouw uit Goes en haar hond zijn vermoedelijk om het leven gekomen door koolmonoxidevergiftiging. Het lichaam van de vrouw werd gisteravond aangetroffen in een woning aan de Ossenhoofdstraat, meldt de politie vandaag.

Agenten troffen de stoffelijke overschotten omstreeks 18.30 uur aan, nadat een getuige meldde dat er een dode hond in de woning lag. Uit metingen van de brandweer blijkt dat het koolmonoxidegehalte in de woning vele malen hoger was dan mensen en dieren kunnen verdragen.

Koolmonoxide hecht zich in het lichaam aan rode bloedcellen waarbij het zuurstof verdringt. Blootstelling aan teveel koolmonoxide kan daarom leiden tot zuurstofgebrek in de hersenen, waardoor mensen kunnen overlijden.

Koolmonoxidevergiftiging komt tientallen keren per jaar voor, maar meestal leidt dat niet tot doden. Een slecht functionerende of slecht geventileerde kachel of geiser is meestal de oorzaak. Of dat nu ook zo is, is nog niet bekend. De oorzaak wordt onderzocht.

Linkse Deense activist veroordeeld

Een Deense rechtbank heeft vandaag een 65-jarige linkse activist tot een half jaar voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld. De rechtbank achtte bewezen dat de in Ierland geboren Deen Patrick MacManus de Deense antiterreurwetgeving heeft overtreden omdat hij fondsen heeft geworven voor de FARC-rebellen in Colombia en de extremistische Palestijnse PFLP.

MacManus is naast woordvoerder ook het prominentste lid van de linkse Deense groep Oprør. In 2004 zamelde Oprør vijftigduizend kroon (9200 euro) in voor zowel de FARC als de PFLP. Beide organisaties zijn door de Europese Unie en de Verenigde Staten tot terroristisch bestempeld. De Deense wet verbiedt hulp aan groeperingen die terrorisme plegen of steunen.

Boete voor illegale olifantenhandel

Een 65-jarige man uit Rhenen is vandaag veroordeeld tot een boete van tienduizend euro voor illegale olifantenhandel. De rechtbank in Utrecht acht ook bewezen dat de man valsheid in geschrifte heeft gepleegd door het maken van een valse factuur en een valse verklaring.

De man leverde in 2006 twee olifanten aan Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Hij voerde ze destijds in zonder de vereiste vrijstelling. De beschermde dieren waren afkomstig uit een dierentuin in Spanje. Volgens de rechter heeft de man de olifanten ingevoerd om er zelf rijker van te worden.

Het ongecontroleerde bezit van en de handel in beschermde uitheemse diersoorten brengt volgens de rechter de natuurlijke populaties grote schade toe. Ook draagt het bij aan een vermindering van de overlevingskansen van die soorten in het wild. "Van verdachte, die over zichzelf heeft gezegd een dierenliefhebber te zijn, mocht anders worden verwacht", zei de rechter.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een voorwaardelijke celstraf van drie weken en een werkstaf van 250 uur tegen de man. De rechtbank vindt een geldboete van vijfentwintigduizend euro, waarvan vijftienduizend euro voorwaardelijk beter passen mede gelet op straffen die in soortgelijke zaken eerder zijn opgelegd. Het feit dat de man een professionele handelaar in dieren is werkte daarbij strafverzwarend. De rechtbank woog ook mee dat het proces tegen de man erg lang geduurd heeft.

Ouwehands Dierenpark kreeg eerder in de zaak een boete van veertigduizend euro.

'Bloedwaarden Pechstein door bloedziekte'

Claudia Pechstein heeft een erfelijke bloedziekte die leidde tot afwijkingen in haar bloedwaarden. Dat stellen Duitse artsen vandaag. Volgens Gerhard Ehninger, hoofd van de Duitse dienst voor hematologie en oncologie, heeft Pechstein een lichte vorm van bloedarmoede. Die aandoening heeft ze volgens de arts geërfd van haar vader.

Pechstein probeert een dopingschorsing ongedaan te maken. Ze werd afgelopen zomer voor twee jaar geschorst nadat er afwijkende bloedwaarden werden geconstateerd tijdens het WK Allround in februari 2009 in Hamar. Daar trok ze zich na een dag terug. Bij het sportarbitragehof CAS en de Zwitserse rechter kreeg ze vooralsnog nul op het rekest.

Maffiaverdachten op Sicilië opgepakt

De Italiaanse politie heeft bij invallen op het eiland Sicilië vanochtend negentien maffiaverdachten opgepakt, onder wie de broer en enkele naaste medewerkers van maffiabaas Matteo Messina Denaro. Messina Denaro is voortvluchtig. Hij wordt al sinds 1993 gezocht voor moord en andere zware misdrijven.

De negentien arrestanten worden ervan verdacht Messina Denaro te hebben geholpen de maffia vanuit zijn schuilplaats te leiden en de communicatie tussen hem en maffiafamilies op het eiland en elders in Italië te hebben onderhouden. Met hun arrestatie denkt de politie Messina Denaro's netwerk gevoelig te hebben uitgedund.

Messina Denaro staat sinds 2007 aan het hoofd van de Siciliaanse maffia. Hij volgde de toen gearresteerde capo di tutti capi Bernardo Provenzano op.

Vondeling naast vuilcontainer Rotterdam

Een buurtbewoonster heeft vandaag naast een vuilcontainer in Rotterdam-West een pasgeboren meisje gevonden. Hoe de vondeling het maakt, is niet bekend, maar het meisje leefde nog toen ze naar een ziekenhuis werd gebracht. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Vorige week donderdag werd in het Noord-Hollandse Hoorn ook al een baby te vondeling gelegd.

Het kind dat in Rotterdam te vondeling is gelegd, werd omstreeks 13.15 uur ontdekt naast een vuilcontainer aan de Waaldijk. De net geboren baby had nog een navelstreng, heeft een getinte huidskleur en was gewikkeld in een geel-witte handdoek. De moeder van het kind is nog spoorloos.

Hoelang de baby naast de vuilcontainer heeft gelegen, is nog onduidelijk. De politie is op zoek naar getuigen.

Het pasgeboren jongetje in Hoorn werd donderdag rond 16.30 uur te vondeling gelegd bij een huisartsenpraktijk aan de Dubloen. De politie is ook in deze zaak nog op zoek naar de moeder. Vandaag schreef de burgemeester van Hoorn de baby in bij de burgerlijke stand. Het kind heeft de naam Daniël gekregen.

Loterij mag geen verzekering aanbieden

De Nationale Postcode Loterij mag haar deelnemers geen collectieve ziektekostenverzekering aanbieden. Demissionair minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) antwoordt op Kamervragen van de VVD dat het wat hem betreft 'ongewenst' is. Hij wil de regels hierover aanpassen.

De minister begrijpt dat de loterij aan reclame en ledenbehoud doet, door bijvoorbeeld korting te geven op theatervoorstellingen. Het aanbieden van een zorgverzekering is echter ongewenst, schrijft Hirsch Ballin. "De (schijn van) vermenging van activiteiten of belangen met andere organisaties of bedrijven moet vermeden worden."

De bewindsman vindt dat op dit punt de gedrags- en reclamecode voor kansspelen moet worden aangepast.

'Geen wachtgeld voor PvdA-bewindslieden'

Het PvdA-smaldeel uit het gevallen kabinet mag geen wachtgeld krijgen, omdat ze de breuk zelf hebben veroorzaakt. Dat eist PVV-leider Geert Wilders. Hij heeft hierover samen met zijn collega Hero Brinkman Kamervragen gesteld aan demissionair minister van Binnenlandse Zaken Ernst Hirsch Ballin (CDA).

Wilders wijst er op dat de PvdA'ers zelf de stekker uit het kabinet hebben getrokken, en daarmee 'verwijtbaar werkloos' zijn. Daarom zouden af moeten zien van hun 'riante wachtgeld'. De 'hardwerkende burger' heeft namelijk ook geen recht op een uitkering als er sprake is van verwijtbare werkloosheid, aldus de PVV'ers.

Als het aan Wilders en Brinkman ligt wordt de huidige wachtgeldregeling überhaupt afgeschaft, en vallen oud-politici net als iedereen onder de WW.

Oud-minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) besloot vorig jaar om de huidige wachtgeldregeling te versoberen. De termijn waarop een beroep op de regeling kan worden gedaan, wordt teruggebracht van maximaal zes jaar naar maximaal vier jaar. Ook komt er een sollicitatieplicht voor oud-politici.

Vooronderzoek naar Enoh, Afellay

De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar de handelingen van Eyong Enoh en Ibrahim Afellay gisteren in de wedstrijd Ajax-PSV.

Tijdens de wedstrijd wisselden de twee voetballers onvriendelijkheden uit. Enoh ging op de voet van Afellay staan en Afellay gaf Enoh tweemaal een tik met de elleboog. Scheidsrechter Blom liet de acties van het tweetal onbestraft.

'PSV volgt doelman Mignolet'

PSV heeft voor volgend seizoen een nieuwe doelman op de korrel. De Eindhovenaren volgen Simon Mignolet van Sint-Truidense VV dat uitkomt in de Belgische Eerste klasse. De ploeg van Fred Rutten krijgt echter wel concurrentie van onder meer Sunderland en Udinese.

De 21-jarige doelman staat vast onder de lat bij STVV en is ook keeper bij Jong België. Mignolet heeft bij de Kanaries nog een contract tot medio 2011, maar is inmiddels met de Belgische club in onderhandeling over een verbeterd contract.

Meisjes moeten naar pedofiele vader

Een uitspraak van een rechter heeft in Australië geleid tot grote beroering. De rechter heeft namelijk besloten dat twee meisjes, van acht en tien, de weekenden door moeten brengen in het huis van hun vader. Dit zou niet zo opzienbarend zijn, ware het niet dat de man in kwestie is veroordeeld voor het bezit van kinderporno. De ouders van de meisjes zijn gescheiden nadat de man was veroordeeld.

Volgens het oordeel van de rechter moeten de meisjes wel een kamer hebben die ze van binnenuit op slot kunnen doen en de vader moet continu begeleid worden door een volwassene. Het oudste kind heeft al eens verklaard dat ze bang is om bij haar vader thuis te moeten blijven slapen. De man zou ooit aan één van zijn dochters hebben voorgesteld om de nacht bij hem in bed door te brengen.

Het oordeel, van rechter Robert Benjamin, bevatte ook dat "de meisjes bescherming nodig hebben tegen hun vader, vooral 's nachts. Het risico op seksueel misbruik is toch kleiner als ze wakker zijn en alert. Bovendien moet er bij de veroordeelde vader een volwassen vriend zijn als zijn dochters blijven slapen. Tot het jongste meisje 14 wordt, moeten de meisjes dezelfde kamer delen zodat ze elkaar kunnen steunen".

Gevaar
De man is drie jaar geleden veroordeeld voor drie inbreuken van kinderporno op zijn computer. Ook had hij diverse links en snelkoppelingen naar sites met deze content. In de veroordeling van toen, heeft de rechter gesteld dat het niet zeker is dat de kinderen geen gevaar liepen bij hun vader. Mede daardoor is zijn naam ook voor vijf jaar toegevoegd aan een lijst van zedendelinquenten.

Diverse vrouwenbewegingen zijn furieus over de jongste uitspraak. Zij vinden dat de rechter in kwestie de kinderen in gevaar brengt, enkel om de vader het recht om zijn kinderen te zien niet te ontzeggen.

Maassen: "Gesink deed goede zaken in Tirreno"

Robert Gesink heeft volgens zijn ploegleider Frans Maassen in de Tirreno-Adriatico goede zaken gedaan. De Nederlander finishte gisteren als zesde en steeg hierdoor naar plaats vijf in het klassement. "We wisten dat dit de belangrijkste rit voor het klassement was. Gelukkig liet Robert ook zien erg goed te zijn," zei Maassen op de site van het Rabobank-team.

"Eerst was er een vlucht van elf man, die voor het klassement ongevaarlijk waren. Op de lange klim werd deze vlucht teruggepakt en streden de klassementsrenners voor het eerst tegen elkaar. Het was goed om te zien dat Robert daar al met de besten omhoog ging. Hij kwam bij de eerste negen over de top."

De slotklim was van een ander kaliber. "Die een na laatste kilometer was echt heel steil. Je zag de koplopers ook behoorlijk stilvallen. En daar was Robert vooral in het tweede deel van dit steile stuk erg sterk. De laatste kilometer was echter een stuk minder zwaar, zodat deze remonte helaas niet doorgezet kon worden. Robert heeft echter wel erg goede zaken gedaan. Dat hij drie plaatsen in het klassement wist te winnen en bovendien de leider in het jongerenklassement is, is een mooie beloning. Maar wat er maandag komt, zien we dan wel weer. We zijn in ieder geval over vandaag heel tevreden."

'PlayStation Move geeft console-verkoop een boost'

Sony Worldwide Studios-man Michael Denny verwacht dat de PlayStation Move de PS3 een flinke verkoop-boost zal geven. In een interview met GamesIndustry.biz vergeleek hij de komst van de camera-controller met de opleving van de PlayStation 2 een aantal jaar geleden.

"Het is erg interessant als je de situatie met de PlayStation 2 vergelijkt. We kwamen op ongeveer hetzelfde moment in de levensfase van deze console met nieuwe besturingen en casual games, zoals SingStar, Buzz! en EyeToy. Het trok een nieuwe doelgroep aan en wist bestaande PlayStation-fans weer enthousiast te maken."

Denny verwacht dat PlayStation Move eind dit jaar hetzelfde voor de PS3 gaat betekenen. "Het zal wederom twee doelgroepen aanspreken. Iedereen die nu een PS3 bezit, krijgt straks de mogelijkheid om nieuwe en bestaande games op een unieke manier te ervaren. Daarnaast kan het voor anderen een reden zijn om een PS3 in huis te halen."

De Playstation Move wordt samen met een Playstation Eye-camera in de herfst van dit jaar gelanceerd voor, naar schatting, onder de 100 euro.

PlayStation Move moet consoles verkopen
PlayStation Move moet consoles verkopen (Foto: Novum)

Kritiek op Balkenende houdt aan

Na de val van het kabinet Balkende IV, is de kritiek op haar leider niet minder geworden. Sterker nog, de kritiek vanuit de eigen partij op de lijsttrekker wordt alsmaar luider. Vooral vanuit de agrarische achterban wordt openlijk getwijfeld of Balkenende wel de juiste man is om de CDA-lijst aan te voeren bij de aankomende verkiezingen.

"Den Haag veroorzaakt een breuk en de regio betaalt het gelag", zegt Albert Schol, secretaris van de Gelderse CDA-bestuurdersvereniging. "Onze agrarische achterban loopt weg. Voor veel ondernemers is het CDA niet meer de vanzelfsprekende partij."

Verkeerd gezicht
Er wordt niet alleen openlijk getwijfeld aan de leiderschapskwaliteiten van de gevallen premier, maar het feit dat Balkenende alleen beschikbaar is als minister-president in een volgend kabinet is voor velen een doorn in het oog. De demissionair premier gaf onlangs aan niet in de kamer te gaan zitten als hij geen premier wordt.

Andries Houtakker, CDA-lijsttrekker in Sittard Geleen, vraagt zich af of het niet verstandiger was geweest om voor een nieuw gezicht te kiezen als lijstaanvoerder. "Het was niet onverstandig geweest een nieuwe kopman te zoeken."

Geen alternatief
Er zijn ook CDA'ers die Balkenende wel accepteren als lijsttrekker, zij het enkel 'bij gebrek aan een goed alternatief'. Maarten van den Tillaart, CDA-fractievoorzitter in Tilburg. "De jeu gaat eraf, zowel voor Balkenende zelf als voor de kiezer."

Volgens Theo Rietkerk, oud-Kamerlid en gedeputeerde in Overijssel, is er ook een ander probleem binnen het CDA. "Bos en Verhagen was het duo waardoor het mis is gegaan, net als in 2003. Zij moeten weg. Eén heeft dat net gedaan, nu de ander nog."

Ook kan Rietkerk zich voorstellen dat de partijleider de eer aan zichzelf houdt. "We hebben dan een next best. Nu Camiel Eurlings er niet meer is, zou ik zeggen: Jan Kees de Jager als lijsttrekker en fractievoorzitter in de Kamer. Ank Bijleveld als nummer twee en dan Cees Veerman als premierskandidaat."

Miley Cyrus verrast families van militairen

Miley en Billy Ray Cyrus hebben een tribune vol familie van uitgezonden militairen verrast. Het thuisfront was uitgenodigd om opnames van de serie 'Hannah Montana' bij te wonen. In de studio bleken ze te mogen fungeren als publiek in een concertscène. De kinderen mochten ook een boodschap opnemen voor hun uitgezonden vader of moeder.

"Mijn vader is altijd nauw betrokken geweest bij de militairen en de producenten proberen altijd dingen te vinden die dicht bij ons hart liggen", vertelt Cyrus aan de Amerikaanse entertainmentwebsite People. "Ik was in december in Afghanistan en Irak en dat heeft de schrijvers geïnspireerd", voegt haar vader toe.

'Hannah Montana', waarin Miley een meisje speelt dat een dubbelleven leidt als popster, is bezig aan het laatste seizoen. Het einde valt de 17-jarige Cyrus niet zwaar, in tegendeel. "De afgelopen vijf jaar heeft iedereen mij verteld wat ik moest doen. En nu is het aan mij om te overwegen wat goed is voor mijn carrière en mijn eigen kant op te gaan."

Miley Cyrus verrast militaire families
Miley Cyrus verrast militaire families (Foto: Novum)

Australiër officieel man noch vrouw

Een 48-jarige Australiër is de eerste persoon ter wereld, die als man noch als vrouw geregistreerd staat. Dat melden Britse media vandaag.

De in Schotland als man geboren Norrie May-Welby emigreerde als kind naar Australië. Twintig jaar geleden onderging hij een geslachtsveranderende operatie. Later voelde hij zich toch niet gelukkig als vrouw, stopte met het innemen van hormonen en besloot als 'neutraal' door het leven te gaan. De regering van de Australische deelstaat New South Wales besloot onlangs het geslacht van May-Welby officieel als 'niet gespecificeerd' te erkennen, nadat uit medisch onderzoek was gebleken dat de geboren Schot man noch vrouw is.

'Nederlandse militairen op de vuist in Zweden'

Nederlandse militairen zijn zaterdagnacht in Zweden betrokken geraakt bij een vechtpartij met de plaatselijke bevolking. Bij het gevecht in de plaats Arvidsjaur werden bij één persoon volgens de Zweedse krant Aftonbladet tanden uitgeslagen.

Bij het gevecht rond 2.30 uur zouden twintig mensen betrokken zijn geweest. De militaire politie zou hebben ingegrepen. Defensie laat weten de feiten op een rij te zetten en dan met een reactie te komen.

Begin 2006 kwamen leden van de marine door een soortgelijk geval ook in opspraak. In Noorwegen waren mariniers slaags geraakt met de plaatselijke bevolking. Vlak daarna bleek dat enkele mariniers hadden gestolen in een Finse winkel, vlak over de grens van Noorwegen.

Bridgestone tevreden over race in Bahrein

Bandenfabrikant Bridgestone is tevreden over de eerste Grand Prix van 2010. Zowel de superzachte als de mediumbanden hielden zich goed in de snikhete woestijn van Bahrein, waardoor er voor de Japanse rubbermaker weinig problemen waren.

"Dit was de eerste race onder de nieuwe bandenregels. We wisten van tevoren niet precies wat we van deze race konden verwachten, maar we zijn erg tevreden over hoe de banden hebben gepresteerd. Sebastian Vettel ging aan het begin van de race erg goed met zijn superzachte banden om waardoor hij van de coureurs die vooraan reden, het langste door kon gaan. Fernando Alonso reed een intelligente race en reed aan het einde nog de snelste raceronde, wat aantoont dat ook hij goed voor zijn banden zorgde," melde Hirohide Hamashima van Bridgestone.

Kritiek op de Japanse bandenmaker was er ook. Onder meer McLaren-teambaas Martin Whitmarsh verweet Bridgestone dat de banden te lang mee zouden gaan waardoor de spanning in de race in Bahrein ver te zoeken was. Als de banden meer op de grens zouden zitten, dan zou er volgens de Brit meer actie zijn, waaronder meer pitstops.

Rokjesdag zonder Martin

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat Martin Bril overleed. Ik mis zijn schrijfsels en hersenspinsels. Zo is hij onder meer onmiskenbaar de geestelijke vader van de Rokjesdag. En hij zorgde goed voor zijn geesteskindje. Onder zijn hoede werd Rokjesdag steeds weer een ware  lenteverrassing. Maar zal het ook dit jaar goed komen, zonder Martin? Er zijn mij namelijk wat verontrustende  ontwikkelingen ter ore gekomen.  

Vrouwenquotum bij Deutsche Telekom

Deutsche Telekom voert een vrouwenquotum in voor het management. Eind 2015 moet dertig procent van de functies in het midden- en hoger kader vervuld worden door vrouwen. Nu is dat nog maar dertien procent.

Topman René Obermann verklaarde vandaag dat uitbreiding van het aantal vrouwelijke leidinggevenden 'een zaak van maatschappelijke eerlijkheid en een categorische noodzaak voor ons succes' is.

Vrouwenquotum bij Deutsche Telekom
Vrouwenquotum bij Deutsche Telekom (Foto: Novum)

Vier duels schorsing Hadouir

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Anouar Hadouir een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing gedaan. De speler van Roda JC werd afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen NEC met rood van het veld gestuurd na een grove charge op opponent Niels Wellenberg.

Hadouir, die eerder al zei spijt te hebben van zijn forse overtreding, heeft de schorsing inmiddels geaccepteerd.

Thuiszorgwerkers beroven cliënt

Twee thuiszorgmedewerksters uit Voorburg zijn aangehouden omdat ze een 85-jarige cliënt voor tachtigduizend euro hebben beroofd. De vrouwen van 60 en 62 jaar namen het volgens de politie niet zo nauw met de term vrijwilligerswerk.

Ze namen regelmatig geld op van de rekening van de 85-jarige. Ook lieten ze het kenteken van haar auto op hun naam schrijven. Op de zorg die ze de hoogbejaarde dame gaven, viel volgens de politie verder niets aan te merken. De twee zijn vrijdag opgesloten.

Nintendo pakt R4-importeurs aan

Piraterij. Het is een probleem waar Nintendo al jaren mee kampt. Dit komt met name door het gemakkelijke gebruik van zogenaamde R4-kaartjes, waar gebruikers hun illegaal verkregen games op kunnen zetten waardoor ze probleemloos te spelen zijn op de Nintendo DS. Hierdoor loopt niet alleen Nintendo, maar ook de ontwikkelaars van de games veel geld mis waardoor het minder aantrekkelijk is om games te ontwikkelen voor de handheld van Nintendo.

Om dit tegen te gaan is Nintendo een 'hunt' begonnen op bedrijven die de kaartjes verkopen. Het is echter nog steeds slechts een kwestie van tijd voordat gamers het kaartje thuis in de bus kunnen ontvangen. Hierdoor heeft Nintendo besloten om meer stappen te ondernemen tegen het kaartje: dit keer pakken ze de importeurs aan.

De actie blijkt succesvol, want in Australië is een man opgepakt die op het punt stond een groot aantal R4-kaartjes het land in te smokkelen en door te verkopen. Dit is gebleken uit een officiëel persbericht dat Nintendo heeft vrijgegeven:

"Nintendo confirms that the Australian Customs and Border Protection Service have seized game copiers (commonly referred to as R4 cards) and other counterfeit Nintendo products from an importer attempting to distribute the products in Australia. This is the first Australian customs seizure of game copiers of this type."

Ferguson ziet Ronaldo graag terugkomen

Als het aan Sir Alex Ferguson ligt komt Cristiano Ronaldo nog eens terug bij Manchester United. De Schotse trainer vermoedt dat het leven in Engeland de Portugese sterspeler beter ligt dan het leven bij Real Madrid.

Afgelopen zomer vertrok Ronaldo bij United voor een recordbedrag van €93 miljoen. Nu zijn nieuwe club Real Madrid echter uit de Champions League is gevlogen denkt Ferguson dat het leven in Madrid niet zo goed is als door sommigen wordt beweerd.

"Ik denk dat het niet makkelijk is om speler van Real Madrid te zijn - er komt een heel circus bij kijken", vertelt de trainer van de Mancunians. "Hij weet wat de kracht van Manchester United is. Ruud van Nistelrooij vertelde hetzelfde, wat de spelers hier hebben is bescherming. Als spelers hier op de training komen is er niets meer dan spelers en trainers. Bij Real Madrid en grote Italiaanse clubs zitten er dagelijks tweeduizend toeschouwers op de training. Bovendien worden de trainingen gefilmd door de media.

Derhalve denkt de Schot dat Ronaldo misschien wel eens terug kan komen. "Ik mag graag denken dat hij dat zelf wil, maar dat weet je nooit. Ik denk echter niet dat hij de rest van zijn carrière in Madrid blijft, er zijn andere uitdagingen voor hem." Ferguson heeft nog altijd contact met de Portugees international, iets dat hij zelden doet met verkochte spelers. "Ik heb nog steeds een goede band met Cristiano, het is een goede vent."

[Upd] FOK!ker hackt website Alberto Stegeman

De website van Alberto Stegeman is afgelopen nacht gehackt. Dit heeft de SBS6-reporter vandaag laten weten.

Naar verluidt zou een FOK!user achter de actie zitten. De hackactie werd beraamd in nota bene een topic over een bedankmailtje van Stegeman aan zijn grootste fans. Hier werd al snel gepraat over het plan de site van Undercover in Nederland te kraken. De vele topics over de plannen werden dan ook snel van het forum verwijderd.

Volgens Stegeman had de hacker de tekst op zijn site gewijzigd. Ironisch genoeg stelt de verslaggever in zijn programma zelf beveiligingslekken aan de kaak.

De razende reporter zit er zelf overigens niet mee dat zijn site is gehackt. "Nu weten we dat dit kan gebeuren, daar ben ik hem dankbaar voor. Ik heb niet de illusie dat als de sites van Microsoft en ABN/AMRO gehackt kunnen worden, dat bij mij niet zou kunnen gebeuren", laat Stegeman in een reactie weten.

De hacker kan overigens nog een beloning tegemoet zien. "We gaan hem een fles wijn sturen. Hij heeft het netjes gehouden, we gaan ons best doen om de beveiliging op de website te verbeteren", verklaart Alberto.

Zijn website lijkt nu weer normaal te zijn. Een screendump van de gehackte pagina is hier te zien. Meer screendumps vind je in dit topic.

Horner heeft medelijden met Vettel

Voor Sebastian Vettel is het seizoen begonnen met dezelfde problemen als waar hij vorig jaar het seizoen mee afsloot. Tijdens de Grand Prix van Bahrein kreeg hij problemen met de motor waardoor hij kansloos werd voor de zege.

Tijdens de race leek er voor Vettel geen vuiltje aan de lucht. Vijftien ronden voor de finish kwamen er echter problemen aan de motor waardoor de twee Ferrari's en even later zelfs Lewis Hamilton hem konden passeren.

"Dit is heel vervelend", aldus Christian Horner in gesprek met de BBC." We hadden de race prima onder controle, totdat de motor helaas begon te haperen. Daardoor kon Sebastian niet meer voluit blijven rijden."

De teambaas voelt mee met zijn coureur. "Sebastian heeft een geweldige prestatie geleverd door alsnog vierde te worden, wat betekent dat de eerste waardevolle punten binnen zijn. Al overheerst uiteraard de teleurstelling."

Op het eerste gezicht dat de renstal dat het om een probleem aan een van de uitlaten lag. Na een verdere inspectie werd duidelijk dat het om een technisch probleem met de bougie ging.

Het team heeft overigens laten weten dat de motor zelf niet beschadigd is.

Protest tegen ban coureurstrainers

Onder de coureurs uit de Formule 1 is een protest ontstaan tegen een besluit van Bernie Ecclestone. Deze heeft besloten dat persoonlijke trainers niet meer op de grid  mogen verschijnen.

Tijdens de Grand Prix van Bahrein verdwenen de rijders direct de pitbox in nadat ze hun auto's hadden geparkeerd. Normaal wachten zij hier op de engineers of de trainer voor een laatste overleg.

Deze mogen vanaf nu dus niet meer op de grid komen. De baas van FOM vindt dat er teveel mensen op de startopstelling rondlopen. Vanaf nu mogen alleen nog teamleden, permanent geaccrediteerde pers en VIPS op de grid komen.

De coureurs eisen dat de trainers en fysiotherapeuten wel dispensatie krijgen zodat ze vlak voor de start nog bij de rijder aanwezig kunnen zijn. In Bahrein bleven ze daarom ongebruikelijk lang mét trainer in de pitbox. In Australië zullen ze deze actie naar alle waarschijnlijkheid herhalen.

Van Gaal: "Robben bedanken? Dacht het niet"

En weer was Arjen Robben beslissend voor Bayern München. Met twee treffers was de buitenspeler de redder van de Zuid-Duitsers in de wedstrijd tegen SC Freiburg.

Trainer Louis van Gaal was het na afloop echter niet eens met deze door de Duitse pers gebruikte typering. Robben hielp Bayern de afgelopen maanden meerdere malen op het juiste spoor met zijn treffers.

"Dus daarom zou ik hem moeten bedanken?"
, vroeg Van Gaal zich hardop af na de wedstrijd tegen Freiburg. "Sorry. Hier in Duitsland is het zo dat als een speler scoort, hij direct ook een goede wedstrijd speelt. Maar dat is niet zo!"

Het spel van Robben werd door Van Gaal van enkele kritische noten voorzien. Zo was de coach allerminst tevreden over het eerste bedrijf van de aanvaller uit Bedum. "Dat weet Arjen zelf ook. Maar het zou me deugd doen als journalisten dat ook weten. En hij wordt betaald om te scoren en daarvoor moet ik hem bedanken? Dat dacht ik niet."

[NBA] James en Varejao belangrijk voor Cavs

LeBron James is weer terug bij Cleveland Cavaliers. De sterspeler maakte na een blessure zijn rentree tegen Boston Celtics en scoorde meteen dertig punten in de 104-93 zege van de Cavs. James deed dat vooral in de tweede helft van de wedstrijd. De eerste twee kwarten was Anderson Varejao de grote aanjager bij de ploeg uit Cleveland. Hij scoorde vijftien van zijn zeventien punten voor rust.

Portland Trail Blazers was in eigen huis te sterk voor Toronta Raptors. De ploeg uit Oregon won met 109-89 en vergroot daarmee de kans op deelname aan de play-offs. Portland staat achtste in de Western Conference, Toronto is de nummer acht in het oosten.

Overige uitslagen zondag

Thuis Uit Uitslag
Milwaukee Bucks Indiana Pacers 98-94
Miami Heat Philadelphia 76ers 104-91
Orlando Magic Charlotte Bobcats 89-96
Oklahoma City Thunder Utah Jazz 119-111
Phoenix Suns New Orleans Hornets 120-106
Sacramento Kings Minnesota Timberwolves 114-100

Bestuurder Audi R8 rijdt met 300 langs snelheidscontrole

De politie van Frankrijk heeft vandaag een man aangehouden die iets te snel over de snelweg raasde. De man, die in een Audi R8 reed, kwam namelijk met 300 kilometer per uur langs een snelheidscontrole in het noorden van Frankrijk. Op die weg geldt een snelheidslimiet van 130 kilometer per uur.

Het meetapparaat van de politie gaf 250 kilometer per uur aan, maar kan geen hogere snelheden aangeven. Volgens schattingen van agenten reed de man zeker 300 kilometer per uur.

De snelheidsduivel was onder invloed van cannabis. De Audi R8 waarin hij reed was niet van hem, hij had de wagen geleend.

Zes op tien jongeren lid van vereniging

Zes van de tien 12- tot 25-jarigen zijn actief in het verenigingsleven. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. Ruim vier van de tien doen bovendien vrijwilligerswerk. Dat is vrijwel net zo vaak als oudere mensen. Informele hulp aan bijvoorbeeld zieken, buren of familie geven jongeren echter minder vaak.

Bijna zeven van de tien 12-tot 18-jarigen deden in de periode 2006-2008 maandelijks mee aan activiteiten in verenigingsverband. Onder de 18-tot 25-jarigen was dit ongeveer de helft. Van de 25-plussers is veertig procent actief in het verenigingsleven. Jongeren zijn vooral vaker lid van sportverenigingen dan 25-plussers. Zowel onder de jongeren als de 25-plussers nemen vaker mannen dan vrouwen deel aan activiteiten van verenigingen.

Van de 18-tot 25-jarigen deed daarnaast ongeveer 42 procent vrijwilligerswerk in 2008. Ze zetten zich vooral in voor sportverenigingen en jeugdwerk. Informele hulp, het geven van onbetaalde hulp aan anderen buiten het eigen huishouden in de vrije tijd, gaf ruim een kwart van de jongeren wel eens in 2008. Bij de 25-plussers gaf ruim dertig procent informele hulp. Vrouwen geven vaker informele hulp dan mannen.

Iets meer bos in Nederland

De hoeveelheid bos in Nederland is in de tien jaar na 1996 toegenomen. Dat blijkt vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In 2006 had Nederland 3447 vierkante kilometer bos, ongeveer net zo veel als de oppervlakte van Friesland. Per inwoner is dat een reepje bos van tien bij 21 meter. In de tien jaar na 1996 is er 210 vierkante kilometer bos bijgekomen en 115 vierkante kilometer verdwenen.

Bos verdwijnt doordat het wordt gekapt, bijvoorbeeld om ruimte te maken voor een bedrijventerrein. Het komt erbij door aanplant, vooral in landbouwgebieden, maar ook doordat een droog terrein dichtgroeit met bomen.

Van alle gemeenten heeft Apeldoorn het meeste bos. In de gemeente is 166 vierkante kilometer bos te vinden. Naar verhouding heeft Rozendaal het meeste bos, tweederde van de oppervlakte van de gemeente bestaat uit bos.

Ensemble Studios: 'We hebben onszelf kapot gemaakt'

Ensemble Studios geeft zichzelf volledig de schuld van het faillissement. "We hebben onszelf kapot gemaakt", aldus Paul Bettner in een toespraak op de afgelopen Game Developers Conference in San Francisco.

Microsoft besloot vorig jaar de deuren van Ensemble voorgoed te sluiten. Bettner, die zelf twaalf jaar bij de studio achter titels als Age of Empires en Halo: Wars werkte, koestert geen wrok jegens de software-gigant.

"Geen enkele target werd gehaald en onze games kostten uiteindelijk twee keer zoveel als we vooraf berekend hadden. Het was simpelweg te duur voor Microsoft om ons op deze manier door te laten werken."

De werksfeer bij Ensemble was alles behalve gezond. "Iedereen werd geacht als een workaholic te leven. Onze mensen sliepen op kantoor en waren constant aan het werk. We hebben de gezinnen van deze waardevolle ontwerpers compleet ontwricht. Ik heb deze vicieuze cirkel niet proberen te doorbreken omdat ik maar bleef hopen op nieuw succes."

Bettner kreeg na afloop van zijn openhartige speech een staande ovatie van het GDC publiek. Hij werkt tegenwoordig bij NewToy, ontwikkelaar van de iPhone.

Ensemble Studios: 'We hebben onszelf kapot gemaakt'
Ensemble Studios: 'We hebben onszelf kapot gemaakt' (Foto: Novum)

Capello: "Missen WK klap voor Beckham"

De Engelse bondscoach Fabio Capello verwacht niet dat David Beckham het WK haalt. De 34-jarige middenvelder scheurde gisteren zijn achillespees. "We moeten de resultaten van de scan nog afwachten, maar het ziet er niet goed uit. David is een geweldige prof en heeft hard gewerkt om fit te zijn voor het WK, dus dit zal een harde klap voor hem zijn."

Beckham liep de blessure op in de wedstrijd van AC Milan tegen Chievo Verona. Een paar minuten voor tijd liep de Engelse middenvelder met de bal aan zijn voet toen hij plots aan zijn linkerhiel voelde. Toen hij weer opstond gebaarde hij naar de bank dat het niet goed zat.

Beckham vloog vandaag  naar Finland om daar geopereerd te worden. De hoop om het WK te halen, dat al over minder dan drie maanden begint, is echter minimaal. "Ik heb hem zondag opgebeld om mijn steun aan te bieden", liet Capello vandaag weten. Ook zijn assistent Franco Baldini deed dat.

Eén op drie dieven Gouda is Marokkaan

Vandaag zijn er cijfers in het AD verschenen waaruit blijkt dat één op de drie dieven in Gouda Marokkaan, of van Marokkaanse komaf is. Hiermee heeft Gouda relatief het hoogste aantal criminelen van Marokkaanse afkomst. Deze cijfers zijn vrijgegeven door het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Uit deze cijfers blijkt ook dat het percentage misdadigers van Marokkaanse afkomst groot is in de steden Utrecht, Veenendaal, Culemborg en Zeist. Van alle veroordeelde misdadigers, is 20 tot 25 procent van Marokkaanse origine.

Logischerwijs voeren de grote steden sowieso de lijst aan in absolute aantallen criminelen. De top drie bestaat uit Amsterdam (2.500 Marokkanen op 15.000 criminelen), Rotterdam (1.798 op 16.299) en Den Haag (1.271 op 11.544).

Squasher Anjema wint toernooi Winnipeg

Squasher Laurens Jan Anjema blijft dit jaar nog ongeslagen. Gisteren won de 27-jarige Nederlander het Manitoba Open in het Canadese Winnipeg. Het was voor de Hagenees zijn derde titel dit jaar.

In de finale versloeg Anjema, als eerste geplaatst in Winnipeg, de Brit Daryl Shelby met 11-7, 11-6 en 11-5. Vorige week was Anjema ook al te sterk voor de Brit bij het toernooi in Montreal.

Alemannia Aachen wil Hofland nog steeds

Erik Meijer, technisch directeur van het Duitse Alemannia Aachen, zal nog een poging gaan wagen om Kevin Hofland te strikken.

Bij Feyenoord heeft Hofland geen toekomst meer. Met zijn ervaring moet de centrale verdediger in Aken de jonge jongens bij de hand gaan nemen. Tegenover Aachener Nachrichten liet Meijer weten zich weer met Hofland te gaan bezighouden. "We zullen alles nog eens heel duidelijk bespreken. Ik zal Kevin de perspectieven die hij bij Alemannia kan verwachten uit de doeken doen."

Qua loon zal Hofland wel water bij de wijn moeten doen. Meijer liet weten dat hij niet op een 'Feyenoord-salaris' hoeft te rekenen in Aken.

Uitgezette pleegouders Marokko willen overleg

De Marokkaanse autoriteiten hebben vorige week zestien medewerkers van kindertehuis Village of Hope het land uitgezet, met de mededeling dat ze zich schuldig maakten aan zendingswerk. Onder de uitgezette mensen bevinden zich ook zeven Nederlanders. De medewerkers bestrijden dat ze aan zendingswerk deden. De kinderen, die ze al tien jaar opvangen in het dorp Ain Leuh, gaan naar een islamitische basisschool. 

De pleegouders hopen nu dat ze in overleg met de Marokkaanse overheid tot een oplossing kunnen komen voor de 33 pleegkinderen, met wie ze geen contact meer hebben. Ze willen dat de Nederlandse regering en de Nederlandse ambassade in Rabat zich hiervoor inzetten. Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken had de Marokkaanse ambassadeur al om opheldering gevraagd over de gang van zaken, maar het is sindsdien stil gebleven volgens Else Boonstra van Village of Hope.

Door een Marokkaanse medewerker die wel bij de kinderen mocht blijven, zijn de pleegouders te weten gekomen dat de kinderen nog steeds in het tehuis verblijven. Op hun school zou de opvang prima in orde zijn en twee kinderen die extra zorg nodig hebben, zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Portal 2 is Valve's 'beste game ooit'

Gabe Newell ziet Portal 2 als de beste game ooit van ontwikkelaar Valve. Op de Game Developers Conference in San Francisco plaatste de Valve-baas de aankomende puzzel-game boven succesvolle series als Half-Life, Team Fortress en Left 4 Dead.

"Bij ons op kantoor is het nu al duidelijk dat Portal 2 ons beste werk ooit gaat worden", aldus Newell in zijn speech. "De eerste game wist bij veel mensen een snaar te raken en we hebben uitstekende feedback ontvangen. We weten precies hoe we dit vervolg echt groots kunnen maken en zijn daar nu hard mee bezig."

Eerder deze week noemde Valve-man Doug Lombardi de eerste Portal 'een leuke demo' en bestempelde hij Portal 2 als een volwaardige game.

Portal 2 moet dit najaar op de Xbox 360, PC en Mac uitkomen.

'Portal 2' is Valve's 'beste game ooit'
'Portal 2' is Valve's 'beste game ooit' (Foto: Novum)

'Arnautovic niet terug naar FC Twente'

Een terugkeer van Marko Arnautovic naar FC Twente zal hoogstwaarschijnlijk niet plaatsvinden, zo heeft zaakwaarnemer Rob Groener laten doorschemeren. De jonge Oostenrijker speelt dit seizoen op huurbasis voor Internazionale, maar een langer verblijf bij de Nerazzurri zit er niet in.

Bij Inter komt Arnautovic nauwelijks in het stuk voor. De Italianen spraken met Twente af dat de huurovereenkomst zou worden omgezet in een definitieve transfer als de aanvaller zes keer meer dan een half uur in actie zou komen in een officieel duel. Tot op heden gebeurde dit slechts één keer. Tegen Catania (3-1 verlies) was Arnautovic afwezig vanwege ziekte.

Twente raakt na dit seizoen Blaise N'Kufo kwijt. Zijn positie zou kunnen worden ingevuld door Arnautovic, maar die geeft aan daar geen trek in te hebben. Dit ondanks een nieuw tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen, dat in werking treedt wanneer Inter afziet van de jonge aanvaller.

Groener is helder tegenover De Telegraaf. "Marko heeft een duidelijke voorkeur om naar een andere club te verhuizen. Hij heeft voor zichzelf het hoofdstuk FC Twente afgesloten."

Van Dijk naar Adelaide United

Sergio van Dijk heeft een contract voor drie jaar getekend bij de Australische voetbalclub Adelaide United FC. De aanvaller, die ook op interesse van andere Australische clubs kon rekenen, werd sinds vorige maand al door de club gehuurd van Brisbane Roar. Voor die laatste club speelde hij sinds medio 2008.

Afgelopen woensdag, in zijn eerste wedstrijd voor Adelaide tegen het Chinese Shangdong Luneng in de strijd om de Aziatische Champions League, wist Van Dijk al gelijk tot scoren te komen. In het seizoen 1999/2000 maakte Van Dijk zijn debuut in het betaald voetbal bij FC Groningen. Na drie seizoenen vertrok hij naar Helmond Sport. In het seizoen 2005/2006 ging hij naar FC Emmen. In zijn eerste seizoen daar scoorde hij achttienmaal, maar daarna ging het bergafwaarts.

De aanvaller verwachtte niet dat hij lang in de City of Churches zou spelen. "In het begin dacht ik dat hier niet zou blijven voor een langere tijd. De Aziatische Champions League was de voornaamste reden, maar sinds dat ik hier ben gaat eigenlijk alles beter; Adelaide als stad, maar ook het team en ik ben blij om hier langer te verblijven", aldus Van Dijk.

FARC-lid Tanja Nijmeijer leeft nog

Het Nederlandse lid van de Colombiaanse rebellenbeweging FARC Tanja Nijmeijer leeft nog. Dat zegt haar vader vandaag in De Pers.

De ouders van Nijmeijer riepen haar in december via de Wereldomroep op een teken van leven te geven. Inmiddels zouden de ouders via 'heel betrouwbare bronnen' een levensteken hebben gekregen. Om haar leven niet in gevaar te brengen wil de vader verder geen toelichting geven.

In juli 2007 vond het leger onder leiding van president Alvaro Uribe dagboeken van Nijmeijer. Het bleek dat ze forse kritiek heeft op de beweging waar ze zich voor inzet. Gevreesd werd dat ze vanwege haar kritiek zou zijn omgebracht.

Nederlands FARC-lid Tanja Nijmeijer leeft nog
Nederlands FARC-lid Tanja Nijmeijer leeft nog (Foto: Novum)

Emanuelson: "Goal net te laat"

De slalom van Zlatan Ibrahimovic tegen NAC Breda eindigde onlangs bovenaan in de verkiezing '110 mooiste doelpunten' in de historie van het 110-jarige Ajax.

De treffer van Urby Emanuelson in de topper tegen PSV had wellicht een aardig plekje kunnen krijgen in dat rijtje. Met rechts poeierde de linkspoot vanaf 'randje zestien' het leder in de bovenhoek. "Ik maakte deze goal net te laat", grapte Emanuelson naderhand tegen De Telegraaf. "Die had - denk ik - wel een plekje in de top 110 verdiend."

Voor zowel Emanuelson als Ajax was het een heerlijke middag. "Ik vond dit mijn beste wedstrijd van het seizoen. En dat is lekker als je er even naast heb gestaan", zei Emanuelson. Tegen RKC Waalwijk zal de linkspoot waarschijnlijk weer in de basis staan. "We hebben nauwelijks verdedigers over, dus is de kans wel groot dat ik linksback kom te staan."

Politie vermoedt misdrijf na vondst lijk Franeker

Een dode vrouw die gisterochtend in het Friese dorp Franeker werd gevonden is hoogstwaarschijnlijk omgebracht. De politie zei op Radio 1 ernstig rekening te houden met een misdrijf.

Dertig rechercheurs onderzoeken de dood van de 69-jarige vrouw. In de buurt wonen veel mensen, daarom hoopt de politie dat er getuigen zijn. De vrouw woonde in een aanleunwoning, maar leefde zelfstandig. Toen ze een tijd niet was gezien, zijn de verzorgers rond 11.00 uur een kijkje gaan nemen.

De dood van de vrouw heeft de omwonende bejaarden volgens de politie ernstig geschokt.

Bedreiging familie Uruzgan-gangers

Familieleden van militairen die zijn uitgezonden naar de Afghaanse provincie Uruzgan worden bedreigd. Dat staat in een blad voor onderofficieren waaruit De Telegraaf vandaag citeert.

"Wekelijks komen meldingen binnen van militairen of hun relaties over mogelijke bedreigingen aan hun adres per telefoon, e-mail, chat of sms", schrijft een adjudant die is belast met veiligheid. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie bevestigt dat er bedreigingen binnenkomen, maar stelt dat het dan nog de vraag is of deze met de uitzending van de militairen te maken hebben of in de privésfeer liggen.

Volgens Defensie komen bedreiging die met het werk te maken hebben niet erg vaak voor. Familie van een militair heeft een tijdje ondergedoken gezeten op een kazerne, maar dat voorval dateert van drie jaar geleden, zegt de woordvoerder. Ook de andere voorbeelden die in het artikel in het blad worden genoemd, zijn van een paar jaar geleden. Zo troffen familieleden van een Uruzgan-ganger een doodskist aan in hun tuin. Over de achtergrond van de bedreigingen kon Defensie niets zeggen.

Sharapova uitgeschakeld in Indian Wells

Maria Sharapova is in de derde ronde van het WTA-toernooi in Indian Wells uitgeschakeld. De als tiende geplaatste Russin verloor met 3-6, 6-2 en 3-6 van de als achttiende geplaatste Chinese Zheng Jie.

Sharapova verklaarde na afloop van haar verloren partij dat ze problemen had met het strekken van haar elleboog, iets wat te zien was aan haar opslag. Sharapova sloeg vijftien keer een dubbele fout gedurende de partij en moest zeven keer haar opslag inleveren.

In de derde set werd de Russin nog behandeld aan haar elleboog maar dat hielp niet veel. Ze verloor vier games op rij en daarmee de partij.

Afellay: "Maakte me breed"

PSV-middenvelder Ibrahim Afellay ontkende na afloop van de topper tegen Ajax dat hij opponent Eyong Enoh een opzettelijke elleboog zou hebben gegeven.

"Hij ging op mijn tenen staan en als reactie maakte ik me breed toen hij op me af kwam lopen. Hij stompte me iets eerder ook nog in mijn maag", tekende De Telegraaf op uit de mond van de aanvoerder van de Eindhovenaren.

Scheidsrechter Kevin Blom floot niet voor het incident, dat wel werd vastgelegd door de camera. Voor Afellay is het te hopen dat de openbaar aanklager van de KNVB oordeelt dat de leidsman het geen kaart waard vond en er dus geen reden is hem te schorsen. "We zullen het wel zien", was het verdere commentaar van Afellay.

In de ArenA moest PSV een pijnlijke 4-1 nederlaag slikken. Door het verlies liep de achterstand op koploper FC Twente op tot vijf punten. Voor Afellay echter geen reden om de handdoek te gooien wat betreft de titelstrijd. "Als je ziet hoe wij hier voor rust Ajax wegspelen kun je niet zeggen dat we vorm missen. Ik denk dat we gewoon pech hebben gehad."

Milly Boele had vlak voor verdwijning bezoek

Vlak voor haar verdwijning had het 12-jarige meisje Milly Boele bezoek. Dat zei een woordvoerder van de politie op Radio 1.

De man bevestigde dat Milly Boele vlak voor haar verdwijning haar moeder aan de telefoon had. Ze zei toen dat ze ophing omdat er iemand voor de deur stond. Volgens De Telegraaf had ze het over 'een meneer' en kende ze deze dus niet. De woordvoerder wilde dat niet bevestigen.

Toen de moeder haar dochter na tien minuten nog eens probeerde te bereiken, kreeg ze haar niet te pakken. De politie heeft al negentig tips over de vermissing gehad en roept iedereen op die iets weet zich te melden.

De woordvoerder wijst erop dat nog steeds niet kan worden uitgesloten dat Boele van huis is weggelopen, al is die kans wel klein.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag goed nieuws: de Pedopartij is opgeheven!

Wanneer er écht heel erg weinig steun vanuit de samenleving komt, dan kun je als politieke partij eigenlijk slechts één ding doen: jezelf opheffen. Om die reden kwam gisteren een einde aan het bestaan van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit, de partij die we in de wandelgangen kennen als de Pedopartij. Mooi zo. Opgeruimd staat netjes. Ik hoef die meneer met dat schots en scheve gebit en die bril uit het jaar nul echt nooit meer te zien. Naast hun achterlijke en viezige gedachten over seks van mannen van 60 met kinderen van 14, heb ik me altijd opgewonden over het feit dat zelfs deze groezelige types gebruik mochten maken van Perscentrum Nieuwspoort. Ik vond dat altijd een soort ontheiliging van gewijde grond.

Eén ding is voor mij aanleiding, om die ontbrekende maatschappelijke steun in een breder perspectief te plaatsen:

Amerikaanse (22) roeit 4500 kilometer

Sinds gisteren hebben de Amerikanen er een nieuwe recordhoudster erbij. Katie Spotz is met haar 22 lentes de jongste mens die de Atlantische Oceaan alleen, al roeiend, heeft overgestoken.

De tocht begon bijna drie maanden geleden in Senegal (West-Afrika) en duurde zeventig dagen, vijf uur en 22 minuten. De tocht van Spotz eindigde in het Zuid-Amerikaanse Guyana. Volgens de jongedame was slaaptekort het grootste probleem dat ze tegenkwam onderweg. Haar dieet bestond uit gedroogd voedsel en energierepen.

Naast het record heeft Spotz ook het bedrag van 84.000 dollar bij elkaar geroeid. Dit geld gaat naar een stichting die veilig en schoon drinkwater voor iedereen nastreeft.

MW2 Stimulus Package krijgt prijskaartje

Dat er op 30 maart een mappack voor Modern Warfare 2 uit zal komen voor de Xbox 360 was al bekend. Dat deze de naam Stimulus Package zal hebben ook al. Maar wat deze vijf maps, waaronder 2 reeds bestaande maps uit Modern Warfare, zal gaan kosten was tot op heden nog nergens gepubliceerd. Larry Hryb, woordvoerder voor Xbox Live, heeft in een podcast met Robert Bowling gesproken en daaruit blijkt dat het mappack 1200 Microsoft Points gaat kosten. Naar keiharde munt omgerekend komt dit voor de US op $15 en voor Europa zo'n €14.

 

Stimulus Package

Hadouir schrok van eigen tackle

Roda JC boekte zaterdag een 0-2 zege op bezoek bij NEC, maar de overtreding van Anouar Hadouir op Niels Wellenberg zorgde voor een vervelende nasmaak.

De technicus van Roda ging in de slotfase keihard door op de enkel van Wellenberg, die het veld per brancard moest verlaten. Hadouir kon met direct rood meteen inrukken.

Tegenover De Telegraaf toonde Hadouir zich schuldbewust. "Ik heb de beelden gezien en ben van mezelf geschrokken", trok de middenvelder het boetekleed aan. "Ik heb Niels in de kleedkamer opgezocht en mijn excuses aangeboden. De volgende dag heb ik hem nog een sms gestuurd."

Hadouir benadrukte dat zijn charge niet opzettelijk was. "Ik was te laat, heb nooit de intentie om iemand te blesseren en vind dit heel erg. Ik heb misschien de schijn tegen, maar dit was mijn eerste rode kaart ooit."

'Çapa biedt zich aan bij Hiddink'

Dagblad De Limburger meldt dat Fuat Çapa z'n zinnen heeft gezet op een baan als assistent van Hiddink. Çapa, die eerder dit seizoen vertrok bij MVV, heeft zichzelf aangeboden bij de Varssevelder.

Çapa denkt dat hij een goede kans maakt om assistent te worden, daar hij zowel de Turkse als Nederlandse taal machtig is. De coach, die voornamelijk werkzaam is geweest in België, werd geboren in Emirdag. Hiddink zegde onlangs een aanbod van Ivoorkust af om de Afrikanen te coachen tijdens het komende WK in Zuid-Afrika.

Everton: "Dit vertel ik later aan mijn kinderen"

Everton Ramos Da Silva is sinds gisteren de Eredivisie-topscorer aller tijden voor Heracles Almelo. Met zijn openingstreffer in De Kuip tegen Feyenoord (1-1) was de Braziliaan voor de tweeëndertigste keer trefzeker voor de Heraclieden.

Everton passeert door de treffer Roelof Groeving, die in de jaren zestig eenendertig doelpunten maakten voor de Almeloërs. "Dat is wel mooi, want dit kan ik later aan mijn kinderen vertellen", aldus Everton tegen Eredivisie Live.

"Ik sta nu te boek als clubtopscorer aller tijden en de treffer was belangrijk voor Heracles", verklaar de gelukkige Braziliaan. De 0-1 in Rotterdam leek Heracles drie punten te bezorgen. Maar Ron Vlaar voorkwam een stunt in de blessuretijd.

"Ik stond vrij op de rand van het strafschopgebied en zag dat Bas (Dost, red.) werd beziggehouden door twee verdedigers. Darl (Douglas, red.) zag mij staan en ik schoot hem hard binnen", omschreef de clubtopscorer zijn doelpunt.

'Nederland moet illegale gezinnen opvangen'

Nederland handelt in strijd met het Europees Sociaal Handvest door uitgeprocedeerde gezinnen op straat te zetten. Een klacht van Defence for Children is eind vorige maand door het Europese Comité voor Sociale Rechten gegrond verklaard. "Kinderen hebben recht op bescherming en die vind je niet op straat", vat Defence for Children de uitspraak samen.

De organisatie ziet in de uitspraak erkenning van een jarenlange strijd voor het recht op onderdak voor kinderen zonder rechtmatig verblijf. Nederland vangt gezinnen met kinderen zonder verblijfsvergunning niet op. De zogeheten Koppelingswet sluit hen hiervan uit. De kinderen hebben wel recht op onderwijs en medische zorg, maar geen recht op opvang.

Na een negatieve beslissing op hun asielaanvraag krijgen zij in Ter Apel, waar ze worden beperkt in hun vrijheid, een aantal weken de tijd om terugkeer naar hun land voor te bereiden. Lukt dat na twaalf weken niet, dan staan de gezinnen op straat. Daarmee schendt Nederland het recht van kinderen op onderdak en bescherming, zoals dat is vastgelegd in het Europees Sociaal Handvest.

Acteur Peter Graves (83) overleden

Peter Graves is vandaag op 83-jarige overleden in zijn huis in Los Angeles. De acteur was vooral bekend van zijn rol in de televisieserie 'Mission Impossible'. Zijn woordvoerder laat weten dat Graves is gestorven aan een hartaanval.

De acteur kwam net thuis van een brunch met zijn vrouw en kinderen toen hij in elkaar zakte. Een van zijn dochters probeerde haar vader te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Graves werd meestal gecast in de rol van held, maar in het oorlogsdrama 'Stalag 17' zette hij een spion van de nazi's neer. De acteur, die deze week 84 jaar zou worden, speelde in diverse films en televisieseries gedurende zijn 60-jarige carrière.

Acteur Peter Graves (83) overleden
Acteur Peter Graves (83) overleden (Foto: Novum)

 

'Brandweerduikers werken zelden veilig'

Duikteams van brandweerkorpsen werken zelden veilig. De Arbeidsinspectie heeft vorig jaar bij vrijwel alle brandweerkorpsen met een duikteam veel overtredingen geconstateerd en spreekt van een situatie die 'bijzonder zorgwekkend' was.

Noodzakelijke kennis ontbrak volgens de inspectie en ook beseften de brandweermannen nauwelijks welke risico's zij lopen. Zo wordt vaak in diep water gedoken, zonder dat er afspraken zijn over hoe een duiker in noodgevallen veilig naar boven moet komen.

Ook waren de waterkaarten, waar onder meer scheepvaartroutes op staan, vaak onvolledig. Duikers weten vaak ook niet dat ze op grotere diepten meer lucht verbruiken of dat het gevaarlijk is kort achter elkaar meerdere duiken te maken.

Ook de uitrusting is niet veilig. Zo zijn de schroefbladen van een buitenboordmotor vaak niet afgeschermd, waardoor duikers ernstig gewond kunnen raken. Ook heeft iedereen vaak een even zware loodgordel, terwijl die moet worden aangepast aan het gewicht van de duiker en de uitrusting.

Door de inspecties zou bij de korpsen zijn doorgedrongen dat ze met hun veiligheid aan de slag moeten. De brandweerduikexamens zijn aangescherpt en veel korpsen hebben het nieuwe examen al afgelegd. Dit jaar wordt gecontroleerd of de veiligheid vooruit is gegaan.

Nederland telt ongeveer twaalfhonderd brandweerduikers. Sinds 2000 zijn bij acht ongelukken drie brandweerduikers omgekomen.

Gebroken pols Davydenko

Nikolay Davydenko heeft zich moeten terugtrekken van het ATP-toernooi in Indian Wells. De Rus heeft namelijk een gebroken pols.

Vorige maand, bij het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam, raakte Davydenlo geblesseerd aan het gewricht maar toen kon de juiste diagnose niet worden gesteld. De pols is opnieuw onderzocht en bij een mri-scan kwam de breuk nu wel aan het licht. De Rus zal nu zeker vier weken rust moeten houden.

Zilver en brons voor zeilsters

De Nederlandse teams hebben gisteren bij de Eurolymp wedstrijden match racen in Athene zilver en brons gewonnen. Mandy Mulder, Mijke Lievens en Marja van Helden verloren de finale van de Griekse Sofie Bekatorou. Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Brechtje van der Werf versloegen in de strijd om het brons de Kroatische Dekleva Paoli.

Coach Maurice Paardenkooper was zeer tevreden met het resultaat. "Wij focussen ons op twee dingen. Zo veel mogelijk hard leren varen in de boot Elliot 6m en zoveel mogelijk oefenen in het match racen. Dat laatste hebben we hier gedaan. Uren maken in het match racen en met succes. Je ziet dat we als relatieve nieuwkomers in het match racen al goed mee kunnen komen."

Whitmarsh: "Show moet snel verbeterd worden"

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh was duidelijk in zijn oordeel na afloop van de eerste Formule 1-race in Bahrein in 2010: de show moet verbeterd worden en snel. Vooraf werd gedacht dat er door het tankverbod meer actie op de baan zou komen, maar vooraan bleken er alleen inhaalacties te zijn door problemen of fouten van anderen.

Vrijwel alle coureurs die vooraan reden maakten slechts één pitstop en inhalen bleek vrijwel onmogelijk te zijn omdat dicht achter elkaar rijden niet mogelijk was. Whitmarsh deed tegenover de BBC enkele suggesties om de show te verbeteren. Zo denkt de Brit er aan om een tweede pitstop voor banden verplicht te maken of dat het ontwerp van de banden zodanig moet worden dat ze veel meer op de limiet gebruikt gaan worden.

De superzachte banden gingen makkelijk meer dan twintig ronden mee, terwijl Whitmarsh er op in wil zetten dat ze rond die tijd versleten zijn en hierdoor veel mindere prestaties leveren. Ook de hardere compound zou niet makkelijk een halve race-afstand mee moeten gaan en hierdoor kan een extra pitstop geforceerd worden.

"Als we vandaag in ronde vijf een safety car hadden gekregen, dan was iedereen binnengekomen om de hardere band te halen en hadden dan 49 ronden zonder een stop gereden. Dat is een reëel gevaar. Door de banden kan het, maar ik ga de schuld niet bij Bridestone leggen. We zijn er allemaal verantwoordelijk voor. We moeten kijken naar meer verplichte stops, kwetsbaardere banden en het dichter bij elkaar racen, zodat er eenvoudiger ingehaald kan worden."

"Jammer genoeg heeft de dubbele diffuser, die we allemaal hebben, dat in de laatste twee jaar enorm tegengewerkt. Volgend jaar zijn we er vanaf, maar dat is waarschijnlijk een jaar te laat. Wat we voor dit jaar kunnen doen? Het moet waarschijnlijk van Bridgestone komen en het verplicht stellen van meer stops."

Donovan vertrekt definitief bij Everton

Landon Donovan verlaat Everton ondanks een succesvolle huurperiode bij de Premier League-club. De Amerikaan wordt door zijn werkgever Los Angeles Galaxy opgeëist.

"Ondanks onze pogingen om Landon langer hier te houden heeft LA Galaxy hem teruggeroepen in de voorbereiding op hun eerste competitiewedstrijd van 27 maart", is de verklaring van Everton op de eigen clubsite.

Donovan kwam sinds afgelopen januari op huurbasis uit voor The Toffees. Manager David Moyes was zeer tevreden over de prestaties van de Amerikaans international. Maar LA Galaxy houdt de aanvaller aan zijn contract.

Everton hoopte de huurling langer in Liverpool te houden. Maar de Amerikanen bleken niet bereid mee te werken. "Ik zal mijn tijd bij deze club nooit vergeten. Ik heb nog nooit voor zulke gepassioneerde fans gespeeld", licht Donovan zelf toe.

Uitslagen Italië speelronde 28

In Italië werd dit weekend de 28ste speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

Catania - Internazionale

Koploper Internazionale leed afgelopen vrijdag een 3-1 nederlaag bij degradatiekandidaat Catania.De winst van de Sicilianen was meer dan verdiend al kwamen ze kort na rust nog wel op achterstand.

Wesley Sneijder lanceerde Samuel Eto’s met een mooie dieptepass. Eto’o legde de bal breed op Diego Milito, die er 0-1 van maakte. Catania bleef echter strijden en in de 74e minuut scoorde Maxi López de gelijkmaker. Inter moest vervolgens met tien man verder nadat Sulley Ali Muntari binnen een tijdsbestek tweemaal geel kreeg en dus het veld moest verlaten. Het tweede geel kreeg hij wegens hands in het zestienmetergebied. Catania kreeg daarom een strafschop en Giuseppe Mascara benutte de penalty waardoor Catania op voorsprong kwam.

Inter ging nog wel op jacht naar de gelijkmaker maar ze faalde. Aan de andere kant was het Jorge Andres Barrios Martinez die in blessuretijd de eindstand op 3-1 bracht.

Livorno - AS Roma

AS Roma kon gisteren niet optimaal profiteren van de nederlaag van koploper Inter. Tegen Livorno werd het 3-3 waardoor het verschil met Inter zes punten is.

Na 28 minuten stond het al 2-3 voor Roma. Vijf minuten voor rust kreeg David Pizarro kans om Roma op 2-4 te zetten maar hij miste een strafschop. In de 71e minuut bracht Lucarelli met zijn derde treffer de twee ploegen weer op gelijke hoogte vanaf de strafschopstip en dat was ook de eindstand.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Catania Internazionale 3-1
Napoli Fiorentina 1-3
Genoa Cagliari 5-3
Juventus Siena 3-3
Lazio Bario 0-2
Parma Atalanta 1-0
Udinese Palermo 3-2
Bologna Sampdoria 1-1
Livorno AS Roma 3-3
AC Milan Chievo Verona 1-0

Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Internazionale 28 17 8 3 59 53-25
2 AC Milan 28 17 7 4 58 47-26
3 AS Roma 28 15 8 5 53 48-32
4 Palermo 28 13 7 8 46 40-34
5 Juventus 28 13 6 9 45 45-39
6 Sampdoria 28 12 8 8 44 35-34
7 Genoa 28 12 6 10 42 49-46
8 Napoli 28 10 11 7 41 36-34
9 Cagliari 28 11 6 11 39 46-41
10 Fiorentina 28 11 5 12 38 36-34
11 Bari 28 10 8 10 38 34-34
12 Parma 28 10 7 11 37 39-37
13 Chievo 28 10 5 13 35 26-28
14 Bologna 28 9 8 11 35 33-38
15 Catania 28 7 10 11 31 32-34
16 Udinese 28 8 7 13 31 35-41
17 Lazio Roma 28 5 11 12 26 22-32
18 Livorno 28 6 6 16 24 20-40
19 Atalanta Bergamo 28 5 7 16 22 22-39
20 Siena 28 5 7 16 22 31-51

Topscorers

# Speler Club Goals
1 Di Natale Udinese 19
2 Diego Milito Internazionale 16
3 Pazzini Sampdoria 13
= Gilardino Fiorentina 13
5 Matri Cagliari 12
= Pato AC Milan 12
7 Barreto Bari 11
= Maccarone Siena 11
9 Miccoli Palermo 10
= Totti AS Roma 10

Programma volgende speelronde

Datum Thuis Uit
za 20/3 Fiorentina Genoa
za 20/3 AS Roma Udinese
za 20/3 Palermo Internazionale
zo 21/3 Atalanta AS Livorno
zo 21/3 AC Milan Napoli
zo 21/3 Bari Parma
zo 21/3 Cagliari Lazio Roma
zo 21/3 Chievo Catania
zo 21/3 Siena Bologna
zo 21/3 Sampdoria Juventua

Suárez: "Ons doel is geslaagd"

Ajacied Luis Suárez toonde zich afloop van de ruime winst op PSV (4-1) een gelukkig man. De Uruguayaan ziet Ajax door de zege aanhaken in de titelrace. Bovendien pakte hij in de slotfase nog zijn doelpunt mee.

"Dat ik de 4-1 scoor, maakt in principe niet zoveel uit", verklaarde Suárez na afloop tegen Eredivisie Live. "Ik ben blij met de drie punten. In de eerste helft ging het heel moeilijk, PSV zette goed druk. Gelukkig is onze kwaliteit goed positiespel. Daardoor wisten we de wedstrijd alsnog naar ons toe te trekken."

"In de tweede helft kregen we meer ruimte", aldus de Uruguayaan die in de slotfase zijn 27e competitietreffer maakte. Daarmee gaf hij het duel een passend slot vanuit Amsterdams perspectief. "Nou ben ik wel moe", liet de energie aanvoerder van Ajax weten. "Maar het was het strijden waard."

"Als FC Twente en PSV nog meer punten verliezen, dan kunnen we misschien nog denken aan een kampioenschap. Het zou mooi zijn als PSV volgende week van FC Twente wint. We hebben het niet in eigen hand, dus het enige wat we nu kunnen doen is blijven winnen."

Afellay: "Het had bij rust al 2-5 moeten staan"

Ibrahim Afellay ging gisteren met PSV hard onderuit bij Ajax (4-1). De aanvoerder van de nummer twee van de Eredivisie verklaarde na afloop dat de Eindhovenaren bij rust al ruim voor hadden moeten staan.

"Maar helaas stonden we met 2-0 achter en dan is het in principe gespeeld", aldus Afellay na afloop tegen Eredivisie Live. "We hebben de wedstrijd in de eerste helft verloren, toen waren we de bovenliggende partij."

"We speelden goed, maar Ajax benutte de kansen en wij deden dat niet. Dat is teleurstellend. Jammergenoeg mocht het niet zo zijn. We zullen nu tot het einde moeten blijven strijden en alle punten pakken die we nog kunnen halen."

PSV ontvangt volgende volgende week koploper FC Twente in eigen huis. De Eindhovenaren hebben door de nederlaag in Amsterdam vijf punten achterstand op de Tukkers. De formatie van Fred Rutten ziet daarnaast Ajax tot op een punt naderen.

Pedopartij ontbonden vanwege weinig steun

De Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD) is gisteren ontbonden tijdens een algemene ledenvergadering. Volgens de partij, ook bekend als pedopartij, waren er net als in 2006 veel te weinig mensen die bereid zijn een ondersteuningsverklaring te tekenen.

Begin dit jaar hoopte de partij meer ondersteuningsverklaringen te kunnen winnen door een wetswijziging. Tot dit jaar moesten de adressen van de ondertekenaars openbaar worden. Volgens de partij durfden veel aanhangers daarom uit angst voor represailles niet te tekenen, waardoor de partij niet mee kon doen aan de verkiezingen.

Sinds dit jaar hoeven alleen de voorletters, de achternaam en de woonplaats te worden vermeld. Aan de hand van die gegevens is het vaak nog steeds mogelijk iemand terug te vinden, maar de partij dacht toch genoeg ondersteuningsverklaringen te kunnen krijgen.

Het ex-bestuur zegt het te betreuren dat er vooral over de partij werd gesproken en niet met de partij. Toch zou de 'cultuuromslag' waar de leden op hopen 'een kwestie van tijd' zijn.

Nasri: "Ik ben centraal het meest effectief"

Samir Nasri is de afgelopen weken in goede doen bij Arsenal. De Fransman kwam afgelopen zomer over van Olympique Marseille waar hij centraal op het middenveld furore maakte. Bij The Gunners staat hij echter voornamelijk op de flanken. Nasri hoopt niet dat zijn positiewisseling ten koste gaat van een plaats in de WK-selectie van Frankrijk.

"Maar ik speel waar mijn club me nodig heeft en ik hoop maar gewoon dat dit geen nadelige gevolgen voor me heeft", vertelde Nasri aan News of the World. "Het is waar dat wanneer ik weer in het midden speel, ik het gevoel heb dat ik het meest effectief ben."

De keuze van manager Arsène Wenger om Nasri op de flanken te plaatsen is voor de Franse bondscoach Raymond Domenech een reden om de speler van Arsenal niet te selecteren. "Het is moeilijk als je niet wordt geselecteerd om voor je land uit te komen, maar ik ben ervan overtuigd dat ik nog een kans krijg."

"Er is nog tijd voordat de WK-selectie bekend wordt gemaakt. In de afgelopen weken voel ik dat ik weer toe groei naar mijn beste vorm, en dat is erg belangrijk met het oog op het einde van de competitie dat er aan zit te komen", aldus de middenvelder.

'Titanic' terug in de bioscoop in 3D

'Titanic' zal in het voorjaar van 2012 wederom in de bioscopen te zien zijn. De film uit 1997, die tot voor kort nog de meest succesvolle film aller tijden was, zal dan in 3D uitkomen. Dit heeft regisseur James Cameron verteld in een interview met het Amerikaanse dagblad USA Today. De re-release van 'Titanic' zal in het voorjaar van 2012 plaatsvinden omdat het dan precies een eeuw geleden is dat de Titanic zonk.

Cameron's besluit om één van zijn eigen films in 3D om te zetten komt enigszins als een verrassing, aangezien de filmmaker zich enkele weken terug nog kritisch uitliet over 2D-films die in 3D worden omgezet. Tegenover USA Today nuanceert Cameron zijn kritiek echter: "2D films die in 3D worden omgezet zien er inderdaad nooit zo goed als uit films die in 3D zijn opgenomen. Je moet het zien als een soort 2.8D. 'Clash of The Titans wordt nu in acht weken tijd omgezet naar 3D. Als je het goed wilt doen moet je daar echter zes à twaalf maanden voor uit trekken", aldus de visionaire filmmaker.

In hetzelfde interview liet Cameron ook weten dat 'Avatar' dit najaar opnieuw uit zal komen, in een versie die tien minuten langer is dan de oorspronkelijke versie.

'Titanic' terug in de bioscoop in 3D
'Titanic' terug in de bioscoop in 3D (Foto: Novum)

Van Dijk opnieuw geveld door liesblessure

Feyenoord-doelman Rob van Dijk is gisteren in het duel tussen Feyenoord met Heracles Almelo (1-1) niet ongeschonden uit de strijd gekomen. De veertigjarige doelman raakte opnieuw geblesseerd aan de lies.

Van Dijk moest vorige week al de wedstrijd tegen Roda JC (2-3 winst) laten schieten vanwege dezelfde blessure. De routinier werd in Kerkrade vervangen door Darley, die met een rode kaart van het veld werd gestuurd.

Mede door de schorsing van de Braziliaanse doelman moest Van Dijk, niet geheel hersteld blijkbaar, het doel verdedigen in de thuiswedstrijd tegen Heracles. Trainer Mario Been verklaarde na de wedstrijd dat de oude kwaal opspeelde.

Been moest Van Dijk na een uur vervangen in het doel. Derde doelman Erwin Mulder maakte zijn entree bij de Rotterdammers. De jonge Mulder moest eenmaal vissen na het doelpunt van Everton. Ron Vlaar voorkwam in de blessuretijd een nederlaag.

'Beckham kan WK vergeten'

David Beckham heeft aan de overwinning van AC Milan op Chievo Verona (1-0) een forse blessure overgehouden. De international van Engeland heeft mogelijk zijn achillespees afgescheurd. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe groot de schade is voor Beckham, maar de mogelijkheid dat hij op het WK in Zuid-Afrika actief zal zijn is zeer klein.

Beckham begon zondagavond in de basiself bij het thuisduel met Chievo Verona. De huurling van Los Angeles Galaxy moest echter voor het laatste fluitsignaal noodgedwongen het veld verlaten. De Engelsman werd met een brancard van het veld gedragen. Alles wijst erop dat hij zijn achillespees heeft afgescheurd. Milan-trainer Leonardo liet direct na afloop van het duel weten Beckham dit seizoen vermoedelijk niet meer in te kunnen zetten.

Dat zou betekenen dat de 34-jarige Beckham waarschijnlijk een operatie te wachten staat. Sky Italia meldt al dat de revalidatieperiode van de middenvelder zes maanden gaat omvatten. Dat betekent dat Beckham zijn ambitie om het WK in Zuid-Afrika te halen kan vergeten. Overigens heeft Milan zelf nog geen officiële mededelingen naar buiten gebracht omtrent de blessure van de voormalig captain van The Three Lions.

Franse hulpverleners in Darfur vrijgelaten

Twee Franse hulpverleners die vorig jaar november werden gegijzeld in Darfur zijn gisteren vrijgelaten. Dat heeft de Franse regering bekendgemaakt. De twee mannen werden vastgehouden in de Centraal-Afrikaanse Republiek, dat grenst aan Sudan, maar werden vrijgelaten in Darfur.

De Franse president Nicolas Sarkozy was blij met de vrijlating en bedankte 'iedereen die heeft meegewerkt aan deze goede afloop'. Sarkozy zei verder niets over de vrijlating.

Christian Lombard, de directeur van de hulpverlenersorganisatie waarvoor de mannen werkten, zei dat de mannen vandaag naar Khartoum zullen reizen. Volgens hem was er geen losgeld betaald, maar ook hij wilde verder geen details geven.

Sarkozy riep zondag tevens op de laatste Franse gijzelaar die in de regio vastzit snel vrij te laten. Het gaat om Gauthier Lefevre, een medewerker van het Internationale Rode Kruis die op 22 oktober in Darfur werd ontvoerd.

Nieuwe Scooby-Doo film in de maak

De tweede televisiefilm over cartoon-hond Scooby-Doo is in de maak. De opnames van 'Scooby-Doo! Curse of the Lake Monster' moeten vandaag in het zuiden van Californië van start gaan. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite The Hollywood Reporter.

De film is een vervolg op de tv-film 'Scooby-Doo! The Mystery Begins' uit 2009, en bevat weer dezelfde cast. Deze films zijn niet uit dezelfde stal als de bioscoopfilm 'Scooby-Doo' uit 2002, waarin Rowan Atkinson nog slechterik Mondavarious speelde.

De film zal dit najaar op Cartoon Network in première gaan en begin 2011 uitkomen op dvd. Toen 'Scooby-Doo! The Mystery Begins' in 2009 op het tekenfilmkanaal in première ging, was het het best bekeken programma in de geschiedenis van de zender.

Nieuwe Scooby-Doo film in de maak
Nieuwe Scooby-Doo film in de maak (Foto: Novum)

Hispania Racing: "Het was een geweldig weekend"

Voor Hispania Racing duurde de Grand Prix van Bahrein slechts zestien ronden. Het Spaanse team reed afgelopen vrijdag de eerste meters in de Formule 1 waarbij de eerste vrije training de shakedown was. Bruno Senna kwam nog tot redelijk wat meters, terwijl Karun Chandhok in het hele weekend slechts vijf ronden heeft kunnen rijden.

Chandhok maakte al in de tweede ronde van de race een crash mee en viel uit met schade. "Sorry daarvoor. Het was nog maar mijn vijfde ronde op dit circuit. Op het nieuwe gedeelte raakte ik een hobbel. Ik wil mijn monteurs en mijn team bedanken voor een geweldig weekend met veel slapeloze nachten. Ik kijk nu uit naar Melbourne," zei de Indiër die zich verontschuldigde bij zijn team.

Teamgenoot Senna viel uiteindelijk met een rokende bolide uit. "Het was mooi dat ik toch een flink aantal ronden heb kunnen rijden. Het ging eigenlijk wel prima, al had ik iets te veel onderstuur. Mijn engineers hebben nu een beter startpunt van waaruit ze kunnen werken," zei de Braziliaan die na zestien ronden zijn auto noodgedwongen aan de kant moest zetten. "Een ronde eerder voelde ik al wat vibraties en daarna hield de auto er mee op. We moeten uitzoeken wat er is gebeurd, maar ik ben erg blij dat we in staat zijn om in Melbourne weer te racen."

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.