FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 22 maart 2008

Nationale Bekers Dynamo en Martinus

Piet Zoomers/Dynamo en DELA/Martinus hebben de nationale bekers gewonnen.

Dynamo won bij de heren voor de eerste keer sinds 2002 de beker. Het won de finale met 3-2 van DOC Stap/Orion(25-22, 23-25, 20-25, 25-22, 15-13). Sander Olsthoorn, die gisteren aangaf na dit seizoen een punt te zetten achter zijn carrière, scoorde het winnende punt.

Bij de dames was Martinus zoals al het gehele seizoen duidelijk de sterkste. Het won vandaag met 3-1 (25-23, 19-25, 25-10, 25-16) van Sliedrecht Sport. Vooral in de eerste twee sets bood Sliedrecht goed tegenstand aan Martinus, dat tevens het nationaal team vormt. Daarna bracht coach Avital Selinger een aantal routiniers terug in het veld en werd de ploeg uit Sliedrecht overklast.

Uitslagen Eredivisie 22-03-2008

Vanavond werden er in de Eredivisie vier wedstrijden gespeeld. Hieronder een overzicht van de uitslagen.

SC Heerenveen - Roda JC 4-3
25\' Lamah 0-1
27\' Yulu-Matondo 0-2 (assist Lamah)
34\' Bradley 1-2
37\' W. Janssen 1-3
47\' Paulo Henrique 2-3
51\' Beerens 3-3
61\' Bradley 4-3 (assist Pranjic)

Toeschouwers: 25.600
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Gele kaart: -

Opstellingen

SC Heerenveen: v.Dijk, Zuiverloon (Svec/46), Breuer, Dingsdag, Jong-a-Pin, Beerens, Bradley, Grindheim, Pranjic, Sibon (Paulo Henrique/46), Sulejmani (Poulsen/86)

Roda JC: Castro, Wau (Sonkaya/86), Saeijs, Kah, Bodor, Tioté, Meeuwis, W.Janssen, Hadouir (v.Tornhout/74), Yulu Matondo (Cissé/60), Lamah


PSV - FC Groningen 3-0
32\' Koevermans 1-0 (assist Bakkal)
47\' Bakkal 2-0
84\' Koevermans 3-0 (assist Simons)

Toeschouwers: 33.000
Scheidsrechter: Vink
Stadion: Philips Stadion
Gele kaart: -

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp, Marcellis, Salcido, Rajkovic, Farfán, Simons, Afellay (Aissati/79), Bakkal, Dzsudzsák, Koevermans

FC Groningen: v.Loo, De Roover, Kruiswijk, Sankoh, Stenman (Cahais/66), Metaj (Matavz/63), Hiariej, Lovre, Fledderus, Kolder (Krohne/76), Powel


AZ - De Graafschap 0-0

Toeschouwers: 16.000
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: DSB Stadion
Gele kaart: Cziommer (AZ)

Opstellingen

AZ: Romero, Jaliens, Donk, Moreno, Opdam, De Zeeuw (Cziommer/58), Mendes da Silva, Dembélé (El Hamdaoui/46), Agustien, Pellè, Ari (Pocognoli/46)

De Graafschap: v.Fessem, Hese, J.Buijs, Fung A Wing, Schöne, Schuurman, Robbemond (Bot/75), Vidarsson, Fränkel, Biseswar, Tarvajärvi (De Groot/61)


Excelsior - FC Utrecht 0-2
11\' Van Dijk 0-1
84\' Nelisse 0-2 (assist Kruys)

Toeschouwers: 3.000
Scheidsrechter: Haverkort
Stadion: Woudestein
Gele kaart: Braber, Steur, v.Steensel (Excelsior), Nelisse, Pieters, Wolters, Kruys (FC Utrecht)

Opstellingen

Excelsior: Graafland, Braber, v.Nieuwstadt, Demir (v.Steensel/83), Piqué, Alisic (v.Guldener/67), Luijckx, Koolwijk, Korf, Den Ouden (Voskamp/67), Steur

FC Utrecht: De Ruiter, Cornelisse, Keller, Schut, Pieters, v.d.Gun, v.Dijk, Caluwé (Kruys/44), George (Wolters/72), Nelisse (Vandenbergh/86), Loval

EHL: Bloemendaal uitgeschakeld

Landskampioen Bloemendaal is in de tweede ronde van de Euro Hockey League uitgeschakeld. Rotterdam bereikte, net als HGC gisteren, wel de derde ronde.

Bloemendaal ging in Spanje onderuit tegen Club Egara. De thuisclub leidde bij rust met 2-0, maar Bloemendaal kwam dankzij doelpunten van Laurence Docherty en Ronald Brouwer langszij. In de slotfase scoorde Egara opnieuw via Jordi Clapes en daarmee was de wedstrijd beslist.

Rotterdam had geen enkel probleem met het Belgische waterloo Ducks. Het won met 6-1. Maandag speelt Rotterdam tegen het Engelse Reading HC. HGC moet met Ono Atletic Terrassa strijden om een plek in de halve finale.

Moslimomroep wil Fitna mogelijk wél uitzenden

De Nederlandse Moslim Omroep (NMO) overweegt de antikoranfilm van Geert Wilders uit te zenden. De redactie van de omroep wil dat de PVV-kopman rond de uitzending met voor- en tegenstanders van de film in discussie gaat. Dat meldt De Pers zaterdag op zijn website.

Andere publieke omroepen lieten eerder al weten niets de voelen voor het uitzenden van de controversiële film. Wilders heeft voor zover bekend nog geen platform gevonden voor Fitna, zoals de film heet.

Voorzitter Abdulmajid Khairoun van de Nederlandse Moslimraad (NMR) heeft wel oren naar het plan. Hij heeft volgens de krant al juridisch advies ingewonnen. Een deel van het bestuur heeft zich echter nog niet over het plan van de NMO, dat een stichting is van de NMR, uitgesproken. Ook de inhoud van de film kan nog roet in het eten gooien. De NMR wil de film vooraf bekijken om te zien of die geen strafbare uitingen bevat.

Dit weekeinde wordt over de plannen gesproken en komende week moet de knoop worden doorgehakt. Daarna wordt Wilders eventueel uitgenodigd voor een gesprek, schrijft de krant.

Wilders was zaterdagavond niet bereikbaar voor een reactie.

[EK zwemmen] Dekker grijpt naast goud

Inge Dekker is er niet in geslaagd haar Europese titel op de 100 meter vlinderslag te verdedigen. Ze werd geklopt door de pas 14-jarige Zweedse Sarah Sjöström.

Dekker leek ging goed op weg naar de titel en ging na 75 meter nog ruim aan de leiding. In de laatste 25 meter stortte ze helemaal in passeerde Sjöström haar. Die won in een tijd van 58,44. Dekker volgde op 0,06. Chantal Groot eindigde in 58,62 als vijfde.

"Ik ging kapot... Niet normaal... Het had harder gemoeten... Ik weet het niet. Ik weet niet waar het fout is gegaan. Misschien heb ik een te zwaar programma gedraaid. Dit is een bittere pil," aldus een teleurgestelde Dekker.

[EK zwemmen] Bernard wint 100m in WR

Alain Bernard is Europees kampioen op de 100 meter vrije slag geworden. Hij verbrak tevens het wereldrecord.

Bernard zette gisteren het wereldrecord op 47,60 en zwom vandaag nog een tiende harder. Stefan Nystrand eindigde op als tweede. Filippo Magnini won het brons. "Nu ben ik de te kloppen man", glunderde de Fransman na afloop. "Jarenlang ben ik al op zoek naar dit niveau en het is fantastisch om het ook te halen."

Schuster bevestigt interesse voor Huntelaar

Bernd Schuster heeft laten weten dat hij interesse heeft voor Klaas Jan Huntelaar. De trainer van Real Madrid wil de aanvaller van Ajax komende zomer graag aan zijn selectie toevoegen.

"Nederland staat bekend om dit soort aanvallers. Huntelaar past wat mij betreft in het rijtje Cruijff, Van Basten, Van Nistelrooy", aldus Schuster. "Hij is het type spits dat elke club zich wenst. Beweeglijk en doeltreffend tegelijk. Met het oog op volgend seizoen komt hij zeker in mijn plannen voor."

Schuster meldt dat de Madrilenen een poging gaan wagen om Huntelaar los te weken bij Ajax. Huntelaar heeft nog een contract tot de zomer van 2010 in Amsterdam.

Veel klein plastic gevonden op stranden

Langs de kust in verschillende plaatsen in Nederland zijn zaterdag vrijwilligers het strand op gegaan op zoek naar zwerfvuil. De actie, georganiseerd door de Surfrider Foundation, was onderdeel van een wereldwijde strandschoonmaakactie.

In Nederland gingen zeker zeventig mensen in onder meer Domburg, Wijk aan Zee, Katwijk, Scheveningen en Bloemendaal aan de slag, zo liet een woordvoerster van de organisatie weten. Ze haalden vooral veel klein plastic van het strand. "Dat is heel gevaarlijk voor dieren."

Ook op stranden in Australië, de Verenigde Staten en Europa worden er in het eerste weekend van de lente zogeheten 'beach cleanups' georganiseerd door de Surfrider Foundation. In Nederland was het de eerste keer.

Deel uitgifte cijfer-domeinnamen teruggedraaid

Een deel van de uitgifte van domeinnamen die uitsluitend uit cijfers bestaan, is teruggedraaid. Twee bedrijven sleepten onevenredig grote hoeveelheden domeinen in de wacht bij een procedure waarbij de domeinnamen werden verdeeld. In overleg met de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), die de uitgifte regelt, hebben de bedrijven een deel van de domeinnamen teruggegeven, meldt de SIDN.

Eind februari konden geïnteresseerden voor het eerst proberen domeinnamen die alleen uit cijfers bestaan zoals 123.nl of 06.nl te bemachtigen. Degene die zich via de computer het eerst meldde kreeg de gewenste domeinnaam. De twee bedrijven hadden veel extra computers ingezet, de ene 182 de andere 223, en haalden daarmee, tot frustratie van andere deelnemers, veel domeinnamen binnen.

De bedrijven moeten nu samen ruim vierduizend domeinnamen teruggeven, die opnieuw beschikbaar worden. De protesten hebben overigens niets te maken met schaarste: de veertienduizend domeinnamen die bij de procedure zijn uitgegeven zijn slechts een half procent van alle bestaande .nl-domeinen.

De populairste domeinnamen in de uitgifte waren 007.nl en 00.nl, met beide 404 geïnteresseerden. Op ruime achterstand volgden 777.nl en 06.nl. Ook domeinnamen met jaartallen erin deden het goed.

De SIDN is sinds 1996 verantwoordelijk voor de uitgifte van en registratie van alle domeinnamen die op .nl eindigen. Bij de uitgifte van de domeinnamen die alleen uit cijfers bestaan, was bewust gekozen voor de methode waarbij de eerste geïnteresseerde die zich meldde de domeinnaam kreeg. Deelnemers aan een onderzoek naar het verloop van de uitgifte gaven na afloop aan achter die methode te staan.

Bepaalde bedrijven met een nummer in hun naam waren overigens uitgezonderd van de procedure; zij konden al in december een website claimen. Het ging onder meer om 9292.nl, 1888.nl en 1850.nl.

Meer tieners opgepakt voor branden Sliedrecht

Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Sliedrecht en een 14-jarige jongen uit Moerdijk hebben bekend betrokken te zijn geweest bij een aantal kleine brandstichtingen in Sliedrecht. Ze zijn opgepakt, meldt de Zuid-Hollandse politie zaterdag.

In de zaak werden eerder twee leden van de jeugdbrandweer in Sliedrecht van 15 en 16 en een 15-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden. Zij bekenden eerder verantwoordelijk te zijn geweest voor een aantal grote branden in loodsen en een leegstaande boerderij in Sliedrecht. Zij hebben nu ook toegegeven een aantal kleine branden te hebben gesticht, onder meer in containers.

Vier van de in totaal zes verdachten worden bovendien verantwoordelijk gehouden voor ongeveer twintig inbraken en diefstallen. Bij bedrijfsterreinen, bootjes en baggerschepen in Sliedrecht, Papendrecht en Dordrecht stalen zij volgens de politie portofoons, verrekijkers, lampen en een buitenboordmotor. De goederen werden bij de verdachten teruggevonden.

PvdA laakt premier over ombudsman

De PvdA verwerpt niet de conclusie van de Nationale ombudsman dat de overheid bijdraagt aan de verharding in de samenleving. Tweede Kamerlid Pierre Heijnen van de partij vindt het "flauw" dat premier Jan Peter Balkenende diens uitlating een zwart-witverhaal noemt.

Ombudsman Alex Brenninkmeijer betoogde eerder deze week dat mensen bij de overheid "vaak kilte, onverschilligheid en verruwing" ontmoeten. "Het overgrote deel van de burgers deugt. De sleutel ligt bij de overheid", aldus de ombudsman.

Balkenende reageerde door van een "te zware kwalificatie" te spreken. Volgens hem doet de overheid het vaak wel goed en zijn er ook veel burgers die zich misdragen. De premier voegde er wel aan toe dat misstanden bij de overheid moeten worden aangepakt.

Outfit Britney uit komedieserie geveild

De kleding die Britney Spears droeg tijdens haar gastrol in de Amerikaanse komedieserie 'How I met your mother' wordt geveild. Het gaat om zes kledingstukken die de zangeres in de show droeg, waaronder een jurk met legerprint van Juicy Couture en een gele jurk van Nannette Lapore.

De opbrengst van de internetveiling komt ten goede aan de milieuorganisatie Natural Resources Defence Council. De veiling begint maandagavond, meteen na de uitzending van de aflevering met Spears.

In de serie, die draait om het wel en wee van een stel twintigers in de grote stad, is Britney te zien als Abbey, een receptioniste in het kantoor van een dermatoloog.

'Bush moet eerlijk zijn over kosten Irak-oorlog'

President George Bush moet eens eerlijk zeggen hoeveel de oorlog in Irak heeft gekost aan geld en mensenlevens. De Democratische senator van New Jersey, Robert Menendez, heeft daartoe zaterdag opgeroepen. Bush moet de realiteit onder ogen zien, zei Menendez.

Volgens Menendez is dit de waarheid: "Nadat duizenden (Amerikaanse, red.) levens en mogelijk triljoenen dollars van de Amerikaanse belastingbetaler verloren zijn gegaan, wordt Irak nog steeds geplaagd door geweld en corruptie en is het land nog lichtjaren verwijderd van het opzetten van een stabiele regering of een duurzame vrede."

De oorlog heeft het moreel en de middelen van de Amerikaanse strijdkrachten ernstig uitgeput, zei Menendez. Bush moet toegeven dat, als gevolg van de oorlog in Irak, de Verenigde Staten hun doeleinden in Afghanistan niet hebben bereikt, dat Al-Qaida zich herstelt en dat de jacht op Osama bin Laden niet op volle kracht is gevoerd, zei Menendez.

Bovendien heeft de oorlog in Irak de Amerikaanse economie geschaad. "In plaats van het bouwen van barakken in Irak zouden we miljoenen Amerikanen kunnen helpen om te voorkomen dat ze uit hun huizen worden gezet. In plaats van patrouilleren op de straten van Bagdad zouden we kunnen investeren in een ziektekostenverzekering voor iedereen, en betere scholen."

Bush zei woensdag dat de VS veiliger is als gevolg van de oorlog. "Niemand zal zeggen dat deze oorlog niet veel mensenlevens en geld heeft gekost", zei Bush. "Maar die kosten zijn noodzakelijk als we bedenken wat de prijs is van een strategische overwinning van onze vijanden in Irak."

Italiaan komt om in reuzengolf

Tijdens een zware storm in de Middellandse Zee heeft een vier tot vijf meter hoge golf een Italiaan van de kust geslagen en gedood. De enorme golf overstroomde en verwoestte de discotheek van de 70-jarige man aan de haven van Sestri Levante, ten zuidoosten van Genua.

De eigenaar werd geraakt door een balk en kwam om, meldden Italiaanse media vandaag. De man kwam net een kijkje nemen bij zijn wegens de storm gesloten pand toen de golf toesloeg. Het was volgens lokale bewoners een van de zwaarste stormen van de afgelopen vijftig jaar.

Bon Jovi ontvangt shitload aan softporno

De heren van de Amerikaanse rockband Bon Jovi hadden een lumineus idee. Voor hun nieuwe tournee wilden de heren op de achtergrond homevideo's van fans laten zien, en riepen de fans dan ook op en masse hun filmpjes naar de rockers op te sturen. Tot hun schrik zaten er echter heel veel pikante filmpjes van vrouwelijke fans tussen. "Ze waren echt verbaasd over de hoeveelheid softporno die werd ingestuurd", meldt een bron.

De band is nu nog steeds op zoek naar filmpjes die wel te tonen zijn aan het grote publiek. Men doelt hiermee op beelden die ze willen vertonen tijdens het ten gehore brengen van het nummer 'I love this town'. "Dus hadden ze gehoopt op homevideo's waarin fans hun woonplaats laten zien."

[Upd] 1000 man bij Anti-Wildersdemonstratie

De demonstratie van Nederland Bekent Kleur, die vandaag op de Dam in Amsterdam plaatsvond, heeft niet het aantal mensen getrokken dat verwacht werd. Maar iets meer dan duizend mensen kwam opdagen om een tegengeluid te laten horen tegen intolerantie en racisme in Nederland in het algemeen, en Geert Wilders in het bijzonder.

De reden dat er maar zo weinig mensen waren, is niet bekend. Mogelijk speelde het slechte weer mee, of interesseerde het mensen gewoon niet genoeg. Eerder hadden verschillende Tweede Kamerleden al aangegeven niet te zullen komen. Een aantal bekende Nederlanders kwam wel.

Update 18.57:
Geert Wilders van de PVV is verheugd over de "zwaar tegenvallende opkomst'' bij de manifestatie van Nederland Bekent Kleur, die zaterdag werd gehouden op de Dam in Amsterdam. Hij zei dat zaterdag in reactie op de demonstratie.

Volgens Wilders, die spreekt van een "haatmanifestatie", heeft de bevolking zich afgekeerd van het multiculturalisme "en dat is vandaag weer eens duidelijk gebleken".

Wilders heeft geen goed woord over voor de VVD-politici als Hans Dijkstal, Ed Nijpels en Gijs de Vries die zich solidair verklaarden met de demonstratie. "Henk Kamp kan schreeuwen wat hij wil; de VVD is pro-massaimmigratie en pro-islamisering. Niet Nederland bekende kleur, de VVD bekende kleur."

Er waren misschien wel meer duiven op de Dam dan demonstranten.

FOK!Blog Babe Battle #58

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Gigi en in de rechterhoek Silvia Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Wilders brengt film mogelijk uit voor kort geding

PVV-leider Geert Wilders overweegt zijn anti-Koranfilm naar buiten te brengen voor het kort geding dat vrijdag tegen hem dient. Maar dat is nog niet zeker, omdat de politicus niet weet of technisch dan alles al in orde is. Ook wil hij er nog juridisch advies over inwinnen.

Wilders reageerde daarmee zaterdag op de zaak die de Nederlandse Islamitische Federatie (NIF) tegen hem heeft aangespannen. De organisatie wil afdwingen dat een onafhankelijke expert de film voor de première beoordeelt of hij grievend is voor moslims en de islam. Als dat het geval is, wil de NIF op basis daarvan de vertoning van de film verbieden.

De federatie gaat ervan uit dat Wilders zijn film niet publiceert voordat het kort geding heeft gediend. De advocaat van de NIF, E. Köse, zei zaterdag dat hij het zou betreuren als het Tweede Kamerlid de film toch al voor die tijd naar buiten brengt.

De raadsman erkende dat Wilders geen juridische plicht heeft om te wachten tot de zaak voor de rechter is geweest. "Maar Wilders beroept zich op de wet. Wij mogen ervan uitgaan dat hij het oordeel van de rechter afwacht. Waarom zou hij daarvoor weglopen?", aldus Köse. De NIF eist verder onder meer dat de PVV-leider stopt met zijn "kwetsende" opmerkingen jegens de islam.

Wilders heeft aangekondigd dat hij zijn film Fitna in elk geval voor 1 april op internet zet. "Nee, het is geen 1 april-grap. Het wordt inmiddels de hoogste tijd dat u de korte film te zien krijgt", schreef hij deze week op z'n weblog.

Cancellara wint Milaan - San Remo

Fabian Cancellara is de winnaar geworden van Milaan - San Remo. De Zwitser kwam solo over de streep.

Vier renners, Frischkorn, Savini,D'Andrea en Belohvosciks, gaven kleur aan de eerste uren van de wedstrijd. Ze kregen een voorsprong van maximaal 13 minuten, maar na 250 kilometer was hun avontuur voorbij. Bij de beklimmingen van de De Cipressa en de Poggio waren er de gebruikelijke ontsnappingenpogingen. Bettini probeerde het als eerste, maar slaagde er niet weg te komen.

In de afdaling van de Poggio probeerde Gilbert weg te komen, en in zijn kielzog ontstond een kopgroep met onder meer de sprinters Oscare Freire en Thor Hushovd. Het leek uit te draaien op een sprint, maar op een jump van Cancellara twee kilometer voor de streep had niemand een antwoord. Op twee seconden eindigden Pozzato en Hushovd als tweede en derde.

Binnendringen NAVO-hoofdkwartier mislukt

De politie heeft vanmiddag circa vijfhonderd demonstranten aangehouden die met ladders en touwen het NAVO-hoofdkwartier in Brussel probeerden binnen te dringen.

Onder de arrestanten zijn veertig Nederlanders, aldus Rob Boogert van de groep Akties Tegen Kernwapens. In totaal liepen ongeveer honderd Nederlanders mee met de bijna zevenhonderd betogers. Het is de bedoeling dat de arrestanten vanavond in kleine groepjes worden vrijgelaten.

De demonstranten probeerden het NAVO-terrein binnen te dringen om het symbolisch te sluiten. Ongeveer vijftig demonstranten lukte het inderdaad het terrein op te komen, ondanks de waterkanonnen en afzettingen van de massaal aanwezige politie.

Boogert beschouwt de actie als een succes. Hij trok veel media-aandacht omdat hij zich met twee anderen had verkleed als de Amerikaanse president Bush, de Dood en Guantanamo.

De betogers wilden met hun actie een halt toeroepen aan ''de militarisering van internationale verhoudingen''. ''Dit door de NAVO symbolisch te sluiten. NAVO: Game over'', aldus de actievoerders, die menen dat de NAVO-acties in Afghanistan juist meer conflicten veroorzaken dan opheffen.

De antimilitaristen proberen vaker bases te bezetten, zoals het Belgische Kleine Brogel en het Nederlandse Volkel. Volgens de demonstranten liggen daar Amerikaanse kernwapens.

Trainer Haarlem geschorst na discriminerende taal

De KNVB heeft Haarlem-trainer Jan Zoutman voor vijf duels geschorst. Hij zou zich gisteravond tijdens de wedstrijd in de Eerste Divisie tegen ADO Den Haag discriminerend hebben uitgelaten jegens een tegenstander.

Zoutman, dit seizoen debuterend als trainer in het betaald voetbal, ging over de schreef na de rode kaart voor Frank Karreman. Karreman kreeg deze na een overtreding op ADO-buitenspeler Hursut Meric. Daarop uitte Zoutman discriminerende opmerkingen aan het adres van Meric, een speler die Zoutman als Argon-trainer de afgelopen seizoen al vaker tegenkwam bij duels tegen Türkiyemspor.

Assistent-scheidsrechter Jan Rijser attendeerde scheidsrechter Steegstra op de uitbarsting van Zoutman, waarop de arbiter de trainer richting de tribune stuurde. Zoutman bood Meric na de wedstrijd zijn excuses aan. Behalve een schorsing legde de KNVB hem ook een boete van 12.500 euro op, waarvan 10.000 voorwaardelijk.

-

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Uitslagen Jupiler League speelronde 34

Afgelopen vrijdag werd in de Jupiler League speelronde 34 afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de nieuwe stand, de topscorers en het programma voor komende week.

Alle uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
FC Zwolle Stormvogels Telstar 1-0
ADO Den Haag Haarlem 2-1
RBC Roosendaal FC Dordrecht 1-2
BV Veendam Fortuna Sittard 3-1
Cambuur Leeuwarden FC Den Bosch 0-2
FC Volendam TOP Oss 3-0
Helmond Sport RKC Waalwijk 3-3
MVV FC Emmen 5-1
FC Omniworld FC Eindhoven 3-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1 FC Volendam 34 18 11 5 65 79-42
2 RKC Waalwijk 34 18 11 5 65 78-43
3 FC Zwolle 34 17 12 5 63 66-37
4 FC Den Bosch 34 18 7 9 61 54-36
5 ADO Den Haag 34 16 9 9 57 55-44
6 MVV 34 15 9 10 54 59-46
7 Helmond Sport 34 16 6 12 54 50-44
8 RBC Roosendaal 34 12 10 12 46 43-43
9 Go Ahead Eagles 33 14 2 17 44 51-57
10 FC Dordrecht 34 11 11 12 44 58-48
11 FC Omniworld 34 10 13 11 43 53-45
12 TOP Oss 34 11 10 13 43 48-59
13 FC Emmen 34 11 10 13 43 53-69
14 BV Veendam 34 10 14 10 41 54-61
15 Stormvogels Telstar 33 12 4 17 40 37-44
16 Fortuna Sittard 34 9 8 17 35 42-64
17 AGOVV 33 10 5 18 32 54-85
18 Cambuur Leeuwarden 34 8 8 18 32 41-62
19 FC Eindhoven 34 7 8 19 29 41-72
20 Haarlem 33 5 12 16 27 35-50

Topscorers:

#NaamClubDoelpunten
1Jack TuypFC Volendam22
2Gunter ThiebautMVV21
3Ruud ter HeideAGOVV Apeldoorn15
=Koen van der BiezenFC Den Bosch15
=Fabio CaraccioloFC Eindhoven15
=TozéFC Zwolle15
=Erik QuekelTOP Oss15

Programma komend week:

DatumThuisUit
23/03AGOVV Go Ahead Eagles
24/03Haarlem Stormvogels Telstar
28/03BV Veendam TOP Oss
28/03Haarlem FC Den Bosch
28/03FC Dordrecht Helmond Sport
28/03FC Zwolle FC Volendam
28/03FC Eindhoven FC Emmen
28/03Fortuna Sittard Cambuur Leeuwarden
28/03ADO Den Haag RKC Waalwijk
28/03RBC Roosendaal AGOVV
28/03FC Omniworld MVV

Upd: Sekstape Lindsay Lohan circuleert

Zou het er dan toch van komen? Al maanden gonzen de geruchten dat er een sekstape op het internet circuleert met niemand minder dan beroepsjunk Lindsay Lohan. Lohan die ooit acteerde in schattige Disneyfilms is op deze screencap (NSFW) te zien hoe ze een vriendje afzuigt.

Uiteraard ontkennen de mensen rond de actrice en zangeres dat het daadwerkelijk om Lindsay gaat. De betreffende stijve penis zou toebehoren aan Calum Best, waarmee Lohan een tijdje heeft gedate. Waar we niet op hoeven te wachten is bewegend naakt van Ashley Alexandra Dupre, het hoertje van New Yorkse gouverneur Eliot Spitzer. Maar pas op met kijken, want volgens de advocaat van Dupre is deze video (SFW) gemaakt tijdens Springbreak toen ze 17 was, dus volgens Amerikaanse maatstaven keiharde kinderporno. Jullie zijn gewaarschuwd.

Update 17.00 uur:
Je hebt de cap al gezien, er is nu ook bewegend beeld van een pijpende (vermoedelijk) Lohan. Even naar beneden scrollen en uiteraard NSFW. Klik!

Discriminerende Zoutman geschorst

De KNVB heeft Haarlem-trainer Jan Zoutman voor vijf duels geschorst. Hij zou zich gisteravond tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag discriminerend hebben uitgelaten jegens een tegenstander.

Zoutman, dit seizoen debuterend als trainer in het betaald voetbal, ging over de schreef na de rode kaart voor Frank Karreman. Karreman kreeg deze na een overtreding op ADO-buitenspeler Hursut Meric. Daarop uitte Zoutman discriminerende opmerkingen aan het adres van Meric, een speler die Zoutman als Argon-trainer de afgelopen seizoen al vaker tegenkwam bij duels tegen Türkiyemspor.

Assistent-scheidsrechter Jan Rijser attendeerde scheidsrechter Steegstra op de uitbarsting van Zoutman, waarop de arbiter de trainer richting de tribune stuurde. Zoutman bood Meric na de wedstrijd zijn excuses aan. Behalve een schorsing legde de KNVB hem ook een boete van 12.500 euro op, waarvan 10.000 voorwaardelijk.

Langeleegte wordt Gjaltema stadion

Het stadion van Veendam krijgt een nieuwe naam. De Langeleegte heeft met ingang van het nieuwe seizoen de naam van het Groningse bedrijf Gjaltema.

De naam de Langeleegte is in de loop der jaren een begrip geworden, zij het op een sarcastische manier. Voor degradatiekandidaten in de eredivisie dreigde zogezegd de uitwedstrijd op De Langeleegte. Daarmee werd in de loop der jaren vaak het onheil uitgedrukt dat sommige clubs te wachten stond. Per 1 juli 2008 heet het stadion echter officieel het 'Gjaltema-stadion aan de Langeleegte'.

Jan Korte, de algemeen directeur van BV Veendam en de Gjaltema Groep hebben gisteren het contract ondertekend, waarin staat dat dit Groningse bedrijf voor de duur van drie seizoenen haar naam verbindt aan het stadion van BV Veendam. "De nieuwe naamgeving van het stadion schept voor ons de mogelijkheid om extra geld te genereren. Stadion de Langeleegte is qua naam één van de bekendste voetbalstadions van Nederland. Door daar zijn naam aan te verbinden, wil het bedrijf Gjaltema graag profiteren van deze bekendheid," aldus Jan Korte. Beide partijen hebben geen uitspraken gedaan over de details van de overeenkomst.

Regenboog zes op één in de Dutch Charts

De Nederlandse software verkopen zijn weer bekend. Vorige week had Army of Two eindelijk Mario en Sonic van de eerste plek verstoten. Nu zijn ze dan weer verstoten door Rainbow Six: Vegas 2 op de Xbox360. De versie voor de PS3 staat op een negende plek. Opvallend is dat Mario Galaxy een terugkeer heeft gemaakt in de lijst op plek nummer 10.

Voor de lijstjes per console, kan je hier terecht.

quote
1 TOM CLANCY RAINBOW SIX VEGAS 2 (XBOX 360) RED STORM ENTERTAINMENT
2 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Nintendo DS) SEGA
3 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii) SEGA
4 BRAIN TRAINING (Nintendo DS) NINTENDO
5 MORE BRAIN TRAINING (Nintendo DS) NINTENDO
6 ARMY OF TWO (PS3) ELECTRONIC ARTS
7 THE SIMS 2/VRIJE TIJD (PC) ELECTRONIC ARTS
8 ARMY OF TWO (XBOX 360) ELECTRONIC ARTS
9 TOM CLANCY RAINBOW SIX VEGAS 2 (PS3) RED STORM ENTERTAINMENT
10 SUPER MARIO GALAXY (Wii) NINTENDO


DS-3
Wii-2
Xbox360-2
PS3-2
PC-1

Boonen positief over WK parcours

Tom Boonen heeft zich positief uitgesproken over het parcours van het wereldkampioenschap. Die wedstrijd is eind september in het Italiaanse Varese.

"Ik kom hier in september terug om te winnen," aldus Boonen nadat hij afgelopen week het parcours had verkende met een paar ploeggenoten. Boonen tipte naast zichzelf Oscar Freire, Thor Hushovd, Davide Rebbelin, Danilo Di Luca en titelverdediger Paolo Bettini als grootste favorieten. Zelf werd Boonen één keer wereldkampioen, dat was in 2005 in Madrid. De kampioenschappen worden verreden op 28 september.

Zware olympische loting waterpolosters

De Nederlandse waterpolosters zijn voor de Olympische Spelen ingedeeld in een zware poule. Nederland moet het in Beijing gaan opnemen tegen Hongarije, Griekenland en Australië.

Alle drie de landen behoren tot de wereldtop. "Deze loting kon dus niet veel zwaarder", aldus bondscoach Robin van Galen. Griekenland won zilver bij de Olympische Spelen van 2004 in Athene. Hongarije werd bij dat toernooi vierde. Australië ten slotte werd tweede op het laatste wereldkampioenschap. "Van alle drie ploegen hebben we afgelopen jaar wel gewonnen", wist Van Galen. "In pot vier bleven China en Griekenland over. Dan had ik toch liever China erbij gehad. Maar ja, in dit stadium zijn er geen zwakke tegenstanders meer."

Nederland begint op 11 augustus tegen Hongarije. Twee dagen later Griekenland de tegenstander en op 15 augustus is de laatste poulewedstrijd tegen Australië. De groepswinnaar plaatst zich direct voor de halve finale. De nummers twee en drie spelen een tussenronde tegen de nummers twee en drie van de andere groep.

Feyenoord test speler AFC

Feyenoord test verdediger Peter Post van AFC. De 22-jarige speler van de Amsterdamse zondaghoofdklasser trainde afgelopen week mee met de Rotterdammers.

Post meldde zich bij het belofteteam van Feyenoord. Donderdag zou hij meespelen in een oefenduel, maar deze wedstrijd werd afgelast. De student bedrijfseconomie komt sinds 2003 uit voor AFC en maakte ook deel uit van het Nederlands amateurelftal. Komende week hoort Post of zijn stage een vervolg krijgt.

Jongens opgepakt na taarten smijten in Tilburg

De Tilburger politie heeft gisteren twee jonge knapen opgepakt. De twee kornuiten van dertien en veertien jaar hadden voorbijgangers bekogeld met taarten. De taarten kostten de jongens niets, want deze werden gratis uitgedeeld door de buurtsuper.

Het mikpunt waren twee jongedames van negentien jaar. Toen zij voorbijfietsten kreeg een van hen een taart in het gezicht. Ook riepen de twee kameraden beledigende teksten richten de twee fietsters.

Toen de jonge vrouwen de jongens vroegen hun daden te staken, werd er een tweede taart naar hen gegooid. Een van de dames was echter ook in het bezit van zo'n gratis taart. Ze bedacht zich niet, maar smeet de lekkernij naar het gezicht van een van de twee knapen.

Hierop liep een van de vrouwen klappen op van een kruk, waarop een van de twee jongens liep. De andere vrouw moest lijdzaam toezien hoe haar fiets door de jochies werd vernield. Het baldadige duo is door de politie in de kraag gevat.

Dream on, Ayaan Hirsi Ali!

Francesca stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Wie heeft nog zin in Ayaan Hirsi Ali? Ik niet. Haar boodschap is mij wel duidelijk nu. Ze kan strijden tot ze een ons weegt, maar het levert ons niets anders meer op dan politieke onrust en nog meer dreiging uit het extreem-islamitische wereldje. Genoeg, vind ik, ophouden met bedelen en zeuren, en wegwezen, liever gisteren nog met het eerste het beste vliegtuig terug naar Amerika. Op onze kosten, vooruit. Maar dan ook wegblijven, hè, voorgoed. Dat gezeur ook. En dan nét op het moment dat we onze handen al vol hebben met Geert Wilders en zijn kompanen. Nee dus, ons land verkeert in nood en daar kunnen we mevrouw Magan met haar dure huisvestings - en beveiligingsproblemen echt niet bij gebruiken.

Man heeft antitankwapen in huiskamer

De politie van het Gelderse Opheusden stuitte gisteren in een huiskamer op een wel heel zwaar wapen. De 21-jarige man had namelijk een heuse antitankraketinstallatie in zijn woonkamer staan.

Naar aanleiding van een tip over wapens en drugs in het huis van de beste man gingen de agenten op pad. In de huiskamer troffen ze een boksbeugel, een survivalmes en een lanceerinrichting aan. Tevens stond er een jerrycan met een nog onbekende vloeistof in de kamer, momenteel wordt nog onderzocht of het hier drugs betreffen.

Het vermoeden bestaat dat de man de installatie voor de sier in zijn huis had staan. Terroristische doeleinden worden dan ook uitgesloten.

De lanceerinrichting is al eens eerder gebruikt, en kan niet nog een tweede keer worden gebruikt. Omdat bezit van een dergelijk wapen desondanks verboden is, is de jongeman gearresteerd.

Peuter doodgedrukt door dik familielid

In de Amerikaanse staat Texas is een 2-jarige peuter doodgedrukt door een dik familielid. Het incident vond deze week plaats in de stad La Toya.

Een schedelbreuk werd het jongetje uiteindelijk fataal. De politie denkt dat er meer aan de hand is en laat een autopsie uitvoeren. Vermoedelijk is een dikke vrouw op het jongetje is gevallen. "Het kan gewoon geen spelletje geweest zijn", aldus de politie.

De vrouw, die nauwelijks van haar bed af zou komen, is nog niet in staat van beschuldiging gesteld. De politie wacht eerst op het autopsierapport.

Meisje (6) leeggezogen door zwembadpomp

In Amerika is een 6-jarig meisje overleden nadat onlangs een zwembadpomp haar organen er gedeeltelijk uit had gezogen. Dat gebeurde tijdens een zwempartijtje in een zwembad van een golfclub in Minnesota.

Het slachtoffertje Abigail Taylor werd tijdens het zwemmen naar een sterk zuigende pomp werd getrokken. Ze kwam vast te zitten en werd letterlijk leeggezogen.

Toen men Abigail eindelijk losgetrokken had, bleken haar ingewanden zwaar beschadigd. Een eindeloze rij operaties en transplantaties aan onder meer darmen, lever en alvleesklier volgde. Bij één van die operaties ontstonden complicaties, waardoor ze deze week overleed.

Politie schiet overvaller supermarkt neer

De politie heeft vanochtend in een supermarkt in Hilversum op een gewapende overvaller geschoten. De 18-jarige Amsterdammer raakte gewond, maar hij verkeert niet in levensgevaar, meldde zij.

De man was met twee handlangers rond half acht via een achteringang de supermarkt aan de Stephensonlaan binnengedrongen. Binnen bedreigden ze het personeel met een vuurwapen.

De gewaarschuwde politie probeerde in het pand de overvallers aan te houden, waarbij werd geschoten. Een van de overvallers, een 20-jarige Amsterdammer, vluchtte uit het pand, maar de politie hield hem op straat aan. De derde, een eveneens 20-jarige man uit de hoofdstad, werd in de winkel gearresteerd.

Weersverwachting Maleisië 2008

Wordt het morgen een gebruikelijke bloedhete race of krijgen de Formule 1-coureurs ditmaal een koude douche? Bij dezen de weersvoorspelling voor zondag 23 maart 2008 voor Kuala Lumpur, Maleisië.

De grote prijs van Maleisië staat bekend als een van de lastigste races op de Formule 1-kalender vanwege de hitte en enorme luchtvochtigheid die er altijd heerst. Dit zal ook morgen het geval zijn, ook al is het met 30 graden nog relatief koel. Deze meevaller voor de coureurs moet echter bekostigd worden met 60 procent kans op neerslag gedurende de race. Tijdens buien kan het afkoelen tot 25 graden. De meeste regen voor morgen wordt echter in de ochtend en namiddag verwacht. Het is dus aannemelijk dat er morgen op een opdrogende baan gereden moet worden.

Indien het morgen inderdaad een natte bedoening is, kan de raceleiding zoals altijd besluiten om het gebruik van natweerbanden toe te staan. Vanaf dat moment zijn de teams vrij in welke bandensoort ze inzetten. Vanaf dit seizoen worden ook de full wets, de zachtere variant van de natweerbanden, gemarkeerd met een witte streep op de banden.

In 2004 regende het voor het laatst tijdens de Grand Prix van Maleisië. In 2001 viel er zelfs genoeg voor een natte baan.

Ikea verwijdert claims op meubelen

Volgens Milieudefensie zijn houten tuinmeubelen van Ikea ten onrechte gelabeld met de claim dat het hout uit verantwoord beheerde bossen komt. Ikea heeft gisteren laten weten dat alle labels morgenochtend om 10.00 uur verwijderd zullen zijn.

Volgens Ikea is het gebruikte hout wel afkomstig van verantwoord beheerde plantages. "Een garantie van honderd procent is echter niet te geven", aldus een woordvoerder. De meubelen zijn gemaakt van acaciahout, dat onder meer afkomstig is van plantages in Zuidoost-Azië. Milieudefensie meldt dat er in deze regio geen onafhankelijke controles uitgevoerd worden en dat Ikea dus geen garantie kan geven dat het hout duurzaam geproduceerd is.

De Ikea-woordvoerder meldt dat er geen FSC-keurmerk is voor acaciahout. Zo'n keurmerk geeft de garantie dat het hout onder goede milieu- en sociale omstandigheden is geproduceerd. Als alternatief heeft Ikea een eigen keurmerk in het leven geroepen. "Wij hebben ons eigen keurmerk, maar we kunnen natuurlijk niet iedere houtsnipper traceren", aldus de woordvoerder. Ook zou er samengewerkt worden met het Wereld Natuur Fonds.

'Verdachte aanslag Steve Brown in beeld'

Acht jaar na de mislukte moordaanslag op ex-hasjhandelaar Steve Brown in Amsterdam, heeft justitie een verdachte in beeld. Het gaat om de 45-jarige Bosniër Izudin S., meldt Het Parool zaterdag.

Brown werd op 9 december 1999 twee keer in zijn buik geschoten voor zijn woning in de Biesboschstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Hij raakte zwaargewond, maar overleefde de aanslag. De zaak is nooit opgehelderd.

S. zat al vast in Nederland op verdenking van betrokkenheid bij de eveneens mislukte tweede moordaanslag op de Amsterdamse topcrimineel Cor van Hout. Justitie denkt nu volgens Het Parool dat hij de man is die op een compositietekening staat die na de aanslag op Brown werd gemaakt aan de hand van een getuigenverklaring. De man zou de bestuurder van het busje zijn geweest die de dader na de aanslag oppikte.

Dokken voor wapens in Battlefield: Bad Company?

Digital Illusions CE is nog altijd druk bezig met Battlefield: Bad Company voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. DICE is op dit moment een beta aan het organiseren waar men eindelijk eens mag voelen hoe Battlefield speelt.

Er zit echter een luchtje aan de Beta. Spelers hebben gemeld dat tien van de wapens online niet bruikbaar zijn. De wapens zouden alleen beschikbaar zijn voor hen die ze koopt via Xbox Live. Vijf van deze wapens zou je wel krijgen wanneer je de duurdere Gold Edition koopt. EA heeft dit eerder gedaan met Need for Speed en blijkbaar heeft dat geen windeieren gelegd.



"... Hoezo je mag daar nog niet mee schieten?''

Turkije treedt hard op tegen Koerdische protesten

Tijdens gewelddadige Koerdische protesten in het oosten van Turkije zijn vandaag tientallen mensen gewond geraakt. De politie trad in diverse steden hard op en arresteerde talloze demonstranten.

De onrust begon nadat rustig verlopen festiviteiten ter gelegenheid van het Koerdisch Nieuwjaar (gisteren) vandaag uitmondden in demonstraties voor de gewapende Koerdische afscheidingsbeweging PKK. Turkije ziet die organisatie als een terreurgroep.

De spanningen waren vooral groot in de oostelijke stad Van, waar de oproerpolitie traangas en waterkanonnen inzette om ongeveer 1500 mensen uiteen te jagen. Die gooiden met vuurwerk, hadden op straat barricades opgeworpen en de ruiten van winkels en overheidskantoren kapotgeslagen.

Weer geen Raúl in selectie Spanje

Raúl González Blanco ontbreekt wederom in de selectie van de Spaanse nationale ploeg. Bondscoach Luís Aragonés heeft voor de oefeninterland met Italië de voorkeur gegeven aan Dani Güiza.

Raúl kwam anderhalf jaar geleden voor het laatst uit voor de nationale ploeg. De aanvaller van Real Madrid gaf onlangs nog aan dat hij nog altijd best door één deur kon met Aragonés. Toch zijn zijn prestaties voor zijn club dit seizoen niet genoeg om de bondscoach te overtuigen.

De meest verrassende naam in de selectie is die van Rubén De la Red. De middenvelder van Getafe loodste zijn ploeg reeds naar de kwartfinale van de UEFA Cup, alsmede de Spaanse bekerfinale. David Albelda is buiten de selectie gelaten. De middenvelder werd door Ronald Koeman uit de selectie van Valencia gezet, en heeft daardoor geen wedstrijdritme. Ook Joaquín Sánchez is niet geselecteerd.

Selectie Spanje:

Doel: Iker Casillas (Real Madrid CF), José Manuel Reina (Liverpool FC).

Verdediging: Álvaro Arbeloa (Liverpool FC), Raúl Albiol (Valencia CF), Joan Capdevila (Villarreal CF), Juanito (Real Betis Balompié), Carlos Marchena (Valencia CF) Fernando Navarro (RCD Mallorca), Carles Puyol (FC Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid CF)

Middenveld: Xabi Alonso (Liverpool FC), Rubén de la Red (Getafe CF), Cesc Fábregas (Arsenal FC), Andrés Iniesta (FC Barcelona), Albert Riera (RCD Espanyol), Marcos Senna (Villarreal CF), David Silva (Valencia CF), Xavi Hernández (FC Barcelona).

Aanval: Luis García (RCD Espanyol), Daniel Güiza (RCD Mallorca), Fernando Torres (Liverpool FC), David Villa (Valencia CF).

[EK zwemmen] VDH niet meer in actie

Pieter van den Hoogenband komt tijdens het EK zwemmen, dat nog tot en met 24 maart in Eindhoven wordt gehouden, niet meer in actie. De zwemmer had zaterdag een telefonisch gesprek met zijn coach, Jacco Verhaeren. Hieruit werd duidelijk dat de zwemmer niet meer in actie zou komen.

Van de Hoogenband is nog altijd herstellende van een griep. "Hij vindt zichzelf op dit moment van nul toegevoegde waarde. Hij heeft gisteren ook weer koorts gekregen. Het is jammer, maar het is niet anders," liet Verhaeren in een reactie weten. "Maar voor hem is het nu belangrijk om goed uit te zieken."

De Brabantse zwemmer begon het Europees kampioenschap zwemmen al niet fit. Hij kwam nog wel in actie op de 4x100 meter vrije slag en de series van de 200 meter vrije slag, maar al snel bleek dat Van den Hoogenband zijn normale niveau niet kon bereiken. Achteraf is gebleken dat de zwemmer een griep onder de leden had.

Hierdoor was het voor Van den Hoogenband ook niet mogelijk om de estafetteploeg voor de 4x200 meter vrije slag naar de Spelen te loodsen. Nu moet deze ploeg het zonder de Brabander doen. "Zonder Pieter is het nog steeds haalbaar om een tijd bij de beste zestien van de wereld te zwemmen," was de mening van Verhaeren. "De mannen krijgen nu de kans te laten zien dat ze olympisch waardig zijn."

Hamilton en Kovalainen teruggezet op grid

Heikki Kovalainen en Lewis Hamilton zullen morgen vanaf respectievelijk de achtste en negende plek starten. De twee kwalificeerden zich eerder vandaag als derde en vierde.

De McLaren-coureurs zijn door de stewards in Maleisië vijf plekken op de startgrid teruggezet wegens het ophouden van Nick Heidfeld en Fernando Alonso. De ploeggenoten reden tijdens de laatste kwalificatiesessie namelijk tergend langzaam op het snelle stuk van de weg, terwijl er nog coureurs waren die in hun vliegende ronde zaten.


Met dank aan Close_Up en Slomy voor de submit

Beatles willen release oude opnamen voorkomen

De Beatles willen voorkomen dat oude opnamen van de band worden uitgebracht. Apple Corps, het bedrijf dat de belangen van de band behartigt, heeft daarom het Amerikaanse Fuego Entertainment aangeklaagd.

Het gaat om opnamen uit 1962 die zouden zijn gemaakt tijdens een optreden in de Star Club in het Duitse Hamburg. Er zouden onder meer acht nummers bij zitten die nooit eerder zijn uitgebracht, waaronder 'Lovesick blues' van Hank Williams gezongen door Paul McCartney.

Apple Corps beweert dat de opnamen destijds illegaal zijn gemaakt en dat de slechte kwaliteit van het materiaal afbreuk kan doen aan het imago van de Beatles. Volgens Fuego Entertainment zijn de nummers echter met instemming van de bandleden opgenomen.

Fuego Entertainment wil de muziek uitbrengen onder de naam 'Jammin' with the Beatles and friends, Star Club, Hamburg, 1962'. Hoe het bedrijf aan de bandjes komt is niet bekend.

Zoon te lui voor boeken Hugo Claus

De zoon van de woensdag overleden schrijver Hugo Claus is naar eigen zeggen te lui om de boeken van zijn vader te lezen. Arthur Kristel (33), zoon van Claus en actrice Sylvia Kristel, werkt al zestien jaar in een coffeeshop in Utrecht.

Arthur Kristel in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws van vandaag over zijn vaders boeken: ''Het staat zo buiten mijn belevingswereld, het is in een heel andere tijdgeest geschreven. Vroeger kon ik zegggen dat ik te jong was om het te bevatten. Later heb ik gezegd dat ik te stom was. Nu hou ik het maar op te lui''.

Hij probeerde ooit zelf acteur te worden. ''Soms zeg ik lachend: het slaat een generatie over. Mijn vader is schrijver. Mijn moeder actrice en ik ben gewoon...stom.'' Zijn passie gaat nu uit naar videogames, die hij hele dagen kan spelen.

Betogers proberen NAVO te sluiten

Honderden betogers maken zich vandaag op om het NAVO-hoofdkwartier in Brussel binnen te dringen. Onder hen ongeveer honderd Nederlanders, telde Rob Boogert van de groep Akties Tegen Kernwapens.

De demonstranten willen een halt toeroepen aan ''de militarisering van internationale verhoudingen''. ''Dit door de NAVO symbolisch te sluiten. NAVO: Game over'', aldus de actievoerders, die menen dat de NAVO-acties in Afghanistan juist leiden tot meer conflicten.

De antimilitaristen proberen vaker bases te bezetten, zoals het Belgische Kleine Brogel en het Nederlandse Volkel. Volgens de demonstranten liggen daar Amerikaanse kernwapens opgeslagen.

[NBA] Magic thuis langs de Sixers

Het werd de avond van de schutters in Orlando. De spelers van Orlando Magic schoten veertien van hun 23 driepunters raak. De voorsprong van de ploeg uit Orlando was zelfs op een gegeven moment 34 punten op de Philidelphia Sixers. De eindstand was 113-95 voor de Magic.

Rashard Lewis, die deze zomer als free agent naar de Magic kwam, scoorde achttien punten en pakte acht rebounds in 33 minuten speeltijd. Dwight Howard, die dit seizoen de slam-dunk contest won, eindigde met dertien punten en twaalf rebounds in maar 23 minuten speeltijd. De grote man van de Magic kreeg rust van de coach, aangezien Orlando al verzekerd is van een plaats in de play-offs. Alle vijf de basisspelers van de Magic hadden meer dan tien punten in de wedstrijd, wat aangeeft dat de coach, Stan van Gundy, de teamgeest benadrukt. "De bal moet veel rondgespeeld worden en iedereen krijgt evenveel kansen," zei Van Gundy na afloop.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Orlando MagicPhiladelphia Sixers113-95
Indiana PacersMinnesota Timberwolves 124-113
Cleveland CavaliersToronto Raptors90-83
Miami HeatWashington Wizards86-103
New Jersey NetsDenver Nuggets114-125
New York KnicksMemphis Grizzlies106-120
San Antonio SpursSacramento Kings120-106
Portland TrailblazersLos Angeles Clippers107-102
Golden State WarriorsHouston Rockets106-109
Los Angeles LakersSeattle Sonics130-105

Gerets slaags met eigen speler

Erik Gerets, trainer van Olympique Marseille, zou tijdens de rust met een van zijn spelers op de vuist zijn gegaan. Speler Karim Zaini deed volgens hem niet genoeg zijn best en was niet vooruit te branden.

Olympique Marseille speelde op dat moment tegen Carquefou, die vier divisies lager uitkomt. Gerets zei in de rust dat Zaini geen respect zou hebben voor zijn medespelers, omdat hij zo slecht speelde. De voetballer pikte dit niet en er volgde een handgemeen, waarbij de spelers van het team de vechtersbazen uit elkaar moesten halen. Uiteindelijk verloor Marseille met 1-0. Ziani is voor tien dagen geschorst vanwege zijn gedrag. De club ontkent echter dat er gevochten is.

'NL Bekent Kleur een trotskistische club'

De organisatie Nederland Bekent Kleur (NBK), dat vanmiddag In Amsterdam een protestmanifestatie houdt tegen PVV-leider Geert Wilders en racisme, heeft een extreemlinkse, trotskistische achtergrond. Dat schrijft de site van weekblad Elsevier op basis van gegevens van Carel Brendel, auteur van het boek Het Verraad van Links.

NBK heeft volgens Brendel duidelijk innige banden met de communistische beweging Internationale Socialisten (IS), die aanhangers zijn van het Trotskisme. Ook heeft NBK-voorzitter René Danen in 2001 een artikel geschreven in De Socialist, het huisblad van de IS. Daarin riep hij toen op tot een offensief tegen Pim Fortuyn. In het laatste nummer van De Socialist staat verder duidelijk vermeld dat de IS ''samen met anderen het initiatief heeft genomen voor de Nederland Bekent Kleur-manifestatie op 22 maart''.

Brendel noemt de deelname van de IS een kwalijke zaak: ''Ze maken Wilders uit voor extremist, maar hangen zelf denkbeelden van personen als Lenin en Trotski aan''. Wilders wordt volgens Brendel door hen  gezien ''als de vijand die moet worden bestreden, en dat moet desnoods gebeuren met een clubje dat erger is dan Wilders.'' 

In een reactie laat Danen weten dat hij ''politiek volledig onafhankelijk is.'' Verder zegt hij dat de IS helemaal geen mede-organisator is van de manifestatie: ''Ze roepen hun achterban op de bijeenkomst te steunen, net als vakbond FNV en andere partijen.''

Aan de bijeenkomst vanmiddag is steun verleend door zo'n 50 BN'ers. Sprekers zullen onder meer zijn: Oud-Groenlinks-lijsttrekker Mohammed Rabbae, oud-VVD-fractievoorzitter Hans Dijkstal en oud PvdA-minister Hedy D'Ancona.  De Tweede Kamerfracties doen niet mee, omdat ze de actie te veel op de persoon van Wilders gericht vinden. GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi is vanmiddag wel van de partij.

Optredens zijn er onder meer van Kasba en rapper Appa. Die laatste kennen we op FOK! nog van zijn uitspraak dat hij het niet erg zou vinden als iemand Wilders ''een kogel door zijn kop schiet'', van zijn clip 'Schijt aan de Overheid' en van het feit dat Justitie niet meer met hem wilde samenwerken.

De manifestatie is vanaf 13.00 uur live te volgen via AT5

Starbucks is werknemers 100 miljoen schuldig

Een Amerikaanse rechter heeft de koffieketen Starbucks veroordeeld tot het terugbetalen van ruim 100 miljoen dollar aan (oud) werknemers in Californië. Het bedrijf heeft jarenlang winkelmanagers uit de fooienpot betaald. Volgens de rechter heeft Starbucks daarmee de wet overtreden.

De Californische wetgeving schrijft voor dat fooien aan werknemers moeten toekomen. Managers worden daar niet onder gerekend. Het is dan ook onrechtmatig dat ook managers profiteerden van de fooien. Het vonnis van de rechter luidde dat Starbucks 87 miljoen dollar aan fooien moet terugbetalen aan de werknemers en oud-werknemers. Bovenop het bedrag komt nog eens 19 miljoen dollar aan rente. Het bedrag van in totaal 106 miljoen dollar, moet worden verdeeld onder bijna 100.000 personen. Verder oordeelde de rechter dat managers ook in de toekomst nooit mogen delen in de fooien.

De koffieketen zegt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Managers en bedrijfsleiders zijn evengoed werknemers en zij moeten gewoon kunnen meedelen in de fooien vindt Starbucks. De uitspraak wordt door het bedrijf als onlogisch en in strijd met de wet bestempeld.

Wouters en Lodeweges langer bij PSV

Jan Wouters zal ook volgend seizoen assistent-trainer bij de selectie van PSV zijn. Hij verlengde zijn contract namelijk met één seizoen. De Eindhovense club heeft dit vrijdag bekend gemaakt. Ook Dwight Lodeweges blijft bij de ploeg uit de Lichtstad en tekende voor twee seizoenen bij.

Het duo werkt momenteel samen met interim-trainer Sef Vergoossen, maar deze laatste wordt na dit seizoen vervangen door Huub Stevens. De aankomend trainer van PSV zwaait momenteel de scepter over Hamburger SV.

Na afloop van de competitie zal PSV met Vergoossen om de tafel gaan zitten. Op die manier wil men bekijken of de Limburger in de toekomst een rol bij de ploeg uit Eindhoven wil gaan spelen.

Tiendalli wil eerlijke kans bij Feyenoord

Het is nog maar de vraag of Dwight Tiendalli na afloop van dit seizoen weer bij Feyenoord zal terugkeren. Sinds de winterstop wordt de verdediger namelijk aan Sparta verhuurd. In de zomer zou de speler dan weer terug worden gehaald, maar de rechtsback is aan het twijfelen.

"Als Feyenoord mij terug wil halen, dan moet ik daar zelf ook achter staan. Ik wil een eerlijke kans. Als ik dan geen basisplaats afdwing, kan ik dat mezelf verwijten. Nu voelt dat niet zo," liet Tiendalli in een reactie weten. De verdediger werd in de zomer van 2006 naar De Kuip gehaald, maar kende daar een moeilijke periode. Dit seizoen kwam de speler niet in aanmerking voor een basisplaats. "In de Kuip kwam ik niet aan spelen toe. Ik was de laatste maanden topfit en voelde mij sterk. Maar ik speelde in Jong Feyenoord. Terwijl er momenten waren dat de technische staf mij bij de groep had kunnen halen,"

In 2006, tijdens het EK voetbal onder de 21 jaar, was Tiendalli nog één van de belangrijke spelers bij Jong Oranje. Hij werd destijds zelfs verkozen tot speler van het 'team van het toernooi'. Het contract tussen de verdediger en Feyenoord loopt nog tot medio 2010.

De Mos: "Heerlijke voetbalavond"

Aad de Mos was vrijdagavond, na afloop van het duel tussen Vitesse en NAC Breda, dik tevreden. De Arnhemse formatie speelde gelijk (3-3) tegen de Brabantse formatie, maar het was volgens de oefenmeester fantastisch om te zien

"Natuurlijk was het verschrikkelijk dat de ervaren jongens Remco van der Schaaf en Theo Janssen van die grote fouten maakten. Maar in de tweede helft zijn we aan de hand van Santi Kolk en de Zuid-Amerikanen in een poep en een zucht weer op gelijke hoogte gekomen", was de reactie van De Mos.

De oefenmeester van Vitesse was ook erg lovend over het spel val Claudemir. De Braziliaan slaagde er namelijk om voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd te scoren. "Een jongen die we voor een paar centen hebben gehaald en die Vitesse een paar miljoen gaat opleveren."

De Mos besloot met de woorden: "Het is duidelijk dat het een hele zuivere groep is. Hopelijk gaan we nog veel van zulke wedstrijden zien"

[EK zwemmen] Van Aggele zwemt NR

Robin van Aggele heeft zaterdag, tijdens het EK zwemmen in Eindhoven, het Nederlands record op de 100 meter vlinderslag verbeterd. De zwemmer zette een tijd van 52,47 op de klokken. Dit was 0,17 seconden sneller dan de tijd van Joris Keizer, die in juli 2003 werd gezwommen.

Deze tijd zorgde er overigens ook voor dat Van Aggele de limiet voor deelname aan de Olympische Spelen op deze afstand behaalde. De eis stond namelijk op een tijd van 52,86 seconden. De Nederlandse zwemmer beschikte ook al over een startbewijs op de 200 meter wisselslag.

Van Aggele kwalificeerde zich met deze tijd ook voor de halve finales op de 100 meter vlinderslag. Ook Joeri Verlinden wist de halve eindstrijd, met een tijd van 53,12 seconden, te bereiken. Voor Bastiaan Tamminga viel het doek. Hij tikte na 54,94 seconden aan.

Federer naar halve finale Indian Wells

Roger Federer heeft zich afgelopen vrijdag, zonder een wedstrijd te hebben gespeeld, geplaatst voor de halve finales van het toernooi in Indian Wells. De Zwitser zou eigenlijk tegen de Tommy Haas spelen. De Duitser was echter ziek en trok zich terug.

De Zwitserse nummer één van de wereld neemt het in de halve finale op tegen de winnaar uit de partij tussen David Nalbandian en Mardy Fish. In de andere halve finale kruisen Rafael Nadal en Novak Djokovic de degens.

In het verleden wist Federer het toernooi van Indian Wells al drie keer op zijn naam te schrijven. De Zwitser is nu hard op weg om ook de vierde titel mee naar huis te nemen.

'Duizend extra Franse militairen naar Afghanistan'

Frankrijk is van plan duizend extra militairen te sturen maar Afghanistan om daar de NAVO-missie ISAF te ondersteunen. De Fransen zouden worden ingezet in het zuiden of oosten van het land, meldde het Britse dagblad The Times zaterdag.

De krant baseert zich op bronnen in het Britse kabinet, in de aanloop van een bezoek van de Franse president Nicolas Sarkozy aan Londen, komende week. Het ministerie van Defensie zou rekening houden met "iets meer dan duizend militairen".

Franse diplomaten laten in de krant weten dat een definitief besluit nog niet is genomen. Dat wordt waarschijnlijk op de NAVO-top in april bekendgemaakt.

Velthuizen: "Dit is fantastisch"

Piet Velthuizen kan nog steeds niet geloven dat Marco van Basten, bondscoach van het Nederlands elftal, hem opriep voor de oefeninterland tegen Oostenrijk. De doelman van Vitesse had nergens op gerekend, maar ontving uiteindelijk toch een invitatie.

"Het Nederlands elftal is een droom, dit is fantastisch. Zoiets maak je niet snel mee," aldus Velthuizen, die in Oostenrijk de functie van tweede keeper zal vervullen. "Maar ik vind het al prachtig om op de bank te zitten. Ik laat alles wel op me afkomen. Ik richt me eerst op Vitesse, maar daarna ga ik wel even vieren dat ik erbij zit."

Velthuizen kwam in beeld, nadat Edwin van der Sar en Maarten Stekelenburg door uiteenlopende redenen niet beschikbaar waren. De oefeninterland tussen Oostenrijk en het Nederlands elftal begint aanstaande woensdag om 20:30 uur.

Van Basten: "Lang over Bakkal gedacht"

Bondscoach Marco van Basten zal, tijdens de oefeninterland tegen Oostenrijk, nog geen beroep doen op de diensten van Otman Bakkal. Toch liet de oefenmeester weten dat de middenvelder van PSV in de gaten wordt gehouden.

"Bakkal is een diepgaande speler zonder bal en die zijn dun gezaaid. We hebben lang over hem nagedacht en uiteindelijk een andere keuze gemaakt. Jongens als Giovanni van Bronckhorst, Denny Landzaat en Demy de Zeeuw kunnen ook diep gaan", aldus Van Basten.

Meubels en gezichten van De Sims 3 in beeld

Na vijf jaar wachten kwam onlangs eindelijk de aankondiging dat Electronic Arts bezig is met de ontwikkeling van De Sims 3. Of dit betekent dat "Vrije Tijd" de laatste uitbreiding is voor deel 2 is nog even afwachten, wel duidelijk is, dat er voor de vele fans nu eindelijk iets is om naar uit te kijken. Niet langer hoeft iedereen zich lekker te laten maken door de special van Danny.

Hieronder nog wat screenshots die een beeld geven van hoe de game in elkaar zal steken.












Woestijngevechten in Battlefield: Bad Company screenshots

EA DICE legt momenteel de laatste hand aan het nieuwste deel in de Battlefield-serie; Bad Company. Anders dan voorgaande delen, zal Bad Company zich ook flink richten op singleplayer. Zowel off- als online krijgen spelers de mogelijkheid om alles in hun omgeving aan puin te schieten, om zo het level aan te passen aan hun speelstijl.

Battlefield: Bad Company wordt verwacht op 20 juni voor de PlayStation 3 en Xbox 360.




Battlefield: Bad Company neemt je mee naar de nabije toekomst gedurende een conflict tussen Europa en Azië. Als speler maak je deel uit van een team van vier soldaten, en ga je op een tocht voor rijkdom en wraak. Bad Company zal een cinématische singleplayer-campaign kennen met donkere humor die draait om een groep soldaten die besluit dat de dank van hun land niet genoeg is.
Natuurlijk komen er, net als altijd in de serie, online mogelijkheden met maximaal 24 man.

Mario Kart Wii banen in beeld

Stukje bij beetje verschijnen er meer beelden van Mario Kart Wii en haar banen. Vandaag zijn N64 klassieker Mario Circuit, Peach Beach van de GC, Moo Moo Country, Peach Beach van de GC, Toad Factory, DK Snowboard Track en de Wario Mine Track aan de beurt. Tot slot hebben we Japanse opening voor de game in de aanbieding:















Nog een paar weken wachten voordat wij Europeanen los kunnen gaan op deze banen; de game ligt namelijk 11 april in de schappen.

De 73e Boekenweek

Sinds 1932 wordt er jaarlijks tien dagen lang een Boekenweek georganiseerd door het CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). Met een paar gemiste jaren in de tweede Wereldoorlog staat de teller dan nu op 73. De Boekenweek is een welbekend fenomeen, waar steeds meer mensen op af komen. Dankzij de NS-actie 'gratis reizen met het boekenweekgeschenk' komen er ook mensen de boekhandel in, die normaal eigenlijk alleen een krantje lezen. Die komen dan niet het boekenweekgeschenk halen om te lezen, maar om er mee te zwaaien naar de conducteur op die bewuste gratis reiszondag (16 maart). Een soort luxe treinkaartje dus. Elke Boekenweek heeft een thema en dit jaar is dat VAN OUDE MENSCHEN… De derde leeftijd en de letteren, een thema dat, net zoals alle thema's van vorige jaren, de één zal aanspreken en de ander absoluut niet.

Brad en Angelina geven miljoenen weg

Het acteurskoppel Brad Pitt en Angelina Jolie heeft in 2006 meer dan acht miljoen dollar (ruim 5 miljoen euro) aan goede doelen gegeven. Dat bleek vrijdag uit belastinggegevens.

Beide acteurs stortten ieder ruim vier miljoen dollar in de Jolie-Pitt Foundation, een organisatie die internationale liefdadigheidsinstellingen ondersteunt, waaronder Artsen Zonder Grenzen en het Rode Kruis.

De 44-jarige Pitt en de 32-jarige Jolie verwachten hun tweede biologische kind. Ze hebben drie geadopteerde kinderen en een eigen baby.

Heidfeld opgehouden tijdens kwalificatie

Nick Heidfeld had voor een derde tijd kunnen gaan, als hij niet was opgehouden tijdens de kwalificatie van Maleisië.

Volgens de Duitser zijn vooral Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen, die beide uitkomen voor McLaren, schuldig aan hinderlijk langzaam rijden op de racelijn. Zij hadden, net als de meeste andere topcoureurs, hun vliegende ronde er al op zitten voordat ze werden afgevlagd, omdat er regen naderde aan het einde van Q3. Heidfeld en Alonso zaten op dat moment echter nog in hun snelle ronde.

"De meeste auto's reden al erg langzaam toen ik nog in mijn vliegende ronde zat. Het leek wel of ze op de baan geparkeerd stonden," verklaarde de BMW-rijder na afloop. "Ik kwam de McLarens vlak voor bocht 4 tegen, waar ze duidelijk aan de snelle kant van de weg reden."

"Aangezien ik van de ideale racelijn moest afwijken, heb ik hier aardig wat tijd misgelopen. Uit mijn tijden kan men opmaken dat ik voor een derde tijd had kunnen gaan," vervolgt de Duitser. "Via de teamradio heb ik melding gemaakt van de hinder, want ik vond het niet correct."

Microsoft ontnaait nu ook genaaide gamer

Een kleine drie weken geleden kwam de situatie van Nathaniel in het nieuws. De arme jongen had zijn Xbox 360 vol met handtekeningen en artwork van de Master Chief opgestuurd naar Microsoft voor reparatie en kreeg hem schoon terug. Boos en teleurgesteld schreef hij een brief naar Microsoft en zocht tevens publiciteit om extra aandacht te vestigen op zijn situatie.

Twee weken terug liet Halo-ontwikkelaar Bungie zich al van zijn beste kant zien, door Nathaniel een flink pakket op te sturen met action figures, controllers, t-shirts, en een gesigneerde Master Chief helm. Nu was dit natuurlijk fantastisch, maar niet waar de jongen op uit was. Hij wilde weten waar het bij Microsoft mis was gegaan. Hoewel dat nu nog steeds niet bekend is, heeft hij ook van de reus uit Redmond een kleine vergoeding gekregen:

1 Xbox 360 console (alle originele handtekeningen, nieuwe artwork door Luke McKay, handtekeningen van het Xbox 360 team en handtekeningen van de bungie staf)
1 Xbox 360 faceplate (onder andere gesigneerd door Bill Gates)
Devil May Cry 4
Lost Odyssey
Rainbow Six Vegas 2
Gears of War
Kingdom Under Fire: Circle of Doom
2 ‘What’s Your Gamerscore?’ Bumperstickers
Xbox 360 CD-beschermhoes
Gesigneerde foto van Bill Gates

Hoewel Nathaniel nu eigenlijk nog steeds wil weten wat er is misgegaan met zijn systeem en of er nu dingen veranderd zijn binnen costumer support, heeft hij wel aangegeven heel erg blij te zijn met de vergoeding die hij in huis kreeg.



Wilders: Fitna is laatste waarschuwing

De film Fitna is de laatste waarschuwing aan het westen tegen de islam, zegt Geert Wilders. Het PVV-Tweede Kamerlid reageert daarmee vandaag in de Volkskrant nogmaals op de stelling van programmamaker Harry de Winter dat hij aan racisme doet met zijn uitspraken over de islam.

Wilders vindt de islam geen 'gewone' godsdienst maar een politieke ideologie die als doel werelddominantie en de invoering van de islamitische wet sharia heeft. Als het westen niet opkomt voor zijn vrijheid, staat het volgens hem de verdere groei van de islamitische ideologie toe. Dat De Winter deze strijd tegen de islam vergelijkt met het lot van de joden in de holocaust noemt Wilders ''werkelijk ziek''.

Volgens de PVV-voorman heeft het westen nu nog het geluk dat veel moslims hun eigen ideologie niet goed kennen, bijvoorbeeld omdat ze geen Arabisch spreken of lezen. ''Dat is (voorlopig) ons voordeel en geeft ons de tijd tegenmaatregelen te nemen'', schrijft Wilders. ''De strijd om de vrijheid is nog maar net begonnen.'' Hij benadrukt dat zijn film niet over moslims gaat, maar over de Koran en de islam.

In het artikel, dat hij samen met PVV-Kamerlid Martin Bosma schreef, benadrukt Wilders meermaals dat de islam uniek is en niet te vergelijken met andere religies. "De koran is het zeer letterlijke woord van Allah." De tekst is via de profeet Mohammed ''op aarde gekomen'' en Mohammed wordt gezien als ''de perfecte mens''. Dat maakt het volgens de hem ten principale onmogelijk voor de ware moslim ooit afstand te nemen van de koran of ''het verwerpelijke gedrag van Mohammed''. Wilders en Bosma: "Ons probleem ligt bij de ideologie, niet bij de mensen".

Wereldomroep lanceert film over Wilders

Radio Nederland Wereldomroep heeft in verband met de (nog steeds niet vertoonde) anti-Koranfilm 'Fitna' van Geert Wilders een film gelanceerd over de PVV-leider en de situatie in Nederland. Op de website Aboutfitnathemovie.com staat in het Engels, Arabisch en Indonesisch een film van tien minuten over Wilders en de Nederlandse democratie. De film is ook te vinden op YouTube.

Volgens waarnemend hoofdredacteur Wim Jansen van de Wereldomroep heeft ''hoewel niemand de film nog heeft gezien, Wilders' aankondiging en de discussie daarover in Nederland overal ter wereld vragen opgeroepen. Als internationale omroep van Nederland kunnen wij bij uitstek de achtergronden rond deze discussie en de persoon Geert Wilders op een journalistieke manier uitleggen."

In de film leidt een taxichauffeur een buitenlandse cameraman rond door Nederland en bevat archiefbeelden van  onder meer premier Jan Peter Balkenende. Die legt uit dat er in ons land vrijheid van meningsuiting geldt en dat een juridische beoordeling van de film Fitna van Wilders pas mogelijk is nadat deze is vertoond.

Ook professor Wasif Shadid van de Universiteit Leiden doet een zegje in de film.  Hij verklaart dat de PVV slechts 5 procent van de Nederlandse bevolking vertegenwoordigt en dat 95 procent de opinies van Wilders over de islam niet deelt. Verder zijn er uitspraken van Tegenfilmmaker Ersin Kirin en van ex-GroenLinks parlementariër Mohamed Rabbae, die vandaag een betoging tegen Wilders organiseert.

 

[Upd] Twijfels over wielophanging RBR

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is er zeker van dat zijn wagens morgen en zondag gewoon zullen rijden, ondanks twijfels van de stewards over de sterkte van de voorwielophanging van de RBR-bolides.

David Coulthard had in de vrije training vanmorgen een angstig moment toen de voorwielophanging van zijn wagen het begaf terwijl hij over de kerbs reed in bocht 13. Een bocht eerder was hij al naast de baan geschoten, wellicht doordat er een onderdeel van de ophanging het al had begeven. Een week geleden werd Coulthards voorwielophanging vernield toen hij in een touché met Felipe Massa in het gras terecht kwam.

De Maleisische stewards hebben Red Bull nu opgedragen om met overtuigend bewijs te komen dat de voorwielophanging sterk genoeg is om de zware race op Sepang te doorstaan. Als het team de stewards niet kan overtuigen van dit feit, zouden beide wagens uitgesloten kunnen worden van de race op zondag.

Christian Horner is er van overtuigd dat er niets mis is met de ophanging van de auto's. "Om zeker te weten dat de wagen volledig gecontroleerd kon worden, hebben we vanmiddag onze tijd goed gebruikt en [Coulthard] zal morgen weer achter het stuur zitten," aldus Horner. David Coulthard verscheen vanmiddag inderdaad niet op het circuit tijdens de tweede vrije training.

Update 8:32
De wedstrijdleiding heeft besloten om geen actie te ondernemen tegen Red Bull Racing, waardoor het team gewoon van start mag gaan. "Na het ontvangen van het rapport van Red Bull Racing, hebben de stewards besloten om geen actie te ondernemen naar aanleiding van het artikel 2.3 van de Formule 1-regelementen. De kwestie zal gedurende het weekend wel scherp in de gaten gehouden worden", aldus de stewards.

Training Jamie Olivers Fifteen 'rommeltje'

De opleiding die tv-kok Jamie Oliver kansarme jongeren geeft in zijn restaurant Fifteen in Londen is een 'rommeltje'. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek dat in opdracht van de kok is gedaan, bericht The Times.

Van de 106 jongeren die sinds maart 2002 bij Oliver in Londen in de leer gingen, hebben 54 de opleiding afgemaakt. Van veel afhakers is nooit meer iets vernomen, aldus het eindrapport. Aangenomen werd dat iedereen met Jamie als voorbeeld zó mee kon doen en dat de opleiding goed zou gaan. Het opzetten van Fifteen verliep volgens het rapport echter rommelig.

De 32-jarige Oliver heeft het onderzoek laten uitvoeren, omdat hij precies wil weten wat er niet goed is gegaan en hoe hij het concept kan verbeteren. De kok heeft nog drie Fifteen-restaurants, in Londen, Amsterdam en Melbourne. De bevindingen van het rapport zullen ook in die restaurants ter harte worden genomen.

NAVO eist meer wc's voor top in Boekarest

Lange rijen zenuwachtige gedelegeerden die het bijna in hun broek doen na afloop van recepties en uitgebreide maaltijden. Daarvoor vreest de NAVO als er niet meer toiletten zijn tijdens de top van volgende maand in de Roemeense hoofdstad Boekarest.

Dat blijkt uit uitgelekte notulen van een Roemeens parlementair comité dat zich diep buigt over het wc-probleem. NAVO-ambtenaren beklagen zich over het gebrek aan en de kwaliteit van de huidige sanitaire voorzieningen in het paleis van ex-dictator Nicolae Ceausescu, waar de top zal worden gehouden.

Het paleis, een van de grootste gebouwen ter wereld, telt ongeveer duizend hallen en kamers met ruim 4,500 kroonluchters, maar naar toiletten moet worden gezocht. De NAVO heeft daarom dringend gevraagd om ongeveer duizend tijdelijke, enigszins schone, wc's, een op elke vijf deelnemers. Aan dat verzoek zit een onaangenaam luchtje, vindt Roemenië.

Mobiele toiletten kosten per stuk ruim 6.000 euro per week en bovendien ''verstoren zij het uitzicht op de fraaie architectuur'' van het paleis, zeggen boze politici. Volgens de architect van het paleis, Anca Petrescu, wordt de rel veroorzaakt door ''iemand die wc's verhuurt en op kosten van belastingbetalers in de behoefte van de NAVO wil voorzien.'' Zonder oplossing zal het dringen worden tijdens de top van 2-4 april.

Speech Obama rassenprobleem hit op internet

De recente rede van de Democratische presidentskandidaat Barack Obama over de raciale problemen in zijn land, zijn een grote hit op internet. De toespraak van 37 minuten is al meer dan 2,5 miljoen keer bekeken op YouTube.

Bijna alle belangstellenden willen het hele verhaal horen, slechts enkele tienduizenden kiezen voor kort clips van de rede van 18 maart.

De toespraak, die werd overschaduwd door een twist over discriminerende uitspraken van een voormalige predikant van de presidentskandidaat, richtte zich op de noodzaak om de spanningen tussen blank en zwart in de VS weg te nemen. Obama is de zoon van een blanke moeder en een zwarte vader.

 

Vier maanden cel voor doodrijden tiener

Een 31-jarige man die twee jaar geleden in Haarlem een 15-jarig meisje doodreed, is vrijdag veroordeeld tot 129 dagen cel en honderd uur werkstraf. De rechtbank in Haarlem wreef het de verdachte vooral aan dat hij in slecht weer veel te hard had gereden. De gevangenisstraf is gelijk aan de tijd die de man uit Zandvoort in voorarrest heeft gezeten.

Het slachtoffer werd op 19 mei 2006 op haar fiets aangereden op De Dreef. Een paar dagen later bezweek ze in een ziekenhuis aan haar verwondingen. De bestuurder van de auto reed 88 kilometer per uur op een plek waar een maximale snelheid van vijftig is toegestaan.

De rechtbank neemt de automobilist zijn 'zeer onvoorzichtige en onoplettende rijgedrag' kwalijk. Door zijn hoge snelheid en het regenachtige weer zag hij de tiener over het hoofd, licht de rechter toe. Bovendien liet de verdachte zich afleiden door een andere auto die naast hem reed.

Naast de opgelegde straffen kreeg de Noord-Hollander een voorwaardelijk rijverbod van twee jaar opgelegd. Het Openbaar Ministerie had 209 dagen cel geëist, waarvan 180 dagen voorwaardelijk. Ook was tegen de verdachte een werkstraf van 180 uur en een onvoorwaardelijke rijontzegging van twee jaar geëist.

Dat de verdachte tegenover de nabestaanden spijt heeft betuigd, gold voor de rechtbank als verzachtende omstandigheid.

Uitslag kwalificatie Maleisië

Felipe Massa start morgen van pole position tijdens de Grand Prix van Maleisië. De Braziliaan was bijna een halve seconde sneller dan teamgenoot Kimi Räikkönen. Heikki Kovalainen legde beslag op de derde plaats, en was een tiende sneller dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton.

In de eerste sessie gingen bijna alle coureurs vroeg de baan op, omdat er regen werd voorspeld. Kovalainen en de beide BMW-coureurs waren de enigen die in de pits bleven. Jarno Trulli was uiteindelijke de snelste in deze sessie, gevolgd door Heikki Kovalainen en Felipe Massa. Afvallers waren Fisischella, Nakajima, Bourdais, Sato, Sutil en Davidson.

Aan het begin van de tweede sessie was er nog geen drup gevallen. De eerste minuut gingen zeven mensen naar buiten. Aan het eind van de sessie stonden beide Ferrari-coureurs aan de top. Lewis Hamilton reed naar de derde tijd. Button, Coulthard, Piquet, Barrichello, Vettel en Rosberg waren de afvallers van deze sessie.

In de derde sessie waren het de McLarens en Ferrari’s die vooraan bij het stoplicht aan het eind van de pits stonden. Felipe Massa was aan het eind het snelste, en start dus morgen van pole position. Teamgenoot Kimi Räikkönen staat achter hem, gevolgd door Heikki Kovalainen en Lewis Hamilton. Jarno Trulli legde beslag op de vijfde startplek.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijd
1Felipe MassaScuderia Ferrari1:35.748
2Kimi RäikkönenScuderia Ferrari1:36.230
3Heikki KovalainenMcLaren Mercedes1:36.613
4Lewis HamiltonMcLaren Mercedes1:36.709
5Jarno TrulliToyota Racing1:36.711
6Robert KubicaBMW F11:36.727
7Nick HeidfeldBMW F11:36.753
8Mark WebberRed Bull Racing1:37.009
9Fernando AlonsoRenault F11:38.450
10Timo GlockToyota Racing1:39.656
11Jenson ButtonHonda Racing F11:35.208
12David CoulthardRed Bull Racing1:35.408
13Nelson Piquet Jr.Renault F11:35.562
14Rubens BarrichelloHonda Racing F11:35.622
15Sebastian VettelScuderia Toro Rosso1:35.648
16Nico RosbergWilliams1:35.670
17Giancarlo FisichellaForce India1:36.240
18Kazuki NakajimaWilliams1:36.388
19Sebastien BourdaisScuderia Toro Rosso1:36.677
20Takuma SatoSuper Aguri F11:37.087
21Adrian SutilForce India1:37.101
22Anthony DavidsonSuper Aguri F11:37.481

Uitslag 3e vrije training Maleisië

Nick Heidfeld heeft de snelste tijd neergezet tijdens de derde vrije training voor de GP van Maleisië. Tweede werd Felipe Massa, gevolgd door Kimi Räikkönen en Jarno Trulli. De top vijf werd compleet gemaakt door Mark Webber.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 N. Heidfeld BMW 1:35.01918
2 K. Räikkönen Ferrari 1:35.26217
3 F. Massa Ferrari 1:35.38817
4 J. Trulli Toyota 1:35.38920
5 M. Webber Red Bull 1:35.43716
6 D. Coulthard Red Bull 1:35.65317
7 N. Piquet jr. Renault 1:35.76815
8 J. Button Honda 1:35.78119
9 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:35.82716
10 T. Glock Toyota 1:35.91121
11 L. Hamilton McLaren 1:35.92713
12 F. Alonso Renault 1:36.06814
13 K. Nakajima Williams 1:36.18314
14 G. Fisichella Force India F1 1:36.22921
15 N. Rosberg Williams 1:36.4907
16 H. Kovalainen McLaren 1:36.52916
17 R. Kubica BMW 1:36.61819
18 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:36.66815
19 T. Sato Super Aguri 1:36.90814
20 A. Sutil Force India F1 1:36.93921
21 A. Davidson Super Aguri 1:37.14012
22 R. Barrichello Honda 1:37.7036

Voorprogramma van de liefde

kees_pander stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Als groot liefhebber van muziek bezoek ik nu al een paar jaar geregeld popconcerten. Behalve een leuke avond heeft dat ook vaak geresulteerd in uitbreiding van mijn muziekcollectie. Geen cd's van de hoofdact, want die had ik al liggen, maar wel van de acts die de voorprogramma's verzorgden. Athlete, Snow Patrol, Nada Surf en A Balladeer zijn daar voorbeelden van. De eerste drie waren destijds in eigen land al redelijk bekend. Het Nederlandse A Balladeer daarentegen was, toen ik ze in het voorprogramma trof, nog alles behalve bekend.

Erik Gerets vecht met voetbalspeler

Erik Gerets, trainer van Olympique Marseille (OM), zou tijdens de rust met een van zijn spelers op de vuist zijn gegaan. Speler Karim Zaini deed volgens hem niet genoeg zijn best en was niet vooruit te branden. OM speelde tegen Carquefou die vier divisies lager speelt.
 
Gerets zei in de rust dat Karim Zaini geen respect zou hebben voor zijn medespelers, omdat hij zo slecht speelde. Zaini pikte dit niet en er volgde een handgemeen, waarbij de spelers van het team de vechtersbazen uit elkaar moesten halen. Uiteindelijk verloor Marseille met 1-0. Ziani is voor tien dagen geschorst vanwege zijn gedrag. De club ontkent overigens dat er gevochten is.

Man belt politie na stelen drugs

Een 35-jarige man uit Australië kreeg de schrik van zijn leven toen bleek dat hij bezoek had gehad van een inbreker. Hij waarschuwde meteen de politie en beklaagde zich over het feit dat er cannabis was gestolen. Toen de politie bij de man ter plaatse was, vonden zij nog zes andere cannabisplanten. Meteen daarop werd de man gearessteerd door de politie.

"We hebben de man opgepakt wegens drugsbezit en het verbouwen van drugs in huislijke omgeving" zo vertelde de politie. "We hebben de man laten weten dat dat verboden is en bovendien slecht voor je is, maar dat je er ook rare dingen van kunt gaan doen, zoals bijvoorbeeld inbraak plegen."

Kinky fanmail voor Sarkozy

President Nicolas Sarkozy heeft last van een stalkster. Het betreft een 40-jarige onderwijzeres uit het noorden van Frankrijk. Sinds begin van dit jaar stuurt zij regelmatig erotisch-getinte brieven naar de president en ook zijn er pakketjes met 'erotische objecten' verstuurd.

Volgend het dagblad Nord-Eclair zou zij dingen hebben geschreven als 'mijn lichaam wil je hebben'. Omdat in haar briefwisselingen ook woorden stonden als 'anthrax' en 'explosief', vielen de brieven op. Volgens de vrouw stonden die woorden er alleen maar in om zo de aandacht te trekken van de president.

Het dagblad vertelt er niet bij of Sarkozy ook heeft geantwoord op haar brieven. De veiligheidsdienst van het Elysée heeft de politie gewaarschuwd. Vlak daarop werd de vrouw opgepakt. Omdat er echter geen reden is om haar langer vast te houden, is zij ondertussen alweer vrijgelaten. Wel wordt er nog een uitgebreide screening naar de vrouw gedaan.

Oncologen waarschuwen voor alternatieve therapie

Acht op de tien oncologen vinden dat kankerpatiënten meer moeten worden gewaarschuwd voor alternatieve therapieën. Die zijn volgens de medisch specialisten schadelijk voor de reguliere behandeling van de ziekte. Dat meldt actualiteitenrubriek Nova vrijdag. Het televisieprogramma deed onderzoek met de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie onder medisch oncologen, artsen die zich hebben gespecialiseerd in de behandeling van kanker.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg, maar ook medische oncologen zelf en patiëntenverenigingen zouden patiënten meer moeten waarschuwen voor de alternatieve therapieën. Bijna twintig procent van de oncologen geeft aan maandelijks geconfronteerd te worden met patiënten die een aanvullende therapie volgen, die de werking van de reguliere therapie volgens de specialisten verminderen of zelfs tegenwerken.

Van de ondervraagde oncologen maakt 67 procent minstens een keer per jaar mee dat de reguliere therapie wordt gestaakt door de patiënt, die dan kiest voor een alternatieve therapie. Elf procent van de oncologen maakt maandelijks mee dat patiënten hun heil elders zoeken. Jaarlijks zou het om honderden patiënten gaan.

Laat Electronic Arts met rust


De games.fok.nl editorial uitgave, week 30, jaargang 4

Het is een van de grootste nieuwtjes van de laatste weken. Electronic Arts wil Take Two overnemen, en niet zo’n beetje ook niet. Ze waren zelfs bereid de eerste vijandelijke overname binnen de gamesindustrie op deze schaal te bewerkstelligen. Niet geheel onbegrijpelijk. Take Two is in bezit van een paar van de bekendste gamestudios in de industrie; Rockstar, Firaxis, Irrational en Visual Concepts. Allemaal studios met één of vaak zelfs meerdere indrukwekkende en populaire titels. Toch draaide de hele overname om één studio en eigenlijk zelfs één game; Grand Theft Auto. In het verleden heeft EA vaak genoeg aangetoond goede games de aandacht te geven die ze verdienen en van populaire titels meer te verkopen dan welke andere uitgever ooit zou lukken. Toch lijkt geen enkele gamer blij te zijn met de overnameplannen. Waarom is dat eigenlijk?

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.