'Sorry schoonpa, ik heb je dochter vermoord'

Een 49-jarige Zuid-Afrikaan kreeg gisterochtend een luguber telefoontje. Zijn aanstaande schoonzoon belde hem, en bekende John Kabini dat hij zijn dochter had vermoord. De moordenaar vertelde de vader waar hij het lijk kon vinden en hing op. Dit heeft de politie van Mpumalanga vandaag bekendgemaakt.

Volgens rechercheur Sphiwe Lukhele kreeg de negentienjarige Ntobeko Kabini gisterochtend ruzie met haar 21-jarige vriend. "Het stel werd net wakker in het huis van een vriend toen de ruzie uitbrak" aldus Lukhele.

Hierop zou de jongeman zijn kameraad hebben gevraagd hen alleen te laten opdat zij de kwestie konden uitpraten. "Maar toen de vriend zijn hielen had gelicht, heeft de verdachte zijn vriendin waarschijnlijk vermoord waarna hij is gevlucht."

Toen de bewoner van het pand een uur later terugkwam, trof hij daar het levenloze lichaam aan van het slachtoffer. Het gewurgde meisje had diverse kneuzingen in haar hals.

Dezelfde ochtend rinkelde de telefoon in huize Kabini. Het bleek de schoonzoon te zijn, die zijn weerzinwekkende daad aan de arme vader opbiechtte. De politie heeft een onderzoek geopend naar de moord. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.