Uitslagen Engeland speelronde 30

Afgelopen weekeinde werd de 30e speelronde van de Premier League afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand, topscorers en het programma voor volgende week.

Manchester United aan kop in Engeland

Manchester United mag zich weer lijstaanvoerder in de Premier League noemen. The Mancunians waren dit weekend veel sterker dan Fulham en wonnen in eigen huis met 3-0. Chelsea en Arsenal hebben nu twee punten achterstand op de ploeg uit Manchester.

Wayne Rooney was de gevierde man aan de zijde van Manchester United en trof twee keer doel. De aanvaller maakte de eerste treffer voor de thuisploeg aan het begin van de tweede helft. Zes minuten voor tijd viel de tweede, waardoor het verlies voor Fulham een feit was. In de laatste minuten deed ook Dimitar Berbatov nog een duit in het zakje door te scoren.

Arsenal worstelt zich voorbij Hull City

Arsenal heeft zich met hangen en wurgen voorbij Hull City geworsteld. De formatie van Arsène Wenger wist het verschil pas in de allerlaatste seconde van de wedstrijd te maken. Saillant detail is dat The Gunners ruim 45 minuten met een man meer speelde, vanwege een rode kaart voor George Boateng.

Na een kwartier voetbal stond Arsenal, door een treffer van Andrei Arshavin, op voorsprong. Vijftien minuten later stond het alweer gelijk, nadat Jimmy Bullard een penalty benutte. Het leek slechts een kwestie van tijd, voordat The Gunners na de rode kaart van Boateng zou hard toeslaan. Dat gebeurde echter niet. Hull City groef zich op de eigen helft in, waarna de Londenaren de grootste moeite hadden om een gaatje in de stugge defensie te vinden.

Pas in de 93e minuut maakte Nicolas Bendtner het verschil. Een hard schot van Denilson werd nog door Boaz Myhill, keeper van Hull City, gekeerd. Op de rebound van Bendtner had de goalie echter geen antwoord.