'Nintendo zou Kid Icarus Wii graag willen maken'

Vis1980

Fans van Kid Icarus roepen al jaren om een nieuwe versie, maar het komt er maar niet van. De geruchten deden echter de ronde dat er een nieuwe Kid Icarus op de Wii zou gaan verschijnen. Volgens Yoshio Sakamoto, één van de makers van het origineel uit 1987, zou Nintendo graag een Kid Icarus op de Wii maken, maar ze zijn er nog niet uit hoe ze dat moeten doen. Dat zei hij in een interview met Kotaku.

"Persoonlijk weet ik niet of er al een project gaande is van Kid Icarus op de Wii, maar als echt zoveel gamers zijn die wachten op een vervolg van de klassieker dan moeten ze zich laten horen. Tevens moet er gekeken worden naar een goede manier om Kid Icarus naar de Wii te vertalen, maar als we een manier kunnen vinden maken we hem maar al te graag. Bedenk wel goed dat dit niet betekend dat we hem ook gaan maken", aldus Yoshio Sakamoto.

Kid Icarus kwam in 1987 uit voor de NES (Nintendo Entertainment System) en in 1991 op de GameBoy. Kid Icarus is een soort kruising tussen Zelda en Mario. Mocht je het origineel willen checken: Kid Icarus is verkrijgbaar voor Vitrual Console.

 

Kid Icarus