Langeleegte wordt Gjaltema stadion

Het stadion van Veendam krijgt een nieuwe naam. De Langeleegte heeft met ingang van het nieuwe seizoen de naam van het Groningse bedrijf Gjaltema.

De naam de Langeleegte is in de loop der jaren een begrip geworden, zij het op een sarcastische manier. Voor degradatiekandidaten in de eredivisie dreigde zogezegd de uitwedstrijd op De Langeleegte. Daarmee werd in de loop der jaren vaak het onheil uitgedrukt dat sommige clubs te wachten stond. Per 1 juli 2008 heet het stadion echter officieel het 'Gjaltema-stadion aan de Langeleegte'.

Jan Korte, de algemeen directeur van BV Veendam en de Gjaltema Groep hebben gisteren het contract ondertekend, waarin staat dat dit Groningse bedrijf voor de duur van drie seizoenen haar naam verbindt aan het stadion van BV Veendam. "De nieuwe naamgeving van het stadion schept voor ons de mogelijkheid om extra geld te genereren. Stadion de Langeleegte is qua naam één van de bekendste voetbalstadions van Nederland. Door daar zijn naam aan te verbinden, wil het bedrijf Gjaltema graag profiteren van deze bekendheid," aldus Jan Korte. Beide partijen hebben geen uitspraken gedaan over de details van de overeenkomst.