Weersverwachting Maleisië 2008

Wordt het morgen een gebruikelijke bloedhete race of krijgen de Formule 1-coureurs ditmaal een koude douche? Bij dezen de weersvoorspelling voor zondag 23 maart 2008 voor Kuala Lumpur, Maleisië.

De grote prijs van Maleisië staat bekend als een van de lastigste races op de Formule 1-kalender vanwege de hitte en enorme luchtvochtigheid die er altijd heerst. Dit zal ook morgen het geval zijn, ook al is het met 30 graden nog relatief koel. Deze meevaller voor de coureurs moet echter bekostigd worden met 60 procent kans op neerslag gedurende de race. Tijdens buien kan het afkoelen tot 25 graden. De meeste regen voor morgen wordt echter in de ochtend en namiddag verwacht. Het is dus aannemelijk dat er morgen op een opdrogende baan gereden moet worden.

Indien het morgen inderdaad een natte bedoening is, kan de raceleiding zoals altijd besluiten om het gebruik van natweerbanden toe te staan. Vanaf dat moment zijn de teams vrij in welke bandensoort ze inzetten. Vanaf dit seizoen worden ook de full wets, de zachtere variant van de natweerbanden, gemarkeerd met een witte streep op de banden.

In 2004 regende het voor het laatst tijdens de Grand Prix van Maleisië. In 2001 viel er zelfs genoeg voor een natte baan.