[Upd] Twijfels over wielophanging RBR

Wouter (ziggyziggyziggy)
Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is er zeker van dat zijn wagens morgen en zondag gewoon zullen rijden, ondanks twijfels van de stewards over de sterkte van de voorwielophanging van de RBR-bolides.

David Coulthard had in de vrije training vanmorgen een angstig moment toen de voorwielophanging van zijn wagen het begaf terwijl hij over de kerbs reed in bocht 13. Een bocht eerder was hij al naast de baan geschoten, wellicht doordat er een onderdeel van de ophanging het al had begeven. Een week geleden werd Coulthards voorwielophanging vernield toen hij in een touché met Felipe Massa in het gras terecht kwam.

De Maleisische stewards hebben Red Bull nu opgedragen om met overtuigend bewijs te komen dat de voorwielophanging sterk genoeg is om de zware race op Sepang te doorstaan. Als het team de stewards niet kan overtuigen van dit feit, zouden beide wagens uitgesloten kunnen worden van de race op zondag.

Christian Horner is er van overtuigd dat er niets mis is met de ophanging van de auto's. "Om zeker te weten dat de wagen volledig gecontroleerd kon worden, hebben we vanmiddag onze tijd goed gebruikt en [Coulthard] zal morgen weer achter het stuur zitten," aldus Horner. David Coulthard verscheen vanmiddag inderdaad niet op het circuit tijdens de tweede vrije training.

Update 8:32
De wedstrijdleiding heeft besloten om geen actie te ondernemen tegen Red Bull Racing, waardoor het team gewoon van start mag gaan. "Na het ontvangen van het rapport van Red Bull Racing, hebben de stewards besloten om geen actie te ondernemen naar aanleiding van het artikel 2.3 van de Formule 1-regelementen. De kwestie zal gedurende het weekend wel scherp in de gaten gehouden worden", aldus de stewards.