[EK zwemmen] VDH niet meer in actie

Sjors (Sj0rSz)
Pieter van den Hoogenband komt tijdens het EK zwemmen, dat nog tot en met 24 maart in Eindhoven wordt gehouden, niet meer in actie. De zwemmer had zaterdag een telefonisch gesprek met zijn coach, Jacco Verhaeren. Hieruit werd duidelijk dat de zwemmer niet meer in actie zou komen.

Van de Hoogenband is nog altijd herstellende van een griep. "Hij vindt zichzelf op dit moment van nul toegevoegde waarde. Hij heeft gisteren ook weer koorts gekregen. Het is jammer, maar het is niet anders," liet Verhaeren in een reactie weten. "Maar voor hem is het nu belangrijk om goed uit te zieken."

De Brabantse zwemmer begon het Europees kampioenschap zwemmen al niet fit. Hij kwam nog wel in actie op de 4x100 meter vrije slag en de series van de 200 meter vrije slag, maar al snel bleek dat Van den Hoogenband zijn normale niveau niet kon bereiken. Achteraf is gebleken dat de zwemmer een griep onder de leden had.

Hierdoor was het voor Van den Hoogenband ook niet mogelijk om de estafetteploeg voor de 4x200 meter vrije slag naar de Spelen te loodsen. Nu moet deze ploeg het zonder de Brabander doen. "Zonder Pieter is het nog steeds haalbaar om een tijd bij de beste zestien van de wereld te zwemmen," was de mening van Verhaeren. "De mannen krijgen nu de kans te laten zien dat ze olympisch waardig zijn."