Zware olympische loting waterpolosters

Stefan (sportfreak)
De Nederlandse waterpolosters zijn voor de Olympische Spelen ingedeeld in een zware poule. Nederland moet het in Beijing gaan opnemen tegen Hongarije, Griekenland en Australië.

Alle drie de landen behoren tot de wereldtop. "Deze loting kon dus niet veel zwaarder", aldus bondscoach Robin van Galen. Griekenland won zilver bij de Olympische Spelen van 2004 in Athene. Hongarije werd bij dat toernooi vierde. Australië ten slotte werd tweede op het laatste wereldkampioenschap. "Van alle drie ploegen hebben we afgelopen jaar wel gewonnen", wist Van Galen. "In pot vier bleven China en Griekenland over. Dan had ik toch liever China erbij gehad. Maar ja, in dit stadium zijn er geen zwakke tegenstanders meer."

Nederland begint op 11 augustus tegen Hongarije. Twee dagen later Griekenland de tegenstander en op 15 augustus is de laatste poulewedstrijd tegen Australië. De groepswinnaar plaatst zich direct voor de halve finale. De nummers twee en drie spelen een tussenronde tegen de nummers twee en drie van de andere groep.