Donder op met je rookverbod ProRail

Vorige week maakte ProRail bekend dat ze het roken op alle stations in Nederland wil gaan verbieden. Dat ‘nieuws’ schoot mij als roker behoorlijk in het verkeerde keelgat om eerlijk te zijn. We zijn al verbannen naar de meest tochtige uithoeken van het station om een sigaretje te kunnen roken tijdens een lange overstap of bij een (lange) vertraging, maar nu moeten we zelfs dat opgeven omdat er een paar niet-rokers de rookpalen vinden stinken. 

Nieuwsflits voor de niet-roker: je bent niet verplicht om in de buurt van die rookpaal te wachten! Wij als rokers wel, maar jij hebt genoeg andere plaatsen op het perron waar je kunt wachten. Wij zijn in weer en wind genoodzaakt om in een uithoek van het station te wachten, om jou als niet-roker te kunnen ontzien! Want jij hebt immers graag frisse lucht tijdens het wachten. 

Ik heb een beter idee voor ProRail: bouw op elk station een verwarmde en goed geventileerde rookruimte, waar de rokers zich kunnen verzamelen, kunnen socializen en geen overlast veroorzaken voor de niet-rokers. Dan kunnen de niet-rokers lekker in de tochtige uithoeken van het station gaan genieten van hun o zo gewenste frisse lucht, die doordrenkt is van uitlaatgassen enzo.