De Nijmeegse Vierdaagse #1

Dinsdag 19 juli 2022. De eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Bijna drie jaar heb ik naar dit moment toegeleefd. In 2020 zou ik voor de eerste keer meedoen, toen corona roet in het eten gooide. Net als vorig jaar. Dit jaar zou het dan eindelijk gaan gebeuren, drie keer is scheepsrecht immers. 

Het lot wilde anders. Op het moment van schrijven is het in Nijmegen zo'n 31 graden buiten, en dat loopt de rest van de dag op tot circa 38 graden, Onverantwoord om te gaan lopen, zo besloot de organisatie. Teleurstelling alom, er gaan geluiden op dat men dit geen echte Vierdaagse vindt; en dat het kruisje onverdiend is. Ik denk: jammer dan, het is niet anders: volgend jaar is er weer een kans om wél vier dagen achter elkaar te lopen. De Vierdaagse van 2022 is in ieder geval een historische in de geschiedenis, en ik kan zeggen dat ik erbij was. En dus ben ik vandaag bezig met de dingen die ik eigenlijk gisteren had moeten doen. Controleren of m'n batterijen van m'n Garmin wel zijn opgeladen, is m'n powerbank wel vol? Heb ik alles wel  bij me? 

Ondertussen lees ik het nieuws en hang ik rond op het forum, voornamelijk in het vierdaagsetopic. Tot mijn verbazing zijn er daadwerkelijk mensen, die tegen het dringende advies van de organisatie in, toch zelfstandig op pad zijn gegaan. Ik kan alleen maar hopen dat ze niet dood neervallen en het op die manier alsnog verpesten voor de deelnemers die het besluit van de organisatie wèl respecteren en vandaag lijdzaam afwachten om morgen te kunnen starten met de dag van Wijchen. Nog sterker gezegd ben ik eigenlijk van mening dat deze mensen gediskwalificeerd moeten worden, omdat ze zich niet aan het door de organisatie opgestelde advies houden en daarmee een gevaar voor zichzelf vormen. Maar goed, ik heb wel vaker een uitgesproken mening die niet door iedereen gewaardeerd wordt. 

In de tussentijd drink ik nog maar een kop koffie en ga rustig door met m'n tas voor de zoveelste keer te controleren, terwijl de klok rustig doortikt en daarmee aftelt naar naar het moment dat ik van start kan gaan. Zo nog maar even een spelletje spelen op m'n telefoon, dan gaat de tijd misschien wat sneller voorbij. 

Tot morgen!