Alonso: "Dit is een speciale dag"

Peterselieman

Fernando Alonso deed meteen waarvoor hij naar Ferrari is gehaald: winnen. De Spanjaard verliet afgelopen winter het team van Renault voor het Italiaanse Formule 1-team en die zet pakte bij de eerste race in Bahrein meteen goed uit. Wel had hij hiervoor de hulp nodig van Sebastian Vettel die door een defecte uitlaat terug viel naar plaats vier.

"Dit is een speciale dag. Het is heel speciaal om weer een race te winnen en nog specialer dat het met Ferrari gebeurde. De geschiedenis van het team is geweldig, net als de verwachtingen die een coureur heeft als hij voor Ferrari gaat rijden," zei Alonso na afloop van zijn winst in Bahrein. "Het is de beste renstal ter wereld."

"We hebben de hele winter hard gewerkt en het team heeft goed werk geleverd. We waren goed voorbereid voor deze race. Wat we tot nu toe hebben gedaan is echter nog niet zo heel bijzonder, maar een dubbelzege is natuurlijk altijd mooi meegenomen," zei de Spanjaard die wereldkampioen werd in 2005 en 2006. "Iedereen binnen het team heeft hier namelijk dag en nacht voor gewerkt, dus ik draag deze zege ook op aan het personeel. Iedereen heeft namelijk hard gewerkt om dit resultaat mogelijk te maken."