Lotus beleeft goed debuut in Bahrein

Van de nieuwe teams in de Formule 1 werd alleen Lotus in de eerste race in Bahrein geklasseerd. Heikki Kovalainen kwam als vijftiende over de meet, terwijl Jarno Trulli de finishvlag net niet haalde, maar nog wel als zeventiende in de uitslag opgenomen werd. Hispania Racing en Virgin Racing kwamen door problemen niet aan de finish.

"Ik kende een goede start en wist het ongeluk in de tweede bocht te ontwijken, maar ik reed naast de baan en was bijna laatste. Ik haalde mensen die voor me reden bij, maar ik had erg veel last van onderstuur. Tijdens de pitstop pasten we de voorvleugel aan en ik kon meer goede rondes rijden," zei Trulli die de vlag net niet zou zien. "Aan het einde van de race had ik hydraulische problemen en ik moest de auto gewoon aan de finish brengen. Ik ben desondanks trots op het team, want in zes maanden tijd hebben we alle gestelde doelen behaald en Tony (Fernandes, teambaas van Lotus, red.) zei dat we op een dag zullen gaan willen en ik wil daar bij zijn."

Kovalainen reed een solide race en toonde aan dat Lotus qua betrouwbaarheid van de nieuwkomers momenteel de beste is. "Twee auto's aan de finish brengen is een prestatie. Mijn auto had geen enkel probleem. Ik had een goede start en we vochten met veel mensen waarvan we niet hadden verwacht met ze te vechten. De auto voelde goed en ik kon pushen, maar nu is de kop er af en moeten we werken aan betere resultaten."